Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

S-a dovedit ca nu exista de mult. Doar ca unii nu vor sa accepte. Credinciosii nu cred ca nu exista. Culmea, nu? Ei, care cred toate gogomaniile nu cred ca nu exista Dumnezeu. :grinbandit:

Presupunem ca ai dreptate. Crezi ca ai puterea sa-i faci pe credinciosi sa creada ca nu exista? Daca da, baga!

Deci aparent inofensiva, chemarea la pace si iubire crestineasca. Baaaah, nu ne putem bate ca chiorii, ce avem de castigat? Sa fie pace pe pamant. Pana aici totul e bine.

Apoi vine mucul in fasole ...

Deci noi nu incercam sa-i faca sa creada. Nuuuuu, dar e mai bine sa creada. :crack:

Bah, cat de previzibili sunteti! Sa mor io, au trecut mii de ani si tactica voastra nu s-a schimbat de cand v-a luat puterea institutia laica. :crack:

Pana si eu am prevazut c-ai prevazut-o p-asta. Te-am facut!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A... ok, bun. Dar de Schrodinger ce parere ai? :)

Uite cartulia asta am furat-o dintr-o biblioteca pt ca am putut s-o fur. O gasesti la un anticariat cu siguranta. M-a uimit ce a scapat cenzurii pe vremea lu Nea Nicu:

http://psihoshop.ro/carte.php?idb=501

daca vrei, caut eu si postez 100 de exemple de oameni de stiinta care se duc la biserica si se spovedesc si care cred ca the big guy are dorinte si porunceste si daca nu i le respecti zice "sorry, no love for you, human".

dar chiar daca ar fi 1000 sau 10000, tot as crede-n continuare ca omu' poate sa fie foarte inteligent, chiar de-a dreptul stralucitor, exceptional si in acelasi timp sa creada ca sub patul lui traiesc niste spiridusi care devin invizibili de fiecare data cind se uita.

eu unul, chiar daca nu am nici un Nobel la activ, imi permit sa judec, atit cit ma duce capul (care cap tot the big guy mi l-a dat, cica, e vina mea ca nu mi-a dat si puterea de-al intelege si accepta?) si sa ma aliniez (partial sau complet) unei anumite viziuni asupra divinitatii.

pe scurt, daca acelasi Einstein ar fi zis "roaga-te, spovedeste-te, impartaseste-te sau vei arde-n Iad", as fi spus, ei bine, a fost un tip destept, da' toti le-avem pe-ale noastre.

nici nu e nevoie sa mergem mai departe de citatul meu de mai sus ca sa gasim un om de stiinta credincios. citez din alta parte, unde e mai complet:

I cannot understand why we idle discussing religion. If we are honest—and scientists have to be—we must admit that religion is a jumble of false assertions, with no basis in reality. The very idea of God is a product of the human imagination. It is quite understandable why primitive people, who were so much more exposed to the overpowering forces of nature than we are today, should have personified these forces in fear and trembling. But nowadays, when we understand so many natural processes, we have no need for such solutions. I can't for the life of me see how the postulate of an Almighty God helps us in any way. What I do see is that this assumption leads to such unproductive questions as why God allows so much misery and injustice, the exploitation of the poor by the rich and all the other horrors He might have prevented. If religion is still being taught, it is by no means because its ideas still convince us, but simply because some of us want to keep the lower classes quiet. Quiet people are much easier to govern than clamorous and dissatisfied ones. They are also much easier to exploit. Religion is a kind of opium that allows a nation to lull itself into wishful dreams and so forget the injustices that are being perpetrated against the people. Hence the close alliance between those two great political forces, the State and the Church. Both need the illusion that a kindly God rewards—in heaven if not on earth—all those who have not risen up against injustice, who have done their duty quietly and uncomplainingly. That is precisely why the honest assertion that God is a mere product of the human imagination is branded as the worst of all mortal sins.”

Heisenberg's view was tolerant. Pauli, raised as a Catholic, had kept silent after some initial remarks, but when finally he was asked for his opinion, said: "Well, our friend Dirac has got a religion and its guiding principle is 'There is no God and Paul Dirac is His prophet.'" Everybody, including Dirac, burst into laughter.[46]

As an author of an article appearing in the May 1963 edition of Scientific American, Dirac's reference to God was less acerbic: "It seems to be one of the fundamental features of nature that fundamental physical laws are described in terms of a mathematical theory of great beauty and power, needing quite a high standard of mathematics for one to understand it. You may wonder: Why is nature constructed along these lines? One can only answer that our present knowledge seems to show that nature is so constructed. We simply have to accept it. One could perhaps describe the situation by saying that God is a mathematician of a very high order, and He used very advanced mathematics in constructing the universe. Our feeble attempts at mathematics enable us to understand a bit of the universe, and as we proceed to develop higher and higher mathematics we can hope to understand the universe better."

deci Pauli era credincios, probabil practicant. pt. mine esential e "raised" a catholic.

Einstein si Dirac mi se par de bun simt, accepta limitele intelegerii umane dar nu le considera dovada a existentei unui Dumnezeu antropomorf, care are dorinte si care te taie de la portia de iubire daca nu faci ce-ti zice.

poate sa-mi spuna oricine, laureat al premiului Nobel, om de stiinta la NASA sau ce-o fi ca e esential sa te spovedesti si sa te impartasesti + toate ritualurile care mai sint, tot aiurit o sa-l consider.

Link spre comentariu

Agnosticu e cul pentru ca fumeaza ganja si i se rupe de nemurirea sufletului. Flexx.

Ca o curiozitate, am ajuns la pagina 666. Propun inchiderea topicului si deschiderea altului nou. Who's with me?

Link spre comentariu

Ateu = intelectual wannabe

Agnostic = cool dude

:crack: . Belbody.., tu te duci la medic sa-ti repare trupul, care este, in definitiv, doar un vehicul care iti transporta sufletul prin aceasta viata, ce nu intelegi?. Ei actioneaza doar asupra materiei si atat.., de ce nu invie si mortii daca sunt asa evoluati in materie de medicina, iti spun eu, pt ca acolo doar El poate schimba ceva. Medicina are granitele ei bine delimitate, iar sufletul nu se 'repara' la medic. Doar cine este orb sau rau intentionat nu observa acest lucru. psiho-terapeutul ce rol are, monser?!. E medicul sufletului din ce stiu eu, sau voi ii dati alta semnificatie profesiei lui?

Link spre comentariu

Presupunem ca ai dreptate. Crezi ca ai puterea sa-i faci pe credinciosi sa creada ca nu exista? Daca da, baga!

N-am nevoie de nici o putere. Pentru ca deja credinciosii stiu ca nu exista nici un c.acat si se amagesc aiurea. Mai ales spre batranete.

E mai greu cu recunoscutul.

Orice credincios stie in adancul sufletului cand se uita ei asa cu efort in cugetul lor, in interiorul lor, ca nu exista nici o vrajeala de god, viata de apoi, ingerari, norisori, reincarnare, si alte aiureli. Ei stiu asta. Nu e nevoie sa-i convinga nimeni.

Toata credinta e de fatada si pentru a parea ei oameni buni.

Link spre comentariu

Agnosticu e cul pentru ca fumeaza ganja si i se rupe de nemurirea sufletului. Flexx.

Ca o curiozitate, am ajuns la pagina 666. Propun inchiderea topicului si deschiderea altului nou. Who's with me?

eu am configurata interfata sa-mi arate nuj cite miliarde de posturi pe pagina, vad 222 de pagini. vezi cum percepem diferit aceeasi realitate?

N-am nevoie de nici o putere. Pentru ca deja credinciosii stiu ca nu exista nici un c.acat si se amagesc aiurea. Mai ales spre batranete.

sincer si eu m-am gindit de multe oir la asta. nu pot sa citesc mintea omului, da' banui ca pina si-n mintea lor credinta e subreda.

Link spre comentariu

:crack: . Belbody.., tu te duci la medic sa-ti repare trupul, care este, in definitiv, doar un vehicul care iti transporta sufletul prin aceasta viata, ce nu intelegi?. Ei actioneaza doar asupra materiei si atat.., de ce nu invie si mortii daca sunt asa evoluati in materie de medicina, iti spun eu, pt ca acolo doar El poate schimba ceva. Medicina are granitele ei bine delimitate, iar sufletul nu se 'repara' la medic. Doar cine este orb sau rau intentionat nu observa acest lucru. psiho-terapeutul ce rol are, monser?!. E medicul sufletului din ce stiu eu, sau voi ii dati alta semnificatie profesiei lui?

Toata stiinta medicala demonstreaza cu varf si indesat ca nu exista notiunea de suflet.

Notiunea de suflet e echivalent cu windowsul sau cu linuxul, sau cu suma comportamentelor unei masini, sau cu tot ce tine de comportament. "sufletul" e doar un soft mai complex, atat. Moare masina se duce si softul pe pwla. O parte din el ramane in memoria celor care raman dupa. Atat.

Link spre comentariu

eu am configurata interfata sa-mi arate nuj cite miliarde de posturi pe pagina, vad 222 de pagini. vezi cum percepem diferit aceeasi realitate?

Si la mine tot pagina 666 e. :laugh:

Link spre comentariu

si as mai zice ceva. dupa mine, demersul de-a folosi stiinta pentru a demonstra veridicitatea sau autenticitatea (zi-i cum vrei) Bibliei, si nici macar n-am zis existenta lui Dumnezeu, e la fel de eronat ca opusul.

Link spre comentariu

E mai greu cu recunoscutul.

Orice credincios stie in adancul sufletului cand se uita ei asa cu efort in cugetul lor, in interiorul lor, ca nu exista nici o vrajeala de god, viata de apoi, ingerari, norisori, reincarnare, si alte aiureli. Ei stiu asta. Nu e nevoie sa-i convinga nimeni.

Toata credinta e de fatada si pentru a parea ei oameni buni.

Ma eu cred ca tu esti El. N-arati chiar cum ma asteptam, Padre! :laugh:

Link spre comentariu

poate sa-mi spuna oricine, laureat al premiului Nobel, om de stiinta la NASA sau ce-o fi ca e esential sa te spovedesti si sa te impartasesti + toate ritualurile care mai sint, tot aiurit o sa-l consider.

Bina ma, este cum zici tu! :D

Asta le place femeilor cel mai mult sa auda :D

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Bina ma, este cum zici tu! :D

Stii ca asta le place cel mai mult femeilor sa auda? :D

faci tu un joc de agresivitate pasiva acolo (treaba destul de urita si probabil necrestina) da' hai sa ne prefacem ca nu ne dam seama :)

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

A... ok, bun. Dar de Schrodinger ce parere ai? :)

Uite cartulia asta am furat-o dintr-o biblioteca pt ca am putut s-o fur. O gasesti la un anticariat cu siguranta. M-a uimit ce a scapat cenzurii pe vremea lu Nea Nicu:

http://psihoshop.ro/carte.php?idb=501

:rolleyes: In cartulia aia Schrodinger deduce logic existenta ADN ului, tocmai in context evolutionist, inaintea oricaror indicii empirice.

Ce vroiai sa arati cu ea?

Schrodinger a fot un ateu "practicant".

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Detalii.

bunul Dumnezeu in nemarginita lui marinimie a facut ca acest minunat forum sa aiba la control panel o optiune "show N posts per page", implicit e setat un numar mic. reconfigureaza-l, Doamne-ajuta. daca nu merge, stii ce-ai de facut.

Editat de CalinD
Link spre comentariu

A invia mortu' e acelasi lucru cu a da timpul inapoi sau a calatori in timp. Nu se poate. Timpu merge doar dinspre trecut spre viitor in lumina ultimelor cercetari in domeniu.

Jeane, ia zi-mi tu, plantele se duc in Rai/Iad dupa ce mor? Dar animalele?

Daca a existat un Adam si Eva pentru oameni, a existat un Adam si un Ev pentru fiecare specie de animal prezent pe Terra? Si pentru fiecare planta?

A existat o vaca Eva si un bou Adam, o capra Eva si un tap Adam, o lacusta Eva si un lacustoi Adam, o vrabiuta Eva si un vrabioi Adam?

A existat o ceapa Eva si un cepoi Adam?

Dileme de genul asta ai?

Editat de Belbody
Link spre comentariu

faci tu un joc de agresivitate pasiva acolo (treaba destul de urita si probabil necrestina) da' hai sa ne prefacem ca nu ne dam seama :)

Bai, tu cand iesi cu prietenii la baut glumiti intre voi? :D Sau masurati cata vodca a pus ala in pahar si daca a dat restul la cent?

Editat de Cesar
Link spre comentariu

si as mai zice ceva. dupa mine, demersul de-a folosi stiinta pentru a demonstra veridicitatea sau autenticitatea (zi-i cum vrei) Bibliei, si nici macar n-am zis existenta lui Dumnezeu, e la fel de eronat ca opusul.

Nu-i adevarat. In biblie sunt scrise niste aiureli care acum 1500 de ani hai sa zicem ca le mai credea cineva, in lumina descoperirilor stiintifice actuale e de porc sa mai zici ca ce e scris in biblie e adevarat. Nu mai zic de cat ma enerveaza cele 500000 de interpretari si pilde, vai ce destepti erau aia de le-au scris! Maxim!

Plm, e o culegere de scrieri, povesti cu talc si atat. Nu fac nici o diferenta dintre "danila prepeleac", "punguta cu doi bani", "povestea lenesului" si Biblie/Coran. Same shit.

Editat de Belbody
Link spre comentariu

:rolleyes: In cartulia aia Schrodinger deduce logic existenta ADN ului, tocmai in context evolutionist, inaintea oricaror indicii empirice.

Ce vroiai sa arati cu ea?

Schrodinger a fot un ateu "practicant".

Cred ca ai citit o cu totul alta... carte. E mult spus carte. Sunt doua prelegeri tinute la nu-stiu ce universitate. Dar de ce tii sa arati ca stii cand n-ai citit cartulia? bai... cum sa zic, mie mi-ar fi rusine ... adica n-am atata tupeu :D

Link spre comentariu

Ma eu cred ca tu esti El. N-arati chiar cum ma asteptam, Padre! :laugh:

Nu sunt El.

Asa au crezut niste fraieri acu 2000 de ani despre unul cand delira ca e fiul nustiu-cui. Avea papagal si zicea pilde.

Nu sunt el, sunt doar mai inteligent decat media, nu e vina mea.

Si as completa pt CalinD: sunt convins ca luata singura, doar Teorema lui Pitagora, are o mai mare importanta istorica si in dezvoltarea omenirii decat 50 de biblii la un loc. As putea plusa si as zice ca biblia a facut mai mult rau decat bine. Doar pentru ca i s-a acordat o mai mare atentie decat merita.

Editat de Belbody
Link spre comentariu

Vizitator foxbat

jeane, o mica parere personala - doctorii aia..cum zici tu , psiho pupu sunt un fel de tehnicieni "software" . repara si ei , mai rescriu un pic din cod, mai dau o compilare..si..merge treaba

sufltul e ..alta macare de peste, acolo intervin ..cei despre caer e vorba aiaic, duhovnici..etc. cei care sunt plini de har.

fapptul ca niste ' ingineri IT de soft" lucreaza cu " mintea nooastra" n are legatura prea mare cu ..subiectul topicului

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic