Sari la conținut

Motociclete limitate


302v8
 Share

Postări Recomandate

Buna seara, vin si eu cu o intrebare, poate pe aici s-a mai intamplat sa se importe motociclete din germania, limitate la 35 de cp si sa fie inmatriculate la noi...cam care ar fi pasii, si daca s-au confruntat cu probleme la rar. Eu stiu ca legea spune ca motocicleta trebuie sa aiba maxim 70 de kw inainte sa fie limitata la 35kw, daca motocicleta sa zicem are 106 cp, adica 81 un kw daca nu ma insel, si este inregistrata in Germania ca si limitata la 35 de kw, in rar-ul din Romania,la inmatriculare, intampini vreo problema? Orice ajutor este binevenit, multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legea este clara: cu permis A2 (banuiesc ca din acest motiv ai pus intrebarea) poti conduce un motor care are max. 35 kW, are un raport putere/masa de maxim 0,22 kW /Kg si sa nu provina dintr-o motocicleta cu o putere mai mare de 70 kW. Conditiile sunt cumulative (adica trebuiesc indeplinite toate).

Daca o motocicleta cu puterea mai mare de 70 kW (din fabrica) a fost limitata cu acte in regula la 35 kW, sau mai putin, si are treaba asta trecuta in Brief atunci chiar daca RAR-ul o accepta nu o vei putea conduce cu A2.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa fie o idee mai clar:

 

motocicleta nu se înmatriculează "pt A2". Ea se inmatriculeaza si punct. Nu scrie in acte ca limitarea este "pt A2", ci doar ca e limitata la cutare putere.

 

E treaba ta, care ai A2, sa verifici ca ai dreptul legal sa te urci pe ea. Si mai e treaba politistului cand / daca te oprește sau cand / daca ai vreun accident sa verifice acelasi lucru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca doresti sa o inmatriculezi, atunci cand mergi la RAR, pe langa faptul ca limitarea trebuie sa apara in acte ei trebuie sa fotografieze acel dispozitiv de limitare. Asa mi-au spus mie saptamana trecuta cand am fost cu motocicleta acolo. La mine aparea undeva sub ghidon "25 kw limited by ..." dar in documente nu era limitata si nici nu am nevoie sa fie limitata pentru ca am A.

In acest caz mi-au facut actele pe puterea ei reala de 75 kw.

Editat de Spielhur
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu am categoria de pescar profesionist :)) intrebam pt un prieten ce abia s-a apucat de scoala pt A2, si incercam sa vedem ce variante sunt, dar cea mai buna varianta pana acum este ori un suzuki SV ori un zxr 400 ambele limitate bineinteles...daca mai stiti de alte motociclete carenate care se incadreaza pana in 70 kw ar fi super sa le precizati aici, multumesc pt raspunsuri

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Se limiteaza si casele,nu numai motocicletele??? :)

Poate daca scriai ceva de genul, se intelegea:

"Buna seara. Sunt in cautare pentru ca sa imi limitez si eu motocicleta."

 

Pentru limitare,intra si ia legatura cu userul de aici,e autorizat R.A.R.:

https://motociclism.ro/profile/78169-sf-moto/

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...