Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

1.....stiu cat e de greu sa scapi de indoctrinarea religioasa!

2....am ramas cu un tatuaj pe mana care scrie"dumnezeu e tot ce am"

1.Inseamna ca nu cunosti nicio doctrina religioasa, daca ma numesti pe mine indoctrinat.

2.Si nici cand ti-ai facut tatuajul ala nu cunosteai doctrina. Imi pare rau, dar erai doar ratacit. Ma bucur ca acum te-ai regasit, chiar si pe calea asta a ateismului.

Clerul le ia munca,banii, ratiunea si femeile .

Daca in acest context Zeul nu se arata/nu intervine, atunci el nu exista.

Prietene, ma bucur ca ai aparut.

Hai ca tu pari mai inteligent decat ceilalti si sigur putem purta o discutie.

Pentru ca vad ca tu poti raspunde foarte usor la intrebarea "Exista sau nu un Zeu?", te intreb:
Ce a fost inainte de Big Bang? Si, daca a fost Ceva, a mai existat Ceva inaintea acestui Ceva, care sa se traga din Ceva?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Si, DUPA CUM AM MAI SPUS, sunt dovezi despre existenta unui Creator, caruia eu ii spun Dumnezeu, pentru ca asa s-a impamantenit (si, recunosc, pentru ca va deranjeaza pe voi).

Dar pot foarte bine sa-i spun si Lono si Ghita, Alin, Friptura, Paracetamol sau Terci.

Ia spune-i tu Nustiu sau Nimeni, si incearca sa nu mai mazgalesti paginile cu prostii.

Link spre comentariu

1.Inseamna ca nu cunosti nicio doctrina religioasa, daca ma numesti pe mine indoctrinat.

2.Si nici cand ti-ai facut tatuajul ala nu cunosteai doctrina. Imi pare rau, dar erai doar ratacit.

Asa e....eram ratacit in minciunile spuse de doctrina iudeo-islamo-crestino-egipteana-sumeriana si alte inca 100 de religii din care s-au inspirat si plagiat una pe alta!

Link spre comentariu

2.Eu n-am vazut ca ateii, cel putin cei de pe acest Topic, sa spuna: NU STIU!

Toti ateii, din cate vad eu, STIU sigur ca nu exista Dumnezeu.

Eu unul nu stiu daca exista Dumnezeul cu plete si barba, pe care ti-l imaginezi tu. Eu stiu ca exista, pe baza dovezilor stiintifice enuntate mai sus, un Creator pe care-L poti numi cum doresti, chiar si Dumnezeu.

Daca in oala poate sa fie orice dar tu spui stii tu din inspiratie divina ca e o curca impaita si 3 cuburi de ghetata o sa rid de tine... pentru ca intradevar STIU ca nu e curca aia si cele 3 cuburi de gheata. Din cauza ca ai o infinitate de vatriante probabilitatea ca tu sa o fi ales exact pe aia buna e 0.

Nu stiu ce e in oala, dar stiu ce nu e: ce spui tu ca e (indiferent ce spui ca e) sigur nu e. Matematic si rational vorbind.

Bineteles mai e si problema de atitudine: tu nu ai ales o varianta la intimplare, ci in mod ridicol esti si sigur de ea. Pai cum sa nu facem misto de tine?

De fapt alegi. Faptul ca ne nastem atei este doar in mintea voastra.

Cine ti-a spus ca te nasti ateu? Eu am spus ca ateismul e varianta rationala, nu ca oamenii ar fi rationali. Majoritatea sint guvernati de tot felul de frici si credinte absurde.

Eu unul nu stiu daca exista Dumnezeul cu plete si barba, pe care ti-l imaginezi tu. Eu stiu ca exista, pe baza dovezilor stiintifice enuntate mai sus, un Creator pe care-L poti numi cum doresti, chiar si Dumnezeu.

Pe nimeni nu intereseaza creatorul tau. Creatia universului nu atinge viata nimanui, e mult prea abstracta. Din partea mea poti sa spui ca univresul sta pe spatele unei broaste testoase, sau ca viata e un vis, sau ca traim in matrix.

Problema cu religia apare cind se baga in viata mea. Uneori finaciar, alteori prin sistemul juridic, alteori prin comportamentul irational al semenilor mei care pupa moaste si aglomereaza parcarile de sf parascheva.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

@ HD, ce faci tu acum faceau si niste triburi cu cateva sute de mii de ani in urma. Si tu inca te mai complaci in starea asta.

Doar pt ca nu intelegeau descarcarile electrice sau combustia, inventau un zeu al focului. Nevoia asta de a sti de cealalta parte, si de a trata cu ceva similar tie. o entitate inteligenta, ceva ce iti este accesibil si cu care sa te simti in largul tau este numita animism.

Si nu e deloc greu sa vezi naivitatea din acesta antropomorfizare cumpulsiva a universului. Nu trebuie decat sa ti-l inchipui pe Sisif fericit.

Link spre comentariu

Fizica cuantica spune ca observatorul unui experiment influenteaza rezultatul experimentului. Daca acel observator si-ar indrepta atentia catre altceva, rezultatul experimentului ar fi altul. Asta ne arata noua ca toti ne influentam unii pe altii.

Tot fizica cuantica spune ca "si cel mai infinitezimal camp cuatintic poate afecta o particula, modificandu-i starea". Cum particulele trupului nostru formeaza un camp cuantic, acesta influenteaza tot ce este in jurul nostru, iar particulele influentate vor influenta, comportandu-se ca un camp cuantic, alte particule.

Adica, prin faptele lui bune sau rele sau prin intentiile lui bune sau rele, omul influenteaza tot ce este in jur si alti oameni.

Aici vine si explicatia la intrebarea:

De ce este buna Rugaciunea? Pentru ca toata atentia si energia ta sunt directionate astfel incat sa aiba si efect.

De ce este buna Biserica? Facand abstractie de popimea gretoasa, nicaieri nu se aduna mai multa lume si nu interactioneaza in ganduri bune ca intr-un astfel de loc.

Avem o masa de oameni care se roaga, deci interactioneaza cu ganduri pozitive si, astfel, o influenta mai mare in bine asupra a tot ceea ce este in jur si asupra vietilor noastre.

...

Stiinta moderna accepta ca materia este numai o forma de energie. Noi palpam orbitele electronilor care se invart in jurul nucleelor atomice. O motocicleta, spre exmplu, pare un corp solid, supus unor legi clare ale fizicii. In realitate tu privesti o suma de particule care se misca haotic, imprevizibil. Daca particulele care alcatuiesc motocicleta s-ar roti ceva mai incet, motocicleta ar deveni invizibila pentru ochiul uman.

Ca sa spui ca toate astea sunt rodul unei evolutii intamplatoare si nu ca o Inteligenta Superioara, pe care eu o numesc Dumnezeu, face ca totul sa fie posibil, este doar dovada de ignoranta.

...

1.Pe nimeni nu intereseaza creatorul tau. Creatia universului nu atinge viata nimanui, e mult prea abstracta.

2.Problema cu religia apare cind se baga in viata mea. Uneori finaciar, alteori prin sistemul juridic, alteori prin comportamentul irational al semenilor mei care pupa moaste si aglomereaza parcarile de sf parascheva.

1.Ai mai sus explicatia cum ca ar trebui sa te intereseze Creatorul, pentru ca oamenii, dovedit stiintific, interactioneaza cu Creatia, facand parte din ea.

2.Iar problema cu religia.

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu

Vad ca raspunzi numai la ce-ti convine.

Ar trebui sa o lasi mai moale cu demonstatul stiintific. Nu de alta dar stiint in ziua de azi ia multa multa scoala si o inteligenta mult peste medie pentru a fi inteleasa. Sansa ca tu sa detii aceast cunoastere, si inca sa fii multidisciplina e iar spre 0. Intre marii savanti nu vezi pe nimeni sa se calce pe degete in a veni cu ipoteze d-astea cu creatia si divinul de genul a ce ai tu.

Incercarea de a aplica fizica cuatica la rugaciuni si fapte bune e ridicola. Astept sa bagi si o teorie a relativitatii extinse la evenimentele biblice.

Cum ramine cu curca aia?

Link spre comentariu

Ar trebui sa o lasi mai moale cu demonstatul stiintific.

Pai, din punct de vedere religios nu am voie sa explic existenta lui Dumnezeu, pentru ca nu credeti in religie.

Acum nu mai am voie nici stiintific.

Daca nu ma pot folosi nici de Religie si nici de Stiinta, nu-mi mai ramane decat sa afirm ca Dumnezeu exista si atat. Si daca spun doar "Dumnezeu exista!", veti spune ca nu aduc argumente.

Link spre comentariu

Pai, din punct de vedere religios nu am voie sa explic existenta lui Dumnezeu, pentru ca nu credeti in religie.

Acum nu mai am voie nici stiintific.

Daca nu ma pot folosi nici de Religie si nici de Stiinta, nu-mi mai ramane decat sa afirm ca Dumnezeu exista si atat. Si daca spun doar "Dumnezeu exista!", veti spune ca nu aduc argumente.

Sigur ca exista. Intrebarea e doar de ce crezi ca dumnezeul tau nu are si el un dumnezeu la randul lui. Si cealalta intrebare este de ce afirmi ca poti sa intelegi ceea ce mintea omeneasca nu poate sa inteleaga, ca pana la urma asta este singurul tau refugiu, fuga dupa tufisul supranaturalului.

Link spre comentariu

HD ia de aici!

http://www.evilbible.com/

Dovezi ale religiei tale!

Bineinteles ca o sa ne lovesti din NOU cu disonanta cognitiva fiindca nu o sa iti convina ce scrie acolo!

Asa cum tu spui ca dumneZEU exista tot asa spun si eu ca exista o Girafa Roz Invizibila care a creat Universul si ca daca nu te rogi la ea vei ajunge in Suntala(iadul girafei)!

Demonstreaza-mi tu mie ca EU nu am dreptate!

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

1.HD ia de aici!

http://www.evilbible.com/

Dovezi ale religiei tale!

2.Asa cum tu spui ca dumneZEU exista tot asa spun si eu ca exista o Girafa Roz Invizibila care a creat Universul...

Demonstreaza-mi tu mie ca EU nu am dreptate!

Nu citesti nimic din ce scriu, dar ii dai inainte cu "Traiasca!".

1.Unde am scris eu ca sunt un om religios? Si daca ai dedus tu ca as fi, de ce ce religie sunt?

2.Am zis ca exista Ceva pe care eu Il numesc Dumnezeu, pentru ca asa s-a impamantenit. Pot la fel de bine sa-i spun si Girafa Roz, Paracetamolul Suprem sau Cutiuta cu Surprize.

Puneti aceleasi intrebari iar si iar, la care eu am raspuns iar si iar.

Si mai ales treaba asta cu Religia, Biserica, Clerul, Credinciosii, care revine aproape cu fiecare postare de-a voastra, ma fac sa va banuiesc de o tulburare de anxietate.

Acum, foarte serios. V-ati pus vreodata intrebarea: Ba, de ce ma incearca aceste emotii puternice cand vine vorba de Religie? Oare sunt ateu sau sufar de nevroza obsesiv-compulsiva?

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Cred cu tarie ca oamenii sunt in estenta grandomani si egoisti.
Nu pot accepta crudul adevar. Asa ca inventeaza zei, si doctrine menite sa le confere liniste si pace; dar si sa le linisteasca grandomania.
Orice credincios/religios poate fi acuzat de ipocrizie.

Toata lumea este, mai mult sau mai putin, motivata de interesul individual.
Consider ca religia, deoarece proiecteaza acest timp de conjunctura, reprezinta la maxim materializarea acestui intereses individual.

Oamenii urmeaza religia deoarece doresc ceva.

Fie doresc o cale de a fenta moartea, ori pur si simplu, doresc o cale de a negocia cu neajunsurile vietii de zi cu zi.
Sau vor o rasplata pentru credinta lor; oricare ar fi dorinta de baza, pana la urma, oamenii aleg religia si practica acea religie deoarece DORESC CEVA!
Asteapta sa primeasca ceva in urma experientei numite religie.

Daca nu ar avea pretentia de a obtine ceva in urma religiei, nu s-ar duce la biserici, la invieri si nu ar canta imnuri, sau face orice trebuie sa faca un religios practicant indiferent de religia practicata ...

Nici macar nu s-ar ruga!
Ce este rugaciunea??
Rugaciunea este ritualul prin care ceri ceva (orice) unei fiinte divine in care crezi.

Acelasi 'nezeu care, conform majoritatii dogmelor religioase, nu se poate implica, nu are voie sa se implice impotriva 'liberului arbitru' din fiecare dintre noi si nu se poate implica in mediul uman, (mai mult sau mai putin definit) atunci cand se face referire la toate lucrurile atribuite satanei (razboi, foamete, calamitati naturale etc);

De fiecare data cand se combat aceste probleme si evenimente asociate si/sau atribuite raului, dintr-o data, acest d-zeu, nu poate sa intervina datorita 'liberului arbitru'!

Totodata, oamenii se intorc la 180 de grade si cer cate ceva prin rugaciune aceleiasi divinitati, asteptand ca aceasta divinitate sa intervina in viata lor...
Cum vine asta???

Oamenii sunt religiosi din motive egoiste.
Dati-mi un exemplu de practica religioasa lipsita de egoism care, prin practicare, inlatura interesul atat individual, cat si cel a unui grup de persoane.

Link spre comentariu

Daca in oala poate sa fie orice dar tu spui stii tu din inspiratie divina ca e o curca impaita si 3 cuburi de ghetata o sa rid de tine... pentru ca intradevar STIU ca nu e curca aia si cele 3 cuburi de gheata. Din cauza ca ai o infinitate de vatriante probabilitatea ca tu sa o fi ales exact pe aia buna e 0.

Uita-te si tu... Doar cu vreo doua postari inainte ti-am spus ca eu am o intrebare si nu un raspuns si tu o tii pe a ta.

Ce a fost inainte de Big Bang? Si, daca a fost Ceva, a mai existat Ceva inaintea acestui Ceva, care sa se traga din Ceva?
Dupa cum bine vezi si eu sunt de parere ca in oala poate sa fie orice.
A, ca eu, pentru ca nu am un raspuns, am ales sa cred ca EXISTA, este o alta poveste.
Editat de --=HD=--
Link spre comentariu

Nu citesti nimic din ce scriu, dar ii dai inainte cu "Traiasca!".

1.Unde am scris eu ca sunt un om religios? Si daca ai dedus tu ca as fi, de ce ce religie sunt?

2.Am zis ca exista Ceva pe care eu Il numesc Dumnezeu, pentru ca asa s-a impamantenit. Pot la fel de bine sa-i spun si Girafa Roz, Paracetamolul Suprem sau Cutiuta cu Surprize.

Puneti aceleasi intrebari iar si iar, la care eu am raspuns iar si iar.

Si mai ales treaba asta cu Religia, Biserica, Clerul, Credinciosii, care revine aproape cu fiecare postare de-a voastra, ma fac sa va banuiesc de o tulburare de anxietate.

Acum, foarte serios. V-ati pus vreodata intrebarea: Ba, de ce ma incearca aceste emotii puternice cand vine vorba de Religie? Oare sunt ateu sau sufar de nevroza obsesiv-compulsiva?

''Acel Creator este Cel din Biblie, doar ca nu asa cum este zugravit in Biblie. Trebuie sa intelegem ca Biblia este scrisa de oameni, iar factorul uman, limitat in interactiunea cu Supranaturalul, a distorsionat mult realitatea."

Aici ai spus foarte CLAR ca tu crezi intr-un creator care provine din biblie deci RELIGIA iudeo-islamo-crestina!

Acum serios...ti-ai pus vreodata intrebarea...."de ce vin aici pe forum si incerc in mod obsesiv-compulsiv sa le arat celorlalti ca eu cred in zane,zei,elfi,dragoni,loch-ness monster,orci,sirene,sfinti,ingeri etc?"

Crezi in creatori dar nu crezi in creatorul creatorului?

Foarte bine!

Ma bucur ca ti-ai gasit pacea mintii intr-o minciuna la fel ca alte miliarde de oameni!

Sa fii sanatos!

Dar sa nu ai pt o CLIPA impresia ca tu STII ceva ce noi restul muritorilor de rand care nu credem in viata eterna de dupa moarte nu stim!

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

Orice credincios/religios...

...

Consider ca religia...

Oamenii urmeaza religia...

...

vor o rasplata pentru credinta lor... oamenii aleg religia si practica acea religie...

... in urma experientei numite religie.

...a obtine ceva in urma religiei, nu s-ar duce la biserici... sau face orice trebuie sa faca un religios practicant indiferent de religia practicata ...

...

Ce este rugaciunea??

Rugaciunea este...

...conform majoritatii dogmelor religioase

Oamenii sunt religios...

...practica religioasa...

Cum spuneam mai sus... un comportament destul de ciudat.

Eu vorbesc despre cuante, despre timp si spatiu inainte cu cateva nanosecunde de Big Bang, tu nefacand altceva decat sa versi niste frustrari dobandite, probabil, in urma unor esecuri.

Link spre comentariu

Dupa moarte e exact ca atunci cand dormi si nu visezi nimic!

Se stinge becul si arrivederci Italia!

Cum zicea cineva celebru..."am fost mort miliarde de ani inainte sa ma nasc si nu m-a deranjat cu nimic"!

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

Cum ar fi sa existe viata dupa moarte dar sa nu existe Dumnezeu?

Este posibil orice, chiar si sa nu existe Dumnezeu.

Doar ca eu aleg sa cred ca exista, asa cum voi ati ales sa nu credeti.

Dupa moarte e exact ca atunci cand dormi si nu visezi nimic!

Se stinge becul si arrivederci Italia!

Cum zicea cineva celebru..."am fost mort miliarde de ani inainte sa ma nasc si nu m-a deranjat cu nimic"!

Se pare ca tocmai fizica cuantica te contrazice, dar as tasta oricum degeaba.

Link spre comentariu

Unde spune fizica cuantica , ca exista viata dupa moarte?

Asta ai dedus tu dupa ce ai citit ceva acolo ce nu ai inteles!

De o 1000 de ori ti-am mai scris deja....DISONANTA COGNITIVA omule!

Get it through your thick skull already!

'Acel Creator este Cel din Biblie, doar ca nu asa cum este zugravit in Biblie. Trebuie sa intelegem ca Biblia este scrisa de oameni, iar factorul uman, limitat in interactiunea cu Supranaturalul, a distorsionat mult realitatea."

Vorba ta...ca nu crezi in religie!

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Rahat cu perje...

Esecuri...

Tu crezi ca traiesc pentru 'a invinge' argumente pe forum?? Ha..ha ... ha...

Prietene, tu nu vorbesti deloc... tu doar visezi si crezi ca vorbesti.

In cel mai rau caz iti vorbesti singur intr-o patalogica incercare de a te autoconvinge ca ai dreptate...

Pana si asta este irelevant...

Nu conteaza ce crezi tu, eu, sau oricine. Conteaza doar ADEVARUL care devine adevar numai prin observatii si demonstratii stiintifice.

Dar si acest ADEVAR este atacabil prin intermediul argumentarii stiintifice.

De fapt, asa iti faci un renume in lumea stiintifica: demontand stiintific teoriile predecesorilor tai. Dar cu DOVEZI... nu fabulatii.

Poti alege sa crezi in ceea vrei - nu asta-i discutia aici, la nivel de topic! Insa, observ ca si cu asta ai probleme de intelegere.... fapt ce ma mira, avand in vedere ceea ce pretinzi ca demonstrezi .

Teismul inseamna A NU CREDE IN NIMIC ce nu poate fi dovedit intr-un mod unanim recunoscut ca si standard, prin masuratori si dovezi stiintifice.

Este lipsita de importanta sursa teismului tau.

Daca as spune 'eu cred in univers', tot teist ma numesc...

Balbailelile tale justificate tot de tine, prin cunoasterea ta limitata a cuanticii, nu aduc nici un plus de valoare temei discutate aici.

Din punctul meu de vedere consider ca ai cazut in penibil de mult, motiv pentru care aleg sa te ignor, prieteneste.

We must agree to disagree.

Am senzatia ciudata ca argumentatia cu tine este similara procesului de a explica unui peste ce se afla intr-o banala barca...

Repet, ma doare-n pix de castigarea argumentelor pe forumuri, oricare ar fi acestea...

Poti crede in ce vrei tu, dar nu mai rationaliza deitatea ta utilizand fragmentari infantil interpretate din discipline stiintifice pentru care tre sa fii cu masteratele la zi.

Editat de Kosh
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic