Jump to content

CBR 500RA 2014 - Martor ABS aprins


bozomego
 Share

Recommended Posts

Salut ! In vara am facut o gafa destul de mare :)) . Dupa ce am schimbat filtru de aer la motocicleta am avut inspiratia desavarsita de a monta bateria invers fara a-mi da seama . Dupa ce am montat-o am constatat ca in instalatie nici nu mai intra curent si categoric nici nu am mai putut sa pornesc la drum . A fost nevoie de duba si de un service pentru a depista problema . Ca si daune in prima faza am scapat ieftin , 180 lei ( transport , verificare , schimbare sigurante arse ) . Doar ca dupa toate astea martorul ABS a ramas aprins iar dupa frana  roata se bloca ``frumos`` facand o mare dunga pe asfalt , abs nefunctional ! Tin sa precizez ca in timp ce eram cu bateria invers pompa de ABS scotea continu un bazait (asta cat tineam borna pusa)

 

Acum vin cu urmatoarea intrebare : Se apropie sezonul si as dori sa rezolv problema deoarce fara abs nu prea imi vine sa merg. Am mers in ultima luna din sezon si chiar nu mi-a placut . Aveti ideea ce s-a putut intampla? Sa fi ars pompa ? 

P.S : La viteze mici daca apas pedala totusi se aud clicket-urile alea de la abs , dar roata ramane blocata ! La viteze mari nu se aud clicket-urile si roata ramane tot blocata !

 

Astept opinii informative ! Oricum in primavara o bag in service si o sa vad acolo !

 

Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Sezonul de dus sanie. 😋

As zice ca pompa de abs este treaba de electrician auto-moto sau electronist bun. Greu de găsit pe toate drumurile. Alege cu atenție mare. 

Link to comment
Share on other sites

Nu spun ca ABS este nu e bun si util, dar deja e alintatura ca nu mai poti merge cu motocicleta (mai ales CB500) fara ABS. 

Daca tu chiar te bazezi atat de mult pe ABS, trebuie sa rezolvi multe la modul cum motociclesti.

 

Strict legat de subiect, te sfatuiesc sa faci cum ti-a zis TNG. Poti avea noroc sa fie ceva banal, sau sa te coste de sa nu mai merite reparata.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca nu e un capat de tara sa mergi fara ABS... sunt FOARTE multe motociclete mari si grele pe drumurile patriei unde chiar ar fi fost mana cereasca acel ABS pentru a nu bloca roata spate. Si totusi... nu moare nimeni, nu ajunge nimeni la stiri si nici in statistici. So... daca nu reusesti sa o repari, cred ca poti merge si fara. 

Parerea mea... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...