Tzitzicat Postat Decembrie 5, 2018 Share Postat Decembrie 5, 2018 Salut Un surub rebel Ceva idei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
varg-voshod Postat Decembrie 5, 2018 Share Postat Decembrie 5, 2018 piulita + sudura Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Decembrie 5, 2018 Admin Share Postat Decembrie 5, 2018 1.Incalzesti bine cu un feon industrial zona si pe urma cu un mox sau un cleste reglabil de instalator. 2.Cu o panza bomfaier faci un canal in surub, incalzesti zona cu acelasi feon si il scoti cu o surubelnita lata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 5, 2018 Autor Share Postat Decembrie 5, 2018 Initial am folosit un extractor Am dat o gaura de cca 0.5 cm in surub, extractorul s-a "agatat" foarte bine Mi-a fost frica sa incalzesc, nestiind cum va reactiona aluminiul Piulita nu prea are in ce sa prinda, este rupt asimetric si punctul de sudura ar fi extrem de mic Ma gandeam sa il tai cu o minifreza, sa il regauresc, sa folosesc din nou un extractor, incalzind de data asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Decembrie 5, 2018 Share Postat Decembrie 5, 2018 Sudeaza pe el o piulita daca spatiu permite, daca nu, un surub, si o sa se desfaca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 5, 2018 Autor Share Postat Decembrie 5, 2018 Merci pentru sfaturi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Decembrie 5, 2018 Share Postat Decembrie 5, 2018 extractorul e conic si d-asta a rupt acolo. Poti continua gaura, bati un torx de calitate si incerci asa sa-l dai afara. Incalzit jugul cu feon industrial (daca nu e lacuit) si folosit o surubelnita de impact ar ajuta la desfacere. Si da gaura mai mica sa ramina mai multa carne pe margine. Sudura in argon + piulita sau un alt cap de surub ar fi solutia corecta dar asta depinde si daca ai unde sa faci operatia. Pentru sudura si daca o poti aduce in Buc, cauta pe forum Dynamite Brothers si ia legatura cu ei. Sigur te rezolva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 6, 2018 Autor Share Postat Decembrie 6, 2018 O sa incerc cu un torx si cu sursa de caldura (aluminiul nu e lacuit) Probabil ca daca as fi incalzit ar fi iesit de la inceput Surubul nu e cel original, a fost inlocuit ulterior cand a fost adaugat un parbriz, capul fiind ras de cand a fost pus Sudura .....imi e peste mana sa o transport acum, iar acasa nu am decat un aparat de sudura normal Multumesc pentru sugestii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Decembrie 6, 2018 Share Postat Decembrie 6, 2018 In Targoviste am sudat eu o pompa de apa din aluminiu la o firma de piese si jante auto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 6, 2018 Autor Share Postat Decembrie 6, 2018 Surubul e din inox, el trebuie sudat pentru a fi desfacut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Decembrie 6, 2018 Share Postat Decembrie 6, 2018 Stiu,asta ti-am si spus,ca ti-l sudeaza. Daca a reusit si in aluminiu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 6, 2018 Autor Share Postat Decembrie 6, 2018 Nu materialul e important Nu prea are pe ce sa prinda sudura Pozele poate distorsioneaza putin realitatea Surubul nu iese mai mult de 3-4 mm din nivelul jugului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Decembrie 6, 2018 Share Postat Decembrie 6, 2018 (editat) Ce m-a chinuit si pe mine un surub rupt, am reusit pina la urma cu un dremel sa-i fac santul pentru surubelnita ..... a iesit cu greu, dar a iesit. Editat Decembrie 6, 2018 de Contabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 6, 2018 Autor Share Postat Decembrie 6, 2018 Cred As putea sa crestez un sant, dar nu m-ar ajuta cu nimic Ca sa il rup am pus mult mai multa forta decat as putea sa aplic intr-o surubelnita Oricum....iarna e lunga Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Decembrie 6, 2018 Share Postat Decembrie 6, 2018 (editat) Ai incercat cu solutii de inmuiat rugina/mizerii inainte sa-l rupi? Conteaza mult. La mine n-a fost la mobra, n-avea solutii de lipire pe el. Editat Decembrie 6, 2018 de Contabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 6, 2018 Autor Share Postat Decembrie 6, 2018 Am incercat Doar ca nu intra nimic acolo E un surub inlocuit cand a fost pus un parbriz A fost de la inceput decalibrat capul de strangere Omologul lui de pe stanga a iesit de buna voie, avand capul intact Asta mi-a dat incredere Trebuia sa il incalzesc de la inceput Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Decembrie 6, 2018 Share Postat Decembrie 6, 2018 Urit, cred ca doar cu sudura-l mai scoti ... din pacate. Bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 6, 2018 Autor Share Postat Decembrie 6, 2018 Merci Cum am zis....e timp Mai incerc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Decembrie 6, 2018 Share Postat Decembrie 6, 2018 3-4mm afara e boierie! Merge sudata piulita si daca e rupt la față, se baga electrodul/sârma prin gaura piuliței si se sudeaza de "bont". Been there, done that. Doar ca eu nu le prea am cu sudura, a mers muuuult mai bine cand a sudat cineva cunoscator. Daca e intepenit pe filet nu reusesti decat asa sau dand gaura fix pe centru pana il toci complet, doar ca in Al si la poziție cam slabe șansele sa nu distrugi filetul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
walking^human Postat Decembrie 7, 2018 Share Postat Decembrie 7, 2018 Pana la sudura, eu as incerca sa prind o piulita cu poxipol de metal. Si vezi cu ce inlocuiesti... la jugurile la care am umblat pana acum suruburile erau de clasa 10.9 si 12.9, in timp ce in magazinele de bricolaj suruburile sunt de clasa 4.8 si 5.8. Ca idee, 5.8 rezista doar 50% din cat rezista 10.9. Dorel de la service se va jura ca "merge si astea bo$$, am pus 10000 si n-a avut nici pe dracu". Eu nu cred ca inginerii aia au pus suruburi mai scumpe doar de plictiseala, dar fiecare e liber sa-si puna ce considera. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 7, 2018 Autor Share Postat Decembrie 7, 2018 Acum 7 ore, john17 a spus: 3-4mm afara e boierie! Pentru unii e putin, pentru altii...prea mult Asa o sa fac O sa demontez jugul superior si ma duc la un atelier sa sudeze o prelungire Daca totusi, nu iese, si se ajunge la gaurire integrala, care probabil va afecta filetul....crezi ca tine un surub cu o piulita si o saiba sub jug? Asta ca sa nu majorez gaura din jug Acum 3 ore, walking^human a spus: Pana la sudura, eu as incerca sa prind o piulita cu poxipol de metal. 12.9 au fost suruburile Astea nu stiu ca nu sunt marcate O sa comand suruburi 12.9 Sunt 4 de inlocuit Suportul parbrizului a fost prins si pe jugul superior si pe cel inferior Cu poxipol, nu stiu ce sa zic Imi e frica ca daca nu tine o sa ma incurce la sudat...dupa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Decembrie 7, 2018 Admin Share Postat Decembrie 7, 2018 Cate teorii si nelinisti pentru un surub amarat! Ma intreb ce se intampla daca aveai o problema cu adevarat grava. Daca nu vrei sa incerci cu incalzirea si scoaterea lui du.o la un strungar, mecanic auto / moto care iti rezolva treaba instant. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 7, 2018 Autor Share Postat Decembrie 7, 2018 Acum 2 ore, Tzitzicat a spus: Acum 11 minute, l.u.v a spus: Cate teorii si nelinisti pentru un surub amarat! Ma intreb ce se intampla daca aveai o problema cu adevarat grava. Daca nu vrei sa incerci cu incalzirea si scoaterea lui du.o la un strungar, mecanic auto / moto care iti rezolva treaba instant. Am pus o intrebare....amarata Mi s-a raspuns......spiritul forumului, nu? Am apreciat, am raspuns (si tie dealtfel)............asa mi se pare normal Mai multe pareri de la diversi colegi cu mai multa experienta O problema cu adevarat grava este ca nu imi mananca pisica....apelez la veterinar On topic: Multumesc colegilor pentru sfaturi O sa il incalzesc cu siguranta, dupa ce voi gasi o metoda sa ma leg de el (sudura sau gaura) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Decembrie 7, 2018 Share Postat Decembrie 7, 2018 Sanatate pisicii in primul rand! Ocupa-te intai de ea, fierul poate sa mai astepte. Cu poxipol 0 sanse, nu are cum sa faca priza atat de puternica incat sa deblocheze surubul. Sfatul meu e sa cauti un sudor dibaci care sa faca treaba finuț, fara sa topeasca tot pe acolo. In ultima instanta arelier de prelucrari mecanice care sa poata fixa piesa si gauri precis. Daca se strica filetul exista mai multe solutii, se poate majora sau baga o spira (Helicoil). Oricum ar fi fereste-te de Dorei! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 7, 2018 Autor Share Postat Decembrie 7, 2018 Acum 6 minute, john17 a spus: Sanatate pisicii in primul rand! Ocupa-te intai de ea, fierul poate sa mai astepte. Ok Dupa amiaza o demontez si caut un sudor (macar in buletin sa nu il cheme Dorel) Merci Dau o bere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate