Admin l.u.v Postat Noiembrie 22, 2018 Admin Share Postat Noiembrie 22, 2018 Astazi am cumparat un set rulmenti SKF. Pe cutie unul aparea fabricat in Austria, celalat in Bulgaria. Dand jos invelisul de plastic care ii capsa am vazut ca cel austriac avea vaselina din belsug, cel bulgaresc mai putina. Intrebarea este: voi verificati si eventual completati vaselina din ei sau nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Noiembrie 23, 2018 Share Postat Noiembrie 23, 2018 Pune linistit vaselina care rezista la apa. Si eu am luat la un moment dat de la skf cu proveniente diferite. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Noiembrie 23, 2018 Autor Admin Share Postat Noiembrie 23, 2018 Stiu, numai ca un mecanicos s.a uitat la mine tare mustrator cand i.am explicat ca am dat jos un capac din ala care iese cu unghia! Vezi Doamne sa nu mai fac niciodata asa ceva. ☺ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Noiembrie 23, 2018 Share Postat Noiembrie 23, 2018 Pai normal, ca iese duhul sfant de sub capac si s-a dus pe lula vaselina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Noiembrie 23, 2018 Share Postat Noiembrie 23, 2018 Motivul ar fi altul, daca nu esti atent cand scoti capacul ii strici sigilul si nu mai e la fel de protejat de mediul exterior. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Noiembrie 23, 2018 Autor Admin Share Postat Noiembrie 23, 2018 Nu imi dau seama ce s-ar putea strica la un capac din plastic ca cel de jos. La mine acel capac a iesit cu unghia. Care este sigiliul la care faci referire? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Noiembrie 23, 2018 Share Postat Noiembrie 23, 2018 Capacul de plastic/metal blocheaza pe inelul exterior al rulmentului iar pe inelul central vine de cele mai multe ori cu o garnitura de cauciuc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Noiembrie 23, 2018 Share Postat Noiembrie 23, 2018 Asa ceva este ok pentru rulmenti? https://www.epiesa.ro/super-adhesive-grease-crc-100ml-acc-7028.htm Am folosit tot ceva cu Litiu, de la ABRO, cand am montat rulmentii de jug. Dar as vrea sa desfac bascula si sa folosesc o vaselina rezistenta la apa. Unii zic ca-i buna, altii nu. Referitor la subiect, nu m-am uitat niciodata la rulmentii de tip 2RS daca au vaselina destula, pe principiul: vine din fabrica, deci are ce trebuie. Voi fi mai atent pe viitor, merci de pont! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Noiembrie 24, 2018 Share Postat Noiembrie 24, 2018 Nici prea multa vaselina nu e buna. Citind topicul asta mi-am amintit vag ca la un curs despre rulmenti in facultate ne explicase chestia asta . Am cautat acum pe net si am gasit asta https://www.machinerylubrication.com/Read/28664/dangers-of-overgreasing-. Desi acolo se refera mai mult la ungerea cu scule gen tecalemit teoria e valabila intr-o oarecare masura si pentru rulmentii sigilati. Personal n-am umblat la rulmentii sigilati , dar la bicicletele clasice prefer sa pun vaselina pana da pe afara la axul rotii. La butucii mai evoluati care au garnituri, nu mai pun asa multa ca sa nu fortez garniturile. Mai pun vaselina in exces la caseta de pinioane la bicla dar acolo scopul e altul, si anume sa o fac mai silentioasa, nu-mi place sa aud zgomotul clicketilor atunci cand nu dau din pedale.(preferinta personala, unii producatori se chinuie sa-si faca casetele cat mai galagioase si eu ma chinui sa le innec in vaselina sa nu le mai aud :)) ) Nu e o idee rea sa verifici cantitatea de vaselina de la rulmenti ( daca se poate face fara sa afectezi ''sigilarea'') dar nici nu trebuie exagerat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Noiembrie 24, 2018 Autor Admin Share Postat Noiembrie 24, 2018 Corect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate