Sari la conținut

mony

Super Membru
  • Număr conținut

    854
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mony

  1. daca strangi maneta de ambreiaj porneste ? (poate e lasata in viteza) sau poate e lasata in viteza si cricul pus. sau poate e butonul rosu de oprire urgenta de pe maneta dreapta apasat.
  2. 15 zile sunt putine. O sa mergeti ziua si nu o sa apucati sa vizitati mai nimic. Noi am facut o tura de 29 de zile - dar ne-am intors prin sudul Turciei. Chiar si asa, ni s-a parut ca totul a fost pe graba si ne-ar mai fi trebuit vreo 2 saptamani ca sa ne bucuram de traseu. Puteti lua in considerare si Eskisehir pentru intoarcere - are un parc fantastic - merita vizitat. Noi am fost de 2 ori in Eskisehir si daca as avea liber o saptamana de la job, acolo m-as duce. Preturi foarte bune la cazare, mancare, ai ce face si ce vedea in orasul ala. Calculeaza tot timpul traseul in felul urmator: Plecare la ora 10 (dupa micul dejun, bagaje... ) aduni orele de drum pe care ti le da Google maps pana la destinatie si vezi la ce ora ajungi. In felul asta iti poti da seama daca ai timp sa mai vizitezi ceva... sau ajung cand se cam inchide totul. Sau pleci sa vizitezi local la ora 10 si pui vreo 4-5-6 ore pt vizita, aduni drumul si vezi cand ajungi la noua cazare. Digi e ok pt Turcia, dar noi am luat cartela SIM de la Turkcell cu 60 Gb de net. Singurul loc cu cazare ieftina gasesti langa plaja din Batumi, in Kobuleti (noi am luat ceva decent cu 7 euro pe noapte - o singura noapte) Frumos de vizitat in TR : Amasra - nu e pe trasetul facut de tine, Sinop - nici asta nu e pe traseu (le-am trecut in caz ca va abateti pe la malul marii mai devreme) in zona de munte din zona Rize - gasesti cazare decenta Cred ca bugetul e prea optimist. Un MINIM de 1200-1300 de euro e mai aproape de realitate.
  3. Salut, colegi ! Ma poate ajuta cineva cu o presa de supape (eventual si cu putina pasta de slefuit supape daca aveti) ? Trebuie sa fac supapele sa se aseze bine in scaunele lor la scuter de 125cc. Vin eu cu chiulasa. Este vorba de scuterul din semnatura mea. Dupa problema cu benzina proasta din Grecia, despre care am povestit in post... am constatat ca s-a depus calamina pe scaunele supapelor. As vrea sa ii fac motorul sa mearga bine. Va multumesc mult !
  4. ia-ti un caine. amstaff, caine lup... si nu o sa mai apara la tine la usa... dar o sa trebuiasca sa ai grija de caine in urmatorii 10-15 ani.
  5. Asa, da, chiar ar fi frumos. Ar merge o bere sau un suc in Tassos (in care nu am fost niciodata - deci e cazul sa il vizitez)
  6. O sa primeasca probabil notificare de la ANAF prin august (sau cand trimit ei notificarile) ca datoreaza suma de x ron. Daca masina e elctrica... si a accesat programul rabla plus si rabla clasic o sa fie naspa.
  7. Badita, murgul ala al tau e nebun, sa stii !!! Ce pofta de plimbare stii sa faci, mama, mama... Minunate pozele si tura asta, cand tot iuresul turistic s-a calmat si poti sa iti limpezesti gandurile.
  8. Electronist batran... era chin cu aspirina, dar mergea...
  9. Nu ma asteptam sa fie problema asta la producatori mari - OMV Am patit ceva identic acum cativa ani, in Grecia de era sa desfac tot motorul. Am si pus povestea, cu poze aici, mai in josul paginii: https://motociclism.ro/topic/726497-tura-de-o-saptamana-ultra-low-budget/page/3/
  10. nu am de unde sa cunosc motorul... dar am incercat sa imi imaginez cum poate colegul sa dea de cap problemei. imi pare rau ca nu a fost ceva mai "ieftin" motorul nu se gripeaza asa usor... de obicei este din cauza lipsei ungerii. probabil este o problema mai veche... cuzinetii dusi. ar fi bine sa verifici, cand scoti uleiul din motor daca gasesti ceva pilitura in busonul de scurgere sau in filtrul de ulei. Daca nu este deloc metal pe acolo, posibil sa nu fie ceva grav... decat daca a sarit cumva distributia... dar si aia se rezolva... nu foarte scump daca au scapat toate pistoanele
  11. 1 verifica daca motorul e blocat... fara sa ai contactul pus, bagi in viteza cea mai mare (5) si impingi motorul, ca sa vezi ca se invarte roata (sper sa ai aderenta buna si intre anvelopa si asfalt, ca sa nu tarasti roata) daca se invarte roata, motorul nu e blocat. 2 daca ai folosit cabluri de curent ieftine, posibil ca acestea sa nu fie in stare sa transfere suficient curent (am patit-o eu si nu imi venea sa cred ca e posibil asa ceva)... si atunci sa te insele faptul ca nu porneste de la o baterie de la masina. - incearca si cu alte cabluri daca ai de unde sa imprumuti. De unde esti ? Poate se gaseste cineva care sa stea aproape de tine si sa te ajute
  12. mony

    Epava auto

    programele rabla se suspenda din 3 decembrie... gaseste pe cineva cu curte care poate sa o tina pana in primavara sau vara, poate incepe din nou programul rabla si atunci poti sa o dai ca avans pt o masina sau motocicleta noua. in momentul asta, programele fiind practic suspendate (nu se mai primesc dosare) nu iti va da nimeni mai nimic pe masina. Cred ca cel mai castigat iesi daca vinzi tot ce poti de pe ea si pe urma o duci la remat.
  13. Felicitari pentru tura asta minunata si pentru poveste si pentru poze ! Doamne, ce dor de calatorie starnesti E minunat sa calatoresti cu viteza mica, ai timp sa vezi, sa simti natura. La cat mai multe calatorii fantastice iti urez !
  14. Nu iti inchide bine cuiul poantou. Schimba-l si ai scapat de problema. Regleaza si plutitorul cu ocazia asta.
  15. Am avut un Ford Granada Mk1 cu motorul asta 1.7 V4. Nu este un motor rau, este de drum lung si de plimbari. Spor la restaurare. Asteptam poze.
  16. Poate gasesti in piata la 16 Februarie (e o dugeana cu piese de scuter chinezesc). Ia-l cu tine si treci maine pe acolo (daca nu ma insel este foarte aproape de tine).
  17. Din cate stiu, se inregistreaza doar dronele de peste 500 grame. Mini are 249 grame. Citisem tot ce se putea despre inregistrarea dronei, in vara, cand am cumparat drona. Inainte sa cumpar drona, am si scris un mail catre AACR ca sa ma asigur ca nu trebuie inregistrata. Ca o institutie a statului care se respecta, nu a raspuns. Dar am gasit normele cu obligativitatea la inregistrare pentru dronele de peste 500 grame. adresa este drone@caa.ro
  18. Eu am fost mai fricos si i-am facut asigurare... asa ca daca dau cu ea de pamant sau o pierd, primesc alta drona. Parca la a doua drona platesti 40 euro inlocuirea ei. Sau la prima... nu mai tin minte. Pret, cu tot cu asigurare 2000 ron.
  19. Am eu un Mavic mini Combo Pack de vanzare daca doreste vreun coleg. Nu m-am gandit inca la pret. Are doar 2 ore si cateva minute de filmare. Vine cu 3 acumulatori, protectii elice, gentuta.
  20. de pornit fara curea nu este nicio problema. va porni daca motorul nu e defect. nu te vei putea plimba cu el... dar mai important este sa aiba acte pe numele celui care ti-l vinde.
  21. Nu stiu ce sa zic... dar imaginea din link cu reviewul la motocicleta este extrem de clara. Scrie Bcrmbo cu alt font si fara logo Brembo. Probabil ca in realitate s-au zgarcit la frane. Au facut economie la ceva extrem de important. Nu stiu ce sa zic... dar imaginea din link cu reviewul la motocicleta este extrem de clara. Scrie Brcmbo cu alt font si fara logo Brembo. Probabil ca in realitate s-au zgarcit la frane. Au facut economie la ceva extrem de important. My bad, am vazut tarziu noul font de la Brembo.
×
×
  • Creează nouă...