Budd Postat Octombrie 13, 2011 Share Postat Octombrie 13, 2011 Eu raman la parerea ca ateismul ca forma de convietuire intr-o comunitate e imposibila. EPIC! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Octombrie 13, 2011 Share Postat Octombrie 13, 2011 Nervoptik, an educated guess? Crestinii cred ca orbesti from the handjobs - nimic clar si cuantificat, dar, hei, sunt campionii impreciziei, nu? Cum nick-ul tau are ceva atingeri cu anatomia oftalmologica, you do the math... Ia zi mai pe shleau, asa, sa priceapa si unu ca mine ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ursu mic Postat Octombrie 13, 2011 Share Postat Octombrie 13, 2011 Ia zi mai pe shleau, asa, sa priceapa si unu ca mine ... zice ca esti liber profesionist intr'ale sexului. labagiu, adica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Octombrie 13, 2011 Share Postat Octombrie 13, 2011 Patapievici: "Detestăm valorile care ne-au făcut" Si o simbioza intre ... oare asta e viitorul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Octombrie 13, 2011 Share Postat Octombrie 13, 2011 Nu cred,dar tu poti s-o iei ca pe ceva adevarat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 "Ajutor, ajutor, ma ataca!" :crack: http://www.youtube.com/watch?v=yP-X3hpCfR8 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 (editat) Asaaaa Sa continuam seria "Biblia spune lucruri traznite". Trec peste chestia aia cu facutul luminii, impartitul acesteia de intuneric si botezarea zilei si a noptii, in ziua intai, ca abia in ziua a patra Mosu' sa faca soarele, luna, stelele si sa le agate de cer. (Apropo, crestinii umblatori pe aici nu s-au ostenit sa ofere o explicatie). Sa rasfoim cateva pagini, nu multe, din cartea cartilor, si hop inca o tampenie. Ce s-a intamplat dupa ce Cain l-a ucis pe Abel, frac'su. O sa sintetizez, ca nu vreau sa plictisesc. Mosu' vede ca Abel lipseste de la apel si il ia la intrebari pe Cain: - Amice, pe unde umbla frate-tu? Ca la crajma nu e si nici la curve nu are cum sa fie, ca inca nu le-am creat. Ia zi repede. - Pai sa vezi, ca nu stiu. Da' ce ma intrebi pe mine, ce, io tre' sa-l pazesc pe pulifriciu' ala? - Lasa ca stiu eu, zice Mosu, ca l-ai omorat. Am vorbit cu pamantul si mi-a zis mie ca i-ai dat la gioale lu frac'tu. Rusinica, nesimtitule, dupa ce ca esti criminal, mai esti si mincinos. Te pedepsesc sa nu mai mananci roadele pamantului si sa o tii numai in sprinturi, adica sa fii fugar. Bulache ala de Cain, egoist, se gandea numai la pielea lui, si-i spune la Mosu ca nu e ok pedeapsa, ca oricine il va intalni il va omora. -Sezi bland, Caine, zice Mosu, ca cine va ridica mana sa te omoare, va plati de 7 ori. Uite, iti fac si un semn, sa te stie lumea si sa nu-ti dea cu paru' in cap. Adica daca te omoara unul, io il omor pe ala de 7 ori. Sa moara mama, sau, ma rog, gen, ca io nu am mama, m-am creat singur. Sa mor Io! (Cu asta am rezolvat si etimologia expresiei respective) Si pleaca saracu Cain spre est, obidit, fratricid si mincinos dovedit, pe deasupra si insemnat, sa locuiasca in tinutul Nod. Unde si-a gasit o femeie si i-a turnat un plod, unul Enoh. Si a construit si o cetate, pe care a numit-o, din lipsa de inspiratie, tot Enoh. Acuma, io am cateva intrebari,ca parca -parca nu se prea pupa niste chestii pe aicea. 1. De cine-i era frica lui Cain sa nu-l omoare, ca la vremea respectiva, conform informatiilor date de volumul invocat mai sus, populatia Pamantului se reducea la trei persoane: Adam, Eva si Cain, ca Abel daduse coltul cu largul sprijin al lui Cain. 2. Cine plua mea este nevasta lui Cain, cum a gasit-o, ca, la vremea respectiva(ma repet), populatia Pamantului se reducea la trei persoane: Adam, Eva si Cain. Asadar, ori cineva minte, ori Cain asta, pe langa faptul ca era fratricid si mincinos, campion mondial la alergarea de viteza(nici nu prea era greu, erau campioni putini la vremea aia, data fiind baza de selectie cam subtirica), revenind deci, Cain i-o cam tragea sub coada lu' ma-sa, ea fiind, saraca, singura femeie din lume. Probabil si cea mai frumoasa. 3. Daca tot erau numai trei persoane pe glob, la ce naiba i-a trebuit lui Cain sa construiasca o cetate? Sa se apere de cine? 4. Cain asta era un om rau sau l-a stricat anturajul? Editat Octombrie 14, 2011 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 nevasta lu Cain era Eva... doh... pot sa iti confirme toti creationistii... exista probe. Sau... nevasta lui cain era o maimuta... de unde evolutionismu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 (editat) Ia zi mai pe shleau, asa, sa priceapa si unu ca mine ... Editat Octombrie 14, 2011 de yuk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 Exact. Demonstrasem asta in threadul vechi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 Nu mai tin minte chiar tot threadul vechi, dar alta solutie nu prea avea flacaul nostru, tinand seama de lipsa de posibilitati. Oricum, cosangvinitatea asta ar explica si numarul mare de retardati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 O'Reilly vs. Dawkins (again) ... mie-mi place cum suna noua lui carte "The Magic of Reality" http://www.youtube.com/watch?v=ynJaCBeBirs Si un mic paradox, in timp ce acum doi ani Dawkins provaduia ateismul asa.... ... acum ateistii vor sa faca revolutia pentru un nou "god" numit "statul comunist" care sa-i ocroteasca hi hi hi http://www.youtube.com/watch?v=rW7koQq0i6o Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 O'Reilly vs. Dawkins (again) ... mie-mi place cum suna noua lui carte "The Magic of Reality" http://www.youtube.com/watch?v=ynJaCBeBirs Sunt doua posibilitati prin care poate sa iti placa Bill O'Reilly: 1 - sa nu ai caracter 2 - sa ai un caracter, dar acesta sa fie abject Tu din care categorie faci parte? Nu intreb ca sa aflu eu ci doar sa vad daca stii si tu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Octombrie 14, 2011 Share Postat Octombrie 14, 2011 Cosmine, partea prosta este ca nici macar nu iti ai seama cat de jegos esti in gandire. Lasati-l in pace, in lumea lui ireala si perfecta, mai ales dupa moarte. Deja personajul este fumat, abea astept urmatorul enorias de serviciu. Sper sa fie unul care are ramasa o bucata de creier intacta, nu numai aia care raspunde de reflexele automate, ci una care proceseaza cognitiv. Cat de mica sa fie, tot e ceva. Deja sunt sastisit de reactiile(previzibile, dealtfel), ale tarcovnicilor de serviciu. Nu iti place intrebarea, raspunsul este clar in defavoarea ta? Pai ma fac ca nu s-a scris nimic, nu am vazut intrebarea, trec lejer peste...ca si cand nimic nu ar fi fost. Desi mi-am dat seama din simpla lectura ca e o tampenie, mai bine ma faca ca ploua, ca poate - poate ma iarta si pe mine, mai ales ca sunt cel mai tare aparator al credintei crestin-ortodoxe de pe forumul motociclistilor. De parca Mosu ar avea nevoie de aparatori ca tine, ca Cesar sau alalat limbist de mortaciuni, Endo. Sigur o sa ai un Harley din aur cu pistoane de iridiu in Rai.Dar nu si benzina, ca poate ai tras o laba odata si esti pedepsit. Ba, enoriasilor, sa va fie rusine. Sunteti prosti, inculti si lasi.Vai de capul vostru de oi blege. PS Cand o sa muriti, singura Inaltare o sa fie la rangul de cernoziom. La fel ca noi toti. Macar o sa iasa niste flori frumoase. Io unul ma declar multumit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Octombrie 15, 2011 Share Postat Octombrie 15, 2011 Ce, ma, te simti lasat pe dinafara? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Octombrie 15, 2011 Share Postat Octombrie 15, 2011 Da, a ateilor. Daca nu ma crezi, re-citeste titlul topicului. Dar sunteti bineveniti, o petrecere e mai faina cu clowni. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
the_tavi Postat Octombrie 16, 2011 Share Postat Octombrie 16, 2011 Interesanta perspectiva lui Andrei Plesu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Octombrie 16, 2011 Share Postat Octombrie 16, 2011 Ce...e private party? Ca si in cazul asta, ateul defileaza cu "free speach" atata timp cat ii este lui bine in caz cotrar incepe si striga: "Ajutor, ajutor, ma ataca!" Am gasit un text misto referitor la fundamentalismul ateist de pe forum: "less intelligent people of all faiths tended to be more fundamental in their thinking, "whether they claim to be Christians or atheists or Muslims or whatever" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Octombrie 16, 2011 Share Postat Octombrie 16, 2011 Interesanta perspectiva lui Andrei Plesu. Interesanta dar cam eronata. Unul din ultimele commenturi de acolo merita citat: Iar o reprezentare copilărească și distorsionată a ateismului adăugat de Zergu la data de 16 Octombrie 2011 01:10:01 N-am înțeles niciodată de ce țin credincioșii să echivaleze ateismul cu credința și apoi să pretindă că asta e un lucru rău, de parcă ei ar face altceva (pe lângă faptul că e o absurditate afirmația). De câte ori trebuie să repetăm ca sa priceapă și credincioșii? Ateism = lipsa credinței în existența vreunui (dumne)zeu creator O poziție implicită și corectă în lipsa unor probe și dovezi obiective, că doar nu văd creștini ortodocși făcând ritualuri hinduse pentru că nu pot să dovedească că hinduismul e fals, deci trebuie implicit să creadă. Bucata asta descrie, in schimb, bine multi din asa zisii credinciosi: Cei care cred că cred ilustrează tipul de derapaj pe care părintele Andrei Scrima îl numea „ortopraxie“. Sînt sîrguincioÂşii „gesticulației“ religioase, cei care se simt „în ordine“ pentru că pontează birocratic la oficierea liturghiei, mănîncă de post Âşi se roagă doar „cu buzele“ (Matei, 15, 8). Cei care spun toată ziua „Doamne, Doamne!“ (Matei, 7, 21) Âşi se socotesc îndreptățiți, pe baza zelului lor exterior, să capete un fotoliu de orchestră în rai. Cei care sînt siguri de mîntuirea lor Âşi privesc condescendent spre semenii lor mai puțin norocoÂşi. Evident, credința care nu devine Âşi un mod de a fi, care nu-Âşi practică premisele, care nu participă la viața comunitară nu depăÂşeÂşte nivelul speculației intelectuale Âşi al „gratuității“ estetizante. Dar credința care se epuizează în ritualism bigot Âşi superstiție coregrafică nu e mai puțin lovită de vacuitate. Credinciosul „instalat“ confortabil în credința sa, credinciosul care nu mai are întrebări, drame, griji sufleteÂşti, stupori Âşi incertitudini e un simplu funcționar bisericesc, a cărui suficiență, al cărui „sedentarism“ spiritual pot fi exasperante pentru Dumnezeu însuÂşi (cf. Isaia, 1, 11-15). De adaugat la "sirguinta asta" si inflamarea cronica automata la contactu cu orice persoana sau idee care ii declara ca pseudocredinta lui e un nimic total si absurd. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Octombrie 16, 2011 Share Postat Octombrie 16, 2011 In postul lui Zergu parca il citesc pe Zaelu...cam dubios Asta pentru ca esti o persoana in care "confuzia" ca forma a ignorantei a acaparat tot. Abia astept sa vad de la tine un post de mai mult de o propozitie sau o fraza si care sa aiba un minimum minimorum de constructivism vizavi de subiect. Macar din cind in cind. Dar pina acum esti cvasi monosilabic si distructiv pentru discutie... vai de tineretea ta. Pacat ca nu exista o functie in forumul asta de a-ti grupa posturile de pe threadul asta ca sa vezi halul in care te prezinti la capitlul asta... ai putea face efortul sa ti le citesti singur... dar probabil ca ti-e rusine sa o faci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
the_tavi Postat Octombrie 16, 2011 Share Postat Octombrie 16, 2011 E interesant cum citind ce ne convine autorul e bineintentionat si are dreptate, iar cand citim partea in care ne recunoastem pare eronat totul. Fanatismul nu face niciodata bine, religios sau anti-religios. Asfalt uscat si sa fiti santosi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Octombrie 16, 2011 Share Postat Octombrie 16, 2011 (editat) E interesant cum citind ce ne convine autorul e bineintentionat si are dreptate, iar cand citim partea in care ne recunoastem pare eronat totul. Fanatismul nu face niciodata bine, religios sau anti-religios. Asfalt uscat si sa fiti santosi! Incerci sa gasesti paternuri ca sa poti pune stampile cumva? In caz ca nu iti dai seama la ce paternuri ma refer e vorba de bazaconia ca"oamenii au o agenda ascunsa si interesanta cind sint de acord cu o parte din ce zice un om si ne deacord cu alta parte sau restul". Ei bine... newsflash... nu e un patern ci ceva statistc omniprezent... avem multe valori fiecare si e statistic cel mai probabil sa nu le avem suprapuse in toatalitate. doh... probabil asta este un rezultat al slabei dezvoltari a gindirii critice... asta este probabil gresala de baza a credulilor... Vine popa si zice: "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti"... credulul zice: "ce bine zice popa" apoi poap zice: "Acu dati-mi copiii sa ii ard la funduletz"... credulul zice: "pai cum nu e frumos sa fii de acord doar cu o parte din ce zice omu... tre sa fiu de acord si cu partea asta... vasilica... tregi la popa sa te foota dragu tatii". Revenind la ceva funny... http://www.youtube.com/watch?v=qixXRkCNrtE&list=PLB4CFC050177BE180&feature=plpp Editat Octombrie 16, 2011 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Octombrie 16, 2011 Share Postat Octombrie 16, 2011 Realizezi faptul ca pentru mine un forum reprezinta ultima dintre activitatile/optiunile pentru care as putea sa imi dau interesul, si sa-mi toc nervii in discutii interminabile cu oameni ce se considera open-minded dar vad "ca calul" (numai in fata). Intru pe motociclism.ro pentru amuzament si eventual sa mai vad ceva pe la service, nu sa-mi pierd noptile (cum multi din cei care posteaza pe topicul asta o fac) postand pe un site. Eu zic sa ai grija de anii tai si am eu grija de anii mei, ce zici? Nu baiete... doar nu poti mai mult... lasa rationalizarile astea cu mine ca nu tine... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat Octombrie 16, 2011 Share Postat Octombrie 16, 2011 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad.tepes Postat Octombrie 17, 2011 Share Postat Octombrie 17, 2011 (editat) Si un mic paradox, in timp ce acum doi ani Dawkins provaduia ateismul asa.... ... acum ateistii vor sa faca revolutia pentru un nou "god" numit "statul comunist" care sa-i ocroteasca hi hi hi hmm... din cate imi aduc aminte pe forumu' lu peste UNII atei erau fani comunism, ALTII erau impotriva 100%. de ex EU. Aia de erau impotriva "nu se pune?" sau nu e atei? sau ce? acu' ca sunt impotriva comunismului am devenit religios/credincios? crestinii e liberali? cat de greu e sa intelegi ca ateii au in comun DOAR faptul ca nu cred in povestea aia cu 'mnezeu? ca in rest sunt f.f.f.f diferiti? la credinciosi 'mnezeul vine cu cartulia lui de reguli. 'hallahu' cu a lui, samd si nu trebuie sa le treci prin filtru gandirii. pur si simplu faci ca o oaie ce esti ce scrie la cartea aia. ateii isi aleg alte reguli de unde-i taie capu. din mai multe carti. citeste, gandeste (fiecare cum poate, dupa cum il duce capu') si-si alege din multitudinea de idei alea care i se par bune. unii cu comunismu', unii cu capitalismu', samd ie mai complicata ideea asta, stiu, pentru crestini actul gandirii si al alegerii e ceva dureros, e mai bine sa-l faca 'mnezeu sa nu se chinuie ei cu d'astea... inteleg ca e ciudat si complicat pentru un crestin sa inteleaga DE CE unii oameni fac asta. Nu poti cere unui crestin sa inteleaga asa ceva, acest mecanism atat de diferit. da' macar ideea de baza, faptul ca unii oameni fac asa - poti intelege? ca daca eu cred ca nu ie 'mnezeu si nervoptik crede la fel nu'nseamna ca tre' sa avem pareri identice si'n alte domenii? si ca atunci cand un ateu zice "eu cred x" nu poti spune acest lucru si despre ceilalti atei? Editat Octombrie 17, 2011 de vladase Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate