Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Mda,am vazut si eu filmuletul. Este un colaj, nu este nicio dezbatere, nicio polemica. E un fel de reclama la o viitoare dezbatere/polemica. In orice caz, am auzit o chestie in fimulet, cliseul vesnic creationist (de fapt sunt doua):

- dovedeste ca mnezo nu exista (s-a dovedit vezi negativul nerestrictionat ca si concept, in threadul sters cu generozitate de admin am scris de asta)

- dovedeste teoria evolutiei.

Cam atat. Nu recomand vizionarea nici pentru crestini dar nici pentru atei. Pierdere de vreme.

Editat de Budd
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator PopaCosmin

Filmul era doar ceva funny din pop-cultura "ateist VS teist".

Faptul ca nu e asa de amuzant pentru un ateist sa-si vada liderul cum fuge de la o dezbatere ... inteleg (mandria bat-o vina).

Dar totusi e amuzant sa vezi un ateu cum fuge de o dezbatere filozofica, si nu orice ateu, ci al mai mare.

@zaelu - intradevar popa habar nu are ce inseamna "the ultimate 747 gambit" in afara de ce a citit pe net. Insa in momentul in care cel care a enuntat aceasta idee nu si-o poate sustine intr-o dezbatere cu un oponent bun ... ceva e putred (tu nu crezi?).

@Budd - sorry, trebuie sa specific ca eu nu postez chestii serioase :P

Dawkins Dance :crack: :crack: :crack:

http://www.youtube.com/watch?v=ezeTm6CR8dE

Link spre comentariu

Problema e mai adanca decat pare la prima vedere. Avand in consideratie faptul ca nu va permiteti sa "pierdeti" discutia (partizanat), argumentele trebuie sa fie evazive si cat se poate de alambicate stilistic - pentru a avea posibilitatea inamolirii semantice. Asta duce la imposibilitatea unei discutii "tari" bazata pe logica si inteligenta, pe cunostinte si verticalitate intelectuala.

Nu as fi stiut sa o zic asa bine! :cheers:

Link spre comentariu

Da unde sunt cre(s)tinii de pe topic sa-mi zica si mie cu ce le influenteaza viata Marele si Bunu Mnezau.

Secretul armei secrete este ca.... te lasa sa faci ce vrei tu indiferent daca esti crestin sau nu :)

Este foarte util sa vorbesti despre influenta daca obisnuiesti sa.... bei pana cazi lat :D

Editat de Cesar
Link spre comentariu

o chestie penibila

argumentu etern (zis si de Budd mai sus): "pai poti sa dovedesti ca mnezo nu exista? si fara sa mai astepte... deci exista!!! nah nah nah nah"

la fel cu debateul.

desi sint incapabili majoritatea sa inteleaga ce este de contrargumentat (de redusi mintali si microbisti ai religiei x sau y), desi ar fi incapabili in 1000 de ani sa incerce sa atace punctul de vedere in discutie, aud de un pulete care cica, se pare, zice lumea, pretinde el, etc ca are el un mare contrargument pe mineca si vrea "debate" cu unu de sustine punctul de vedere in discutie (gen "the ultimate 747 gambit") si cica... zice lumea, pretinde pulica frinaru ala spalat pe creier ca respectivu (Dawkins in cazu asta) nu vrea debate cu el (probabil pe motive intemeiate dupa filmul ala propagandistic fara nimic in el... doar reclama de tipu: "sa vezi ce iti fac!" sau "sa vezi ce iti face tati cind te prinde") gata... gata nene... proba indubitabila ca Dawkins sau emitentu punctului de vedere nu are dreptate.

gen

A: Ana are mere

B: ba nu si o sa iti dovedesc dar numai daca facem debate la TV altfel nu zic nimic ci doar ma rog, praise the loooord... alahu akhbar!

A: get the fuck out you loony

B: Ahaaa... deci Ana nu are mere... QED.

how mental is that?

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Pe principilu "c-asa-i in tenis"

De ce e Richard Dawkins un "Super Erou"?

Pentru ca face show cu oameni religiosi de rand, care nu au pregatirea necesara pentru a sustine un "debate".

De ce NU vrea Richard Dawkins un "debate" cu William Lane Craig?

Pentru ca e naspa sa ajungi ca Dr. Peter Atkins :crack: :crack: :crack:

http://www.youtube.com/watch?v=gkBD20edOco

PS. postul e pentru cei care nu cunosc istoria debate-urilor de pe youtube

Link spre comentariu

Debate-ul e stranepotul infruntarilor retorice din lumea antica. Si atunci, ca si acum, nu conteaza adevarul ci doar modul de argumentare pentru a convinge gloata. Manipularea nu e o chestie noua - chiar si atacul la persoana, sau delimitarile de tip noi - purii, integriii, moralii - versus ceilalti - imorali, curvari, barbari, homosexuali - ne vin tot din cultura "clasica". Gloata a ramas la fel de limitata intelectual si la fel de usor de manevrat pe baza reflexelor ancestrale. Dawkins nu are de ce sa intre intr-o discutie cu un profesionist al debate-ului pentru ca nu e un expert in contra-manipulare ci un biolog; la fel cum nici noi nu prea are sens sa polemizam cu indivizi saturati de propaganda religioasa pentru ca doar ne enervam inutil vorbind la pereti.

N-am inteles foarte bine, se cearta mai nou si ateii pe-aici? WTF?:lol: Satanism, gnosticism, fuckgnosticim? Mai lasati-o cu spiritualitatea ca va duce tot acolo unde e si Cesar si alti pupatori de moaste. Ce conteaza daca ai moaste in catedrala sau in capul propriu? Same shit...

Link spre comentariu

N-am inteles foarte bine, se cearta mai nou si ateii pe-aici? WTF?:lol:

Nu ne certam pe ateism breh. Ne injuram de mama,tata etc. Chestii personale ce n-au nimic de-a face cu ateismul.

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Dawkins super erou? Pentru cine? Mai degraba George Carlin. Ala e eroul meu.

Carlin e super jmecher, i-am ascultat toate show-uril. :cheers:

Acum sa nu ne facem ca nu vedem realitatea, Dawkins e vazut ca un lider al ateismului modern.

Dawkins nu are de ce sa intre intr-o discutie cu un profesionist al debate-ului

Cam asta e si ideea.

De ce sa te bati cu cei din liga mare cand ai mai mult succes la public daca ii bati pe cei mici. Ca si in cazul lui Bute, are succes pentru ca nu se bate cu cei mai buni. :grinbandit:

Ce ce mie mi se pare cel mai hilar in toata povestea asta, e ca cel care a scris cartea The God Delusion nu are puterea de a-si sustine ideile din carte intr-o dezbatere publica (unde mai pui ca unii ateistii le considera adevaruri absolute). Craig a declarat ca va combate 5 idei din carte care neaga exista lui Dumnezeu, deci pentru Dawkins ar trebui sa fie "floare la ureche". Dar cand nu esti sigur pe ceea ce spui...

PS. Demonstrarea stiintifica ca exista Dumnezeu mi se pare o gluma pentru credinta, insa e al dra.qu de amuzanta pentru minte. :crack: :crack: :crack:

Link spre comentariu

Oricum, cu sau fara el va fi interesanta dezbaterea pentru ca vine cu contra argumente la cele sustinute de el in TGD. :bigstar:

Care? Da un exemplu.

PS: cum ramane cu treaba aia cu liberul arbitru si dictatura majoritatii? Ai un raspuns sau iti bagi capu-n c.ur si te faci ca nu auzi?

Editat de Budd
Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Care? Da un exemplu.

Probabil c-o sa incerce una din astea

PS: cum ramane cu treaba aia cu liberul arbitru si dictatura majoritatii? Ai un raspuns sau iti bagi capu-n c.ur si te faci ca nu auzi?

Nu stiu cum iti rezolvi tu problemele existentiale :grinbandit: dar referitor la "treaba aia" ti-am mai spus o data ca nu inteleg ce vrei sa spui. Daca o faci articulat ca sa pot intelege si eu, cu cea mai mare placere o sa-mi dau silinta.

PS. daca-ti place sa ma iei cu "capu-n c.ur" prefer sa nu-ti mai citesc postul, nu de alta, dar daca facem mistouri prefer sa le facem fara sa ne scoatem ochii. :cheers:

Link spre comentariu

PS. daca-ti place sa ma iei cu "capu-n c.ur" prefer sa nu-ti mai citesc postul, nu de alta, dar daca facem mistouri prefer sa le facem fara sa ne scoatem ochii. :cheers:

Cocosel, da raspunsul. Nu fa pe eruditul cu mine pentru ca sincer nu mai am rabdare. Stau cu mausu pe ignore button deasupra userului tau si sincer, in afara de divertisment nu stiu de ce te-as mai citi sau sa-ti raspund. Deci? Cum sa fie?

PS: fuck your beers emoticons. Nu incerca sa faci pe prietenul suav cu un necioplit ca mine. Pari ca sufli-n teava-mi doar pentru a arata cat de multe sanse mi-ai dat tu mie.

Editat de Budd
Link spre comentariu

SOC!

http://stirileprotv....-descifrat.html

Ah si un comentariu de p'acolo :

" Cosmin (31.08.2011, 10:59)

E foarte adevarat . Isus exista ..si va revenii curand. Pregatiti-va !!!! "

Ai sa-mi bag cheia-n butuc, ce le stie asta pe toate. Ma duc sa fac niste ciorba de fasole, sa-mi calc un costum, sa cumpar un covor rosu. Bai unii gandesc vreun pic macar?

---

Vedeti si asta:

http://www.youtube.com/watch?v=KmFE3AuQtW4&feature=player_embedded

Editat de maverick08
Link spre comentariu

ba si ce e cel mai de maro... mie daca imi vine un credul cu o intrebare sau un argument ceva la care nu m-am gindit sau ceva ce nu ma duce capu sa rezolv... caut... gasesc... inteleg... si apoi ii raspund.

vrajeala asta desantata cum ca "io nu stiu... io fac doar misto pe forum... dar stie tati" e de toata maroneala. Popa asta al nostru ar fi trebuit sa zica de coispe pagini... bai 'andi... the ultimate 747 gambit e gresit pentru ca a... b... c... ...dupa cum spune si gigel din filmu asta pe iutub...

poola nene... ce avem noi aci sint doar niste chelalaituri de galerie... si alea fara nici o acoperire in final... pentru ca guess what... nici sulea ala de pe iutub nu stie nici el ce vorbeste... el doar apare intyr-un clip publicitar. reclama la mnezo.

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

@zaleu ai dreptate pe forum sunt doar "chelalaituri".

Ce rost are sa vii cu un argument serios cand ceea ce primesti in schimb e: bu.ha.ha mu.ha.ha ca.ca.ca mu.ca.ca ha.ha.ha jeg prost tampit retardat. :laugh:

Daca vrei argumente, citeste o carte, sau daca nu ai "timp" poti sa urmaresti o dezbatere academica pe youtube. ;)

Si daca tot am mentionat de youtube, inca una amuzanta ... :crack: :crack: :crack:

4LCoHh.jpg

Editat de PopaCosmin
Link spre comentariu

Filmuletul cu doamna respectiva e foarte funny. Nu va suparati dar acea doamna doar este crestina. Ea incalca una din cele 10 porunci ca multi altii. Sunt sigur ca nu a citit Biblia. A fi crestin, inseamna sa fii urmas al lui Hristos. Adica sa implinesti ceea ce spune El. Adica sa traiesti ceea ce spune Biblia.

Link spre comentariu

Bai nene... tu ai citit vreo carte de Dawkins? Asta ca sa poti sa pui o poza cu "enemy of reason" fara sa arati ca un "intirziat".

Ai citit tu ceva gen "Gena Egoista" sau "Himera Credintei in dumnezeu" sau altceva scris de el si nu esti de acord... si ai venit cu un argument fie luat si de la altul dar pe care sa il poti sustine si apara intr-o discutie?

Enemy of reason??? pfffff.... Mai bine te-ai uita in oglinda.

Cind ajungi in corzi o dai de gard ca tu glumesti si nu te iei in serios, bagi poze si filme cu Butthead de pe youtube exact ca un copil de ala de ii spui sa stea locului si el mai dihai se tavaleste pe jos prin praf crezind ca pina la urma te prinzi ce destept e el sau macar amuzant... Nu ai citit nimic de Dawkins... nici macar citeva citate care sa le poti ataca punctual fie si gresit... nimic... nada... dar stii pe un lins pe cap care are un clip publicitar pe net si care se lauda ca el daca ar fi... moama moama ce rahat praf ar face. Si... chelalai si tu in galerie cu el... ca deh... e din echipa ta. Fix ca un enorias care habar nu are ce sint moastele sau cum se calculeaza pastele dar se calca in picioare la coada la "paraschieva" si ar da in cap unui catolic ca are pastele altfel... la o adica... cough cough... altfel e iubitor...

Cind iti pune cineva microfonu la gura... dai din colt in colt faci fete de clown si zici ca tu doar glumesti. jenibil.

Asa si eu pot face un clip cum ca il sparg la nas pe Mike Tyson... moama ce rau sint... ce?? nu vrea sa se bata cu mine??? pfff... ce proba mai clara vrei ca sint mai bun ca el.

Iesi in fata cu ceva inteligibil ca argument impotriva a ceva zis de Dawkins si apoi guita pe aci ca e el inamicul ratiunii. Altfel esti doar un amarit de credul patetic... ca restul intilniti de mine pina acum. Citeste ceva de el si poate intelegi de ce nu are chef sa ii faca showul unui spalat pe creier luminat de zeul unor anume crescatori futatori de capre.

Daca ceilalti nu sint fani Dawkins eu pot zice ca sint... nu atit pentru punctele lui de vedere ateiste cit pentru inventia notiunii de mema pe care tu nici macar nu o mirosi inca. Iar tu... in halul in care te prezinti aici "doar pe forum... ha ha hi hi" sa vii si sa postezi poze cu Dawkins inamicul ratiunii este de risu plinsu curcii.

postul anterior se adresa lu Popa

Frate Iurox, nush daca ai urmarit discutia pina acum (pe 3 threaduri :) ) dar cele 10 porunci au fost deja dovedite ca fiind niste glume nereusite a lu mnezo... daca vrei iti pun clip de pe iutub :D .

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Filmuletul cu doamna respectiva e foarte funny. Nu va suparati dar acea doamna doar este crestina. Ea incalca una din cele 10 porunci ca multi altii. Sunt sigur ca nu a citit Biblia. A fi crestin, inseamna sa fii urmas al lui Hristos. Adica sa implinesti ceea ce spune El. Adica sa traiesti ceea ce spune Biblia.

Stai linistit ca sunt destui atei care nu stiu ce e aia "regula de trei simpla" :crack:

@zaelu Don't do the crime, if you can't do the time.

S-au pus destul poze "amuzante" cu teisti la care eu chiar am ras ... cam asta e diferenta dintre noi ;)

Probabil ca solutia o reprezinta o tura cu mobra pana la munte pentru a lua o gura de aer proaspat. :cheers:

Link spre comentariu

Stai linistit ca sunt destui atei care nu stiu ce e aia "regula de trei simpla" :crack:

@zaelu Don't do the crime, if you can't do the time.

S-au pus destul poze "amuzante" cu teisti la care eu chiar am ras ... cam asta e diferenta dintre noi ;)

Probabil ca solutia o reprezinta o tura cu mobra pana la munte pentru a lua o gura de aer proaspat. :cheers:

ha ha hi hi... ce isteti sintem... ia numeste tu unu de pe aci care nu stie "regula ta de aur" de care esti asa mindru ca o stapinesti asa de bine... oi avea si diploma post universitara pe ea te pomenesti.

Poze amuzante cu teisti zici??? erau nejustificate si mincinoase este???? Stii cum e ce zici tu? Vezi pe strada un prost care da prin toate gropile si te strici de ris de el... apoi el vine la terasa la tine si ride si el de tine "in replica" pentru ca bei bere Ursus... ha ha ha... ce ne mai ridem... hei... si cu justificatie.

Asta era rationalizarea ta in legatura cu faptul ca habar nu ai nimic de ce zice Dawkins este? pfff... hilar. de-a binelea.

da sa te ajut:

din dexonline:

Umor: Categorie estetică ce constă în sublinierea incompatibilității și absurdității laturilor unor situații în general firești.

Cind vezi un om in firea lui ca pupa ciolanele ca sa ii mearga bine la 6 din 49 situatia aparent fireasca este in acelasi timp absurda... si asta declanseaza umorul. Religia e plina de "triggere" umoristice...

A nu sti nimic din ce spune un om (un om de stiinta cu coispe carti la activ, mind you) dar a ride ca... la o poza facuta de alt frustrat cum ca respectivul (care exceleaza exact la categoria RATIUNE dar, nu ai de unde sti asta daca nu ai incercat sa citesti sau sa-l urmaresti in vre-un discurs/polemica) este inamicul ratiunii... este PENIBIL!!!

Probabil ca nu ai nici o sansa sa realizezi ca de jalnic de prezinti in discutia asta.

De unde si indemnurile la iarba verde... stii tu ce stii.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic