Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Vizitator 9fingers

Bine inteles ca esti de "partea" lui 9dejete! Este exact punctul de vedere al oricarui dogmatic teist, lipsit de orice fel de cunostinta in domeniu: "nu!". Hahhahahaha... Orice spune stiinta, raspunsul e "nu! Pentru ca asa zic eu, impreuna cu toate logical fallacies care le pot inghesui intr-o ideatie!"

Confunzi pseudostiinta cu stiinta. Confunzi un quack, un impostor, cu un om de stiinta care isi probeaza ipotezele excluzand cu grija orice elemente care ar putea distorsiona rezultatele.

Si pe teritoriul stiintei sunt foarte multi impostori, dar si incompetenta. Exista chiar discipline intregi construite doar pe corelatii si speculatii. Poti sa remarci un om si dupa capacitatea lui de a distinge science from 'bad science' atunci cand cineva incerca sa-si promoveze ideile in felul acesta. Gandirea critica si scepticismul se manifesta tot timpul, nu doar atunci cand vrei sa inchizi gura unui credincios.

Dar tu chiar esti in stare sa sustii ca lobul temporar is a typo. Greseala in sine nu avea vreo semnificatie (desi se inscrie intr-un tipar pe care il alimentezi aici), dar lejeritatea cu care iti acoperi greselile vadeste cat de adanc ajunge tendinta asta. Fara nicio grija pt cat de neverosimile sunt scuzele tale.

Ce pretentii de gandire critica sa am de la tine?

"si nu pentru ca cercetatorii lui sunt mai tari, sau revistele de specialitate mai colorate "... hahahah... ce reviste, care cercetatori au fost adusi in sprijinul "ipotezelor" lui? Am lipsit eu la ora aia de n-am prins decat aberatii si crize de Gica Contra? Poate ma luminezi si imi arati!

Genul asta de experimente si studii sunt atacate prin reliefarea lipsurilor lor, erorilor pe care le fac. Si mai ales sofismelor prin care sustinatorii lor ajung la cele mai bombastice concluzii (din te miri ce platitudini).

In stiinta nu exista democratie, argumentul majoritatii neavand nicio greutate. Orice noua ipoteza lovindu-se de un complet de gica contra.

De ce crezi ca eroul tau nici macar nu a reusit sa publice un articol stiintific pe tema asta?

Editat de 9fingers
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

"semanticai" era vorba de "semantica" ,moron, cu un mic typo ("i" in plus... maaare eroare ),

Retardel, un i in plus nu e nici o eroare in general. Exceptie e cazul in care nu reusesti sa scrii 3 cuvinte unul dupa altul in care sa critici cum scrie celalalt.

In general se pare ca ai o problema cu tasta i. Daca sematicai e evident typo, se pare ca numarul de i din cuvinte in general e un mister pentru tine.

Faptul ca un om ca mine isi pierde timpul cu un om ca tine,

Transpiri a cocalarism prin toti porii si in toate mesajele, valorosule!

Link spre comentariu

ba nu va rideati.

motorul meu e sfintit, pe bune. m-am nimerit la tara in timpul unei ceremonii de sfintire automotive si mi s-a sugerat sa bag si motorul, ca era oferta. n-am vrut sa ma pun cu comunitatea rurala si i-am lasat. dar e teapa, mi s-a cam dus distributia. eu i-am zis la popa sa dam jos chiulasa sa intre si pe la pistoane macar da' a zis ca nu e nevoie. sa ma ai incredere in ei.

treaba e pe bune, aveam si poze da' nu le mai gasesc naibii.

Link spre comentariu

intradevar sunt multe prostii in biserici de orice confesiune si multi prosti care cred spusele liderilor, studiul individual (Biblia) e cel mai bun feed-back asupra practicilor din biserici, doar sa ai nitzica inteligenta. Dar voi ateii, ignorati tot, chiar si propria voastra constiinta...

p.s. nu se poate ignora multitudinea de experiente de genul moarte clinica si ce este ciudat chiar daca sunt din locuri diferite, oameni diferiti, sunt multe elemente comune!

hai sa va dau cateva exemple, comentati doar dupa ce le vizionati!

http://www.youtube.com/watch?v=br3NQlKMreo

Editat de mihaicostea
Link spre comentariu

"Dar voi ateii, ignorati tot, chiar si propria voastra constiinta"

Prietene, nu prea ai inceput bine p-acilea, daca as intra io la tine in casa si, fara "buna ziua" ti-as spune" ba, esti prost si ignorant" ti-ar place?

In rest ai dreptate, nu pot (si nici nu trebuie) ignorate NDE.

Trebuie explicate.

Nu mai stiu daca pe topicul asta sau pe ala vechi, sters, a explicat un medic cam ce este cu experientele astea.

Sunt procese mentale explicabile stiintific, nu prin "oai, am vaz't un tunel de lumina alba(wtf?) si pe bunica cum imi zambea"

Si daca tot esti un studios al Bibliei, poate ma lamuresti si pe mine in cateva aspecte, ca pana acum nu prea a reusit sa o faca altcineva.

Prima nedumerire: Geneza, chiar prima pagina din VT:

Cum mama zmeului creaza Omnipotentu' lumina si desparte ziua de noapte in prima zi a creatiei, iar de-abea in ziua a patra creaza "luminatorii", ala mare, aka Soarele siala mic, aka Luna. Cum era posibila ziua si noaptea, timp de trei zile, fara Soare, Luna, stele etc?

Si inca o intrebare pe ziua de azi si gata: Omniscientu' nu stia ca Luna nu lumineaza de la sine?

Ca daca stia, nu-i mai zicea "luminator", ci "reflectator", nu?

In rest, nu te mai grabi sa faci afirmatii si, mai ales, sa tragi concluzii despre persoane pe care nu le cunosti.

La fel, incearca sa nu mai generalizezi.

Nu e ok.

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

eu ma intreb cum vin chestiile alea cu "imi vedeam corpul de sus pe patul de operatie". cum se vede dupa moarte? tot 3D, sau 2D? color sau alb-negru? daca in timpu' vietii aveai o miopie, ai si dupa sau se rezolva pe loc cind iese sufletu' din corp?

Link spre comentariu

esti chitibusar :D

p.s. nu se poate ignora multitudinea de experiente de genul moarte clinica si ce este ciudat chiar daca sunt din locuri diferite, oameni diferiti, sunt multe elemente comune!

de ce nu? simti tu? ti se pare inacceptabil nu-i asa ca viata ta asa complexa si plina de ginduri sa nu aibe in final nici un sens universal, nu?

Tu, fiinta care esti care o viata de om alearga din adapost in adapost sau din adapost in "padure" si inapoi in adapost... totul in goana dupa niste calorii care sa ii asigure supravietuirea ei si a neamului ei care, mutual, ii sustine acea supravietuire personala, tu... nu se poate sa fii doar atit... nu e asa? Acest complex imens de ginduri si traditii si actiuni diverse... nu se poate sa se reduca la nimic in momentul in care mori... Cum se intimpla la animale... si pietre... nu nu... SIGUR E MAI MULT DE ATIT!

Apoi vine raspunsul-intrebare-raspuns

sunt multe elemente comune!

Exact!

Link spre comentariu

http://www.youtube.com/watch?v=br3NQlKMreo

Hai sa-ti zic de asta pentru ca e un mincinos egotist si imi vine sa vomit cand il vad si aud. E cu siguranta pastor si asta e endorsement-ul lui.

Bah, voi realizati ca asta si-a declarat singur moartea clinica? Priceless! Voi va dati seama ce comoara de experiente zace in aia care trag prenandez pe nas?

Stia deci ca e monoxidul de carbon dar a iesit singur din casa lasand copii si nevasta inauntru?!!! Si-a vazut propria inmormantare care de fapt nu a avut loc? Cat trebuie sa fiti de fazani ca sa puenti botul la astfel de cotoharle?

Stiu din pacate prea bine ce se intampla in cazul intoxicarii cu monoxid de carbon.

Copiii sunt cei mai afectati si primii care mor. Durerile de cap sunt un semn relativ bun, pentru ca la o concentratie mare nu apuci dureri de cap. Poti sa crapi in cateva minute. Durerile de cap vin cu siguranta insa dupa o intoxicatie acuta.

In general, in momentul in care se remarca problema CO-ului e deja prea tarziu.

Distractiva a fost faza in care fiul lui l-a strigat de mai multe ori in noapte sa il acopere iar el i-a strigat inapoi sa se acopere singur. Ca un adevarat parine credincios care se roaga la Dumnezeu pentru una si alta si e sigur ca Dumenzeu nu numai ca asculta dar si livreaza cand el nu e in stare sa raspunda unuia dintre copiii lui.

Cum sa iesi afara singur si sa-ti lasi familia in casa sa moara? Trebuia sa mai stea vreo ora sa se roage si sa se uite la cer si avea ocazia sa ii faca o slujba frumoasa nevestei, ciudat ca de copii nu mai zice nimic.El a fost praf, nevasta-sa moarta aproape iar copiiilor le-a fost frig inainte sa opreasca caldura si sa deschida geamurile. Eu cred ca ala mic e profet.

Editat de Altair
Link spre comentariu

Exact!

paradoxul e ca daca trebuie sa-i explici cuiva treaba asta oricum n-o sa inteleaga. nu e de neputut, e de nevrut.

mare brinza. eu am avut niste "experiente" din astea "extracorporale", semi-dormeam si mi se parea ca ma dau jos din pat si umblu prin casa, timp in care faceam eforturi sa ma trezesc. sint niste rahaturi cu explicatii care tin de chimie. sa ma bati cu o ranga de fier-beton si tot nu mi se pare nimic mistic in treaba asta, de fapt nu mi se pare altceva decit o iluzie. nu inteleg ce-i opreste pe papagalii aia sa creada ca in vis de fapt treci intr-un univers paralel.

si daca e sa fiu si mai chitibusar, cum vede unul nascut orb luminita de la capatul tunelului?

Link spre comentariu

intradevar sunt multe prostii in biserici de orice confesiune si multi prosti care cred spusele liderilor, studiul individual (Biblia) e cel mai bun feed-back asupra practicilor din biserici, doar sa ai nitzica inteligenta. Dar voi ateii, ignorati tot, chiar si propria voastra constiinta...

Ignoram propria noastra constiinta si suntem niste oameni rai,nu?

Cum dovedeste viata dupa moarta existenta lui dumnezeu?

Link spre comentariu

Tu chiar ai reusit sa vezi mai mult de cinspe' secunde din clipul ala?

Si...asta te-a facut agnostic/ ateu?

Link spre comentariu

In primul rand, imi pare rau pentru ca ati crezut ca vreau sa va jignesc, nu am dorit sa iasa chiar asa, a fost o formulare de revolta, citind cateva postari, prin afirmatia "voi ateii" am generalizat. scuze!

nu militez pentru nici o confesiune religioasa, aici titlul topicului este legat de Ateism si Dumnezeu si nu vreau sa discut despre religii. pentru religii creati alte topicuri!

In al doilea rand; nu se stie exact ce fel de lumina a fost, ce inseamna cuvintul "zi" pentru ca cuvantul "yom" folosit in Genesa pentru zi, poate avea 3 sensuri.

Omnipotentu' a facut lumina si abia dupa cateva zile soarele si luna, le-a spus luminatori, daca a facut soarele si luna(luminatori) nu inseamna ca nu putea exista un fel de lumina pana atunci(aici ma refer la absolut orice fel, chiar si lumina gaurilor negre sau la reactiile chimice rezultate in urma crearii materiei), cum altfel sa le spuna unor oameni din acea perioada? credeti ca primii oameni ar fi inteles ca luna reflecta lumina soarelui? eu cred ca biblia a fost scrisa pentru toate generatiile, cele de atunci si cele de acum, astfel ca noua, celor de acum, din cauza modernizarii, ni se pare o poveste de adormit copii. cred totusi ca ce scrie acolo este adevarat. in multe subiecte biblice este o problema de credinta, de alegere din multitudinea de date ale problemei care stau in fata noastra, credinta pentru ca nu ai cum sa explici totul (unele informatii biblice au fost demonstrate, cat s-a putut omeneste vorbind); poi daca ar fi explicat totul ce ar fi inteles primele generatii?

va recomand filmul viata lui pi, exact despre modul de interpretare este vorba. cum vrei sa povestesti? ce varianta de poveste alegi?

cat priveste cum demonstreaza existenta lui Dumnezeu moartea clinica... simplu; ateu inseamna sa nu crezi in dumnezeu, in viata de dupa moarte, in suflet; prin aceste experiente se prezinta viata de dupa moarte. am dat exemple gasite doar pe situri romanesti dar la un simplu search in engleza gasiti si alte experiente, ba mai mult in emisiunea 360* Oreste mentioneaza ca si in alte culturi se intampla decorporalizarea, urmariti emisiunile pe acest subiect. ahh, da si inca ceva nu cred ca Dumnezeu este un tip cu barba care sta prin nori si are un sceptru in mana, nu cred ca seamana nici cu tatal meu, psihologia moderna are o teorie cum ca imaginea tatalui uman noi suntem tentati sa o proiectam asupra divinitatii.

in privinta constiintei, daca reduci la esenta raman 2 lucruri: bine si rau... toata lumea stie ce e bine si ce e rau

in privinta rap-ului la pocaiti, este o problema de cultura, in Vest se practica de mult sa pui versuri crestine pe tot soiul de genuri muzicale http://www.youtube.com/watch?v=pu0TG8Elz6o

noi fiind mai traditionalisti nu putem concepe ca Dumnezeu e altfel decat ne-a fost prezentat la Pasti si la Craciun.

o zi buna la toata lumea!

Editat de mihaicostea
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic