nosfyrus Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Salutare. Stite cineva unde as putea sa fac la comanda doua piese de metal, in Timisoara? M-ar interesa doua piese asemanatoare cu piesele din poza de mai jos (voi face o macheta dupa care sa se faca piesele) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
predrag80 Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Ia o hartie, muleaz-o pe piese si fa sablon exact. Dupa care iei o tabla de aceeasi grosime ca si piesa, pui hartia pe tabla si desenezi conturul. Cu o freza, chiar de mana (dremel, proxxon) faci sliturile. Gaurile le faci cu burghiu. Pana aici e simplu. Acum vine partea cu indoitul. Aici nu am alta idee decat ciocan si indemanare multa. Piesele sunt ambotisate dupa o matrita. Nu se pune nimeni sa-ti faca matrita pentru 1 piesa si nici pentru 10. Sper ca te-am ajutat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dragomir Ionut Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 urmeaza intocmai sfatul de mai sus si tr sa iti iasa. Pentru indoire la unghiul ala(alea) prinde piesa in menghina si pe urma te apuci de ciocanit. Foloseste o bucata de lemn sa nu lovesti direct tabla ca se face urata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nosfyrus Postat Octombrie 21, 2015 Autor Share Postat Octombrie 21, 2015 (editat) Ia o hartie, muleaz-o pe piese si fa sablon exact. Dupa care iei o tabla de aceeasi grosime ca si piesa, pui hartia pe tabla si desenezi conturul. Cu o freza, chiar de mana (dremel, proxxon) faci sliturile. Gaurile le faci cu burghiu. Pana aici e simplu. Acum vine partea cu indoitul. Aici nu am alta idee decat ciocan si indemanare multa. Piesele sunt ambotisate dupa o matrita. Nu se pune nimeni sa-ti faca matrita pentru 1 piesa si nici pentru 10. Sper ca te-am ajutat. Nu am piesa, dar ma gandeam sa fac un sablon din carton, direct pe motocicleta.Nu am freze, bormasina si nici menghina asa ca ma simt nevoit de apelez la cineva. Matrita o fac eu dintr-un carton Editat Octombrie 21, 2015 de nosfyrus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ssk Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 incearca la comunitatea enduro. ei sunt ceva mai fierari/mesteri =)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Ce utilizare au piesele ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nosfyrus Postat Octombrie 21, 2015 Autor Share Postat Octombrie 21, 2015 (editat) Un grip mai bun asupra mobrei atunci cand mergi in scarite. Dava sunt oameni priceputi de prin alte judete, pot sa le trimit matritele prin curierat... Editat Octombrie 21, 2015 de nosfyrus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Pot sa iti donez piesele din imagine , cate doua din fiecare . Sunt stative ptr rafturi si au cca 2,5mm grosime . » Post actualizat in 21 Oct 2015 07:40Poate reusesti sa obtii cu mici modificari ce vrei . Am utitat sa mentionez ca sunt din metal galvanizat . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex_en Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 De ce nu le cumperi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nosfyrus Postat Octombrie 21, 2015 Autor Share Postat Octombrie 21, 2015 5129114 - Ms mult. Incerc sa termin astazi matrita si in functie de cum iese te anunt.Oricum nu am nevoie sa fie exact ca si cele din poza. alex_en - o pereche costa 600 ron iar pe langa asta, nu se gasesc in Romania. Cu doua fierarie si un opritor de usa/roata de skate, faci aproape acelasi lucru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Eu le am acasa in garaj . Daca vei avea nevoie imi dai un semn si stabilim pe unde ne intalnim sa-ti dau " fiarele " . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Nu am piesa, dar ma gandeam sa fac un sablon din carton, direct pe motocicleta.Nu am freze, bormasina si nici menghina asa ca ma simt nevoit de apelez la cineva. Matrita o fac eu dintr-un carton tabla de inox » Post actualizat in 21 Oct 2015 08:38 Pot sa iti donez piesele din imagine , cate doua din fiecare . Sunt stative ptr rafturi si au cca 2,5mm grosime . » Post actualizat in 21 Oct 2015 07:40 Poate reusesti sa obtii cu mici modificari ce vrei . Am utitat sa mentionez ca sunt din metal galvanizat . galvanul nu rezista prelucrarii tablei , iar daca intra in contact cu aluminiul nu-i bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 @nosfyrus: iei un subler si iti faci un desen exact al piesei. Cu cartonul nu iese o chestie exacta. Este cam ca masuratul cu halatul. Dupa aceea mergi cu desenul cam in orice format (de ex. dwg sau dxf) la cine are o masinarie de taiat cu plasma (de ex. Bega Tehnomat SA) si iti face piesa plana. Apoi iti trebui un cineva priceput sa iti indoaie piesele la abkant. Dupa ce iti iese piesa la forma dorita o duci la un atelier de zincare, de care doresti: termica sau electrolitica (ca sa depui galvanul dupa cum s-a exprimat yuk) . Suruburi si distantiere nu pun probleme. Personal nu cred ca vei iesi mult mai ieftin decat cea originala. Nu ma pricep la ce foloseste piesa asa ca nu imi dau seama in ce masura ai nevoie de precizie buna la piesa ca sa nu ramina de ex. blocata pe unde trebuie ea sa se miste (daca se misca). In plus ar trebui sa stii exact din ce material este facuta, poate trebuie sa nu se deformeze, sau poate trebuie sa fie elastica etc. Sincer, sfatul lui alex_en este de urmat. Succes! » Post actualizat in 21 Oct 2015 09:29M-am uitat cu atentie la ce ai scris tu ca foloseste. Inteleg ca te tine agatat de motor cand stai in picioare. Din punctul meu de vedere este o piesa de siguranta, asa ca as cumpara una originala. Daca cea facuta de tine da chix poti sa ai probleme sa te tii pe motor. Tu decizi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nosfyrus Postat Octombrie 21, 2015 Autor Share Postat Octombrie 21, 2015 nici nu cred ca este nevoie sa indoi tabla aia. Pana la urma trebuie doar sa fac un desen cu forma piesei si sa gasesc pe cineva sa imi decupeze forma si sa dea cateva gauri in ea, fara alte indoituri.. Am gasit cateva poze cu niste chestii asemanatoare facute la casa omului... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 (editat) Cauta un lacatus prin orasul tau - o si indoaie de nu se vede (poti sa-i tragi si o vopsea linistit ). Daca am inteles eu bine piesa aceea-i doar sa ti mobra in echilibru mai bine. Editat Octombrie 21, 2015 de Contabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Alte variante , nu ai ? Inteleg ca piesa nu face altceva decat sa ofere aderenta pe gamba cizmei ptr a reduce din efortul la care sunt supuse bratele . Ce tip de motocicleta este ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nosfyrus Postat Octombrie 21, 2015 Autor Share Postat Octombrie 21, 2015 Alte variante , nu ai ? Inteleg ca piesa nu face altceva decat sa ofere aderenta pe gamba cizmei ptr a reduce din efortul la care sunt supuse bratele . Ce tip de motocicleta este ? Exact Un ktm exc 300. Voi incerca sa revin pana maine cu schita pieselor. Chiar nu cred ca e prea complicat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Piesa din cauciuc o ai ? Poti sa te orientezi spre opritoarele de usi . » Post actualizat in 21 Oct 2015 10:28Sau cauti pe la dezmembrari auto tampoane motor sau galerie esapament Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nosfyrus Postat Octombrie 21, 2015 Autor Share Postat Octombrie 21, 2015 Nu o am dar ma gandeam sa cumpar un opritor de usa si sa il adaptez doar sa gasesc un model asemanator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Materialul de la opritorul de usa cred ca este mai ok decat cel de la tampoane . Este si mai ieftin si poti sa-ti cumperi sa ai si rezerva ca la voi stau mobrele destul de des in paralel cu terra . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
predrag80 Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Ca sa faci usor sablonul, iei banda autoadeziva de hartie, din aceea care se foloseste in constructii, crem sau albastra, o lipesti peste piesa si o tai perfect la contur si gauri. O dezlipesti si gata. Ai facut modelul. Ca sa nu se lipeasca prea tare banda crem, o lipesti prima data pe blug (pantalon) si dupa aceea pe piesa aia. Daca nu-ti trebuie atata precizie, poti sa o faci si cu un flex si bohrmasina. Dar na, trebuie sa ai si unde. Spor la treaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dude123 Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Super inventiv ) Buna idee iar cu un cutter, preiei perfect suprafata. Ca sa faci usor sablonul, iei banda autoadeziva de hartie, din aceea care se foloseste in constructii, crem sau albastra, o lipesti peste piesa si o tai perfect la contur si gauri. O dezlipesti si gata. Ai facut modelul. Ca sa nu se lipeasca prea tare banda crem, o lipesti prima data pe blug (pantalon) si dupa aceea pe piesa aia. Daca nu-ti trebuie atata precizie, poti sa o faci si cu un flex si bohrmasina. Dar na, trebuie sa ai si unde. Spor la treaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DanShef13 Postat Octombrie 21, 2015 Share Postat Octombrie 21, 2015 Salutare. Stite cineva unde as putea sa fac la comanda doua piese de metal, in Timisoara? M-ar interesa doua piese asemanatoare cu piesele din poza de mai jos (voi face o macheta dupa care sa se faca piesele) salut, ti-am lasat PM. 0723128018, iti face Pascota in Giroc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nosfyrus Postat Octombrie 22, 2015 Autor Share Postat Octombrie 22, 2015 Super, ms de idei. Ma voi duce saptamana viitoare la Pascota sa vad daca se paote face ceva. O sa revin si cu rezultatul final Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antyterro Postat Decembrie 21, 2015 Share Postat Decembrie 21, 2015 Ai reusit cu piesa ? ataseaza o poza , mi-ar trebui si mie ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate