Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Shobolane, noi i-am cam pus de ceva vreme pe ignore pe cei trei cavaleri ai apoca-clismei - Endo_ro, Cesar si pasarica exulanta.

Ai dreptate, Luther a tradus prima oara Biblia in limba germana, dar sa nu crezi ca a facut-o pentru libertatea de opinie sau pentru culturalizarea maselor; erau mai fundamentalisti decat catolicii, pentru ei Biblia era singura "voce" care trebuia ascultata, singura manifestare "ever" a cuvantului divin. Restul era sarlatanie catolica. Luther si-a dat seama ca daca vrea sa se opuna papalitatii, ii trebuie o gramada de adepti, altfel o sa arda pe rug fara nici o discutie; Biblia nu putea fi contestata nici macar de catolici, asa ca, spre deosebire de catari si alte erezii, putea sa-i bata cu armele proprii. Noroc cu Gutemberg care inventase tiparnita - asa ca dintr-un anumit punct de vedere, inventia lui poate fi creditata cu demararea progresului de care vorbeai. Deci tot inventatorul, cugetul liber, omul de stiinta...

Cei care au lansat gaselnita cu protestantismul au argumentat in sensul ca etica protestanta mai degraba a furnizat "disciplina de productie" necesara capitalismului - un fel de climat propice muncii obsesive, similara oarecum modului de a munci a asiaticilor. Eu nu sunt de acord cu asta - parerea mea este ca tarile care au trecut la protestantism s-au trezit imediat intr-o lupta pentru supravietuire, vezi Olanda vs Spania, si au fost obligate sa utilizeze orice mijloace pentru a-si spori veniturile necesare razboiului. Aveau nevoie de nave mai mari, mai rapide pentru a gasi noi colonii si a face bani din comert, arme mai puternice, armata mai eficienta - deci le trebuia stiinta si tehnologie la greu. Cucerirea lumii a fost impulsionata de burghezie - care avea perseverenta banului, nu "inflamari" ocazionale pentru glorie sau "jihad"-uri. Protestantismul - desi mai fanatic decat catolicismul - le-a oferit, paradoxal, comerciantilor si bancherilor, tari in care puteau sa se dezvolte fara ingradirile pe care le aveau in imperiile catolice, pentru ca noua oranduire evanghelica avea nevoie de banii lor - chiar daca era "ochiul dracului", trebuia trecuta puntea, nu?

Raman la opinia mea ca dezvoltarea stiintei si tehnologiei au fost stimulate predominant in istorie de razboaie. Ne-am explorat planeta in urma razboaielor religioase, iar pe Luna am ajuns din cauza razboiului rece... Ca in filmul lui Kubrick, intai a fost arma, apoi unealta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin.........

Bai nene, cata copy paste-ul... Uite, te invat eu cum se face: daca gasesti un articol care ti se pare tie interesant, nu copiezi TOT de acolo si faci ditamai blocu' de text pe juma' de pagina aici, pui si matale un link...uite asa: http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11208

Iar despre ce scrie acolo... Am vazut articole mai convingatoare si in Can-Can sau Libertatea... Da' ma rog, sursa e Pravda, deci, acelasi lucru.

Nu sustin ca sunt eu mai destept decat savantii din Rusia, dar "rezultatele experimentelor" lor sunt niste ambiguitati imbecile. Dar normal ca ei "dovedesc" ceva, si lasa sa se inteleaga ca biserica a avut intotdeauna dreptate. Pana la urma, un proiect initiat si finantat de biserica, condus si organizat de credincios, nu va da niciodata rezultatul corect, ci numai rezultatul dorit.

Aceast "putere a rugaciunii", acea stare de relaxare "zen" a calugarilor, o gasesti muuult mai usor la yoghini. All that Nirvana shit. Si la calugarii budisti la fel. Calugarii crestini sunt cu mult in urma astora mentionati.

Sa vezi yoghinii si calugarii aia budisti ce isi mai regleaza tensiunea arteriala, repiratia, activitatea cerebrala si toate cele. Si stii cum o fac? ...Iti spun eu cum NU o fac. Nu o fac cu ajutorul tataluialfiuluisialsfantuluiduhamin+

Link spre comentariu

Rusii sunt renumiti pentru "dualitatea" lor stiintifica - au o stiinta serioasa, pe care o fac de cele mai multe ori in secret, au avut si probabil mai au inca orase netrecute pe harti in care se desfasoara tot felul de proiecte "undercover" pentru armata, dar au si o "bullshit" science, cu care KGB-ul a zapacit de cap atat populatia proprie cat si alte tari. Nu stiu la ce s-a referit endo_ro, dar stiinta kaghebistilor e inventata exact pentru a prosti oameni ca el; la rusi ortodoxia si politica merg mana in mana, ca la noi. Pe un alt topic am semnalat pana si ciudatenia unor cluburi moto - Night Wolves - cu doctrina ortodoxa, mistica si panslavista pe care il frecventeaza insusi Putin si pe care l-a "validat" patriarhul Moscovei, cel mai probabil ca sa devina replica mafiei "de stat" post-sovietice la infiintarea de chartere Hell Angels - si in general de outlaw MC-uri in Rusia. Doua cluburi romanesti s-au afiliat si ele - nu-i subestimati pe rusi, sunt asi in bullshitarea lumii...

Link spre comentariu

quote Endo_ro//

Oamenii de Âştiință din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfințită, semnul Crucii Âşi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăți vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.

Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruÂşii de gripă, hepatită Âşi tifos.

Proteinele viruÂşilor se încovoaie Âşi nu mai poartă infecția, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect Âşi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon Âşi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci Âşi în râuri Âşi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecție cu radiație magnetică.

Laboratorul Âştiințific al Institutului de Medicină Industrială Âşi Navală a analizat apa înainte Âşi după sfințire.

A rezultat că dacă se citeÂşte rugăciunea Tatăl Nostru Âşi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiația electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci Âşi una preventivă.

Apa sfințită nu este numai purificată, ci ea îÂşi schimbă Âşi structura, devine inofensivă Âşi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfințite, ca Âşi cum aceasta ar fi înțeles sensul rugăciunilor Âşi l-ar fi păstrat.

Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioÂşi.

"Apa "distinge" nivelul de credință al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfințeÂşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfințirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat Âşi necredincios, schimbările au fost nesemnificative

quote//

Si eu care credeam ca prostia are limite...Mai Endo, tu ai merita sa-ti faca astia statuie de aur in marime supranaturala in "Belivia", in centrul capitalei"Bigota"

Si ce prostie, sa mergi la medic, cand cu o cruce si un "tatal nostru" te vindeci instantaneu de tranji.

Auzi, daca faci trei cruci si doua matanii, de trei ori pe zi, inainte de masa, te vindeci si de cancer?

Nu ca m-ar interesa in mod deosebit, ca io unul sunt foarte atent la contraindicatiile si reactiile adverse ale unui anume tip de tratament.

PS, Stiu, Bogota e in Columbia, am fortat un pic,"sa iasa".

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Partidul te vrea tuns tinere, si Dumnezeu te vrea prost.

Voua nu v-a sunat niciodata suspect tot conceptul ala de Pacat Originar?

Pai ia sa vedem... Dumnezeu a facut barbatul si femeia (nu intru iar in subiectul asta hilar, hai sa o luam de buna), si le-a zis: "In mijlocul Gradinii Edenului, am pus un pom, din care nu aveti voie sa mancati, pentru ca pomul ala face FRUCTUL CUNOASTERII!!!" The forbidden fruit from the Tree of Knowledge... Come on, people! Cat de tare sa bata la ochi ca sa te prinzi ca ceva nu se leaga cum trebuie? Tre' sa bata la ochi pana ti-l invineteste? Pe vremea aia, cand s-a scris biblia, cei ce o propagau, urmareau un singur lucru: controlarea maselor. Normal ca trebuia sa ii indoctrineze, sa ii invete ca daca faci pe desteptu' ti-o iei peste bot. Trebuia sa crezi si sa nu cercetezi.

In ziua de azi, crestinii o tot dau inainte cu fructul oprit, pacatul originar, ne nastem toti pacatosi pentru ca Eva a fost o nenorocita, bla bla bla... De ce? din acelasi motiv: controlarea maselor, si asta se obtine doar daca masele devin usor de manipulat...Prostimea te urmeaza, aia desteptii pun prea multe intrebari. Asa ca...CREDE SI NU CERCETA, PACATOSULE! Pui la indoiala CUVANTUL DOMNULUI?!?!

Ce ma amuza pe mine, e ca cei mai multi credinciosi de aici (si in general) nici nu au citit biblia de la cap la coada. Pentru ca majoritatea celor care citesc biblia renunta imediat la religie. Daca ateii ar incerca sa faca un grup de oameni sa renune la religie, tot ce ar trebui sa faca e sa ii puna sa citeasca biblia. Restul vine de la sine. Mie greu sa cred ca un om care e suficient de inteligent ca sa poata citi Vechiul si Noul Testament de la cap la coada nu poate fi destul de inteligent incat sa isi dea seama ce este de fapt acea scriptura... Tocmai d-aia, foarte multi preoti isi pierd credinta pana termina teologia...raman doar cu o meserie.

Asa ca dragii mei, aveti de ales, niciodata nu va sta scris in frunte ce si cum trebuie sa fiti... Puteti fi "tunsi", sau puteti fi destepti. Puteti fi sclavi, sau puteti fi liberi. Nimeni nu va forteaza, nimeni nu alege in locul vostru. Choose wisely.

Link spre comentariu

.CREDE SI NU CERCETA

Fix raspunsu' asta l-am primit eu de la un popa. Logic gandind , cum iti poti propovadui religia (ca asa scrie la carte: "propovaduiti cuvantul domnului") cand tu insuti habar nu ai cu ce se mananca? Cum explici celorlalti lucruri pe care nici tu nu le intelegi? ( "crede si nu cerceta"). Adica sa te multumesti sa crezi ca o oaie de turma !

Link spre comentariu

"Stiinta" de formula AS - Ass? - si teorii elucubrante pe stil Pavel Corut. Endo_ro, citesti si Pavel Corut cumva, ca atunci toate se leaga?

Editat de Ancalagon
Link spre comentariu

Ahahahah... ce pizdos!

dar sa revenim la cercetarile cercetatorilor ortodocsi:

"A rezultat că dacă se citeÂşte rugăciunea Tatăl Nostru Âşi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică" ... decat putza de furnica!

Uita-te daca vrei la documentarul asta facut de niste oameni de stiinta din Rusia,Japonia si America asupra apei.Vei vedea ca gandurile ,sentimentele si cuvintele influenteaza apa.

http://www.youtube.com/watch?v=cmp6MgrPb24

Link spre comentariu

Culmea rautatii : sa-i urezi lui Isus ,in Vinerea Mare, weekend placut...

:crack: :friends:

Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau Âşi a captat un fenomen neobiÂşnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.

Cred ca de tot... :D

Link spre comentariu

Faptele sunt interesante, unele concluzii deplasate... Daca gheata are volum mai mare decat apa din care provine, e clar, e inexplicabil, deci e molecula lui Dumnezeu... Se poate aplica si aici ce ziceam mai sus de stinta ruseasca, fosta sovietica; atata doar ca acum se inlocuieste doctrina comunista cu ortodoxia si pe Pavlov il inlocuim cu patriarhul Kiril. Ce credibilitate mai poate avea un documentar stiintific care il aduce si pe un popa sa ne spuna ca apa e pomenita si in scripturi? Da, e pomenita, dar se transforma in vin... Cheers!

Intrebare, ce face Gizaz intre pasti si craciun in fiecare an? :scratch:

Sta in uter...

Link spre comentariu

De ce nu ne trazneste Mnezo cand scriem urat de Gizaz?

Uita-te daca vrei la documentarul asta facut de niste oameni de stiinta din Rusia,Japonia si America asupra apei.Vei vedea ca gandurile ,sentimentele si cuvintele influenteaza apa.

http://www.youtube.com/watch?v=cmp6MgrPb24

Da, right. :scratch:

Link spre comentariu

Alta intrebare, daca Gizaz a inviat si s-a ridicat la cer la tatal sau, la ce i-a mai trebuit trupul? Noi cand ne ducem la el nu ne luam trupul cu noi, il lasam sa putrezeasca in beci.. :scratch:

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic