Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Ma convins de mai multe ori si in mai multe ipostaze.Exista mai mult decat crezi bun in ea,si biblia nu se citeste se studiaza.NU VREAU SA CONVING PE NIMENI de convingerile mele insa faptul ca stiinta nu raspunde nici acum,si nici nu o sa raspunda vreodata,cum a aparut viata ma pune in situatia de a respinge ipoteza evolutiei.Si uite asa am incepu sa vad ce zice Biblia si sunt atatea 'coincidente' cu profetii care s-au implinit si profetii care se implinesc incat astea pt mine is dovezi.Apropo crezi in magie?

tati e mai tare decat taicatau.....cam asa suna

Biblia e o carte scrisa prost si prezinta un zeu rau, incorect si prost. E depasita, si-a pierdut utilitatea, trebuie revizuita.

Trezeste-te!! Dumenzeu nu scrie carti proaste, el nu poate scrie decat carti perfecte.

Daca ar vrea sa se faca cunoscut, totii ateii ar deveni teisi instantaneu.

Daca si-a bagat dracul coada cand ai studiat biblia? Daca o fi strecurat si el cateva pasaje si pilde ?

Pana o sa descopere stiinta totul despre viata, macar imagineaza-ti un dumnezeu mai inteligent si sufletist. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pana o sa descopere stiinta totul despre viata, macar imagineaza-ti un dumnezeu mai inteligent si sufletist. :)

Probabil ca stiinta va descoperi totul despre viata. Dar ce te faci cu inceputurile Universului?

Cum va putea stiinta, spre exemplu fizica, una dintre stiintele care se ocupa cu studierea naturii, sa explice ce s-a intamplat inainte de Big Bang, cand nu exista nici materia, nici energia, nici spatiul si timpul, adica totul era supranatural?

Adica, ce metode va volosi omul, daca stiinta este limitata, pentru a explica ce a fost inainte de Big Bang? Cumva va trebui sa inghitim o teorie, sa zicem Teoria conform careia Totul a aparut din Nimic, doar ca sa nu spunem ca Supranaturalul a creat Totul intr-un mod absolut constient si cu un scop bine definit?

De ce ar trebui sa imbratisez Teoria lui Stephen Hawking, conform careia Totul a aparut din Nimic?!

De ce nu as putea sa imbratisez o Teorie conform careia exista un Dumnezeu?!

Link spre comentariu

Poti sa imbratisezi orice teorie. Sunt la fel de valabile.

Problema e daca te multumeste cu adevarat.

O problema majora in teoria cu dumnezeu e ca el nu vrea sa se stie de existenta lui, si nu inteleg cum poate sa-l cunosca cineva peste vointa lui.

Link spre comentariu

Auzi tu, biblia se studiaza. Pai nu a fost facuta pt. tot omul de rand? E facuta doar pt. invatati? Nu scrie clar in biblie sa omori pe femeia care comite adulter sau care face sex in afara casatoriei? De ce nu o faci, de ce interpretezi?

Eu CRED (apropo de ala care zicea ca fiecare crede in ceva, sa consulte un dex sau ceva sa reinteleaga sensul cuvintelor in context) ca 90% din utilizatorii acestui forum sunt mai buni decat dumnezeul biblic,mai putin razbunatori, mai iertatori etc.

Link spre comentariu

Poti sa imbratisezi orice teorie. Sunt la fel de valabile.

Problema e daca te multumeste cu adevarat.

O problema majora in teoria cu dumnezeu e ca el nu vrea sa se stie de existenta lui, si nu inteleg cum poate sa-l cunosca cineva peste vointa lui.

Te bazezi pe presupuneri - de unde stii tu ce vrea Dumnezeu?

PS: am votat ca sunt credincios

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Probabil ca stiinta va descoperi totul despre viata. Dar ce te faci cu inceputurile Universului?

Cum va putea stiinta, spre exemplu fizica, una dintre stiintele care se ocupa cu studierea naturii, sa explice ce s-a intamplat inainte de Big Bang, cand nu exista nici materia, nici energia, nici spatiul si timpul, adica totul era supranatural?

Teoretic totul este natural, articialul fiind doar o conventie de ordin practic. Ceea ce a fost inainte de Big-Bang este natural chiar daca nu ar fi existat spatiul si energia cu care ne-am familiarizat noi. Si tocmai aici apelam la niste instrumente care nu mai sunt constranse de intuitia noastra animala.

Supranaturalul se refera la ceva ce ar fi dincolo de o abordare stiintifica, nu la orice necunoscuta, temporar in afara cunoasterii stiintifice. Era cumva teoria relativitatii supranaturala pt Einstein?

Dificultatile tale sunt puternic legate de o incapacitate (voita in buna parte) de a consimti un limbaj universal acceptat. Sunt niste confuzii de vocabular care nu prea au nicio conotatie filosofica.

Adica, ce metode va volosi omul, daca stiinta este limitata, pentru a explica ce a fost inainte de Big Bang?

Om trai si om vedea, nu?

Dar mai probabil ca nici nu vom trai suficient incat sa aflam ceva.

In orice caz, e o intrebare stupida la nivelul la care ti-o poti pune tu.

Si mai e si o intrebare foarte putin interesanta pt cineva care nu este versat in matematici superioare si fizica fundamentala. Nici nu ai putea sa recunosti solutia daca te-ai holba la ea pe tabla.

Cumva va trebui sa inghitim o teorie, sa zicem Teoria conform careia Totul a aparut din Nimic, doar ca sa nu spunem ca Supranaturalul a creat Totul intr-un mod absolut constient si cu un scop bine definit?

O teorie stiintifica ajunge la acest stadiu numai in urma unor confirmari empirice, pe baza unor rezultate reproductibile.

Nu trebuie sa fie inghitita cu sila, asa cum cere Credinta ta intr-o Explicatie cu Cineva care a creat Totul (un Tot care il explude, ca doar nu s-a creat singur), fara sa aiba nevoie de o Explicatie la randul lui.

De ce ar trebui sa imbratisez Teoria lui Stephen Hawking, conform careia Totul a aparut din Nimic?!

De ce nu as putea sa imbratisez o Teorie conform careia exista un Dumnezeu?!

"Ce-a fost inainte de Big-Bang?"

"Nu stiu."

Nu e greu deloc, incearca.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Te bazezi pe presupuneri - de unde stii tu ce vrea Dumnezeu?

PS: am votat ca sunt credincios

Ma bazez pe logica elementara.

Daca vrea sa imi spuna ca exista si ca e cel mai tare o face direct. Sta cu poponeata pe luna si vorbeste pentru tot prostul, nu ii pune pe toti analfabetii si pedofilii sa scrie carti si alea in pilde.

Sau isi face cont pe facebook...

Link spre comentariu

Auzi tu, biblia se studiaza. Pai nu a fost facuta pt. tot omul de rand? E facuta doar pt. invatati? Nu scrie clar in biblie sa omori pe femeia care comite adulter sau care face sex in afara casatoriei? De ce nu o faci, de ce interpretezi?

Vezi?! Tocmai de-aia se studiaza si nu se interpreteaza dupa bunul plac.

Mai era unul pe aici care sustinea ca Biblia o prezinta pe femeie ca fiind inferioara barbatului.

Voi, toti ateii, disperati sa scoateti cumva in evidenta ca, daca ar exista intr-adevar un Dumnezeu, El oricum ar fi unul crud, care n-ar merita venerat, nu faceti referire decat la Vechiul Testament.

Numai ca, referindu-ne la Noul Testament, pe care voi il ocoliti cu disperare, vedem ca femeia are un loc de cinste, atat prin exemplul Fecioarei Maria, care l-a nascut pe Iisus, cat si prin cel al Mariei Magdalena, care a fost prima careia Iisus i s-a aratat in prima zi a Invierii.

» Post actualizat in 18 Jun 2014 14:48

Eu CRED... ca 90% din utilizatorii acestui forum sunt mai buni decat dumnezeul biblic,mai putin razbunatori, mai iertatori etc.

Normal, facand referire la Vechiul Testament.

Altfel, sa fii bun, iertator si sa nu fii razbunator, nu este decat ceea ce scrie si in Noul Testament. Oare tu, un ateu... ?!

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Buna asta cu 'biblia se studiaza'... e amuzant, chiar!

Normal ca 'se studiaza' pe asta se si bazeaza popii cand citesc numai ce le convine in biserici...

De ce femeile trebuie sa-si acopere capul in biserica??

De ce femeile aflate la menstruatie nu au voie sa intre in biserica???

Pentru ca biblia se studiaza, nu se citeste cap coada pentru a afla ce monstru egoist si razbunator este declarat ca fiind un creator iubitor si auto-puternic!

Refugiul asta vine clar din realitatea ca daca te apuci si citesti cap coada biblia, sunt sanse reale sa devii, cel putin agnostic!

Majoritatea persoanelor devin atei tocmai datorita citirii bibliei.

Daca mai completezi lectura si cu altele mai interesante, rezultatul este clar: devii ateu full!

adi_b, te rog, 'studiaza' pentru noi si versetele de mai jos:

Exodul 22:

1. De va fura cineva un bou sau o oaie şi le va junghia, sau le va vinde, să plătească cinci boi pentru un bou şi patru oi pentru oaie!
2. Dacă furul va fi prins spărgând şi va fi lovit încât să moară, cel ce l-a lovit nu va fi vinovat de moartea lui.
3. Iar de se va face aceasta după ce a răsărit soarele, va fi vinovat şi pentru ucidere va fi ucis. Cel ce a furat va trebui să plătească tot şi de nu are cu ce, să fie vândut el pentru plata celor furate.

17. Cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa, acela să fie omorât.

20. Cel ce jertfeşte la alţi dumnezei, afară de Domnul, să se piardă.

Pentru ca acestui d-zeu autoputernic ii este frica de concurenta insa nu vrea sa-si majeasca mainile asa ca porunceste oamenilor sa-I extirpeze concurenta!

24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior,
25. Arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânătaie pentru vânătaie.

Deuteronomul 22:

20. Iar dacă cele spuse vor fi adevărate şi nu se va găsi feciorie la fată,
21. Atunci fata să fie adusă la uşa casei tatălui ei şi locuitorii cetăţii ei să o ucidă cu pietre şi să o omoare, pentru că a făcut lucru de ruşine în Israel, desfrânându-se în casa tatălui său. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău.

22. De se va găsi cineva dormind cu femeie măritată, pe amândoi să-i daţi morţii: şi bărbatul, care a dormit cu femeia şi femeia. Şi aşa să stârpeşti răul din Israel.
23. De va fi vreo fată tânără, logodită cu bărbat şi cineva o va întâlni în cetate şi se va culca cu dânsa,
24. Să-i aduceţi pe amândoi la poarta cetăţii aceleia şi să-i ucideţi cu pietre: pe fată pentru că n-a ţipat în cetate, iar pe bărbat pentru că a necinstit pe femeia aproapelui său. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău.

28. De se va întâlni cineva cu o fată nelogodită şi o va prinde şi se va culca cu ea şi vor fi prinşi,
29. Atunci cel ce s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint, iar ea să-i fie nevastă, pentru că a necinstit-o; toată viaţa lui să nu se poată despărţi de ea.

iar daca nu vor foi prinsi, evident inseamna ca violul e ok!!!

Cam atat valoreaza in biblie o femeie virgina: cincizeci de sicli de argint! Oare cat o fi paritatea sicli / euro?

Isaia 13:

12. Voi face ca oamenii să fie mai rari decât aurul cel mai scump, mai căutaţi decât aurul de Ofir.
13. Pentru aceasta voi prăbuşi cerurile; şi pământul se va clătina din locul lui, din pricina mâniei Domnului Savaot, în ziua iuţimii mâniei Lui.
14. Atunci, ca o gazelă sperioasă şi ca o turmă pe care nimeni nu poate s-o adune, fiecare se va întoarce la poporul său şi fiecare va fugi în pământul său.
15. Oricine va fi aflat va fi străpuns şi oricare va fi prins va cădea de sabie.
16. Copiii lor vor fi zdrobiţi înaintea ochilor lor, casele lor vor fi jefuite şi femeile lor necinstite.
17. Iată că Eu ridic asupra lor pe Mezi, care nu pun preţ pe argint şi care nu se lăcomesc pentru aur.
18. Arcurile oamenilor de luptă vor doborî pe cei tineri. De roada pântecelui nu se vor milostivi, şi pentru copii ochii lor nu vor simţi nici o milă.

Isaia 14:

21. Pregătiţi măcelul feciorilor, din pricina fărădelegilor părinţilor lor, ca nu cumva să se ridice şi să cucerească pământul şi să umple de ruine faţa a tot pământul.

Cartea a doua a macabeilor:

cap 12:

16. Şi cu voia lui Dumnezeu, luând cetatea, măcel cumplit au făcut, încât lacul cel de lângă cetate, care era lat de două stadii, plin de curgerea sângelui se vedea.

Iezechiel 9:

5. Iar celorlalţi le-a zis în auzul meu: "Mergeţi după el prin cetate şi loviţi! Să nu aveţi nici o milă şi ochiul vostru să fie necruţător!

6. Ucideţi şi nimiciţi pe bătrâni, tineri, fecioare, copii, femei, dar să nu vă atingeţi de nici un om, care are pe frunte semnul "+"! Şi să începeţi cu locul Meu cel sfânt!" Şi au început ei cu bătrânii, care erau înaintea templului.
7. Apoi le-a zis: "Întinaţi templul, umpleţi poponeataţile cu ucişi şi ieşiţi!" Şi au ieşit şi au început să ucidă prin cetate.
8. Şi după ce i-au ucis, iar eu am rămas, am căzut cu faţa la pământ şi, strigând, am zis: "O, Doamne, Dumnezeule, vei pierde oare tot ce a mai rămas din Israel, vărsându-Ţi mânia asupra Ierusalimului?"
9. Iar El mi-a răspuns: "Nelegiuirea casei lui Israel şi a lui Iuda este mare, foarte mare şi ţara aceasta e mânjită cu sânge, iar cetatea e plină de nedreptate, că ei zic: "A părăsit Domnul ţara aceasta, Domnul nu mai vede!
10. De aceea ochiul Meu nu-i va cruţa şi Eu nu Mă voi îndura şi voi întoarce purtarea lor asupra capului lor".
11. Şi iată omul cel îmbrăcat cu haină de în, care avea la brâu uneltele de scris, a dat răspuns şi a zis: "Am făcut cum mi-ai poruncit".

Ieremia 51:

20. "Ciocan Îmi eşti tu şi armă de război. Cu tine am lovit popoare şi cu tine am stricat regate.
21. Cu tine am lovit cal şi călăreţ şi cu tine am sfărâmat carul şi pe conducătorul lui.
22. Cu tine am lovit bărbat şi femeie, cu tine am bătut tânăr şi bătrân şi cu tine am lovit fecior şi fecioară.
23. Cu tine am lovit păstor şi turmă, cu tine am bătut pe plugar şi (cuvant jignitor) lui şi cu tine am lovit pe mai-marii ţinuturilor şi pe căpeteniile cetăţilor.
24. Şi voi răsplăti Babilonului şi tuturor locuitorilor Caldeii pentru toate relele ce au făcut ei Sionului sub ochii voştri", zice Domnul.
25. "Iată, Eu sunt împotriva ta, munte al nimicirii, care ai pustiit tot pământul; voi întinde împotriva ta mâna Mea, te voi arunca jos de pe stânci şi te voi face munte dogorit de soare, zice Domnul!
26. Nimeni nu va lua din tine pietre de pus în capul unghiului, nici pietre de temelie, ci veşnic vei fi pustiu", zice Domnul.

Dupa ce dzeu le promite victorie israielitilor impotriva babilonienilor, israelitii si-o iau pe cocoasa rau de tot - scrie in urmatorul capitol! Cam asta-i valoarea d-zeului lor a-tot-stiutor si autoputernic!

Leviticul - cartea a treia a lui Moise

cap: 26:

21. Dacă şi după acestea veţi umbla împotriva Mea şi nu veţi vrea să Mă ascultaţi, atunci vă voi adăuga lovituri înşeptit pentru păcatele voastre;

22. Voi trimite asupra voastră fiarele câmpului, care vă vor lipsi de copii; vor prăpădi vitele voastre şi pe voi vă voi împuţina aşa, încât se vor pustii drumurile voastre.
23. Dacă nici după aceasta nu vă veţi îndrepta, împotrivindu-vă Mie,
24. Atunci şi Eu voi veni cu mânie asupra voastră şi vă voi lovi înşeptit pentru păcatele voastre.
25. Voi aduce asupra voastră sabie răzbunătoare, ca să răzbune legământul Meu. Iar dacă vă veţi ascunde în oraşele voastre, voi trimite asupra voastră molimă şi veţi fi daţi în mâinile vrăjmaşului.
26. Pâinea, care vă hrăneşte, o voi lua de la voi; zece femei vor coace pâine pentru voi într-un cuptor şi vor da pâinea voastră cu cântarul şi veţi mânca şi nu vă veţi sătura.
27. Dacă nici după aceasta nu Mă veţi asculta şi veţi păşi împotriva Mea,
28. Atunci şi Eu cu mânie voi veni asupra voastră şi vă voi pedepsi înşeptit pentru păcatele voastre;
29. Veţi mânca din carnea fiilor voştri şi din carnea fiicelor voastre.
30. Dărâma-voi înălţimile voastre şi voi strica stâlpii voştri; trupurile voastre le voi prăbuşi sub dărâmăturile idolilor voştri şi se va scârbi sufletul Meu de voi.
31. Oraşele voastre le voi preface în ruine, voi pustii locaşurile voastre cele sfinte şi nu voi mirosi miresmele plăcute ale jertfelor voastre.
32. Pustii-voi pământul vostru aşa încât să se mire de el vrăjmaşii voştri care se vor aşeza pe el;
33. Iar pe voi vă voi risipi printre popoare; în urma voastră Îmi voi ridica sabia şi va fi pământul vostru pustiu şi oraşele voastre dărâmate.
34. Atunci pământul se va bucura de odihnele sale în zilele pustiirii lui; când voi veţi fi în pământul vrăjmaşilor voştri, atunci pământul vostru se va odihni şi se va bucura de odihna lui.

dzeu se comporta precum o liceeanca deprivata de atentie si iubire!!

Ieremia 15:

1. Şi mi-a zis iarăşi Domnul: "Chiar Moise şi Samuel de ar sta înaintea Mea, sufletul Meu tot nu s-ar îndupleca spre poporul acesta. Izgoneşte-i de la faţa Mea, ca să se ducă.
2. Iar de-ii vor zice: "Unde să ne ducem?" să le spui: Aşa zice Domnul: "Cel rânduit pentru moarte să se ducă la moarte, cel pentru sabie, la sabie, cel pentru foamete, la foamete, şi cel pentru robie, în robie!
3. Voi trimite asupra lor patru feluri de pedepse, zice Domnul: sabia, ca să-i taie, câinii, ca să-i sfâşie, păsările cerului şi fiarele câmpului, ca să-i piardă.
4. Şi-i voi da spre muncă la toate regatele pământului, pentru Manase, fiul lui Iezechia, regele lui Iuda, şi pentru cele ce a făcut el în Ierusalim.
5. Oare cui îi va părea rău de tine, Ierusalime, şi cine-ii va arăta milă sau cine va veni la tine şi te va întreba de sănătate?
6. Pentru că tu M-ai lăsat, zice Domnul, şi te-ai întors înapoi, de aceea-Mi voi întinde mâna Mea asupra ta şi te voi pierde, că M-am săturat miluindu-te.
7. Cu vânturătoarea îi voi vântura la porţile ţării, îi voi lipsi de copii şi voi pierde pe poporul Meu, dar tot nu se vor întoarce din căile lor.
8. Văduvele lor sunt mai multe decât nisipul mării. Voi aduce un pustiitor în plină amiază asupra lor, asupra mamelor celor tinere, şi va cădea asupra lor, fără de veste, frică şi groază.
9. Cea care născuse şapte copii zace în neputinţă, îşi dă duhul şi-i apune soarele încă ziuă fiind; este ruşinată şi ocărâtă. Pe cei rămaşi îi voi da sabiei înaintea ochilor vrăjmaşilor lor", zice Domnul.

Ieremia 48:

10. Blestemat să fie tot cel ce face lucrurile Domnului cu nebăgare de seamă şi blestemat fie tot cel ce opreşte sabia lui de la sânge!

Uite asta lectie de moralitate din partea lui d-zeu!!

Iezechiel 35:

3. Şi spune-i: Aşa grăieşte Domnul Dumnezeu: Iată Eu sunt împotriva ta, munte Seir, şi-Mi voi întinde mâna împotriva ta şi te voi face pustiu şi nelocuit.
4. Cetăţile tale le voi preface în ruine şi tu însuţi vei fi pustiit şi vei şti că Eu sunt Domnul;
5. Fiindcă ai duşmănie veşnică şi ai dat pe fiii lui Israel în mâna sabiei în timpul necredinţei lor, în vremea pieirii desăvârşite,
6. De aceea, precum este adevărat că Eu sunt viu, zice Domnul Dumnezeu, tot aşa este de adevărat că te voi umple de sânge şi sângele te va urmări; şi pentru că tu n-ai urât vărsarea de sânge, de aceea sângele te va şi urmări.
7. Voi face muntele Seir o singurătate şi un pustiu; voi nimici pe oricine străbate ţara.
8. Şi voi umple înălţimile lui de ucişii lui. Pe dealurile tale, în văile tale şi în toate văgăunile tale vor cădea răpuşi de sabie.
9. Te voi face pustiu veşnic şi în cetăţile tale nu vor mai trăi oameni, şi veţi şti că Eu sunt Domnul.

Numerii 25:

din nou d-zeu are 'probleme' cu concurenta, dar nu si abilitatea de a lua problema in maini! Asa ca ii porunceste lui Moise:

1. Atunci s-a aşezat Israel în Sitim, dar poporul a început să se spurce, păcătuind cu fetele din Moab.
2. Că acestea îi chemau la jertfele idolilor lor şi mânca poporul din acele jertfe şi se închina la dumnezeii lor.
3. Aşa s-a lipit Israel de Baal-Peor, pentru care s-a aprins mânia lui Dumnezeu asupra lui Israel.
4. Şi a zis Domnul către Moise: "Ia pe toate căpeteniile poporului şi le spânzură de copaci pentru Domnul înainte de asfinţitul soarelui, ca să se abată de la Israel iuţimea mâniei Domnului".
5. Atunci a zis Moise către judecătorii lui Israel: "Ucideţi fiecare pe oamenii voştri care s-au lipit de Baal-Peor".
6. Dar iată oarecare din fiii lui Israel a venit şi a adus între fraţii săi o madianită, în ochii lui Moise şi în ochii întregii obşti a fiilor lui Israel, când plângeau ei la uşa cortului adunării.
7. Atunci Finees, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, văzând aceasta, s-a sculat din mijlocul obştii şi, luând în mână lancea sa,
8. A intrat după israelit în sălaş şi i-a străpuns pe amândoi, pe israelit şi pe femeie, în pântece; şi a încetat pedepsirea fiilor lui Israel.
9. Cei ce au murit de pedeapsa aceasta au fost douăzeci şi patru de mii.

Ma opresc aici, din lipsa de timp si chef.

Am facut asta in speranta ca va trece odata cu moralitatea crestina si cu convingerea ca va supuneti unei zeitati autoputernice si a-tot-stiutoare...

Imi pare rau ca v-o spun, insa va inchinati la o scolarita virgina vesnica dornica de atentie si intaietate si incapabila de a lupta propriile lupte !

Daca d-zeul biblic este etalonul vostru de moralitate si iubire, atunci, sa-mi fie cu iertare, insa nu vreau sa va cunosc personal!

HD, in special si cu dedicatie pentru tine, o sa-mi fac timp si pentru noul testament!!

» Post actualizat in 18 Jun 2014 15:37

Un mic teaser:

Sfânta Evanghelie după Matei
Cap: 10:

33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.

37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
38. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.

Acelasi comportament obsesiv de scolarita nesatisfacuta!

» Post actualizat in 18 Jun 2014 15:39

Cap 11:

20. Atunci a început Iisus să mustre cetăţile în care se făcuseră cele mai multe minuni ale Sale, căci nu s-au pocăit.

» Post actualizat in 18 Jun 2014 15:44

O alta monstra de iubire din partea lui Isus care sustine povetele din vechiul testament!

Adica exodul 22.17 unde d-zeu spune `Cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa, acela să fie omorât.`!

Uite:

Matei cap 15:

3. Iar El, răspunzând, le-a zis: De ce şi voi călcaţi porunca lui Dumnezeu pentru datina voastră?
4. Căci Dumnezeu a zis: Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, iar cine va blestema pe tată sau pe mamă, cu moarte să se sfârşească.

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Vezi?! Tocmai de-aia se studiaza si nu se interpreteaza dupa bunul plac.

Nu cred ca asta nu e trolaj. Nu se poate sa nu fie.

Vechiul Testament... Noul Testament

Deci primul a fost varianta alfa? A avut buguri majore si l-au rescris de la zero?
Link spre comentariu

Deci primul a fost varianta alfa? A avut buguri majore si l-au rescris de la zero?

Probabil ca la inceput, omul fiind inca la stadiul de maimuta, conform Teoriei Evolutioniste, a fost nevoie de niste reguli mai dure, ca doar asa se dreseaza un animal, cu biciul. Iata de ce Vechiul Testament suna cum suna.

Acum poti sa ma acuzi de trolaj.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Gresit iar, HD!

Termenul de maimuta defineste o maimuta!

Noi am evoluat din niste primate numite hominizi, dar tu stii asta...

Ia zi, cum e cu d-zeul iubitor in vechiul testament??
Nu este acelasi d-zeu si in noul testament? Oare cristos cand spune Tatal, nu se refera la d-zeu lui Avraam si Iacob ??

Link spre comentariu

E, nu te acuz, ca e clar. Da' nu pun botu' chiar cit crezi tu, adica tehnica asta cu trolajul cind esti prins la colt ca sa te scuzi pt. momentele cind esti serios...

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Iar :-L E a treia oara in ultimle pagini cand se intampla.

Credinciosii astia care arunca cate o petarda cu cate ceva ce n-au inteles ei din evolutionism si la prima replica dispar in ceata . . .

Link spre comentariu

Iar :-L E a treia oara in ultimle pagini cand se intampla.

Credinciosii astia care arunca cate o petarda cu cate ceva ce n-au inteles ei din evolutionism si la prima replica dispar in ceata . . .

Acum, sincer, stiu ca voi aveti impresia ca detineti adevarul absolut mai ceva decat popii, dar sunteti la fel de departe de el.

Pe de alta parte, ar fi culmea sa ne apucam, pe baza studierii Bibliei, sa demonstram ca Dumnezeu nu exista. Adica, sa te apuci, ca ateu, sa vii cu versete din Biblie ca sa-ti sustii argumentele, in loc sa te bazezi pe anumite dovezi stiintifice, chiar mi se pare de tot rasul.

Adica, serios acum, eu, ca om care crede ca Supranaturalul exista, incerc si chiar gasesc argumente stiintifice care sa-mi sustina punctul de vedere.

Si repet: Inainte de Big Bang, spatiul si timpul, legile fizicii asa cum le cunoastem noi astazi, nu existau. Si asta nu o spun eu, ci oamenii de stiinta. Cu alte cuvinte, daca fizica este una dintre stiintele care se ocupa cu studierea naturii, iar inainte de Big Bang ea nu mai are nicio relevanta, inseamna ca, inainte de Big Bang, vorbim despre Supranatura.

Voi, de profesie atei inraiti, incercati si chiar nu prea reusiti sa demonstrati ca Supranaturalul nu exista, folosind versete din Biblie, mai ales din Vechiul Testament. Stati si va luati in piept cu niste reguli ale unei societati de acum mii de ani, cu interpretari pe care niste oameni primitivi le-au dat unor evenimente petrecute in timpul lor sau chiar cu plasmuirile altora.

Bun! Stati voi si priviti in continuare in trecut, pentru ca eu privesc spre viitor.

Link spre comentariu

bai, tu nu intelegi nici daca iti explicam de 1000 de ori:

Noi ateii zicem ca

1. zeii asa cum sunt definiti ei de religii nu exista. Biblia il defineste pe 'mnezeu, noi zicem ca ala nu exista. Normal ca il contrazicem cu logica si citate din Biblie; samd pentru fiecare zeitate din fiecare religie

2. nici unul dintre noi nu stie ce a fost inainte de Big bang. Nici noi Ateii nici tu HD sau nimeni altcineva. PUNCT. Stim doar ca NU era cum e acum. atat. Cine zice ca stie ce/cum era = minte sau e nebun. PUNCT DIN NOU.

Asta zicem majoritatea/toti.

Partea a 2-a:

1. in momentul in care tu alegi sa numesti chestia dinainte de BigBang "supranatura/supranatural" e ok. Eu pot sa-i zic "gigel". Whatever.

Numai ca in continuare nu stim cum era supranatura/gigel.

2. DAR daca tu alegi sa crezi ca gigel/supranatura are anumite caracteristici (eg: ratiune/suflet/whatever) - noi zicem ca e un mare bulshit. Ca se bazeaza doar pe dorinta ta de a fi asa. De a da un sens.

Ca e o credinta la fel de nefondata si de nelogica si de fara legatura cu nimic - ca eu alegand sa cred ca gigel/supranatura era rosu cu picatele si avea textura ciocolatei dar gust de coniac. cu vi-si-ne. Ca asa vreau eu sa fi fost, ca ma gadila pe mine la sentiment.

ca'n bancu ala cu visine. Stii bancu' cu vi-si-ne ;)

3. de asemenea mai zicem ca tu iti bazezi definitia "supranaturii/gigel" pe ideile pe care le-ai imprumutat din religiile la care ai fost expus si ti-au ramas pe creer.

Ca esti destul de inteligent sa iti dai seama ca religiile per se sunt bulshit, contradictorii, facute de oameni sa manipuleze oameni (de-aia nici tu nu le ai cu popii/biserica) - dar inca mai speri ca ideea de baza din spatele lor e adevarata. Si proiectezi acea speranta asupra chestiei de care nu stim nici unii ceva serios (ce a fost inainte de big bang. Gigel/supranatura) in ideea ca aia e mai greu de atacat

Dar e doar o proiectie, o speranta a ta. O dorinta pe care ai transformat-o in credinta.

Nu are nici o legatura cu logica, realitatea obiectiva sau whatever.

capisci? clar?

P.S. e un mecanism normal/des intalnit.

Si eu am o problema identica - in alt domeniu - cu proiectarea unei dorinte in credinta.

Numai ca (spre deosebire de tine) eu imi dau seama ca logic gresesc, oamenii care stiu problema si o privesc din exterior mi-au explicat unde gresesc si de ce (cum iti explicam noi tie) - si eu am acceptat dpdv logic explicatiile lor ca fiind corecte (aici tu nu accepti. aici e diferenta)

Dar nu pot sa trec peste asta. Subconstientul nu ma lasa.

Asa ca raman cu o credinta idioata (in sensul de ne-conforma realitatii si care imi face rau pentru ca nu pot relationa normal cu cei din jur in domeniul respectiv) proiectata dintr-o dorinta neidioata (adica normala si naturala) care reflecta o nevoie a mea (de asemenea normala si naturala) - numai ca o reflecta in mod gresit (adica incorect/ilogic/etc.

Editat de vladase
Link spre comentariu

Acum, sincer, stiu ca voi aveti impresia ca detineti adevarul absolut mai ceva decat popii, dar sunteti la fel de departe de el.

Pe de alta parte, ar fi culmea sa ne apucam, pe baza studierii Bibliei, sa demonstram ca Dumnezeu nu exista. Adica, sa te apuci, ca ateu, sa vii cu versete din Biblie ca sa-ti sustii argumentele, in loc sa te bazezi pe anumite dovezi stiintifice, chiar mi se pare de tot rasul.

De metoda reducerii la absurd ai auzit?

Adica, serios acum, eu, ca om care crede ca Supranaturalul exista, incerc si chiar gasesc argumente stiintifice care sa-mi sustina punctul de vedere.

Oxymoron. Supranaturalul nu exista, exista doar lucruri care sunt peste capacitatea ta de a intelege. S-ar putea chiar aceast propozitie sa fie unul dintre acestea.

Si repet: Inainte de Big Bang, spatiul si timpul, legile fizicii asa cum le cunoastem noi astazi, nu existau. Si asta nu o spun eu, ci oamenii de stiinta. Cu alte cuvinte, daca fizica este una dintre stiintele care se ocupa cu studierea naturii, iar inainte de Big Bang ea nu mai are nicio relevanta, inseamna ca, inainte de Big Bang, vorbim despre Supranatura.

Nope. Legile neavand cui sa se aplice, pot exista dar nu au nici-o relevanta.La fel si cu mnezo, fara oameni nu exista pentru ca pietrele nu simt nevoia de iubire/purpose ca tine, ceea ce te duce cu gandul imediat ca relatia asta de corespondenta este de fapt si una de cauzalitate, numai ca inversa.

Voi, de profesie atei inraiti, incercati si chiar nu prea reusiti sa demonstrati ca Supranaturalul nu exista, folosind versete din Biblie, mai ales din Vechiul Testament. Stati si va luati in piept cu niste reguli ale unei societati de acum mii de ani, cu interpretari pe care niste oameni primitivi le-au dat unor evenimente petrecute in timpul lor sau chiar cu plasmuirile altora.

Tu vei parea un om primitiv nu numai pentru cei de peste trei mii de ani dar chiar si peste o suta. Primitivismul asta a fost cultivat de biserica si este intretinut de politica. Mesteci chestii regurgitate de altii - mnezo, supranatural -doar pentru ca "asa s-au impamantenit", nu ai nici-o idee, incerci sa polisezi un rahat si sa-l aperi de muste dar e un rahat nevertheless.

Bun! Stati voi si priviti in continuare in trecut, pentru ca eu privesc spre viitor.

Si ce vezi?

Link spre comentariu

...

Daca ai avut niste profi buni de mate sau fizica in scoala, probabil s-au pensionat anticipat din cauza ta.

» Post actualizat in 20 Jun 2014 09:12

Mama ma-sii de treaba, nu mai gasesc episodul ala din The Simpsons in care noua directoare incerca sa faca matematica pt. femei, discutind la ora despre culoarea unei formule si mirosul unui numar. Numai episodul ala-mi vine-n cap cind citesc unele posturi de-ale tale.

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Pe de alta parte, ar fi culmea sa ne apucam, pe baza studierii Bibliei, sa demonstram...

...Adica, serios acum, eu, ca om care crede ca Supranaturalul exista,

Tu ai citit mesajul inainte sa-l citezi?

Esti atat de obsedat de biblie si supranatural incat indiferent de subiect o dai inainte cu poeziile tale?

Eu ma plangeam ca mai de fiecare data cand vad pe cineva care invoca chestii care tin de evolutie, fara sa le inteleaga, dispare ca magarul in ceata cand se ofera cineva sa-i explice.

De unde lipsa asta de curiozitate si reluctanta de a invata ceva nou depre lumea care il inconjoara?

Dorinta de a-si proteja niste credinte, ferindu-se de cunoastere de parca ar fi periculoasa.

» Post actualizat in 20 Jun 2014 10:08

Nu avea legatura cu mine, desi ma citai, dar iti spun doar ca sa stii si tu. Cine trateaza (critic) povestile din biblie priveste intr-un trecut extrem de apropiat, de recent prin comparatie cu cel care se uita ca.....la poarta noua la ce-a fost inainte de Big-Bang.

Link spre comentariu

Acum, sincer, stiu ca voi aveti impresia ca detineti adevarul absolut

De obicei cind cineva baga replica asta vrea sa spuna "neghiobilor, credeti ca voi detineti adevarul, cind ar trebui sa va dati seama ca-l detin eu".
Link spre comentariu

Daca ai avut niste profi buni de mate sau fizica in scoala, probabil s-au pensionat anticipat din cauza ta.

» Post actualizat in 20 Jun 2014 09:12

Mama ma-sii de treaba, nu mai gasesc episodul ala din The Simpsons in care noua directoare incerca sa faca matematica pt. femei, discutind la ora despre culoarea unei formule si mirosul unui numar. Numai episodul ala-mi vine-n cap cind citesc unele posturi de-ale tale.

Nu tine asta cu metamatica.

http://activenews.ro/ionut-budisteanu-geniul-matematicii-stiinta-reusit-sa-dovedeasca-existenta-lui-dumnezeu-voi-merge-la-biserica-de-pasti_1832004.html

» Post actualizat in 20 Jun 2014 11:50

De obicei cind cineva baga replica asta vrea sa spuna "neghiobilor, credeti ca voi detineti adevarul, cind ar trebui sa va dati seama ca-l detin eu".

Abureala!

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Pai mai, HD... daca apelezi la stiinta nu e bine, daca apelezi la biblie (care evident trebuie studiata, desi versetele biblice au fost scrise pentru boboru' de rand), iar nu e bine...

Cum o dai, cum o intorci, nu e bine... Cum oare poti gasi raspunsuri daca efectuezi cautari cu ochii si urechile inchise ??

Am postat pasajele deoarece multi crestini cred cu ardoare si convingere absoluta ca biblia este un standard de moralitate si iubire...

Adevarul insa este total altul...

Motivul care m-a impins la citarea pasajelor din biblie nu este existenta sau inexistenta prietenului imaginar, ci ideea de moralitate si etica, care moralitate si etica a fost efectiv furata cu nesimtire si tupeu de religie...

Asta trecand cu vederea ca in biblie, exista pasaje in care d-zeu vorbeste direct catre om...

Sa inteleg ca biblia, pentru credinciosi, nu reprezinta insasi dovada existentei lui d-zeu???

Stiu, e umilitor sa-ti fie desfiintate argumente utilizand chiar intrumentele voastre de propaganda...

Tot incercai sa disociezi divinitatea adevarata de vechiul testament, dar iata cum insasi isusul vostru accepta vechiul testament ca fiind legea lui dzeu, si de nenumarate ori, vorbeste de d-zeul lui Avraam si Iacob, atunci cand face referire la d-zeu.

Adica insasi d-zeul vechiului testament...

Pai hai sa ne intelegem, exista doi d-zei in biblie?? Categoric nu!

Numai ca in vechiul testament omenirea era extrem de inapoiata, dzeu fiind manifestarea exacta a inapoierii mintale a societatii de atunci!
De ce insa Isus nu se dezice de vechiul testament???

Nu am timp acum sa caut, insa sunt tone de pasaje in noul testament care calrifica 'iubirea' lui d-zeu fata de oameni!
Ca sa nu mai zic de pasaje in care isus minte cu nerusinare, contrazicandu-se in afirmatii...

Culmea, doar daca 'studiezi biblia' observi aceste disconcordante flagrante si atacuri tupeiste si categorice la moralitatea existenta natural in fiinta umana!

Ptr. fiecare 'om de stiinta' adus de tine in argument, exista o sumedenie de alti oameni de stiinta opozanti...

Problema este ca stiinta nu este o disciplina care sa se ocupe cu studierea existente/indexistentei divinitatii.

Putin ii pasa stiintei de d-zeul vostru!

Stiintele se ocupa cu studierea mediului inconjurator si legilor care-l guverneaza.

Faptul ca prin acest studiu stiinta descopera diverse lucruri interesante care, cel putin logic (si de nenumarate ori, chiar concret) dizolva ideea existentei unei divinitati, well, aceasta este un produs secundar, nu insasi tinta stiintei!

Asa cum ti-am mai zis, locul d-zeului tau se afla acum doar in spatiul si timpul primilor 300.000 de ani de la big-bang...

Daca pana acum d-zeu vostru exista in fenomene naturale si boli, invinse sau explicate de omenire prin intermediul stiintei si tehnologiei, iata cum d-zeu abia daca mai are spatiu sa-si intinda presupusele maini si picioare (caci, deh, suntem creeati dupa chipul si asemanarea sa)...

Uite asa dzeul vostru ramane usor, usor fara spatiu de manevra, singurul lacas sigur ramanand doar mintea umana, care l-a si creeat!

» Post actualizat in 20 Jun 2014 12:22

Stati si va luati in piept cu niste reguli ale unei societati de acum mii de ani, cu interpretari pe care niste oameni primitivi le-au dat unor evenimente petrecute in timpul lor sau chiar cu plasmuirile altora.

Pai HD, pasajele din biblie sunt PREDATE IN SCOLI CHIAR ACUM!!!

PREDATE IN BISERICI sub forma de adevar absolut!

Evident, nu pasajele citate de mine, ci doar ce le convine popilor pentru a prosti incontinuare populatia incapabila de a citi cu ochii lor!!

Ia uite aici:

Mai mulți părinți de la o școală gimnazială din Timișoara o acuză pe profesoara de religie că i-a speriat pe copiii în vârstă de 9-10 ani din clasa a IV-a cu discuții despre flăcările iadului și despre "mamele ucigașe" care fac avorturi. Părinții mai spun că elevii au fost scoși din școală și duși la biserică în timpul orei de religie fără să li se ceară acordul. Deși cazul a ajuns la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, instituția susține că profesoara nu s-a comportat nepotrivit.

Link spre comentariu

Ca idee, cind o sa vezi titluri in care anumite cuvinte sint scrise cu majuscule, sa stii ca citesi un tabloid (cu toate ca ar trebui sa nu ajungi sa-l citesti, sau s-o faci doar ca esti curios daca vreo panarama are titele lasate sau tari).

A, e tipul care a cistigat concurusl ala... asa. Si tu ce-ai zis. Ca daca un baiat (cu siguranta foarte istet) a legat niste aparate intre ele, sigur e o autoritate in orice. Atit de autoritate ca nici nu trebuie sa-si justifice parerile. Daca scrie o gazeta ca A DEMONSTRAT CA EXISTA IISUS HRISTOS (chiar daca nu spune deloc cum), trebuie sa fie asa. Hai, as fi acceptat daca s-ar fi limitat la God, dar Iisus Hristos? Ceva gen am sanse sa-mi fuck credibilitatea pina la sfirsitul acestei fraze, sa vad cum o fructific.

Alte titluri recomandate:

Dumnezeu, Paştele, Senna şi Schumacher

Amenzi de 3,6 milioane de lei la controalele dinainte de Paşti

Le-am exportat britanicilor cozonaci de Paşti pe care scrie “bullshit”

20 de grade Celsius de Florii și de Paști

Prezentatorul gay, Mircea Solcanu, către familia lui Ionuţ Anghel: Sper ca Dumnezeu să vă ia şi celălalt copil

Ma tem sa nu fi scos la pensie si proful de romana.

» Post actualizat in 20 Jun 2014 11:50

Abureala!

Nu, dar... takes one to know one, eh?

» Post actualizat in 20 Jun 2014 12:27

Nu tine asta cu metamatica.

PS: unde scrie ca ala e matematician? Mi se pare doar un om intreprinzator si cu idei, dar nu vad de unde si pina unde reiese ca e matematician. Are vreo lucrare publicata? Macar olimpic e? A facut facultatea de mate? Ce-l face matematician? Editat de gn77b
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic