Sari la conținut

Dakar 2020.


adi_b
 Share

Postări Recomandate

Da,din pacate Paulo sa dus....

Cu cateva etape in urma,dca nu ma insel ,cu doua isi schimbase motrul in mijlocul desertului.

 

Butuza a abandonat.

Mani Gyenes merge bine ,lider la clasa Malle Moto ,si 35 la general.

 

Ma gandeam ca sunt mai multi fani Dakar pe forum,poate sunt dar sa demodat forumul cu ataea grupuri moto pe facebuci?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Il urmaresc pe Mani de multi ani. Face treaba buna si e constant. Cred ca asta e cea mai buna reteta, sa mergi constant. Cand impingi limitele, se intampla si evenimente tragice, ca al lui Paolo. Pacat. Si el era un “legend” al raliului. Iar ce m-a surprins a fost gestul lui Toby Price. Jos palaria. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Și-a băgat ceva în el de Dakar și a stat acolo. Nu știu câți din top 10 ar fi oprit măcar. La finalul etapei era vădit afectat. Probabil d-aia s-a și anulat etapa moto de astăzi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prin regulament, esti obligat sa opresti in astfel de situatii, iar timpul pierdut ti se scade din timpul total la sfarsitul specialei. Toby Price si K.Benavides au beneficiat de aceasta prevedere. Bine, in cazul de fata este vorba de oameni care se cunosc de ani de zile, au fost colegi pe la alte echipe, ... sunt prieteni, sunt convins ca  si in lipsa unei astfel de prevederi regulamentare, tot ar fi oprit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Știu că asta s-a vrut cu Africa Race, dar încă n-au puterea celor care organizează Dakarul. Pentru nostalgici Africa Eco Race, e într-adevăr ceea ce a gândit Thierry Sabine. Un raliu prin deșert pentru amatori unde pot participa și profesioniștii. Ceea ce se întâmplă cu Dakarul acum a devenit sport. Vezi și pleiada de nume mari care își încearcă forțele în această competiție. Ce e păcat e faptul că sunt foarte mulți amatori ambițioși care nu apar la tv sau pe Youtube (bine, mai scapă câte ceva, dar doar informativ). Dacă n-ar fi fost în aceeași perioadă și numele mari n-ar fi fost nevoite să aleagă între Dakar și Africa Race, probabil că s-ar fi "stricat" și cea de-a doua...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, cuki a spus:

 

Dakar este intr-o cadere de popularitate din cauza alegerii neinspirate a locatiei din 2020. 

 

Africa Eco Race este actualul Dakar dpmdv. Avem si aici un echipaj romanesc la categoria car/truck pe un Polaris. Momentan sunt la 21 la general

Asa am crezut si eu, cand am auzit despre mutarea Dakarului in Arabia. In realitate traseul este cat se poate de spectaculos. Nu locul desfasurarii este problema Dakarului, din punctul meu de vedere. Prima si cea mai importanta cauza este indepartarea competitiei de formatul original, asa cum a fost ganadit de Thierry Sabine. Acum Dakarul este mai mult rally, cu tot ce decurge de aici, in timp ce la origine a fost conceput ca un raid. Asa cum spune cineva mai sus, Dakarul a devenit mai mult un WRC, orientat 100% spre performanta si spre imaginea brandurilor implicate. Din acest punct de vedere, Africa Eco Race este mai aproape de ceea ce a fost Dakarul candva. De fapt este adevaratul Dakar, asa cum spui si tu. 

O alta cauza a lipsei de interes este insuficienta mediatizare. Nu este posibil ca o competitie de o asemenea magnitudine sa aibe in programul TV doar un rezumat al zilei, de 30 min ( difuzate pe la 1 noaptea si de multe ori cu intarziere), cand de fapt ar trebui ca specialele sa fie transmise live, integral, mai ales ca tehnologia actuala permite acest lucru. In conditiile astea, nu este de mirare ca doar o mana de pasionati stiu despre Dakar. Ca sa ai audienta, trebuie sa-ti formezi un public, ori asta nu se poate face doar cu rezumate de cateva minute. Lucru valabil si pentru competitia paralela.   

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutari, cred ca aceasta competitie tinde sa devina un fel de "altceva" pentru multi piloti care cu ani in urma erau in glorie.  Ma uitam pe lista participantilor si printre altii l-am vazut pe Fernando Alonso. Omul asta dupa ce s-a saturat de F1 acum incearca acel "altceva". Despre "amatori" nu discutam pentru ca aici se prezinta cine poate si are putere financiara. Ca aproape orice competitie si aceasta cursa devine incet incet locul in care primeaza banul si implicit imaginea sponsorilor si mult mai putin spiritul in care Dakarul a fost gandit initial.

Editat de MirceaB
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, xt600 a spus:

Lucru valabil si pentru competitia paralela.   

Anul trecut era vreo 15 minute prezentare și la Africa Eco Race. Anu ăsta absolut nimic...

 

Acum 23 minute, MirceaB a spus:

Omul asta dupa ce s-a saturat de F1 acum incearca acel "altceva"

A zis că n-a mai mers în afara asfaltului până acum. Chiar merge bine, pentru un "începător", dar să apeși accelerația e cle mai ușor lucru de la Dakar, 70-80% e meritul navigatorului. În cazul de față, Marc Coma. A câștigat de mai multe ori Dakarul la moto tocmai pentru că le are cu orientarea.

Etapa a 9-a

https://mab.to/eWGsSf2zb

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci Mani aduce Romania pe cea mai inalta treapta a podiumului: locul 1 la clasa Malle moto!!!!

Locul 29 la general. Bravo! Bravo! Bravo!

 

Inca o surpriză la acest Dakar e locul 1 la general,Honda! 

 

R.I.P Paulo :(

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...