XorX Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 ce solutii de tipul bi-component ati folosit cu succes pentru a pune o "plomba" pe aluminiu? Am un amic care a reusit sa-si fisureze carcasa de aluminiu a cutiei de viteze undeva in zona surubului de drenaj ulei. Nu intrebati cum ca habar nu are nimeni, pur si simplu a vazut picaturi de ulei pe jos si se vede un fel de fisura/crapatura pe unde musteste usor. Moto in cauza Yamaha Virago 250. Ce optiuni are in afara de a desface tot si sa sudeze? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 UHU + pilitura metalica din acelasi material cu carcasa. dureaza 24 de ore. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Februarie 8, 2013 Autor Share Postat Februarie 8, 2013 am vazut ca e un produs foarte folosit (pe youtube) fix pentru treburi de genul asta, se numeste JB Weld. Ati vazut asa ceva de cumparat pe la noi? Cica rezista pina pe la vreo 300grade, si e special pt aluminiu, de unde ma gindesc ca l-or fi facut cu indice de dilatare apropiat cu al aluminiului. Ca de fapt acolo apar problemele, la dilatare diferita se dezlipeste/crapa/etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Februarie 8, 2013 Autor Share Postat Februarie 8, 2013 durafix... da, e o solutie dar din cauze de incalzire tot la desfacut motorul bucati se ajunge... cautam o varianta fara "craparea" cutiei... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tralfast Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 Sudura Argon după care refiletarea gaurii .... Cea mai sigura soluție Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Februarie 8, 2013 Autor Share Postat Februarie 8, 2013 mda.. deci se lasa cu desfacut motor bucati... @ bec, cam cit ar costa o reparatie de gen? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 mda.. deci se lasa cu desfacut motor bucati... @ bec, cam cit ar costa o reparatie de gen? nu trebe desfacut nimic bucati, se scoate uleiul si se sudeaza/fileteaza pe loc, se lasa motorul pe o parte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 Nu la toate motoarele se demonteaza baia de ulei. Am impresia ca la majoritatea NU. E formata de cele doua cartere impreunate, n-ai capac ca la masina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Februarie 8, 2013 Autor Share Postat Februarie 8, 2013 exact, nu are baie separata, e de fapt cutia de viteze care e formata din doua bucati plus doua capace. @Belbody daca se face sudura pe loc, nu se incalzeste prea tare si risti sa se strice simeringurile de prin cutie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catas_him Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 exact, nu are baie separata, e de fapt cutia de viteze care e formata din doua bucati plus doua capace. @Belbody daca se face sudura pe loc, nu se incalzeste prea tare si risti sa se strice simeringurile de prin cutie? Nu se strica nimic.Daca o sudezi sa o faca cineva priceput, nu toti carpanacii. Problema similara am avut si eu la honda, mie mi-a sarit o piatra ascutita dintr-o borta intr-o noapte.Adica pur si simplu am trecut printr-o borta cu macadan nesemnalizata, avea un cater de vreo 3 metri in diametru. Te duci cu motoreta la meserias fara sa desfaci nimic de pe ea, o sa o sudeze in zona crapaturii. La a mea, pe cat de mica a fost crapatura, pe atat de mare mi-au facut meseriasii (3 la numar) galma de aluminiu, a ajuns sa semene cu o nuca altoita.Am scos uleiul, am intors motorul cu rotile in sus si s-au apucat de sudat, partea proasta e ca imi curgea benzina din rezervor si la al treilea sudor cel mai meserias, a sarit o scanteie si mi-a luat foc motorul, pe partea stanga a ars in totalitate, au fugit toti ca potarnichile.Povestea e mai lunga...... Am rezolvat-o singur pana la urma, sudura de aluminiu face pori, ulei tot curgea.Un cofraj cat o cutile de chibrit peste zona cu crapatura, degresat si pus cu motorul intr-o parte solutie epoxy metal bison, nici azi nu mai are nimic si au trecut vreo 6 ani de atunci. Asta e solutia la care am apelat....,tu daca vrei o poti suda sau poate gasesti altceva .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 problema e ca aluminiu trebuie sa fie foarte curat ca sa-l poti suda, cum ti-a spus si Catas_him.. pe mobra nu prea merge pentru ca nu poti sa-l cureti cum trebuie belbody stie cel mai bine oricum.. sudeaza muci sub birou de ani de zile Cap ai, minte ce iti mai trebuie ... Cred ca era unul din putinele topicuri cu o directie buna, cel putin pana la postu tau, nu inteleg care e ideea, te-ai intepat cu el in alt topic si simt nevoia sa te razbuni sau pentru faza cu "sudatul pe pozitie" ai simtit nevoia sa i-o tragi romaneste. exact, nu are baie separata, e de fapt cutia de viteze care e formata din doua bucati plus doua capace. @Belbody daca se face sudura pe loc, nu se incalzeste prea tare si risti sa se strice simeringurile de prin cutie? Nu prea poti sa faci sudura pe loc, pe masura de carterul se incinge mai tare, la fel si uleiul din el devine mai subitre, si chiar daca nu ai mult ulei in zona acesta va patrunde in orice gaurica si va contamina suprafata curatata in prealabil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catas_him Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 Cica si durafix e bun, eu nu l-am incercat, am avut tendinta la un capac de chiuloasa, dar pana la urma am comandat alta. Aluminiu la sudura face si spuma, lasa pori prin care uleiul la presiune trece prin acesti pori, indiferent cat de consistenta e acea sudura. Mie mi se pare interesant, durafixul, dar nu l-am folosit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 (editat) Cica si durafix e bun, eu nu l-am incercat, am avut tendinta la un capac de chiuloasa, dar pana la urma am comandat alta. Aluminiu la sudura face si spuma, lasa pori prin care uleiul la presiune trece prin acesti pori, indiferent cat de consistenta e acea sudura. Mie mi se pare interesant, durafixul, dar nu l-am folosit. Am folosit, merge de minune la anumite piese gen capace, radiatoare de ulei/apa( am ramas placut impresionat cand am reusit sa astup o gaura cat buricul degetului dintr-un radiator), etc; singurele probleme sunt date de curatarea suprafetei, la fel ca la sudura suprafata trebuie sa fie impecabila, si de marimea piesei. La piese mari dureaza destul de mult pana o incalzesti la temperatura de topire a durafix-ului, am incercat la un momentdat sa sudez ceva cu durafix pe un motor dar am renuntat pentru ca motorul sau macar zona unde trebuia lucrat nu putea fi adusa la temperatura necesara. Editat Februarie 8, 2013 de ThunderByte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Februarie 9, 2013 Autor Share Postat Februarie 9, 2013 thx, o sa-i zic sa incerce cu un epoxy in prima faza si daca nu merge oricum o sa ajunga tot acolo la desfacut cutia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Februarie 9, 2013 Share Postat Februarie 9, 2013 . daca se face sudura pe loc, nu se incalzeste prea tare si risti sa se strice simeringurile de prin cutie? depinde cu ce aparat si cu ce meserias Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 9, 2013 Share Postat Februarie 9, 2013 problema e ca aluminiu trebuie sa fie foarte curat ca sa-l poti suda, cum ti-a spus si Catas_him.. pe mobra nu prea merge pentru ca nu poti sa-l cureti cum trebuie belbody stie cel mai bine oricum.. sudeaza muci sub birou de ani de zile Cred ca curatenia la locul respectiv e ultima ta grija fata de grija de a nu da un gauroi cat China in carter. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 9, 2013 Share Postat Februarie 9, 2013 De fapt voiam sa te fac sa pui niste poze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate