Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

A disparut Endo, dar a aparut Cosmin Popa - care are acelasi discurs....que dubioso!

Dude, crestinule, ai scris mai sus "cata inteligenta si integritate gasesti pe forumul asta": newsflash, scriind cu atat patos si avant crestin pe acest forum, esti exponentu' a ceea ce ai scris mai sus. Insa e ok, crestinu' tre' sa intoarca si obrazu' celalat, mai ales cand si-o da singur :crack: :huh:

Buna, Budd

Editat de shiva
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Au aceeasi marfa sub nas, fiecare ii zice altfel si pentru fiecare are o alta ultilitate si scop final.

De fapt perceptia culorii este influentata de limbaj.Aia din trib cica au acelasi cuvant pentru verde si albastru.

mai oameni buni... aia nu vad acelasi lucru ca si noi. Realitatea iluzorie a culorilor si alte trebi similare ne sint atit de mult inradacinate in minte incit nici cind sintem fata in fata cu "contrariul" nu reusim sa il recunoastem. la faza asta aquilla si Dan tre sa puneti frina ca altfel ii dati inainte pe linga problema.

Aia din tribul ala au nuantele (si folosesc termenul doar ca sa numesc fisiile de lungime de unda si amestecul dintre ele in diferite proportii si numere asa cum le percepem noi si presupunem hazardat ca si ceilalti tre sa faca la fel) aranjate in cap altfel decit le avem noi... evident in scop util lor si noua nu... In plus ei sint in super minoritate si asta ne face sa ne credem destepi fata de ei... ca noi ne imbatam cu apa rece ca ne uitam pe ROGVAIV si zicem ca macar noi nu amestecam nuantele... cind de fapt nu e asa... Sint foarte multe nunate care sint compuse din culori aflate care cum or fi in spectru dar care poarta nume comune cu nuantele sau culorile de baza.

In filmul ala se vede cum aia au probleme in a distinge un albastru de un verde si nu pentru ca au nume comun... ca asa si noi putem pune doua nuante rosii una linga alta si tot zicem imediat ca difera... ci pentru ca felul in care minte lor foloseste culorile ca generatoare de sens a realitatii vizuale este diferit rau de noi si se uita exact ca mitzele in calendar. la fel ne uitam noi in prima parte a experimentului cind abia abia daca distingeam niste diferente de nuanta (btw eu am vazut varianta HD 720p care se vedea chiar dragutel) de ziceai ca e testul ala de reglat monitorul in partea de luminozitate... in schimb ei... aia din trib... erau chiar zeflemitori in a spune repede si clar ca sint doua culori diferite ca de la cer la pamint... exact cum ziceam noi relaxat ca sint doua culori acolo verde si albastru la fel si ei unde noi ne scoatem ochii ca orbetii.

Si ca sa intelegeti cam cit de naspa e defapt asta take a giant look here:

care vede 1 000 000 de nuante aci? sau vreo 3-4 culori amestecate fancy? :bounce:

14vh4qf.png

dati-l sa il vedeti full

Editat de zaelu
Link spre comentariu

@shiva

Mai bine ai enumera motivele pentru care esti ateu ;) nu de alta dar vreau si eu sa rad :wink:

Hooo Maricio, nu te umecta :laugh: si nu mai sari ca fata mare la maritat: n-am zis ca-s "ateu". For a good laugh, you can always use a mirror. Si data viitoare, foloseste textele astea de durulet cu bajetii de la bloc cu care spargi seminte intre o Liturghie si-un Tatal Nostru.

Tu nu esti un interlocutor fain, asadar mai bine ma apuc sa port un dialog cu peretele din dreapta mea ;)

Recunosc, eu mi-am luat portia de ras inca de cand iti citesc ineptiile, insa nu jdec:ca-s ale tale si ai dreptul la ele. Aaah, stai mi-a scapat un mic ahahahahhahahhahahahha :lol: de final.

God bless

Editat de shiva
Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

@shiva

Ai reactii ciudate :unsure: ... ca o fata mare care se baga in seama cu tine, iar cand s-o iei in brate se fastaceste toata si fuge, strigand in gura mare "nesimtitule" :grinbandit:

In sfarsit, oameni si oameni.

Editat de PopaCosmin
Link spre comentariu

@ Shobolanu

Sa stii ca eu am auzit de toti enumerati de tine acolo dar nu i-am citit pe nici unu... poate am prins fraze pe ici pe colo de la ei dar nu suficient incit sa stiu cum gindeau/scriau fiecare in parte. Dar am prins ideea ta... si da e corect ce spui ca fac dar e calea pe care incerc sa merg... am mai zis neti-neti :D .

Ca sa ajungem la un numitor comun... eu am inteles de acolo ca noi nu vedem cam niciodata culori pure... tot timpul le vedem amestecate... nuante. La fel si tribalii aia. chestia e ca noi am mers mai departe ca ei si am descoperit ca lumina e radiatie e-m si ca in funcctie de lungimea de unda putem sa separa "culorile"... si am dat nume "culorilor" din spectrul vizibil (pur) dupa nuantele cu care eram obisnuiti... ROGVAIVul... dar... rosu nu a fost niciodata rosul ala din ROGVAIV... am invatat ulterior sa ii zicem noi "255 0 0" :P dar in natura el mereu era amestecat. la fel si la tribalii aia... doar ca probabil al ei lumina cade alfel pe pietre si la ei nuantele au fost separate in alte "clase"...sint convins ca ei daca ar lua-o pe calea noastra singuri si ar descoperi spectrul luminos ca radiatie e-m ar face exact la fel ca noi... ar pune culorile din spectru cuplate cu denumirile lor... numai ca ar concepe diferit toate de pe acolo... indesciflabil de diferit.

Anywayz...

Eu vroiam sa subliniez cu asta ca noi avem o perceptie a realitatii ingradita de o gramada de limite... limitele spectrului vizibil, audibil, limite ale senzorilor de presiune si miscare, ale senzorilor de analiza chimica a gazelor sau lichidelor (miros -gust) etc... Daca ne uitam... avem o "anvelopa" a existentei in afara careia realitatea noastra incepe sa se scurga cam ca in "Twilight Zone"... Probabil ca si realitatea noastra conceptuala (logica, matematica, etc) are limite similare... care ne ingradesc capacitatea de a intelege mai mult.

Si nu... nici macar cu o basinica nu sugerez idea de mnezo sau ID. rational sau nu... Irational este ori toleranta noastra la mozaicuri de culori sau sunete sau ceea ce numim prostii. Irational prin definitie nu are valoare explicativa si nu isi are locul in aceeasi polemica cu treburi car epot fi ratioanalizate... irationalul este locul in care se arunca ceea ce nu e bun in munca ratiunii... recycle bin-ul :) .

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Eu vroiam sa subliniez cu asta ca noi avem o perceptie a realitatii ingradita de o gramada de limite... limitele spectrului vizibil, audibil, limite ale senzorilor de presiune si miscare, ale senzorilor de analiza chimica a gazelor sau lichidelor (miros -gust) etc... Daca ne uitam... avem o "anvelopa" a existentei in afara careia realitatea noastra incepe sa se scurga cam ca in "Twilight Zone"...

Mai bine mai tarziu (lucrurile astea se invatau din manualul de psihologie in clasa a 10a) decat niciodata.

Maine poimaine te vad cum il descoperi pe barbos :rolleyes:

Link spre comentariu

mane, tot ma footi atita la icre cu aforismele tale ieftine... tu ai reusit sa intelgi care e obiectia mea centrala la timpenia de concept pe care o tot gidili tu aici cu mnezo-ul ala? daca ai inteles si ai ceva de zis in legatura cu ea zi-o acilea sa vaz eu ca ai intes-o si apoi ada-ti contra-argumente... altfel... scuteste-ma si citeste-ma pina la capat... ca mai era un paragraf care iti lamurea fantasma ta cu barbosu.

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

mane, tot ma footi atita la icre cu aforismele tale ieftine... tu ai reusit sa intelgi care e obiectia mea centrala la timpenia de concept pe care o tot gidili tu aici cu mnezo-ul ala? daca ai inteles si ai ceva de zis in legatura cu ea zi-o acilea sa vaz eu ca ai intes-o si apoi ada-ti contra-argumente... altfel... scuteste-ma si citeste-ma pina la capat... ca mai era un paragraf care iti lamurea fantasma ta cu barbosu.

De inteles a inteles oricine a citit o carte de psihologie, in special capitolul perceptie si stimuli (asta legat de culori) ;)

Aici vorbim idei nu facem lectii ;) in schimb pot sa-ti recomand o carte (pentru inceput IIP)

Iar legat de barbos ... esti aproape, nu trebuie decat sa mai faci un pas. :wink:

Apropo, daca te hotarasti sa te convertesti apeleaza la mine ... la fiecare ateu convertit primesc un set de cauciucuri la mobra (vreau TKC-uri 80 acum :laugh: ) din partea lui becali :crack:

Editat de PopaCosmin
Link spre comentariu

Popa Cosmin, esti un cre(s)tin.

Esti atat de idiot incat ar trebui sa locuiesti cu domiciliu fortat intr-o mlastina, de unde sa nu poti sa iesi decat cu aprobare.

Sa stai acolo si sa vegetezi, schimband impresii inteligente cu limacsii si cu broastele, fiinte superioare tie.Esti incongruent de prost.

Cre(s)tinule!

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

@shiva

Ai reactii ciudate :unsure: ... ca o fata mare care se baga in seama cu tine, iar cand s-o iei in brate se fastaceste toata si fuge, strigand in gura mare "nesimtitule" :grinbandit:

In sfarsit, oameni si oameni.

In ce lume traiesti, dude.. :rolleyes:

Bwaaahahahahahaha! Te-ai descris perfect, judecand dupa raspunsurile pe care le-ai dat pana acum interlocutorilor tai atei..ti-am zis ca te-am citit si te-am tot citit, pana m-am convins ca oamenii ca tine ma fac sa ma simt intr-un mare fel (cu tine discut depsre orice rahatel ca asta-ti place, dar personal beliefs intra la sacru pt. mine si tu esti o imitatie de profan :burnout: . Esti pura pierdere de timp, care-mi place pana la un punct. Hai, toate bune.)

Link spre comentariu

Popa Cosmin, esti un cre(s)tin.

Esti atat de idiot incat ar trebui sa locuiesti cu domiciliu fortat intr-o mlastina, de unde sa nu poti sa iesi decat cu aprobare.

Sa stai acolo si sa vegetezi, schimband impresii inteligente cu limacsii si cu broastele, fiinte superioare tie.Esti incongruent de prost.

Cre(s)tinule!

Lucifer, esti nefericit. Altfel, daca nu e asa, tu (acuzand pe Cosmin Popa ca e prost, idiot) iti petreci timpul cu un prost. Nu vad sa te oblige cineva. O faci de buna voie. Suspectez eu ca iti si face placere. Faptul ca iti face placere sa vorbesti urat este bonus. :kiss:

Editat de Cesar
Link spre comentariu

care vede 1 000 000 de nuante aci? sau vreo 3-4 culori amestecate fancy? :bounce:

Bai,io-s color blind, discromat. Plm.

PS: trebe sa mentionez ca m-am rugat la Iisus Hristos sa-mi remedieze defectul. Pu.la! Cica nu ma cunoaste.

Editat de Budd
Link spre comentariu

14vh4qf.png

dati-l sa il vedeti full

:D Eu vad 1 milion de nuante, dar am ochiul antrenat. Un ochi antrenat poate vedea muult mai multe culori si nuante decat ochiul normal ;), adica, pe intelesul tututor, eu vad culori si unde aparent nu sunt :)

Link spre comentariu

@ Shobolanu

Din pacate si fericire omul, intelege acest univers in care coexista, ridicand o constructie pur mentala, care se incearca a fi paralela universului concret.

Pai cam asta e ideea... ca acea constructie mentala nu poate fi "crezuta" 100%. Si la faza cu culorile taman asta ziceam... noi avem "convingerea"/"credinta" ca ele exista... si doar atunci cind dam peste unii care le vad extrem de diferit ne putem da seama de iluzoria realitate a lor. Cum zicea un nene in film... culorile sint doar o metoda a mintii de a da sens realitatii.

Cit despre limitele in care se gaseste realitatea mintii umane... ele pot fi (si au fost mereu) impinse. Le putem depasi dar trebuie sa facem din cind in cind un "paradigm shift"... Iar paradigma cu bau-bau e schimbata reprezentind doar o copilarie a umanitatii... tati in the sky :) .

Si PopaCosmin poa sa se agite si sa freamate cit vrea... de astia care cred ca eu sint la un pas de "convertire" la bau-bau-ul lor am mai intilnit si au plecat vorbind singuri.

Schimbind vorba nitel... am vazut un film aseara "simpatic"

The Ledge (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1535970/

O sa ii placa lu Poap Cosmin si Compania... :crack:

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Zau daca nu va sta mai bine in spatele QM sau VE, va da o aura mistica. :rolleyes:

Intrand in problemele de clasa a 10a, nu faceti decat sa va dati in petec, e pacat de munca depusa (369 pagini) :nono:

Link spre comentariu

Catedrala Mintuirii Neamului... cam asa o sa arate mamutul bisericos care o sa haleasca niste milioane bune de Euro. Utilitate=0, grandomanie=+100.

:crack: :crack: :crack:

It's a gamble... e posibil sa le dea pe nas si sa isi ingroape banii acolo.

Am uitat sa ii zic lu Shobolanu legat de ce a zis de maica Tereza aia... Spot On! Si daca ii intrebi pe "convinsi" daca e OK sa dai ajutoare numa cu conditia convertirii la credulism.... incep cu metafore si fente...

Link spre comentariu

Ce nu inteleg e dece popii vor biserici- temple cand atatea zeci de pagini in biblie sunt dictate de dumnezo cu exact ce cort si ce cuptoare trebuie construite pentru sacrificiile aduse lui. Templul , de la amplasare pana la pozitionarea si compozitia grinzilor este descris in amanunt. Nicaieri nu scrie de turle auri si milioane de euro. Acolo e vorba de grasime de vita, sange de vita si pasare etc...

Sa fie biblia mincinoasa sau popii au luat-o inaintea ei si stiu mai bine decat dumnezo ce vrea el????

Exodul 25- 31 ,,, o gramada de capitole...

Altarul trebuie sa fie cu" lungimea de un cot si latimea de un cot". Dece sa faci ditai piramida pntru asa un altar? Sau nu conteaza ce vrea dumnezo? Pana la urma voi credeti in dumnezo sau in biserica asta a voastra de (cuvant urat)?

Si toate instructiunile astea au fost scrise de dumnezo irevocabil deci nu o puteti da la intors.

Apropos de Moise... tip duios si mare iubitor de oameni... sfant ce poola mea?!

Coboara jos de pe munte Sinai unde a fost sa preia tablitele cu mesajul lui dumnezo. Dupa cum stim cu cat esti mai sus pe un munte, cu atat ai receptie mai buna cu dumnezo. Singur e cel mai bine! Apostolul mormonilor vorbea cu dumnezo in padure si traducea intr-o caciula intunecata dictand mesajul de pe tablite... alte tablite (buaahahahahah).

Dar sa revenim la Moise. El vine de sus de la receptie (si dumnezo e in cer, langa luna cred, si nu e atotputernic destul sa aiba receptie buna, ca un GSM mai de kacat) asa deci vine Moise cu doua tablite cioplite cu circa 20 de pagini din biblie (sic) - ce?! ca erau cioplite pe ambele parti (sic)! Scrisul era scrisul lui dumnezo deci era extrem de marunt si incapea. Si nici Moise nu era mic de statura!

dar in timp ce astepta pe munte sa scrie dumnezo tablitele, sau sa le citeasca, sau sa-i povesteasca, oamenii au inceput sa faca rautati inimaginabile. Au facut un vitel de aur! Acuma voi nu intelegeti gravitatea situatiei! Vitel de aur baaaaai! In contextul ala , vitelul de aur era de neiertat. Si, ca sa puna capa au inceput sa se si inchine la el si sa cante.

dar trebuie luat in context, vorba lui PopoCosmosin. Niste amarati de fugari de pe plantatia faraonului, dupa sute si sute de km, fara haleu si speranta, prin desert, au pus tot aurul avut , l-au topit si au facut un vitel. hahahahah... gest criminal! Si asteptand marea capetenie care s-a dus sa aduca semnul , proba existentei lui dumnezeu ( care nu putea sau nu avea chef sa se complice cu toti labarii, care nu avea semnal jos la campie, etc...) ei au inceput sa se inchine la vitelul in cauza si sa cante la foc. Sa fi uitat ceva din context?

Moise se enerveaza si isi baga poola in ele tablite, scrise de dumnezo sau nu, le sparge de pamant. Apoi urmeaza o reactia normala pentru tipul de "morala" crestina:

(aici ca sa nu existe interpretari o sa citez ce spune Moise - "el")

32:27 Exodul

"El le-a zis:

'asa vorbeste Domnul, Dumnezeul lui Israel:

<Fiecare din voi sa se incinga cu sabia; mergeti si strabateti tabara de la o poarta la alta, si fiecare sa omoare pe fratele, pe prietenul si pe ruda sa>'

28. Copii lui Levi au facut dupa porunca lui moise ; si aproape trei mii de oameni au pierit in ziua aceea din popor"

Jizzas fucking christ cata iubire! Cata morala crestina, de curge rauri , rauri... de sange.

Si acuma ca s-a racorit Moise pentru asa o crima credeti ca au scapat nenorocitii? Pai voi asa il cunoasteti pe dumnezo? sa ierte el numai prin cateva amarate de mii de crime? Nem! Toti vor fi pedepsiti pentru pacatul lor!

"... dar in ziua rezbunarii Mele, ii voi pedepsi pentru pacatul lor!" 32:34 Exodul

ca deabea de-acuma incepe razbunarea lui dumnezo! muahahahahah!

Bun! Si acum ce intelegem din povestea de azi copii? Ca dumnezo e bun si mare! hahahahahahah

Pai... explicatia pt turlele aurite si bisericile uriase si toate ornamentele sunt facute asa pt a imrpresiona, pt a face omul sa se simta mic si sa vada cat de mare si bogata e imparatia domnului. Chiar daca Cristos era cel mai umil si saracacios si mergea pe un magarus vai de capul lui, preotii nostri trebuie sa aibe cat mai multe bling bling-uri si ghiuluri ca asa arata ei ce mare e Dumnezeu.

Moise (stiu l-am mai pus, dar se potriveste mai bine in contextul tau ;) ):

Editat de mangusta
Link spre comentariu

mie imi placea de Rogerica cum zicea simbata noaptea de Exod... cica poporu ala ales a mers printr-un rahat de desert de il treci in citeva zile... 40 de ani... condusi de "nimeni altu"... :lool: :haha: :lol: :crack:

bine... noi sintem rai... doar se stie ca e metaforic... ceea ce nu e metaforic e ca mnezo a facut femeia sa evolueze din coasta lu Adam :alcy:

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic