Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

@Roger Moore Nu stiu daca as numi Dumnezeu ceea ce cred eu. Banuiesc ca s-a ''personificat'' din dorinta de a-l face mai atragator maselor. Cred daca vrei in forme de energie. Pina la urma credinta doreste ridicarea spirituala. Acum ca vine cu bau bau si alte dude in secolul nostru se dovedeste a fi gresit si mi-as dori sa vad o revizuire a dogmelor. Dar, cu nu mai mult de 100 de ani in urma toate astea erau de actualitate. Daca gandesti si pe viitor nu ai de unde sa stii ca majoritatea nu isi vor fi gasit fericirea fiecare pe drumul lui iar in cazul asta si discutia de fata ar fi de rasul curcilor. Despre energie poti discuta cu radiestezisti, practicanti reiki yoga si alte chestii din astea. Am fost atras pe drumul asta pentru ca am beneficiat in urma unor probleme de acest gen de servicii. Am rezolvat sa spun asa crede si nu cerceta. Este mai mult o filozofie de viata decat o religie care pune accent pe individ. Scopul este sa te integrezi ''in peisaj'' sa meditezi la ce este bine pentru tine si chestii din astea. Primul rezultat lumesc pentru mine a fost eliminarea stresului. In concluzie sunt muuuuult mai calm, mi se falfaie de ce se intampla la munca, poti sa imi tai calea linistit cu masina nici macar nu ma uit urat, chestii din astea. Daca ai analiza de ce te enervezi in general si esti cu capul pe umeri ti-ai da seama ca toate astea sunt prostii. Asta este doar inceputul, scopul este sa obtii pacea interioara. Iti poti prelucra subconstientul, sa lucreze pentru tine iar pentru asta ai nevoie de tehnici pe care religiile incearca sa le puna la indemana.

Daca nici puterea subconstientului nu o accepti vorbim degeaba si o sa ma opresc aici.Pentru unii, ce spun eu s-ar putea sa sune normal pentru altii nu. Personal, pentru faptul ca am devenit afectat in viata de zi cu zi de chestiile astea intr-un sens pozitiv sunt multumit si cred daca vrei sa auzi neaparat asta :laugh:

Bafta :wacko:

PS Este si unul din motivele pentru care am aproape 200 mesaje din 2003... Vorbesc daca am ceva de spus iar majoritatea temelor de discutii in care se fac zeci de posturi nu sunt decat ''copilarii''

Eh, acum te inteleg, ai explicat clar si raspicat. Dar iesim din sfera crestinismului, religiei ortodoxe, credinta romanilor din discutiile noastre. Stai linistit, eu nu neg puterea mintii umane, sau a subconstientului, asa cum ai numit-o, pentru ca despre ea stim deja cateva chestii, dar inca nu destule. Daca pe tine te influenteaza in mod pozitiv credinta ta, in orice ar fi, e foarte bine, dar trebuie sa tii cont si de influenta ta asupra celorlalti, sa fie tot pozitiva...

Bafta si asfalt uscat!

Daca omu nu stie sa explice nu inseamna ca nu-i pe bune. Stii bine ca libera alegere este mega-smecherie, ceac-pac :) Daca vrei insa explicatii, le ceri la profesor, nu la chiulangiul din ultima banca ;)

HUH?!?!

"Arguing about religion with a christian is like playing a game of chess with a pigeon. He knocks down all the pieces, craps all over the board, then fies to his flock to tell stories of his victory."

Bai nene, imi propusesem sa nu te bag in seama, chiar deloc, ca am vazut ce fel de coerenta afisezi in conversatie, si nu am chef sa "joc sah cu porumbeii"

Cum vine treaba asta cu liberul arbitru? Ar trebui sa stiu bine ca e o jmecherie ceac-pac? In ce clasa s-a predat asta? si mai ales, la ce materie?! Daca e "la ora de religie", atunci da, se intelege. Sau ai vazut la stiri, undeva? De unde ai aflat asta?

Cesare, iti recomand cat se poate de amiabil, nu mai face afirmatii total aiurea, cu "adevaruri" inventate pe loc, si nu mai face "metafore", cum le numesti tu, fara nici un sens. Daca nu poti, nu trebuie sa folosesti prea multe cuvinte. Vorbeste in cuvintele tale, si spune ce crezi cu adevarat, ce gandesti tu si esti convins, nu te chinui sa iti depasesti limitele asa de brusc, ca uite ce iese.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

...de cate ori scoateti liberul arbitru la joc de glezna sau cat walk ii stirbiti bruma aia de autoritate pe care o are Dumnezeu conform manualului de utlizare... Omniscienta si omnipotenta unui zeu este opusa ideii de liber arbitru.

Hotaraste-te, ori e Dumnezeu ori ai liber arbitru...

Amândouă. din câte Âştiu eu din biblie Dumnezeu a lăsat liberul arbitru Âşi nu a obligat pe nimeni să facă ce nu-i place sau nu vrea.

Parintii mei m-au invatat sa ma rog, sa merg la biserica, sa citesc biblia,

Ăsta e un lucru bun, nu te-au învățat rău.

sa port cruce la gat si icoana pe perete.

Problema e că biblia nu învață aÂşa ceva, n-o să găseÂşti aÂşa ceva în bible.

Vrei sa ai un copil inteligent, care sa se descurce cand va ajunge la varsta maturitatii? Vrei sa poata urma o scoala buna? Vrei sa obtina o diploma de studii superioare? Un doctorat poate? Nu ii nega accesul la informatie. Lasa-l sa invete despre religie, oricare ar fi ea, lasa-l sa invete despre stiinte, tot ce poate inmagazina, filosofie, literatura... Dar nu ii impune sa apuce o singura cale de la bun inceput, atata timp cat nu e capabil inca sa filtreze toate informatiile, sa ajunga sa descopere propriul adevar.

Normal, impunerea nu e ceva tare util, nici Dumnezeu nu impune, Einstein avea Âşi el credința lui atâta cât o avea, Pascal Âşi mulți alții al fel.

Dar cand Biserica intra in ecuatie, totul se schimba. Biserica trage o linie, ii blameaza pe "pagani", "infideli", ii condamna la o eternitate de suferinta (fie ea si inchipuita), ii indeamna pe enoriasi sa ii converteasca pe necredinciosi, si sa se separe de cei ce refuza convertirea. Totul in timp ce influenta institutiei creste, visteriile se umfla, tronurile se rastoarna, conducatori de stat sunt schimbati in functie de apartenenta religioasa, si cresterea sau scaderea natalitatii este controlata in functie de procentul de familii credincioase din tarile respective. (Cine mai citeste altceva decat "cu cine se mai trage de par Zavoranca" stie despre situatia bolnavilor de SIDA din Africa, si interzicerea prezervativelor de catre Vatican).

Aici s-a deschis cutia pandorei cu toate cele Âşi minciuna la un loc, biblia nu învață de o eternitate de suferință.

Sunt multe chestii făcute de biserici, fie catolică, ortodoxă, sau unele protestante, vizibile de-a lungul istoriei dar asta nu înseamnă că aÂşa a vrut Dumnezeu sau că aÂşa scrie în biblie.

În biblie scrie că mai sunt oameni care se folosesc de asta ca să îÂşi atingă scopurile Âşi interesele, celebta zicală "în numele Domnului". Omul e schimbător, i se aprinde un beculeț când vede ceva interesant Âşi imediat schimbă placa Âşi o dă pe interes.

Ca Iuda de altfel, numa bani avea în cap.

Link spre comentariu

Cesare, iti recomand cat se poate de amiabil, nu mai face afirmatii total aiurea, cu "adevaruri" inventate pe loc, si nu mai face "metafore", cum le numesti tu, fara nici un sens. Daca nu poti, nu trebuie sa folosesti prea multe cuvinte. Vorbeste in cuvintele tale, si spune ce crezi cu adevarat, ce gandesti tu si esti convins, nu te chinui sa iti depasesti limitele asa de brusc, ca uite ce iese.

Iti garantez ca pot sa ma cobor la nivelul tau si sa iti explic pe inteles tot ce nu ai priceput pana acum. Imi cer scuze daca te-am pus in impas si te-am adus, fara sa vreau, la epuizare. Spune ce ai pe suflet si am sa incerc, cum pot mai bine, sa te ajut :wacko:

Link spre comentariu

Va dati oameni inteligenti si nu intelegi ca va luati de formele pe care le imbraca credinta si nu de continut. Iar faptul ca va si impungeti pune capac. Fain :laugh: Spunea Shobolanu ca prinzi sensul unei idei filozofice si vezi lumea cu alti ochi. Ce soc :) Mai reflectati la asta din alt unghi ;)

@Belbody Tot ce fac, fac pentru mine, nu pentru ca imi dicteaza ceva superior.

Link spre comentariu

Iti garantez ca pot sa ma cobor la nivelul tau si sa iti explic pe inteles tot ce nu ai priceput pana acum. Imi cer scuze daca te-am pus in impas si te-am adus, fara sa vreau, la epuizare. Spune ce ai pe suflet si am sa incerc, cum pot mai bine, sa te ajut :laugh:

Jesus.. :wacko:

Cesare, pe bune ca aveam o parere faina despre matale, ca moderator probaic. Poate ca locul tau e acolo. Aici nu e locul tau, sigur. Unii isi dau seama ca infatuarea nu e cool, ci penibila, asa cum e in cazul tau. Fara suparare! Nimic din ce ai incercat tu sa explici nu pare/suna/este logic. Incerci sa impui credinta?! Lasa-te pagubas...Cand vrei sa pari ceea ce nu esti, rezultatul este jenant; lasa-ti imaginea asa cum ti-ai facut-o pe forumu' celallt, pls..pentru binele tau.

Sarbatori fericite credinciosilor!

Poate ar trbui sa ducem discutia intr-un alt loc: ce reprezinta sarbatorile pascale pt atei-e clar ca in familiile lor exista persoane credincioase.

Incep eu: o ocazie sa ne adunam cu totii si sa mancam mai mult decat de obicei, sa lenevim mai mult decat de obicei, sa pierdem vremea cu oua fierte-n nas :)

Link spre comentariu

Cezare, imi trimiti mesaje contradictorii, dar in mare parte sexuale - poza aia e erectzionanta! dar numele e masculinesc... sunt bulversat...

Stiu :laugh:

Vezi ca gagica e la origine de pe continentul vecin cu insula pe care locuiesti acum :wacko:

Link spre comentariu

Chiar as vrea sa iti raspund dar trebuie sa ma ajuti cu un aspect - scrie si tu frumos, cum se scrie... :wacko:

Eh... acuma ce ti-e si cu credinciosii astia, ei tin la forma domle... mergi cu formele inainte, eu voi merge cu continutul.

Link spre comentariu

Dogme revizuite.... nush daca vom mai vedea asa ceva... pe vremea schimbarii macazului cu noul testament lumea era lipsita de mijloace de comunicare rapida care sa faca munca de feed-back in timp util si sa trezeasca ideea ca "se umbla cu cioara vopsita" in bobor. Acu' oamenii sint apatici si nu stau sa isi bata capu cu contradictia lu mnezo din "testamentele" de pina acum dar la unu nou... cred ca ar fi greu de prostit grosu boborului. Adica... ii mai adorm pocaitii pe unii cu mici corectii si "interpretari" dar nu cu treburi majore. Gen... Xenu :wacko:

Ancalagon... cine a raspuns? Ca io nu am vazut. :laugh:

Link spre comentariu

Daca omu nu stie sa explice nu inseamna ca nu-i pe bune. Stii bine ca libera alegere este mega-smecherie, ceac-pac :wacko: Daca vrei insa explicatii, le ceri la profesor, nu la chiulangiul din ultima banca :laugh:

Warmer, closer... Bufnitele nu sunt ceea ce par a fi...

Link spre comentariu

Va manca'n kur :wacko:)

Iar ajunge topicul la 400 pagini ... iar se sterge:))

Ce sa faci Nervule, asta e, inevitabilul s-a produs. Se pare ca am gasit un al doilea Albatros pe aici, iar a aparut cineva sa se kace-n drum si sa dea cu batul. E depasit rau de tot de situatie, dar are si el mandria lui, orgoliul lui, si nu poate sa dea inapoi acuma deh.

Iti garantez ca pot sa ma cobor la nivelul tau si sa iti explic pe inteles tot ce nu ai priceput pana acum. Imi cer scuze daca te-am pus in impas si te-am adus, fara sa vreau, la epuizare. Spune ce ai pe suflet si am sa incerc, cum pot mai bine, sa te ajut :laugh:

Cesare, iti place sa dansezi? Vad ca dansezi in jurul intrebarilor mai ceva ca Banica Jr. Pai nene, daca ai ceva in capul ala, raspunde interlocutorilor tai la intrebari, nu ii intreba din nou ce au pe suflet, ignorand textele de mai sus. Ca sa te cobori la nivelul meu, ca asa iti place tie sa fii vazut, iti repet intrebarea: cine ti-a spus tie ca liberul arbitru este o abureala?

Si nu te mai lua de felul cum scrie fiecare, raspunde la intrebari daca stii raspunsul, daca nu, nu mai raspunde, te-ai facut de ras suficient. Urmeaza-ti propriul sfat si daca nu stii ceva, intreaba un profesor. Nu un popa.

Eu cu asta vreau sa inchei tatonarile cu Cesar, si recomand asta si altora, daca nu vor stres inutil... Sa nu se ajunga si aici unde s-a ajuns pe topicul celalalt. Trebuie intotdeauna sa apara unul ca el si sa agite masele. Daca ii dam prea multa atentie, in prostia lui reuseste, si ne inchid astia si topicul asta.

Link spre comentariu

@satana sunt membri de aici care au cont si pe probike pentru ca asta a fost situatia la marea schisma a site-urilor moto din Romania :laugh: Nu ne-a intrebat nimeni ce si cum.

Link spre comentariu

Bai... o obiectie pentru "compatriotii" atei (Roger, Nervu si Satana in general). mane... da' si boua va place sa nu picati mai prejos un milimetru si le raspundeti tot "cu taisu".

Stati si voi mai relaxati... ce rost are sa intrati la "turn and burn" aiurea?

Link spre comentariu

Amândouă. din câte Âştiu eu din biblie Dumnezeu a lăsat liberul arbitru Âşi nu a obligat pe nimeni să facă ce nu-i place sau nu vrea.

Ia si studiaza despre ce vorbesti tu mai sus. Ar trebui sa-ti dai seama singur.

Un semafor care arata si verde si rosu in acelasi timp este probabil STRICAT.

Link spre comentariu

Va dati oameni inteligenti si nu intelegi ca va luati de formele pe care le imbraca credinta si nu de continut. Iar faptul ca va si impungeti pune capac. Fain :wacko: Spunea Shobolanu ca prinzi sensul unei idei filozofice si vezi lumea cu alti ochi. Ce soc :laugh: Mai reflectati la asta din alt unghi :)

Tot nu ai inteles.

Nu se ia nimeni de credinta. Nici de forme, nici de continut. Credinciosii sunt cei care sufera si se dau loviti pentru simplul fapt ca ateii spun clar:

DUMNEZEU NU EXISTA, asadar toata constructia penibila, mancatoare de timp, de vieti omenesti (si inca in ce numar), de resurse(ce strungari buni ieseau din muuuulti preoti), de fonduri(nu mai vorbim), este falsa, neavenita, profitoare in cel mai inalt grad si ne deranjeaza.

PS Nu ne "dam" inteligenti.

Link spre comentariu

Ca sa te cobori la nivelul meu, ca asa iti place tie sa fii vazut, iti repet intrebarea: cine ti-a spus tie ca liberul arbitru este o abureala?

Ok, bun, revin cu explicatia. Nu am zis ca e abureala. Am zis mega smecherie. Asta vrea sa zica... in sensul bun. Acu... eu nu-s nici duhovnic, nici preot, nici profesor. Se accepta putina baieteala in limbaj? :laugh:

Dar uite ce zice un duhovnic - libertatea fiintei umane o face desavarsita. Adica omul e creatie desavarsita tocmai pentru ca e liber sa aleaga. E bine acum? :wacko:

Bashca, eu si cred asta.

Link spre comentariu

Pai normal ca asa scrie in biblie, ce, era sa zica ca a interzis liberul arbitru, si n-avem voie sa gandim?!

In biblie mai scrie si ca a facut intai lumina si la 4 zile dupa, soarele, luna si stelele. Dar hai sa nu incepem analiza scripturii, ca o sa ne ia prea mult timp sa trecem prin toate aberatiile alea.

Ăsta e un lucru bun, nu te-au învățat rău.

Nu a fost rau. Pentru ca m-au invatat si altceva.

Problema e că biblia nu învață aÂşa ceva, n-o să găseÂşti aÂşa ceva în bible.

Inseamna ca ai citit alta biblie, sau in mod convenient ai uitat.

Normal, impunerea nu e ceva tare util, nici Dumnezeu nu impune, Einstein avea Âşi el credința lui atâta cât o avea, Pascal Âşi mulți alții al fel.

Mai nene, asa imi place de voi cand faceti asta... Dumnezeu nu impune?! In scripturi scrie cu negru pe alb ce a impus Dumnezeu, si care e pedeapsa pentru incalcarea legilor sfinte. Si va rog frumos, lasati-o balta cu chestia asta cu Einstein, ca sunteti foarte dezinformati. A aparut o data, un citat scos din context, din care se intelegea ca Einstein ar fi fost credincios, dar oameni buni, nu e asa! Omul a dezmintit personal toate afirmatiile alea, si a zis clar si raspicat pentru toti ca tine, ca el nu crede in Dumnezeu. Informeaza-te inainte de a afirma, te rog.

Aici s-a deschis cutia pandorei cu toate cele Âşi minciuna la un loc, biblia nu învață de o eternitate de suferință.

Sunt multe chestii făcute de biserici, fie catolică, ortodoxă, sau unele protestante, vizibile de-a lungul istoriei dar asta nu înseamnă că aÂşa a vrut Dumnezeu sau că aÂşa scrie în biblie.

În biblie scrie că mai sunt oameni care se folosesc de asta ca să îÂşi atingă scopurile Âşi interesele, celebta zicală "în numele Domnului". Omul e schimbător, i se aprinde un beculeț când vede ceva interesant Âşi imediat schimbă placa Âşi o dă pe interes.

In biblie nu se povesteste nimic de conceptul de "iad" imprumutat de la greci? Nu e Hades, pardon Satana (no offence pentru user-ul Satana, tu pari fata de treaba :wacko: ) acolo care schingiuieste pacatosii, paganii, si toti vrajmasii Domnului? Nu acolo ii trimiteau cavalerii cruciadelor pe paganii musulmani? Ai dreptate, omul e schimbator, si tu ca si ceilalti credinciosi "schimbati placa si o dati pe interes", ca sa folosesc aceeasi exprimare.

Editat de Roger Moore
Link spre comentariu

Eu cu asta vreau sa inchei tatonarile cu Cesar, si recomand asta si altora, daca nu vor stres inutil... Sa nu se ajunga si aici unde s-a ajuns pe topicul celalalt. Trebuie intotdeauna sa apara unul ca el si sa agite masele. Daca ii dam prea multa atentie, in prostia lui reuseste, si ne inchid astia si topicul asta.

Este o carte care invata punct cu punct lucrurile astea. Se numeste "Ce-i de facut". Nu merci, n-am pretins ca zic despre mine "sunt destept". Dar, iti repet, un fraier ca mine se poate cobora la nivelul tau ca sa te scape de suferinta :wacko:

Pana la urmatoarea intalnire, iti doresc sa te mangaie Maica Domnului!

Mesaj completat

Cezar, daca imi dai numele o sa-i fac o vizita! Parca-ti sta in spatele creierasului privirea aia...

Baaa... naspa, cred ca-i fugita de multa vreme din aussie si maritata cu-n artist :laugh: E Natalie Imbruglia, si pe mine ma inspira cum iese in fotografii....

Link spre comentariu

De ce sunt ateu? Pentru ca sunt sceptic. Nu vad minuni in viata curenta. Stiinta imi este suficienta pentru a-mi explica lumea in care traiesc. Nu vad de ce as amesteca realitatea cu fictiunea; chiar si din punct de vedere cultural si artistic, religia are din ce in ce mai mult kitsch - au trecut vremurile in care Michelangelo lucra pentru papa, iar Biblia, daca nu cumva e o raritate bibliofila, ramane, in reeditarile moderne, doar o carte prost scrisa. Coranul ne strica stilul de pilotaj, iar restul credintelor, desi mai exotice, sunt tot povesti mai mult sau mai putin filozofic-ezoterice. In plus, mi se par suspecte ideologiile care incurajeaza obedienta fata de autoritati.

Cesar foloseste instinctiv tehnici de manipulare ale oratoriei antice - un personaj de talia lui Demostene, ( asa-i ca aveati o parere buna despre el?), in criza de argumente - oricum o masa de oameni nu reactioneaza foarte prompt la un discurs obiectiv si intelectual - si-a combatut adversarul acuzand-ul ca are o mama care face sex cu parteneri multipli in toaleta publica si ca el e un pederast, un incestuos, dedat placerilor trupului si de ce nu, chiar zoofil. Chiar daca ar fi fost asa - ce legatura avea viata privata a omului respectiv cu ideile dezbatute? Nu vi se pare ca politica nu s-a schimbat de cateva mii de ani?

Deci, revenind, subiectul topicului este de fapt de ce nu merg eu bine cu trenul - cu aburi? - pe femei si de ce nu ajung din urma motociclisti incepatori pe strada -oricum, cine si-ar propune asta? A, am uitat, m-a facut si mason, yes, yes, ma duc sa ma imbat, finally, de cand asteptam asta...M-am amuzat copios.

Link spre comentariu

@satana sunt membri de aici care au cont si pe probike pentru ca asta a fost situatia la marea schisma a site-urilor moto din Romania :D Nu ne-a intrebat nimeni ce si cum.

Da, istoria e cunoscuta dar se vorbeste doar codat, in soapta pe la colturi :(

Link spre comentariu

Va dati oameni inteligenti si nu intelegi ca va luati de formele pe care le imbraca credinta si nu de continut.

Clar ca se combate forma nu continutul. Binele exista, iubirea exista, altruismul exista, cunoasterea exista. Conventia arbitrara a unor grupuri de a da forma acestor continuturi prin "Dumnezeu" - o notiune caruia inca nu i s-a dat o definitie universal acceptabila este discutabila.

Link spre comentariu

Copii, ca sa intelegeti mai bine ca a vrut tanti Satana sa spuna in legatura cu faptul ca useri de aici au cont si pe probaic, citit cu atentie: faceam referire la faptul ca multi de acolo il stiu pe Cesar ca un tip corect, care modereaza bine si nu permite ce face el pe motociclism.ro. Si ziceam ca ar fi pacat sa-si strice imaginea de aici, inducand in eroare useri care au conturi pe ambele forumuri, cum ca e intr-un fel acolo si aici face pe nebunu'.

E probabil euforia de Pasti.

PS:nu ma mai faceti sa repet pt ca o sa cred ca am de-a face cu retardati.

Eu am incheiat discutia; Cesar esti destul de batran matur ca sa iti folosesti ratiunea :(

Editat de Satana
Link spre comentariu

Cerbone, n-ai inteles nimic... Motociclistii e toti satanisti, asculta muzica rock - de care nu se da la radio sau TV, se da tare cu masinarii care face zgomote diavolesti de preferinta noaptea prin cartierele crestine ale patriei, are femei tatuate, trase in piele, decoltate si cu libido maxim, bea de rupe, trage pe nas si organizeaza orgii. Pe langa faptul duci o viata infiorator de plicticoasa fata de ei, practic nici nu esti biker - esti doar un utilizator de velociped auto-ambulant care a facut scoala moto doar ca sa invete sa mearga pe doua roti cu o singura mana ca sa-si poata face cruce cand trece pe langa fiecare mistic-club... Bunica ta a fugit cu Marlon Brando la filmarile pentru "The Wild One" si cand aveai 5 ani preotul catolic ti-a facut cu ochiul de pe moped la kilometrul 81. Universul insusi si master Yoda ti-au copt-o, eu zic sa-ti ajuti dioceza locala, poate te alegi cu un certificat de ctitor...

Cesar foloseste instinctiv tehnici de manipulare ale oratoriei antice - un personaj de talia lui Demostene, ( asa-i ca aveati o parere buna despre el?), in criza de argumente - oricum o masa de oameni nu reactioneaza foarte prompt la un discurs obiectiv si intelectual - si-a combatut adversarul acuzand-ul ca are o mama care face sex cu parteneri multipli in toaleta publica si ca el e un pederast, un incestuos, dedat placerilor trupului si de ce nu, chiar zoofil. Chiar daca ar fi fost asa - ce legatura avea viata privata a omului respectiv cu ideile dezbatute? Nu vi se pare ca politica nu s-a schimbat de cateva mii de ani?

Deci, revenind, subiectul topicului este de fapt de ce nu merg eu bine cu trenul - cu aburi? - pe femei si de ce nu ajung din urma motociclisti incepatori pe strada -oricum, cine si-ar propune asta? A, am uitat, m-a facut si mason, yes, yes, ma duc sa ma imbat, finally, de cand asteptam asta...M-am amuzat copios.

Pff... ce facem, nu mai tinem minte chiar nimic? Naspa plus plus.

Dam flegma in freza la fraieri, si cand apar smecheri mai mari ne ascundem de rusine ca ne arunca mucu? :(

Mesaj completat

De ce sunt ateu? Pentru ca sunt sceptic. Nu vad minuni in viata curenta. Stiinta imi este suficienta pentru a-mi explica lumea in care traiesc. Nu vad de ce as amesteca realitatea cu fictiunea; chiar si din punct de vedere cultural si artistic, religia are din ce in ce mai mult kitsch - au trecut vremurile in care Michelangelo lucra pentru papa, iar Biblia, daca nu cumva e o raritate bibliofila, ramane, in reeditarile moderne, doar o carte prost scrisa. Coranul ne strica stilul de pilotaj, iar restul credintelor, desi mai exotice, sunt tot povesti mai mult sau mai putin filozofic-ezoterice. In plus, mi se par suspecte ideologiile care incurajeaza obedienta fata de autoritati.

Foarte la obiect, ai fost concis. E in regula asa, bravo!

Link spre comentariu

Ok, bun, revin cu explicatia. Nu am zis ca e abureala. Am zis mega smecherie. Asta vrea sa zica... in sensul bun. Acu... eu nu-s nici duhovnic, nici preot, nici profesor. Se accepta putina baieteala in limbaj? :D

Dar uite ce zice un duhovnic - libertatea fiintei umane o face desavarsita. Adica omul e creatie desavarsita tocmai pentru ca e liber sa aleaga. E bine acum? :D

Bashca, eu si cred asta.

Uite ca poti vorbi si coerent, frumos.

Da, se accepta explicatia, si baieteala din limbaj, important e sa spui ceva si sa te faci inteles.

Si sa stii ca si eu sunt total de acord cu vorbele acelui duhovnic. Libertatea fiintei umane o face desavarsita... Dar tu interpretezi sensul acelor cuvinte intr-un fel, eu in alt fel. Tu crezi ca Dumnezeu a creeat omul asa.... Eu nu.

Este o carte care invata punct cu punct lucrurile astea. Se numeste "Ce-i de facut". Nu merci, n-am pretins ca zic despre mine "sunt destept". Dar, iti repet, un fraier ca mine se poate cobora la nivelul tau ca sa te scape de suferinta :D

Pana la urmatoarea intalnire, iti doresc sa te mangaie Maica Domnului!

:( ok, imi retrag cuvintele... nu poti sa vorbesti normal.

Multumesc ca ai coborat sa ma scapi de suferinta, mesia Cesar.

:D

Editat de Roger Moore
Link spre comentariu

Uite ca poti vorbi si coerent, frumos.

Da, se accepta explicatia, si baieteala din limbaj, important e sa spui ceva si sa te faci inteles.

Si sa stii ca si eu sunt total de acord cu vorbele acelui duhovnic. Libertatea fiintei umane o face desavarsita... Dar tu interpretezi sensul acelor cuvinte intr-un fel, eu in alt fel. Tu crezi ca Dumnezeu a creeat omul asa.... Eu nu.

Bai... sincer, si daca ma ia Iisus Hristos de mana si-mi explica cum s-a zidit lumea asta, nu cred ca am mintea pregatita sa pricep asa ceva. Pur si simplu... Ce-s eu? Un mirean prost, pacatos si vai de capul meu. Auzi... sa-nteleg cum a fost zidita lumea in sase zile. Pff... n-am cum sa contest ca imi este peste putinta a pricepe asa ceva la timpul asta :(

Poate in lumea de apoi daca oi fi vrednic.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic