Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

hahhaha

consecinte neasteptate ale unei legi (propuse) idioate.

Editat de jerry_mcrie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

cititi commenturile de la poza asta ... e absolut incredibil cata lume inculta exista in romania ...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=351333211600414&set=a.334076419992760.82506.334063119994090&type=1&ref=nf

Link spre comentariu

"eu cred ca ingerii ne sfatuiesc dar cand noi alegem o alta strada nu pot interveni,altfel nu am mai fi noi cei care decidem. avem toti posibilitatea de a alege cateodata din pacate alegem gresit si suportam consecintele."

X-(

"este DUMNEZEU si ingerul lui pazitor sincer......mi s-a facut pielea de gaina!!:)"

astuia ii dau locul 1

"Fratilor nimeni nu zice in textul de mai sus ca nu este poza trucata ! Da este trucata dar nu asta conteaza . Cine a facut-o a vrut sa scoata in evidenta esenta mesajului si faptul ca Dumnezeu este mereu acolo cand avem nevoie."

si ala e mort. :))))))

Link spre comentariu

http://forum.softpedia.com/topic/595426-ateism-faq/

Atat pentru atei, dar mai ales pentru teisti, poate inteleg naibii odata cam cu ce sa mananca ateismul asta.

Link spre comentariu

Sincer este foarte greu de crezut intr-o divinitate daca stam sa ne gandim ce cunostinte avem in ziua de azi. Insa unii oameni simt nevoia... simt nevoia sa se roage cuiva la greu, sa multumeasca cuiva pt norocul scos in cale sau sa dea vina pe cineva atunci cand totul merge prost.s

Nu sunt impotriva religiei... fiecare este liber sa creada in ceea ce vrea. Sunt insa, impotriva bisericilor. Biserica a ridicat religia la rang de afacere. Si nu doar cea ortodoxa... Toate...

Stiti cat cost un post de popa in Timisoara? 40 0000-50 000 de euro... Sunt convins ca este la fel in toate orasele mari din tara. Oare de ce? Fiindca fiti convinsi ca banii si-i scot ei dupa...

Am fost anul trecut prin prisma serviciului ce-l am la o manastire. S-a intamplat sa fie acolo Hramul Manastirii sau asa ceva... sa-i fi vazut pe Mai Marii si Prea Sfintii veniti in vizita... SUV-uri, masini de masini. Probabil in Logan ii doare fundu'. Unde-i smerenia ce trebuie sa caracterizeze o fata bisericeasca? Unde-i umilinta de care trebuie sa dea dovada? Nu sunt decat ceea ce au fost si inaintasii lor... niste imbuibati. Singurul care le-a mai taiat din macaroana a fost nea Ceasca... dar trebuie sa recunosc ca nu's fan comunism si deci nu am fost si nu sunt de acord cu metodele lui.

Si inca ceva. Sunt ortodox prin nastere... dar de ce Biserica Ortodoxa este subventionata de stat? Este singura institutie bisericeasca ce primeste bani de la stat... de ce doar ea? Principiul democratic ar trebui sa fie ori toti ori NICIUNUL. Dar bine, la alegeri dupa ce se incheie slujba si popa strecoara un "va asteptam la vot pe toti si daca se poate sa votati cu XXX"

Inca o problema ce ma deranjeaza ar fi pamanturile bisericesti. Eu unul le-as confisca pe toate. Sau le-as lasa cu cateva conditii... Manastirea XYZ are 10 ha de pamant? ARE! Atunci sa se infiinteze in interiorul ei un camin de batrani sau o scoala pentru copii....

Dar bine cine sa se gandeasxa la toate astea? Cine sa le hotarasca? Parlamentul? Dar este prea ocupat sa shimbe legea imunitatii... sa nu-i mai ridice DNA-ul asa usor... la naiba... daca si ei pot fi anchetati ce fel de parlamentari sunt? Cine ar mai fura atunci in Romania?

Link spre comentariu

E Constantin Necula, profesor la Facultatea de popi din Sibiu, consilierul Mitropolitului Ardealului.

Un tip poarte deschis si fain, unul dintre putinii preoti care imi plac.

Intamplator suntem si amici.

Link spre comentariu

Pentru cine plătești clopotele, Ionică?

Sunt din ce în ce mai puțin convins că am fi stat laic sau, punând altfel problema, sunt din ce în ce mai convins că există undeva în Constituție un articol pe care noi încă nu l-am descoperit (dar sigur l-a descoperit Băsescu, și așteaptă momentul oportun să ne lumineze) și care spune că Biserica Ortodoxă Română are drept de decizie finală în România. Știți, mulți dintre dumneavoastră, că plătim salariile preoților (și nu sunt puțini). Pentru unii plătim 60% din salariu, pentru unii plătim 80%, iar pentru ăia mai grași plătim integral salarii care ajung și la 8.000 de lei pe lună, cum e cazul Patriarhului Daniel.

Mai știți, probabil, dacă ne citiți, că plătim și salariile personalului neclerical, adică slujnicii de pe lângă biserici. Plătim și mare parte din opera de binefacere a BOR, căci multe dintre fundațiile creștin-ortodoxe au fost declarate de utilitate națională și sunt finanțate, deseori, de la fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului. Ultima dată, acum două luni, au primit 10.000.000 de lei. Plătim de ne spetim pentru Catedrala Mântuirii Neamului, pe lângă faptul că Guvernul i-a dăruit un teren care valora nici mai mult, nici mai puțin decât 200.000.000 de euro. Guvern generos, ce dracu’!

În fine, nu e zi să nu descoperim câte un ban public ce se scurge cu generozitate către dolofanii bărboși și fonfi. Așa, pentru că se poate. De exemplu, zilele astea am dat peste o altă cheltuială din bani publici, făcută în minunatul oraș Mioveni, care îi are drept destinatari pe băieții în negru. Astfel, Primăria Mioveni va cumpăra de la firma B&L Construct un “ansamblu de cinci clopote pentru catedrala ortodoxă din orașul Mioveni”. Laic sau religios, știm, totuși, că există legi care nu permit ca o instituție să cumpere lucruri destinate unei construcții care nu-i aparține. Astfel, este destul de greu de explicat de ce cheltuiește primarul din Mioveni, Ion Georgescu, 276.000 de euro pentru niște clopote care nu vor aparține Primăriei, nu vor fi montate în clădiri ale acesteia și nu vor fi folosite în interesul cetățenilor din Mioveni, ci în cel al slujitorilor BOR. O fi pentru slava eternă a lui Dumnezeu, dar, într-o țară normală, până la Dumnezeu, pe primarul de Mioveni l-ar mânca Curtea de Conturi și, eventual, pârnaia pentru deturnare de bani publici.

Publicat în Cațavencii, nr. 2 (80)/2013

Link spre comentariu

Mda... pentru un popa cinstit este foarte greu in ziua de azi. In primul rand fiindca sunt pe cale de disparitie... popii cinstiti adica. In al doilea rand este foarte greu sa impui omului din anul 2013 niste reguli, chestii morale transmise printr-o carte scrisa acum aproape 2000 de ani (asta in cazul Noului Testament).

Parerea mea este ca Biserica ar trebui sa caute si sa elimine focurul de infectie din sanul ei... apoi sa incerce sa vindece lumea din jur.

@shobolanule asta cu fiecare cult/secta are dreptate-i de cand lumea. Daca intrebi un penticostal iti va spune ca Biserica lui e Biserica lui Hristos, prima si cea mai buna dintre Biserici si ca invataturile transmise de ea sunt cele bune. La fel o sa-ti spuna si una iehovist, nazarinean, baptist etc... totodata aruncand cu noroi in celelalte Biserici. Adevarul este ca pana la marea schisma din 1054 a fost o singura Biserica... de acolo au derivat cea ortodoxa si cea catolica. Apoi rand pe rand au aparut satanismul (care este si el o religie), wicca - religia vrajitoarelor, si rand pe rand celelalte.

Tot timpul mi s-a parut ciudat de ce in cadrul crestinismului sunt atatea Biserici, Bisericute, Culte, Secte.............. la urma urmelor toate se conduc dupa aceasi carte. Cred ca banul conteaza si cam atat.:)

Ca un ultim aspect as vrea sa atrag atentia asupra imbinarii ortodoxismului cu religiile precrestine la noi in tara. Pana undeva in jurul ultimului razboi mondial romanii, mai ales la sate se conduceau dupa asa numitul calendar popular, calendar transmis de catre batranii satelor pe cale orala. Fiind adanc inradacinat nu a putut fi eliminat in intregime niciodata preotii neavand de ales si trebuind sa-l accepte in cadrul crestinismului. De aici fiecare sfant din calendar a preluat atributelor vechilor zei pagani peste care au fost suprapusi... sf. Andrei este patronul lupilor si in seara de sanadrei este de fapt Halloween-ul romanesc, Dragobetele, Rusaliile, Sanzienele, obiceiuri ca pomenile mortilor, colindele... Care aveti curiozitatea sa cercetati putin pe net gasiti totul...

Unii oameni mereu au simtit nevoia sa creada intr-o forta superioara careia sa-i atribuie diverse semnficatii, puteri etc. ceea ce nu era un lucru rau... si probabil ca nici acum nu este. Problema a fost, este si probabil ca va dainui in continuare in faptul ca mereu vor exista anumiti oameni gata sa profite de slabiciunile celorlalti, gata sa-i exploateze, indoctrineze... gata sa le limiteze accesul la informatie, la cunoastere... la viata. Aceasta problema trebuie rezolvata dar nimeni nu are interesul fiindca cei ce constientizeaza si au puterea sa faca asta nu vor. La o adica religia nu este pentru ei decat un alt mijloc de control al maselor si atunci de ce sa-si taie singuri craca?

Editat de Nevers
Link spre comentariu

Unii oameni mereu au simtit nevoia sa creada intr-o forta superioara careia sa-i atribuie diverse semnficatii, puteri etc.

Cu cât e mai cocalar manelistul, cu atât are mai multe cruciuliţe cu ventuze pe parbriz. Statistic e clară legătura cu nivelul de educaţie.

Link spre comentariu

Cu cât e mai cocalar manelistul, cu atât are mai multe cruciuliţe cu ventuze pe parbriz. Statistic e clară legătura cu nivelul de educaţie.

Ma refeream la omul de-a lungul timpului in evolutia sa din ultimile milenii nu neaparat la cei mentionati de tine. Astia clar nu au legatura cu religia sau orice altceva iar cruciulitele montate cu ventuze trebuie sa fie direct proportional cu nr. zalelor de la "lantu' de haur" ce-l poarta la gat.

Apropo de popi... banc:

Un preot catolic, unul ortodox si un rabin discuta despre gestionarea banilor primiti de la credinciosi.

Preotul catolic:

- Eu am o metoda foarte eficienta. Trag o linie cu creta pe jos si arunc banii in aer. Ce cade in stanga e pentru Dumnezeu si Biserica, ce cade in dreapta e pentru mine.

Preotul ortodox:

- Eu desenez pe jos un cerc. Banii ii arunc in sus; ce cade in cerc e pentru Dumnezeu si Biserica, ce cade in afara e pentru mine.

Rabi:

- La mine e cel mai simplu. Eu arunc banii in sus. Dumnezeu opreste ce-i trebuie, ce cade inapoi e pentru mine...

Link spre comentariu

nu :D

m-am prins dupa aia ca e vorba de film, replica ta era la vreo 3-4 replici distanta de film de-aia n-am priceput de la inceput

ma gandeam ca are @nevers vreo relatie cu cristos si nu gaseam in postarea lui :D

Link spre comentariu

chiar era vorba de film... Relatia aia intre mine si Hristos poate isi fac unii un obiectiv in viata din cautarea ei. Pacat c'o sa-i apuce batranetea si o sa realizeze ca n-au gasit nimic :tempted:

Editat de Nevers
Link spre comentariu

tu esti popa din filmul ala? :blink:

Pe bune... cu fecioara de ce nu se poate avea o relatie la fel de... profunda ca cu fi-su? adica ce? ea e mai fraera? eu vreau cu ea. fi-su vorbea in dodii.

Ma adresam lui Mikulas... el nu a inteles ca este vorba de film.

@ Ca cand aud ca cucu canta

Ca cam asa cantam si noi

Ca care dintre mine si tine

Canta mai tare ca casetofonu'

Link spre comentariu

Da... am vazut si eu reportajul. Popii sunt atat impotriva slujbelor la cimitirele private cat si impotriva cimitirelor private. Monopol... deh. Le vin o gramada de bani de acolo.

Ce treaba au ei? Ete... eu o sa pun sa fiu incinerat sau ingropat in gradina langa nuc. Ma doare undeva de slujba lor... Numa' de-al dracu si ca sa nu le dau lor nici un ban.

Taxe la nunti, botez etc... este o bucurie dar si la inmormantari? Sa fie in stare un preot sa zica... "nu-i fac slujba, nu-l ingrop ca nu are bani sa plateasca". Pentru mine este totuna dupa cum am precizat mai sus... dar cunosc caz real de om sarac si au trebuit sa puna vecinii mana de la mana altfel ramanea neingropat ca reprezentantul lui Dumnezeu a refuzat sa-l ingroape daca nu plateste nush ce taxe. Si atunci cum sa nu se duca dracu religia si biserica si tot? Da' ce... astia au impresia ca au de'a face cu oameni de acum cateva sute de ani? Sunt scarbit... .

Editat de Nevers
Link spre comentariu

Scobit-donat-ars-in vant sub forma de cenusa aruncat:)):))

Intrebare pentru actuali sau viitori popi

Dumnezeu a creat omul, pe Adam, din coasta lu Adam a creat femeia, pe Eva

Adam si Eva au fost izgoniti din rai si au avut mai apoi 2 copii, Cain si Abel

Cain il omoara pe Abel si fuge in tara lu Nod unde se insoara si are un copil pe nume Enoh

De unde ala mic si negru tara lu Nod si insuratoare daca erau doar el, tacsu , masa si raposatu fracsu??

Stiti cate lamuriri am primit din partea popilor sau a viitorilor popi?

ZERO-habar nu au avut

Si ma gandesc ca parintii mei au vrut sa merg la liceul te teologie ca doar ii meserie de viitor unde se castiga bine

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic