Sari la conținut

CAPPADOCIA 16 - 25.05.2014


MIHAI VARADERO
 Share

Postări Recomandate

Propun o excursie in una din cele mai vestite zone din Turcia.Traseul este prin partea de litoral sudic a Turciei si cuprinde Gelibolu ( unde si vom dormi prima noapte), Kusadasi, Antalia. Apoi parasim litoralul si luam directia Nevsehir,unde vom sta doua zile. La intoarcere ramanem o noapte si eventual o zi la Istanbul,apoi spre casa.Traseul este de aproximativ 3500km dus-intors.Prima zi este de 600km (buc-Gelibolu).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 76
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Poti sa mai dai ceva detalii de obiective ? Cappadochia e destinatia finala, dar banuiesc ca vreti sa mai vedeti si altele pana acolo.

 

Si ati mai fost in Cappadochia ? Pe acolo care-s planurile ? Nu de alta, dar in 2 zile nu apuci sa faci mai nimic. Eu am fost deja de 2 ori, asa ca nu ma deranjeaza daca stau mai putin. ;)

Editat de FanFane
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super traseu / locatii !

Eu am fost de cateva ori in Turcia, dar o singura data in Cappadocia.

Din pacate nu am fost cu motorul.

Am fost insa cu familionul :)

Imi voi face timp dupa weekendul asta si voi posta locuri care chiar merita vazute / dormite pe traseul vostru.

Sper sa va ajute sa aveti o calatorie cat mai interesanta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

FanFane:In momentul in care grupul se va cristaliza,vom stabili si obiectivele de vizitat.Eu am fost pana acum de trei ori la Pamukale,dar daca majoritatea doreste mai merg inca o data.In Cappadocia mai mult de doua zile nu prea ai ce face(o zi vizitam orasele subterane si o zi facem turul zonei,inclusiv zburam cu balonul).Decolarea a zeci de baloane este un spectacol impresionant.

 

Virgil:cheltuielile estimate sunt cam de 1000euro(din experienta mea media este aprox.100euro pe zi).Avem de parcure cam 1000km (cu benzina din Romania si Bulgaria)si 2500km cu benzina din Turcia.Acum fiecare stie cat consuma motorul lui pentru a-si face socotelile.Cazarea noua nopti cu maxim 25euro locul in dubla si mancarea fiecare dupa cum poate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ani am propus aprox acelasi traseu ..... CT - Kuasadasi (statiune apropiata Antaliei) , dar nu prea au fost doritori . Era prin sept - oct .

Poate ai mai mult noroc .

Pamukale este printre cele mai frumoase (impresionante) obiective vizitate de mine , deci recomand .

Succes !

Editat de ctrad
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am fost de 3 ori pana acum in Turcia(a cate 10-14 zile, cu masina, din pacate) si nu ma mai satur de tara asta. Oameni deosebiti, primitori, "client oriented", o gramada de locuri de vazut, mancare deosebita si ieftina, cazare la fel. Drumuri excelente. Un pic cam cald...dar merge.

 

Locuri de vazut...nu ai cum sa le acoperi nici in 10 concedii de genul. Cappadocia, Oludeniz, Efes, Pamukkale, Saklikent, etc...\

 

Aici sunt doar o parte...

 

http://www.primarktravelhouse.com/images/Turkey-images/turkey-tourism-map-cartoon.jpg

 

Asi da orice sa vin cu voi...dar nu stiu daca o sa pot.

 

Pentru cei care pot merge, dar sunt indoiti...RECOMAND!!!! Nu o sa regretati.

Editat de middle_of_nowhere
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am fost odata 3 zile si odata 5 zile. Si tot cred ca ar mai fi chestii pe care nu le-am vazut. Dar daca intentionezi sa stai doar pe motor, da, cred ca 2 zile ar ajunge.

 

Inca nu-s 100% sigur ca pot, dar mi-ar place si mie tare mult sa vin. Asa ca o sa particip la discutiile despre traseu si obiective. Eu in general prefer sa gasesc obiectivele mai ascunse, alea unde nu gasesti turisti buluc. Pt ca n-am fost, as vrea sa trec si pe la alea mari, cum ar fi Pamukale, dar numai sa arunc un ochi, n-as sta prea mult pe acolo.

 

FanFane:In momentul in care grupul se va cristaliza,vom stabili si obiectivele de vizitat.Eu am fost pana acum de trei ori la Pamukale,dar daca majoritatea doreste mai merg inca o data.In Cappadocia mai mult de doua zile nu prea ai ce face(o zi vizitam orasele subterane si o zi facem turul zonei,inclusiv zburam cu balonul).Decolarea a zeci de baloane este un spectacol impresionant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fac recomandarile doar in locurile in care am fost si care m-au impresionat.

Aceia dintre voi care ati fost in Pamukkale, stiti deja, ca pana nu ajungi acolo, nu ai cum sa realizezi frumusetea locului.

Si eu am fost in Pamukkale de 6 ori... si daca as putea, as pleca din nou chiar acum pentru a 7 oara.

Deci, voi trece niste nume de obiective care probabil nu va vor spune nimic pana nu ajungeti sa le vedeti

(asa cum unia care nu a fost in Pamukkale nu i-ar spune nimic numele respectiv pana nu ajunge acolo).

Precizare: Drumurile in Turcia sunt foarte bune si nu va vor pune niciun fel de problema.

Obiective care merita vazute si sunt aproape de traseul vostru:

1. Canakkale - daca mergeti cu feribotul de la Ecebat si nu de la Gelibolu. Merita sa mancati ceva acolo si sa vedeti calul troian de pe faleza. NU RECOMAND TROIA. Calul troian de acolo este un fake total din pacate, comparat cu cel din Canakkale. Situl arheologic este neofertant dpdv turistic. Consider o pierdere de timp.

Cazare in Canakkale: noi am stat intotdeauna la Hotel Ilion, super aproape de ferryboat si cu preturi de aproximativ 40 euro dubla cu mic dejun destul de consistent.

2. Daca va tin muschii, si puteti sa mai mergeti inca 80km puteti gasi cazare dupa ce treceti serpentinele si ajungeti la malul marii in Küçükkuyu. Preturile se invart pe la 50 euro camera pe noapte cu mic dejun.

3. Şirince (37.941779, 27.433764) - foarte aproape de Kusadasi... sunt vreo 25 km. Orasel de munte, pitoresc, vechi, cu piarta pe jos si cu vin de fructe. Superb. Drumul de munte pana acolo e parca facut pentru motor. Multe curbe, unele destul de stranse dar frumoase.

4. Efes (37.944285, 27.341782) - tot langa Kusadasi, la 10, 15 km - merita vizitat, dureaza cam 2 ore. Din pacate, parcarea este in locul in care se iese din Efes, iar intrarea este sus, pe deal unde nu este si parcare. Va descurcati voi cu dusul pana sus si cu intorsul la parcare.

6. Plaja Iztuzu (36.775272, 28.631568) - cam 250 km de Kusadasi - pentru mine a fost o revelatie. Este o plaja amenajata, cu parcare, celebra pentru ca acolo vin broaste testoase sa isi depuna oua. Practic, in ordine sunt asa: parcare mare, urmeaza cateva randuri de sezlonguri - vreo 30m, zona de plaja unde depun ouale testoase - cam la 10-15 metri de apa si cu latime de vreo 15-20m, zona de stat pe prosop - cei 10-15 metri de mai devreme, marea.

Plaja este cu nisip fin, exelenta, si a fost singura data cand am intrat in mare fara ca sa simt vreo diferenta de temperatura fata de aer in luna iulie. Nici la iesirea din apa nu am simtit racoare. Un loc bun de relaxare si facut baie. Intrarea in parcare insa se plateste. Banii sunt folositi pentru testoase.

7. Oludeniz (36.547335, 29.121408) - am fost acolo de 4 ori. Cazarea trebuie cautata din timp pe net.

O statiune foarte interesanta, un loc in care intotdeauna m-am simtit bine. De fiecare data am facut boat-trip. Ieftina si superba calatoria cu vaporasul. In general dureaza intre orele 10 si 17, se viziteaza cateva insultite, vaporatul face cateva opriri pentru balaceala, se serveste masa (inclusa in bilet).

8. Olympos (36.392690, 30.470423) - casutele in copaci si livezile de portocali, lamai si rodii.

Este o statiune unde sunt doar casute in copaci. Majoritatea pensiunilor ofera demipensiune... masa este foarte buna si mai mult decat indestulatoare.

Noi am stat la Bayrams Tree Houses, dar am citit reviewuri bune si despre Turkmen.

Statiunea este foarte "Flower Power"... este locul ideal pentru motociclisti, iar drumul pe munte, iarasi este absolut incantator. recomand sa mancati kumpir.

9. Antalya - recomand sa vizitati orasul vechi si sa mancati kokorec (36.885342, 30.708670).

10. Side

 

Voi pune si poze cat de curand. Acum sunt la serviciu si nu am poze. Gasiti insa in mod sigur pe net.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@mony: subscriu la tot ce ai scris. Vad ca si tu esti un impatimit al locurilor. Adevarul este ca ai value for the money peste tot. In Canakkale, pentru cine doreste cazare cu 20eur/dubla/noapte, fara mic dejun insa, o sa pun mai tarziu contactul.

Btw, absolut intotdeauna am trecut cu feri pe la Eceabat. Mult mai linistit si ok.

Eu mai recomand, daca tot ai spus si tu de Oludeniz, zona Calis, si inainte de ea, plaja retrasa Gunluklu Fethyie. O plaja total deosebita, ce merita vizitata.

Ca sa isi faca toata lumea o idee despre preturile la cazare in Turcia; pretul mediu pentru o viluta cu 3 dormitoare, living, bucatarie complet utilata, terasa, piscina,etc...este de 500-550 eur/10-12 zile. Toata vila, sa fim bine intelesi. Asta pentru cei care se mai duc si cu familia.

Pt excursii moto, cazarea oscileaza intre 30 si 50 eur dubla/ noapte, cum a mai spus si mony mai sus.

Editat de middle_of_nowhere
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce e riscant in Mai...e sa nu prea gasesti deschis mare lucru.

Nu am fost in perioada asta...nu ma pot pronunta...dar tinand cont de faptul ca ei nu au 1 Mai muncitoresc, sa organizeze chestii, care sa duca la o incepere timpurie a sezonului, mi-e ca e cam devreme.

Dar las pe cineva care a fost in Mai sa confirme/infirme.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ middle_of_nowhere

Am simtit ca si tu esti la fel de "atins", ca si mine :)

Nu pot fi povestite senzatiile pana nu le traiesti.

Sunt atat de multe lucruri frumoase si locuri minunate prin care am trecut, oameni atat de buni, incat nu imi venea sa cred ca mai exista asa ceva.

In Cappadocia am intalnit un bunicut de vreo 70 de ani, care vinde fructe uscate, pe langa castelul Uçhisar.

Eram cu sotia si 2 copii. La orice ne uitam de pe taraba lui, ne dadea la toti sa gustam... ajunsesem sa il rugam sa nu ne mai dea sa mancam.. ca nu mai putem.

Iar el zicea in turca (pe care nu o stim, dar din gesturi intelegeam) "lasati sa manance copiii ca sa se faca mari".

Am cumparat ceva de numai 5 lire (i-am lasat 10 lire) si i-am spus ca nu luam acum cumparaturile, mergem sa vizitam castelul si cand ne intoarcem facem cumparaturile la el.

Este adevarat ca ne-a placut si marfa, dar mai ales omul. Am cumparat de vreo 100 euro (doar pentru ca am vrut), si la toate cumparaturile ne tot punea in plus... si bonus.

In total am plecat cu bonusuri de inca vreo 20-30 euro... si preturile la el erau dintre cele mai mici care le-am intalnit de atunci inainte.

Faza draguta este ca noi tot pozam... si l-am intrebat de adresa de mail ca sa ii trimitem poze. Omul a inteles ca vrem adresa lui si a fugit la magazinul cel mai apropiat, a cumparat o vedere si si-a trecut adresa. Tare as vrea sa ma intorc si sa ii dau personal pozele cu el :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da. Asa sunt marea majoritate. Eu deja am pregatite niste chestii Romanesti pentru ceva oameni de acolo, pt cand ma duc data viitoare.

Imi aduc aminte cum am plecat intr-o dimineata, la prima ora, dintr-un motel fara restaurant(nu era deschis atunci), buimaci de somn, am oprit la restautantul nelipsit de la o benzinarie, am comandat 6 cafele si atat. Si cand sa plecam, am cerut nota si omul a spus ca nu avem nimic de plata, ca acele cafele sunt din partea casei. Am ramas muti si de jena, am cumparat ceva sucuri si rontzaiele, numai pentru extremul bun simt si ospitalitatea de care a dat dovada omul acela necunoscut.

Mentionez ca nu era cafea de automat, ci facuta la.ibric-in Turcia, toti, pe toata perioada, am baut numai turkish coffee.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si fiindca ai mentionat de Saklikent, acolo a fost de fapt pentru noi aventura cea mai frumoasa din concediul respectiv... si culmea, nu zoborul cu balonul :)

A fost mult mai interesant si mai provocator sa ajungem pana la cascada.

De asemenea cea mai mare plaja pe care am fost si cea mai buna carne care am mancat-o (kokorec - dar atunci nu stiam ce am mancat) a fost la Patara.

Cel mai frumos trip boat a fost de la Kekova - orasul scufundat... dar dureaza vreo 7-8 ore... iar noi am platit 75 sau 90 de euro 2 adulti cu 2 copii.

Evident, masa foarte bogata, la bordul vasului. Afacere de familie :)

Ca sa nu fac varza topicul voi incerca sa nu postez locuri in care presupun ca nu vor ajunge.

Offf, mai fratilor, ce ma mananca gelozia pe traseul vostru... dar nu am cum sa particip :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mony si Middle:multumesc pentru sugestii.Cred ca o sa dormim in prima noapte la Canakale. Drumul dupa ce trecem cu ferry trebuie facut ziua pentru ca vorba lui Pompi,este "de vis".

 

Vremea este perfecta pentru moto la jumatatea lui mai.De 1 mai am avut surpriza sa fie cam frig la turele anterioare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mihai crezi ca in topcase-ul tau incap ochelarii ,labele , si un aquascuter electric ? Am valizele mici.Mai am si 10 kile de piese.Stii ca am codita la motor slabuta.

:))))) Iti inchiriez eu remorcuta de bicicleta a lui fimiu. Nu e ea gandita pt drum lung, dar la ce vrei tu sa iei cu tine...e buna. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar eu nu am reusit sa aflu nici pana azi care este regimul unei remorcute pt motocicleta.Am un prieten care voia sa-mi dea una de manet cu o singura roata.Chiar ma incanta ideea.Nu stiu cum este cu carligul ,omologare ,numar ,etc.



Una micuta si aerodinamica ,nici n-o simti.



Un cot o salteluta ,un aragaz micut ,sac dormit ,ar fi super.



r

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai, teoretic, in noul cod rutier este permisa. Nu stiu insa in ce limite de greutate, gabarit, etc(probabil ca la asta te refereai si tu).

 

Uite aici un fel de Bentley al lor... :D http://www.1motorcycletrailers.com/pull-behind-motorcycle-trailers.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cum sa spun dar o remorca moto cu doua roti parca zgarie ochiul,tot una cu o roata se potriveste unui motor.Frecare minima cu solul,calca pe unde calci si cu motorul.Ma rog ,vorbim si noi.Gold-wingurile acelea sunt omologate din fabrica sa traga remorca pe cand la ale noastre tre sa improvizam.As atarna fara nici o retinere una de 20-30 kg.Macar pt suvenirurile pe care le cumpar de pe unde calatoresc.



Remorca ca remorca ,dar trebe facut bagajul ,pregatit motoarele ,programat concediul pe 2014 pt capadoccia.Faceti-va socotelile si spuneti da.



Ultima data ,prin croatia ,am umplut topcase-ul cu prostii ,scoici ,sculpturi in lemn,pe care le-am regasit si in europa (colentina)



Acum o sa-l umplu cu fistic si rahat.



Nu va ganditi aiurea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...