riderontornadoes Postat Mai 3, 2014 Share Postat Mai 3, 2014 salut. am gasit si eu o moto cu acte din italia, are certificato si cartea, ambele sunt cu stampila de radiere. problema e ca pe certificato de proprieta e trecut un cetatean roman. Intrebarea mea este: am nevoie de si fiscal din romania de la acest cetatean roman? motocicleta nu a avut numere rosii in romania. Va rog sa ma ajutati si pe mine, ca ar cam trebui sa ii dau un raspuns omului. revin cu aceeasi intrebare, cu completarea ca cel care imi vinde motorul imi spune ca imi da si certificat fiscal. va intreb din nou, este suficient, sau trebuie si viza pe fisa de inmatriculare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
riderontornadoes Postat Mai 3, 2014 Share Postat Mai 3, 2014 Posted A minute ago salut. am gasit si eu o moto cu acte din italia, are certificato si cartea, ambele sunt cu stampila de radiere. problema e ca pe certificato de proprieta e trecut un cetatean roman. Intrebarea mea este: am nevoie si de fiscal din romania de la acest cetatean roman? motocicleta nu a avut numere rosii in romania. Va rog sa ma ajutati si pe mine, ca ar cam trebui sa ii dau un raspuns omului. revin cu aceeasi intrebare, cu completarea ca cel care imi vinde motorul imi spune ca imi da si certificat fiscal. va intreb din nou, este suficient, sau trebuie si viza pe fisa de inmatriculare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
portoeter Postat Mai 3, 2014 Share Postat Mai 3, 2014 Nu iti trebuie certificat fiscal atata timp cat nu au fost luate numere rosii, nu a fost inmatriculata aici si nu a fost luata in evidenta fiscala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
autosos Postat Mai 3, 2014 Share Postat Mai 3, 2014 daca motocicleta nu a avut numere rosii de romania nu-ti trebuie certificat fiscal de le cel care vinde motocicleta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
90lup Postat Mai 3, 2014 Share Postat Mai 3, 2014 de la cel care ti-o vinde tie, iti trebuie certificat fiscal + stampila pe fisa de inmatriculare. de la cetateanu roman de pe carte nu-ti trebuie nici un certificat fiscal ca doar nu o are inregistrata in romania. important e sa fie un contract de vanzare/ cumparare intre cel de pe carte si cel care ti-o vinde tie scuzele mele, acum am citit mai bine. daca nu a avut numere rosii nu-ti trebuie certificat. doar c v/c Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
riderontornadoes Postat Mai 3, 2014 Share Postat Mai 3, 2014 multumesc mult pt raspunsuri! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pogor Postat Mai 3, 2014 Share Postat Mai 3, 2014 ce domiciliu are trecut in carte cetateanul roman ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Mai 4, 2014 Share Postat Mai 4, 2014 Daca e rezident in Romania, ai nevoie de fiscal de la el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aldraqraudetot Postat Mai 9, 2014 Share Postat Mai 9, 2014 Daca are adresa acolo, o sa-ti ceara sa faci dovada in acest sens. Daca nu are domiciliu acolo, iti trebuie fiscal chiar daca nu a avut numere rosii scoase. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zar Postat Mai 9, 2014 Share Postat Mai 9, 2014 Daca are adresa acolo, o sa-ti ceara sa faci dovada in acest sens. Daca nu are domiciliu acolo, iti trebuie fiscal chiar daca nu a avut numere rosii scoase. cetateanul respectiv are mobra inmatriculata in italia prin urmare este rezident in italia, 'platitor de taxe si impozite. nu trebuie sa dovedeasca cumparatorul acest lucru. procedura este aceiasi ca atunci cand cumperi mobra de la un italian. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
riderontornadoes Postat Mai 9, 2014 Share Postat Mai 9, 2014 va multumesc, dar ca sa fiu absolut sigur am fost in pipera la serviciul de inmatriculari si am intrebat la informatii. omul de acolo mi-a spus ca trebuie luata macar o zi si scoasa de la fiscal. Intre timp, cel care mi-o vindea, baiatul femeii, care era in tara, a reusit sa scoata fiscal, mi-a pus si viza pe fisa de inmatriculare, iar eu, in paranoia mea, i-am cerut copie dupa actul din italia al femeii si dupa buletinul din romania. teoretic nu cred ca mai pot fi probleme, dar nu se stie niciodata... :-))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Delo Postat Mai 9, 2014 Share Postat Mai 9, 2014 De exemplu in Maramures nu se cere fiscal pt nr rosii.... Tara tuturor posibilitatilor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 Salut. Am si eu cateva nelamuriri daca puteti va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri la problema mea. Am adus o motocicleta din Italia si cel care mi-a dato ( Italianul ) ca acte mi-a dat: -certificato di proprieta cu holograma sus si scrie pe el "annotata cessazione della circulazione per exportazione in paese ue il.....data Am sa adaug opoza sa vedeti despre ce este vorba. -carta di circolazione care la fel scrie pe ea pe spate "carta di circulazione originale annullata per definitiva exportazione in altro paese della eu..." si are o stampila pe ea scrie ANULATA Acum ce vroiam sa stiu daca nu trebuia si un contrac de vanzare cumparare intre mine si el si ce mai pot face k de dus in Italia nu ma mai duc sa il caut pe respectivul. Astept raspunsuri va Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
clitz2003 Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 La politie vei avea nevoie sigur de un contract de vanzare cumparare dar asta ti-l poti face tu , printand un astfel de contract dar tot in italiana . Iar acolo vei trece datele lui si ale tale . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
banat rider Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 scrie pe google contract vanzare cumparare italia il listezi si complectezi datele si ai si contractul ,foarte simplu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SuzukiRf600R Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 bineinteles, il si semnezi atat la tine cat si la el...iar la el...sa fie una de italian si la nevoie, sa o mai poti repeta ps: dar asa pentru tine, tu cum demonstrezi ca ai cumparat motocicleta? nu printr-un act? care a naibii...se numeste si "vanzare - cumparare" Spor! BR, Alexandru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PeDrum Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 (editat) Ai luat-o de la proprietar si nu ai facut act de vanzare cumparare ? AI grija sa nu o dea furata sau sa fie deja data furata ! Trebuia sa iei o copie dupa actul de identitate ! Daca ai luat-o de la altcineva decat proprietarul, ai grija ! PS Ai luat-o de pe undeva de pe langa Bucuresti (Pitesti) ? Editat Mai 25, 2014 de PeDrum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaai Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 Salutare , pe carta de circolazione trebuia scris in momentul cind a fost radiata , de mina de tipa care a facut radierea din circulatie ca a fost instrainata de la propietar , tie, cu numele tau si prenumele apoi punea o stampila deasupra , asta reprezenta un fel de contract de vinzare cumparare al atelajului Cartea de circolazione nu este anulata ea foloseste pentru a avea datele moto in momentul inmatricularii . In momentul acesta daca nu ai asa ceva, scrii un contract de vinzare cumparare de mina , in italiana (asta ca sa simulezi ca ai cumparat-o de la macaroana)cu datele lui ar trebui sa ai datele pe carte .... niste senmaturi , diferite una de alta ... (ma refer la ortografie)iar apoi faci traducere si te duci la inmatriculare ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_b Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 In Italia daca iti iei motor si il aduci in tara,italianu il radiaza si iti da foaia de radiere dar nu se face acolo CV ala il faci tu acasa,asa cum au zis colegii mai sus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
borsulica Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 Ai luat-o de la proprietar si nu ai facut act de vanzare cumparare ? AI grija sa nu o dea furata sau sa fie deja data furata ! Trebuia sa iei o copie dupa actul de identitate ! Daca ai luat-o de la altcineva decat proprietarul, ai grija ! PS Ai luat-o de pe undeva de pe langa Bucuresti (Pitesti) ? Furata nu o da, ce vezi in poza dovedeste ca a instrainat-o (motocicleta) catre o persoana din spatiul UE. Intr-adevar, aici ai nevoie de un contract (pe genunchi) de vanzare-cumparare si de dovada ca ai adus motorul cu o duba, camion etc - asta faci cu cei care redacteaza acte vizavi de politie (nici nu m-am uitat daca esti din Buc). S-o stapanesti sanatos! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laurentiuxyp Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 Salut si eu am fost in aceeasi situatie ca si tine! Cand a ajuns moto in tara am completat un contract de v-c in limba italiana si nu am avut nici un fel de probleme!! Relax! Bafta in continuare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Mai 25, 2014 Share Postat Mai 25, 2014 Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Motocicleta nu a dato furata ca ma prins politia o data:)))) ( acum sa nu ma mustrati de ce am scoso la plimbare ne inmatriculata eram si eu curios sa vad cum merge si hop Politia ) si au cautat sa vada daca este furata.. a fost totul in regula si in plus nici nu ar putea sa o dea disparuta in act scrie ca a instrainato unei persoane din spatiul UE. si ca gedeaza drepturile asupra moto dar nu scrie cui. Cam asta am inteles eu din acel act. A si app motocicleta am luato de la ultimul propietar care este trecut in acte.. de adus am aduso cu o duba si aici am inteles ca imi trebuie o copie ceva dupa talonul masini cu care am aduso asta nu este o problema am un prieten care are duba si pot face o copie dupa acel act. Am mai auzit si de treaba cu o declaratie pe propia raspundere ca ai aduso cu nustiu ce masina. Aici cer un pic de lamuiri daca pot face ceva din ce am scris mai sus. Acum singura problema care mai ramane cred ca sa o rezolv este cu acel act de vanzare cumparare care trebuie sa il fac eu asa cum ati zis voi. Motocicleta acum eu vreau sa o vand unui prieten si vrea sa o inscrie acel act de vanzare cumparare nu il pot face inainte de a merge sa o inmatriculeze si sa se treaca direct el propetarul? Pentru ca nu este declarata la primarie adica sa platesc impozit pentru ea si au auzit ca primesti o amenda pentru ca trebuia ori sa o declar ori sa o inscriu in nustiu cate zile de cand am facut acel act de vanzare cumparare. Aici mai cer niste lamuriri cum trebuie sa procedez. Va multumesc inca o data mi-ati fost de mare ajutor.. Salutare revin iarasi cu o intrebare... Am vorbit azi cu cineva si mia zis ca a avut aceiasi problema ca si mine cu contractul de vanzare cumparare zicea k nu este nevoie sa fie in Italiana poate sa fie si in romana ca sa nu mai dau alti bani la tradus. Si am gasit un model pe internet o sa adaug poza ce ziceti este bun? dati clic pe lincu de mai jos k nu mai stiu sa adaug poza ) https://www.google.ro/search?q=act+vanzare+cumparare&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GkqCU6PjIcaM7QaRwYCQDg&ved=0CCYQsAQ&biw=1009&bih=639#facrc=_&imgrc=8FoQP-l1bdxlzM%253A%3BrC2kurytoLAViM%3Bhttp%253A%252F%252F3.bp.blogspot.com%252F-TMFutjLX3GM%252FT8Ctt-RqkEI%252FAAAAAAAAACQ%252FVAcBlHxbO3A%252Fs1600%252Fcontract%252Bde%252Bvanzare-cumparare%252Bpentru%252Bun%252Bvehicul%252Bfolosit-page-001.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Facte-inmatriculare-masina.blogspot.com%252F2012%252F05%252Fprocedura-acte-auto.html%3B1131%3B1600 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flat Postat Mai 26, 2014 Share Postat Mai 26, 2014 (editat) uite aici un model (schimba doar data si suma) DICHIARAZIONE VERBALE DI VENDITA VEICOLO USATO.doc Editat Mai 26, 2014 de Flat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Mai 26, 2014 Share Postat Mai 26, 2014 uite aici un model (schimba doar data si suma) Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SuzukiRf600R Postat Mai 26, 2014 Share Postat Mai 26, 2014 Intrebare: pentru ca vanzatorul motorului (prietenul meu) sa-si poata recupera o parte din banii de asigurare (pentru ca motorul a fost vandut mie), mi-a pomenit de o foaie de radiere din partea celor de la inmatriculari. Cum am inmatriculat deja motorul si pe loc mi-a dat tablita cu numar, civul si noul certificat de inmatriculare, sa ma mai astept la o foaie de radiere pe care o vor trimite ulterior prin posta? Eu am incercat sa-i explic (prietenului) ca e suficient actul de vanzare cumparare pentru recuperarea unei sume de bani din asigurare dar cei de la asigurari sunt incapatanati. Ii pot oferi si copie dupa CIV, si copie dupa certificat...sa vada aia ca acum e pe numele meu si sa-i dea banii omului! Deci, ma astept la o foaie de radiere ceva cumva? BR, Alexandru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate