Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Pai tu crezi ca ce s-a intamplat are vreo legatura cu GOD?

Orice are legatura cu Dumnezeu daaar.... eu nu asta am intrebat :D Intrebarea mea este daca toti cei care spun Doamne Ajuta sau Dumnezeu sa-l ierte, sunt dobitoci?

Ce parere aveti?

In plus, moartea nu e o pedeapsa. Cel putin la crestini nu este.

o fac in sensul de noroc

Ce inseamna pt tine norocul? Nu e o intrebare stupida, sunt chiar curios.

Uite, pt crestini, (desi sunt multi care nu stiu asta) norocul inseamna haos. Adica e intocmai pe dos sa crezi in Dumnezeu - ordine si in acelasi timp in noroc, adica in dezordine. Asadar, pentru crestini, al caror stalp al vietii este Divinitatea, conceptul de noroc este o absurditate.

Cine ma fereste? Dracu stie, nu ma intereseaza.

Poate un inger.... ;)

Nu, nu e proasta, e traditie, e lucru inradacinat.

OK, am inteles punctul de vedere.

Bre, totu' ie degeaba. O sa ne intalnim cu totii, crestini sau atei, in fata lui Allah in ziua judecatii si vom sfarsi in iadul musulman! :friends:

He he... cine stie. In orice caz, raiul musulman este.... nostim :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Va tot lamentati ca nu stiu ce v-a facut biserica, ca v-a furat banii, ca v-a futut femeia, etc, etc.... sunteti saraci si frustrati pentru ca sunt neadaptati (v. partea cu supravietuirea celui mai puternic, evident in societatea moderna). rolleyes.gif

Nu, nu se lamenteaza, au doar o alta viziune asupra lucrurilor si trebuie respectata chiar daca nu ne convine.

Toti oamenii au frustrari iar bogati vom fi doar cand vom mosteni Imparatia Cerurilor.... asta ca sa fim crestini consecventi, desigur :D

Mi-ai adus aminte de una dintre cartile geniale ale secolului 20 - Maestrul si Margareta. Trebuie citita ;)

Link spre comentariu

Orice are legatura cu Dumnezeu daaar.... eu nu asta am intrebat :D Intrebarea mea este daca toti cei care spun Doamne Ajuta sau Dumnezeu sa-l ierte, sunt dobitoci?

Ce parere aveti?

In plus, moartea nu e o pedeapsa. Cel putin la crestini nu este.

Ce inseamna pt tine norocul? Nu e o intrebare stupida, sunt chiar curios.

Noroc? Cum am spus, daca toate sunt in ordine, sa nu am nenorocul ca acea insiruire de evenimente sa se intample chiar atunci incat sa patesc eu ceva. Chiar eu sa fiu in stare sa evit ceva rau. Cam asta e norocul, nu e haos. E ca si cum ai merge printre jaloane, sa incerci sa eviti jalonul care te omoara sau iti provoaca ceva rau. Atat.

Link spre comentariu

Parintele Cesar si Parintele Endo cauta credinciosi pentru a ridica o noua biserica. Super oferta, locuri limitate! Interviul este si cu un test din biblie. Asteptam CV-urile voastre cu mare interes pe cesarsiendo-aducemluminainsufletelevoastre@yahoo.com . Domnul sa va aiba-n paza de warn-uri!

Link spre comentariu

Noroc? Cum am spus, daca toate sunt in ordine, sa nu am nenorocul ca acea insiruire de evenimente sa se intample chiar atunci incat sa patesc eu ceva. Chiar eu sa fiu in stare sa evit ceva rau. Cam asta e norocul, nu e haos. E ca si cum ai merge printre jaloane, sa incerci sa eviti jalonul care te omoara sau iti provoaca ceva rau. Atat.

noroc si ne-noroc.

sa .... absolutizam putin :D

Plus si minus infinit inseamna tot infinit. Doar situarea lor pe o axa intr-o relatie de ordine sunt conventii :D

Asa e si la noroc, ne-noroc.

Inteleg ce vrei tu , sa-ti fie bine ca sa nu-ti fie rau, fireste. Toata bobulatia doreste cam aceleasi luccruri si eu si toti pe care ii stiu. Sunt unii, mai putini, e drept, care spun, simt, gandesc, traiesc insa cam asa: "faca-se voia Ta!". Da, este un concept care pare simplu intr-o rugaciune pe care o cunosc toti. Cu toate astea, eu, in nemernicia mea, nu reusesc sa o ating :( Asta e, viata e complexa si plina de aspecte....

Parintele Cesar si Parintele Endo cauta credinciosi pentru a ridica o noua biserica. Super oferta, locuri limitate! Interviul este si cu un test din biblie. Asteptam CV-urile voastre cu mare interes pe cesarsiendo-aducemluminainsufletelevoastre@yahoo.com . Domnul sa va aiba-n paza de warn-uri!

Esti bun sa lucrezi la OTV :D

Copiaza fara sa imiti! Ma refer la avatar :P

Link spre comentariu

Inteleg ce vrei tu , sa-ti fie bine ca sa nu-ti fie rau, fireste. Toata bobulatia doreste cam aceleasi luccruri si eu si toti pe care ii stiu. Sunt unii, mai putini, e drept, care spun, simt, gandesc, traiesc insa cam asa: "faca-se voia Ta!". Da, este un concept care pare simplu intr-o rugaciune pe care o cunosc toti. Cu toate astea, eu, in nemernicia mea, nu reusesc sa o ating :( Asta e, viata e complexa si plina de aspecte....

Intelege atunci un singur lucru: viata ta sau a mea, sau a oricui altcuiva va decurge la fel cu aceeasi succesiune de intamplari bune sau rele indiferent daca tu sau eu sau cineva ne rugam la dumnezeu, sau ne ducem la biserica, sau injuram, sau whatever. Cu asta esti de acord?

Tu crezi ca poti schimba cu o rugaciune ordinea lucrurilor? Conteaza daca faci cruce sau nu, daca zici o rugaciune sau nu? CHIAR DACA ar exista un Dumnezeu asa cum il descrieti voi (am mai zis asta de 1.mil de ori, dar voi nu cititi) i-ar pasa de rugaciunea lui X sau Y, sau daca a facut un semn crucis cu mana? Sunt astea "pass-keys" spre NOROC, viata buna, sau ce? Nu vezi A B S U R D I T A T E A acestor lucruri?

Link spre comentariu

Intelege atunci un singur lucru: viata ta sau a mea, sau a oricui altcuiva va decurge la fel cu aceeasi succesiune de intamplari bune sau rele indiferent daca tu sau eu sau cineva ne rugam la dumnezeu, sau ne ducem la biserica, sau injuram, sau whatever. Cu asta esti de acord?

Sunt de acord doar daca nu ai nici o urma de indoiala cand spui asta. Dar nici una... adica exact fix suta la suta te cunosti pe tine insusi mai bine decat se cunostea pe sine insusi Aristotel si tu spui - este la fel indiferent de individ. Esti suta la suta?

Dupa care trecem mai depaete la bine si rau. Si ala si celalat exista. Nu descoperi insa adevarul decat daca duci la limita. Sa zicem.... ca in matematica, o stiinta foarte simpla, care are doar reguli, nu are exceptii. Nu duce utzupanul de rand, adica eu sau tu sau alt fraier, situatia la limita decat foarte rar. Ce inseamna ducerea la limita aplicata la existenta noastra?

Eu zic asa: (evident parere personala) infinitul infinit mare este existenta - omul e nemuritor, adica dupa ce a trecut prin viata pamanteasca nu dispare. Infinitul infinit mic - cat de mic e cel mai mic interval de timp? Carevasazica.... o dilema de-a lui Schroddinger - cat de mare e timpul sau cat de real este? La Sfintii Parinti situatia e mai pe intelesul nataraului de rand: si eu si tu si fiu-meu si copilul altuia si bunici acelui copil si strabunicii au aceeasi varsta.... Eh, asta e bine sau e rau?

Tu crezi ca poti schimba cu o rugaciune ordinea lucrurilor?

Ma poate schimba pe mine - "ordinea" fiintei - da. Ordinea lucrurilor..... asta nu stiu ce sa-ti raspund :(

Conteaza daca faci cruce sau nu, daca zici o rugaciune sau nu?

Pentru mine si pentru altii conteaza... asta nu inseamna ca trebuieste impus prin forta si altora pentru care nu conteaza. Deci nu trebuie sa supere nici pe unii nici pe altii.

Link spre comentariu

De acord, mai putin cu nemurirea... aia mi-as dori-o, dar din pacate materia se transforma, energia se transforma. Viata pe pamant e numai una, ce e dupa si ce forma de energie o intruchipa constiinta noastra.. ma lasa rece, pana nu ajung nu vad.. :D

Link spre comentariu

CHIAR DACA ar exista un Dumnezeu asa cum il descrieti voi ...

Pare rau, n-am cum sa-l descriu pe Bunul Dumnezeu... nu e ca si cum as vorbi despre un coleg de birou.... ma depaseste problema aplicarii cunoasterii in felul asta.... cred ca ti-am mai zis ca nu pot sa-l gasesc pe Dumnezeu cu mintea. Doar cu inima... Imi imaginez ca o sa zici ca este o absurditate. Ok, no problem, daca asta este punctul tau de vedere il accept. Dar accepta si tu punctul asta de vedere, eu nu-l voi baga nimanui pe gat cu forta.

Este evident iritant pentru cei care cred ca o platforma de discutie este proprietate personala - aceia vor simti ca sunt "inoportunati" bagandu-li-se pe gat.... :D Nu nu, nu incerc asa ceva :D Si desigur, nu e cazul tau, Mr. B

i-ar pasa de rugaciunea lui X sau Y, sau daca a facut un semn crucis cu mana?

Nu cred ca Bunul Dumnezeu lasa vreo rugaciune fara raspuns. Desigur, nici mie nu mi-a raspuns in chip deslusit, explicit, asa cum ne conversam noi acum :D

Dar sa stii... mi-am dorit o sotie frumoasa, isteata si care sa nu ma bata la cap. Asta am, nu se supara ca ajung la 11-12 noaptea uneori acasa de la atelier :D Mi-am dorit o fiica, acum am un baiat... ce sa facc, sama oftic? C'est pas possible :D Si asa mai departe...

Mai stiu un lucru sigur... nu se uita Bunul Dumnezeu la forma... doar la continut.

Sunt astea "pass-keys" spre NOROC, viata buna, sau ce? Nu vezi A B S U R D I T A T E A acestor lucruri?

Viziunea de viata buna a unora este sa isi umfle burta, sa aiba si iar sa aiba, sa cardeasca orice catzea le iese in cale, sa se puna in cap cu bautura sau suPstante... :D

Viziunea altora este sa caute "in luna si in stele adevar".... oamenii sunt atat de diferiti... viata buna este o notiune atat de usor de relativizat.... cine stie, poate nici nu are rost sa incepem sa discutam despre asta, sigur vom esua in clisee care mai de care mai jalnice :D

De acord, mai putin cu nemurirea... aia mi-as dori-o, dar din pacate materia se transforma, energia se transforma. Viata pe pamant e numai una, ce e dupa si ce forma de energie o intruchipa constiinta noastra.. ma lasa rece, pana nu ajung nu vad..

Astept si eu sa vedem ce-o fi. Sa stii ca despre viata de apoi ma aflu la nivel de "cunostinte teoretice" - he he

Link spre comentariu

Vizitator sangerete
Tu crezi ca poti schimba cu o rugaciune ordinea lucrurilor? Conteaza daca faci cruce sau nu, daca zici o rugaciune sau nu?

poti schimba sau conteaza numai daca crezi..... asta e ideea :)

Link spre comentariu

@ Belbody Iti faci crucea cum zici tu, de noroc, pentru ca asta este interpretarea ta. Daca ma intrebi pe mine ti-o faci ca sa-ti dresezi subconstientul ca nu o sa ti se intample nimic rau. Tu poti sa numesti in continuare noroc daca vrei dar scopul asta este. Cauta si tu chestii legate de puterea subconstientului, sa te dumiresti. Pentru mine asta este rolul religiei indiferent ca sunt musulmani, politeisti sau mama ma-sii. Oamenii sunt diferiti si fiecare aplica ce poate sa-si gaseasca drumul la nivel individual. La nivel de turma nu o sa reuseasca. Ateistii pentru mine si-au gasit drumul sau cel putin asta cred citind topicul asta. Unul mult mai destept decat mine a spus ca sunt numeroase potecile ce duc in varful muntelui dar de acolo privelistea este aceeasi pentru toti.

Bafta :cheers:

Link spre comentariu

Dar sa stii... mi-am dorit o sotie frumoasa, isteata si care sa nu ma bata la cap. Asta am, nu se supara ca ajung la 11-12 noaptea uneori acasa de la atelier :D Mi-am dorit o fiica, acum am un baiat... ce sa facc, sama oftic? C'est pas possible :D Si asa mai departe...

Pe nevasta ai ales-o tu, nu ti-a dat-o domnu... daca luai ce dadea domnu iti zic eu ca nu mai erai fericit.

Iti zic eu cum esti tu: esti genul de om care lasa loc de buna ziua, asta e deviza ta in viata (si eu sunt la fel - pana la un punct) si care chiar cu Mnezo vrea sa fie pus-bine. Crezi nu crezi, tu te supui vointei domnului, afirmi ca esti credincios (ce te costa, a afirma e gratis) si astfel esti "acoperit" in mintea si pentru partea mai naspa a vietii. E alegerea ta, nu zic ca e rau, esti un vulpoi batran, atat. :grinbandit:

Link spre comentariu

Pe nevasta ai ales-o tu, nu ti-a dat-o domnu... daca luai ce dadea domnu iti zic eu ca nu mai erai fericit.

Partial adevarat si adreptate. Dar daca nu o intalneam nu aveam cum sa o aleg. Aici intervine diferenta intre mine si unul care zice - ce noroc am avut ca..... Eu zic ca nu a fost deloc o intamplare, noroc... ce sa mai zic, nici macar :D

Link spre comentariu

@ Belbody Iti faci crucea cum zici tu, de noroc, pentru ca asta este interpretarea ta. Daca ma intrebi pe mine ti-o faci ca sa-ti dresezi subconstientul ca nu o sa ti se intample nimic rau. Tu poti sa numesti in continuare noroc daca vrei dar scopul asta este. Cauta si tu chestii legate de puterea subconstientului, sa te dumiresti. Pentru mine asta este rolul religiei indiferent ca sunt musulmani, politeisti sau mama ma-sii. Oamenii sunt diferiti si fiecare aplica ce poate sa-si gaseasca drumul la nivel individual. La nivel de turma nu o sa reuseasca. Ateistii pentru mine si-au gasit drumul sau cel putin asta cred citind topicul asta. Unul mult mai destept decat mine a spus ca sunt numeroase potecile ce duc in varful muntelui dar de acolo privelistea este aceeasi pentru toti.

Posibil, eu sunt un om bun in general, cel putin asa cred, caut sa fac bine, ajut, asta e deviza mea in viata si asta ma calauzeste. Cu steagu asta merg inainte, tot binele pe care il faci ti se intoarce, asta e religia mea.

Ca ma ajuta in subcontient, da normal, eu sunt genul de om care pot sa dorm cu burta in sus linistit cand sunt multumit cu mine insumi, cand stiu ca am facut ceva bine, pentru mine sau pentru altii, asta ma face sa am un spirit vesel si optimist care ma ajuta mult in ceea ce fac, in viata mea de zi cu zi. Multumirea de sine este cea mai mare forta care te poate ajuta, si increderea in sine.

Ca o fi Dumnezeu care ma indruma si nu-mi spune, nu-mi pasa, dar eu personal nu cred in o forta atot-calauzitoare, pentru ca pur si simplu mintea mea e formata spre tehnic si stiintific, pana nu vad o explicatie scrisa sau ca se intampla ceva, nu cred. Nici in fantome, nici in Diavol, nici in nimic, asta e. :cheers:

Link spre comentariu

Iti zic eu cum esti tu: esti genul de om care lasa loc de buna ziua, asta e deviza ta in viata (si eu sunt la fel - pana la un punct) si care chiar cu Mnezo vrea sa fie pus-bine.

Nu chiar ... ai iarasi dreptate partial. Si nu zic asta dintr-o placere morbida de a fi Gica-Contra. Daca se poate as vrea sa nu se creeze duusmanii, sa nu se iste certuri, sa nu ne injuram, sa nu ne vorbim de rau.... asta da. Daca unu face o boroboata, idniferent cine este, sunt de acord sa radem de tampenia cu pricina dar fara rautate... Desigur, unii se supara mai usor, altii mai greu, altii deloc. Si sunt unii care sunt mereu suparati :D Sa se ajunga insa la .... domle, hai sictir, ignore fraiere - asta este naspa, crede-ma ca nu-i deloc elegant dar na.... daca exista buton, omul e liber sa apese :D

Este o rana grea in orgoliul fiecaruia sa afle ca poate sa fie si fraier, tantalau, idiot chiar.... Nu mereu, dar cateodata da. Cine nu suporta va suferi consecinte rele mai ttarziu.

Link spre comentariu

Pai daca tot esti asa deschis poti, banuiesc, accepta ca altii au nevoie de Dumnezeu sau de Allah sau de cucu bau sa le dea putere sa fie multumiti si impacati cu ei insisi. Daca asta ii duce in varful muntelui...

Link spre comentariu

Bine inteles ca pot, dar pe forum ne plictisim :grinbandit:

Sotia mea crede in Dumnezeu si se roaga mereu pt mine sa fiu safe. La fel si mama. Le respect opiniile si discutam despre asta, daca asta le da putere si le ajuta, why not. Nu am cum sa zic ca mama sau nevasta-mea sunt proaste, pentru ca nu sunt, nevasta-mea ma face la orice joc de logica posibil, ma bate la sah, table, darts, etc, she is smarter than me. De aia o si iubesc :D

Link spre comentariu

De la apendicele meu inutil pan la mamica aia care moare in chinuri(e numai o chestiune de timp). Totul e dincolo de intelegerea voastra dar e premeditat! Ma-ta o sa aiba cancer! Fiu-to o sa moara la 2 luni! Fica-ta o sa fie oligofrena! Pt ca asa vreau eu! Zeul vostru care va iubeste!Marsh in puula mea!

Te deranjeaza rau neputinta ta in fata destinului. Te simti mic, nesemnificativ, neputincios si atunci explodezi in expresii academice de cartier. Mai bine ai intelege ca acestea sunt roadele pe care le culegem pentru pacatele noastre si paradoxal ne ajuta si la mantuire.

MA, oricum ai da-o cotita, tu cel credinciosu esti cel fraier, esti cel condus/manipulat/fraierit. Tu singur o zici cand te supui. (vointei domnului)

Cu paranteza ca ai cea mai atrofiata gandire de pe forumul asta, totusi raspund... Supunerea omului la vointa lui Dumnezeu inseamna de fapt libertatea. Iar nesupunerea voastra inseamna inrobirea la o mie de alte lucruri si lipsirea de libertate practic. Ai inteles? Crede si nu cerceta ti se aplica tie acum, caci nu poti intelege acestea... Sunt prea inalte deocamdata pentru mintea ta.

Ce mi se pare ciudat (sau nu) este inconsecventa "ateilor". Pe de-o parte sustineti ca morala crestina e o tampenie, dar pe de alta parte o respectati.

Daca e legea junglei si cei buni supravietuiesc iar cei prosti nu, de ce va vad plangand cand vreun accident cu morti? Inseamna ca tovarasul vostru mort a fost slab sau pur si simplu cel care l-a omorat e ateu si nu il intereseaza porunca "sa nu ucizi".

De ce plangeti cand va fura motorul din garaj? De ce ar tebui hotul sa respecte porunca cu "sa nu furi"?

De ce faceti topicuri in care aratati cu degetul cocalarul cu toba racing? pentru ca va e frica sa faceti ceva in mod real ca nu cumva cocalarul sa fie mai apt pentru supravietuire decat voi..... :D

Foarte corect! Iata un om care foloseste logica peste tot, nu numai acolo unde e convenabil unei idei.

Vad eu bine sau topicul se numeste "De ce sunt ateu?" ? Iar subtitlul este " Motivele pentru care nu cred in divinitati. "

Deci nu prea e unul de genul "Ateu vs Credincios", era doar pentru atei dar unii se simteau exclusi si au aparut si ei in peisaj. Dur dar adevarat :)

Ah inca ceva, eu vad ca nimeni nu se lasa mai prejos, credinciosii (mai mult sau mai putin) incearca sa convinga ateii (mai mult sau mai putin) si viceversa.

Cel care a facut topicul avea in cap exact acest lucru ca urmare a stergerii altui topic, iar titlul a fost conceput exact pentru a fi scos in fata la lipsa de argumente. Tipic viclean! Diavoleste! :grinbandit:

um il cheama pe sefu iadului la musulmani? ca poate are satana al nostru pile si ne gaseste un loc mai caldut...

Adevarat ca in vremurile de pe urma oamenii nu vor mai putea deosebi binele de rau, ba chiar vor lua in deradere cuvintele Domnului. Demult nici nu ar fi indraznit oamenii sa se gandeasca la astfel de lucruri. Acum, in nebunia lor, li se pare ca e de joaca.

Uite Zaelule, sa-ti fac pofta:

Cred in Dumnezeu, pentru ca Ii simt prezenta si ma ajuta in necazul meu.

Cred in Dumnezeu pentru ca ma cearta pentru greselile mele si ma indreapta in fiecare zi cate putin.

Cred in Dumnezeu pentru ca imi vorbeste din ce in ce mai clar in constiinta mea.

Cred in Dumnezeu pentru ca niciun cuvant din scriptura nu este stramb sau mincinos. (Per a contrario, in toate credintele eretice sunt scapari, fiind de sorginte umana)

Cred in Dumnezeu pentru ca toate cuvintele sale (exprimate prin oameni prin influenta Duhului Sfant) se implinesc intocmai.

Cred in Dumnezeu pentru ca este singurul care ma poate face si ma face mai bun si vad ca cei fara de Dumnezeu sunt si devin mai rai.

Pot continua la nesfarsit.

Ce parere aveti?

Nu le mai da sub centura, caci vorbele lor i-au dat pe fata... Minciuna are picioare scurte.

Uite, pt crestini, (desi sunt multi care nu stiu asta) norocul inseamna haos. Adica e intocmai pe dos sa crezi in Dumnezeu - ordine si in acelasi timp in noroc, adica in dezordine. Asadar, pentru crestini, al caror stalp al vietii este Divinitatea, conceptul de noroc este o absurditate.

Corect! Zeul norocului avea o plita pe care oamenii isi ardeau inclusiv copiii, pentru a avea noroc!

Link spre comentariu

Exista riscul sa devina macabru dar.... sa vedem daca este doar risc.

S-a produs de curand un accident, este la sectiunea accidente. Asta e, se intampla. A intrat motociclistul in coma... nasol, si asta se mai intampla. Am vazut multi scriind trimiteri catre Divinitate, (Doamne ajuta!, etc.). Ce inseamna asta, ca atata lume este idioata? :huh:

N-a ajutat nici cand s-a produs accidentul, evident ca n-a mai ajutat nici dupa. Realist privind situatia, sansele sa scape erau minime spre 0.

Am fost colegi de clasa in liceu, dar n-am mai tinut legatura. In dimineata urmatoare zilei cand am aflat cine e cel care a avut accident m-am trezit hotarat sa ma duc sa donez sange, desi stiam ca probabil e degeaba si ca deja au donat destui. Am citit pe forum ca nu mai e cazul. :angryfire:

Daca asta e dumnezeul vostru nu-l inteleg si nici nu-l accept, cu atat mai putin ma voi ruga la el. E lumea aia idioata, DA! Ce s-a putut face pentru el s-a facut. Rugaciunile sunt apa de ploaie.

Rahaturi din astea se intampla, oricine putea fi in locul lui. Nu gasesc o logica, nu am constatat o dreptate sau o justitie divina in ce se intampla in jurul meu. Totul e aleator si cateodata norocul se termina.

Link spre comentariu

Ba, iar au deschis netu la spital.

@ endo-ro

Dupa ce ca esti credincios mai esti si rau, ma endo, transpira rautatea din posturile tale. Mergi la o manastire, poate te imbunezi, vezi greutatea vietii monahale, scrie o evanghelie, fa ceva!

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic