AleXzpm Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 Salut, Vreau sa imi cumpar o motocicleta noua si firma de la care o iau imi cere urmatoarele: "Pretul motocicletei nu include pretul cartii de identitate si al numerelor rosii. Pt obtinerea numerelor rosii costul este de 300 RON, pentru emiterea cartii de indentitate, costul este de 125 eur" Stiu ca poate sunt intrebari idioate dar este prima data cand inmatriculez ceva, asa ca nu ma judecati :-). 1. Numerele rosii, nu este ceva ce pot eu sa iau? 2. Cartea de identitate, nu trebuia sa fie ceva gratis (care vine cu motocicleta ? ), sau nu este ceva de care pot eu sa ma ocup sa o iau de la politie/drpciv ? Mutlumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 (editat) Vânzător de 2 lei. Ar trebui sa iti vanda cu carte și numere roșii în prețul de vânzare al motocicletei. Fa l de ras, spune cine i. Eu n am avut problema asta, ce i drept, am întrebat din prima. Asta i romanism curat. Editat August 14, 2020 de Adrian M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JCDenton Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 Probabil se vand asa multe motociclete in perioada asta ca nu-si permite firma cateva sute de euro ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 De lei poate! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AleXzpm Postat August 14, 2020 Autor Share Postat August 14, 2020 13 minutes ago, john17 said: De lei poate! nu, 125 eur cartea . si 300 RON nr rosii. 27 minutes ago, Adrian M. said: Vânzător de 2 lei. Ar trebui sa iti vanda cu carte și numere roșii în prețul de vânzare al motocicletei. Fa l de ras, spune cine i. Eu n am avut problema asta, ce i drept, am întrebat din prima. Asta i romanism curat. hmm o sa incerc sa negociez Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 (editat) Acum 33 minute, AleXzpm a spus: 300 RON nr rosii. Mai taie din ele, da-le dreq! 17 lei placa moto + 13 lei autorizația provizorie (la care se adauga RCA pe 1-3 luni, altă poveste) https://www.drpciv.ro/document-details/taxe/5aaa78a1a172e07a9b042adf Și 125 € dacă nu există omologare de tip și tre făcută individuală. Câteva sute de LEI, cum spuneam. Editat August 14, 2020 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 vezi ce scrie in contract. taxele astea se numesc "pregatire de livrare". sunt taxe care se platesc si la masini, cel putin asa era acu cativa ani. mai intreaba si tu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 Pregătirea de livrare e cu totul altceva! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 oricum e mentionat in contract. pai un angajat al firmei trebuie sa mearga la serviciul inmatriculari cu actele dupa el si sa scoata numere rosii. apoi alt angajat trebuie sa duca mobra la rar. sunt niste servicii vandute de firma aia la acele preturi. poti opta probabil sa iei moto pe platforma si sa o duci tu tot pe platforma la rar si apoi direct numere negre. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 (editat) Sau poți lua tu nr provizoriu (cu 30 lei) și să te duci călare pe ea la rar! Editat August 14, 2020 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 mira-m-as sa fie un set de rosii doar 30 lei. 30 lei e doar asigurarea pe o luna. apoi mai trebe cv placuta nr moto 17 lei, cv autorizatie provizorie 13 lei, si parca mai era ceva. vine 60 lei, de 50 lei o duci cu duba la rar lejer. cat costa motocicleta, AleXzpm ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 Acum 59 minute, aethys a spus: mira-m-as sa fie un set de rosii doar 30 lei Miră-te cu spor! Nu un set ci UN număr provizoriu format moto. Sursa - drpciv, am pus link. Asigurare trebuie oricum ca să circuli pe stradă, o poți face "în vederea înmatriculării" pe 12 luni și, după ce o înmatriculezi, schimbi hârtia cu una pe care e trecut nr de înmatriculare. Oricum nu cred că e 270 lei rca pe un an la moto, poate doar dacă ești dăunaș fruntaș cu malus maxim. Pe un an, nu pe 90 zile cât e perioada maximă pt nr provizoriu! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 1 oră în urmă, taong_mapagbiro a spus: Daca puneti la bataie / indoiala/ cantar 10-20 lei ...topicul devine absolut inutil Pentru o diferenta de 50 -100 de lei ...ca saracu ma uitam la timp nu la bani ....pfff pai de aia am si intrebat cat costa motocicleta. la 15-20.000 euro mai conteaza 200 euro? oricum vin cheltuieli de genul astora de cateva sute de euro cu reviziile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 care 3000 euro, ca initiatorul zice de o mobra noua, de aia am si intrebat cat costa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AleXzpm Postat August 14, 2020 Autor Share Postat August 14, 2020 2 hours ago, john17 said: Mai taie din ele, da-le dreq! 17 lei placa moto + 13 lei autorizația provizorie (la care se adauga RCA pe 1-3 luni, altă poveste) https://www.drpciv.ro/document-details/taxe/5aaa78a1a172e07a9b042adf Și 125 € dacă nu există omologare de tip și tre făcută individuală. Câteva sute de LEI, cum spuneam. da, ai dreptate, asta cu numere rosii pot sa o fac eu. Intrebarea mea ramane - Cartea de "identitate" pt motocicleta, pot sa o fac tot eu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 Aici nu știu să-ți răspund, aș fi tentat să zic că e obligația vânzătorului dar nu stăpânesc zona asta. Acum 2 minute, AleXzpm a spus: Cartea de "identitate" pt motocicleta, pot sa o fac tot eu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AleXzpm Postat August 14, 2020 Autor Share Postat August 14, 2020 3 minutes ago, taong_mapagbiro said: Am sj specificat ...grosier ... Deja la una noua ...pare puieril sa te mai gandesti la 100-200 euro .! Uzual , la ceva nou , ( mobret sah masina ) , vanzatorul fave cartea ... ideea e ca nu vreau sa fiu pacalit, nu-mi place, si cum nu stiu intreb. sincer ma asteaptam sa fie o chestie pe care ti-o da oricum, fara sa o platesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AleXzpm Postat August 14, 2020 Autor Share Postat August 14, 2020 9 minutes ago, aethys said: care 3000 euro, ca initiatorul zice de o mobra noua, de aia am si intrebat cat costa. 5k eur - e un motor mic de incepatori, 400cc Just now, taong_mapagbiro said: Pai , in mod normal , este obligatia vanzatorului, pt ca agregatul este in proprietatea vanzatorului pana trece la tine ...( Banca , dealer ...etc ) inteleg, o sa vorbesc cu ei sa cer mai multe explicatii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AleXzpm Postat August 14, 2020 Autor Share Postat August 14, 2020 Just now, taong_mapagbiro said: Nu are treaba suma ...am pus asa pt exwmplu. Noaua fiind mobra ...intai trece prin proprietate importatorulii care este obligat sa faca omologare / carte , ca sa poata sa vanda produsul . inteleg. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 Dacă există omologare de tip cartea o emite vânzătorul. Cred că mai bine îi întrebi pe ei ce au și te informezi direct la rar despre emiterea cărții dacă trebe omologare individuală. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AleXzpm Postat August 14, 2020 Autor Share Postat August 14, 2020 Just now, john17 said: Dacă există omologare de tip cartea o emite vânzătorul. Cred că mai bine îi întrebi pe ei ce au și te informezi direct la rar despre emiterea cărții dacă trebe omologare individuală. Multumesc de sfat, asa o sa fac. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 Acum 44 minute, AleXzpm a spus: 5k eur - e un motor mic de incepatori, 400cc inteleg, o sa vorbesc cu ei sa cer mai multe explicatii. Totuși, nu vrei sa spui ce dealer e?? Ca tare sunt curios, cine iti cere ție bani pentru o vânzare incompleta. Îți mai spun o data, vezi ce ai în contract. Eu nu le as fi dat nici un leu, dacă nu acceptau sa facă ei cartea rar plus numere roșii. Ce i asta, tu dai banu, ei aduc moto ce se poate pune în circulație direct. Nu sa umblii tu după acte și taxe.. Asta i măgăria românească, mai, fac ei o ciupeala acum de 200 euro, ca tu n ai fost atent ce ai semnat la achiziție.... Hai,spune de unde o ai luat moto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AleXzpm Postat August 14, 2020 Autor Share Postat August 14, 2020 26 minutes ago, Adrian M. said: Totuși, nu vrei sa spui ce dealer e?? Ca tare sunt curios, cine iti cere ție bani pentru o vânzare incompleta. Îți mai spun o data, vezi ce ai în contract. Eu nu le as fi dat nici un leu, dacă nu acceptau sa facă ei cartea rar plus numere roșii. Ce i asta, tu dai banu, ei aduc moto ce se poate pune în circulație direct. Nu sa umblii tu după acte și taxe.. Asta i măgăria românească, mai, fac ei o ciupeala acum de 200 euro, ca tu n ai fost atent ce ai semnat la achiziție.... Hai,spune de unde o ai luat moto. inca nu am luat, prefer sa nu, negociem. Ca idee e vorba de Husqvarna svartpilen 401 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianserban Postat August 14, 2020 Share Postat August 14, 2020 Am citit pe repede înainte, dar eu când am luat mobra anul trecut nu mi-au luat nimic, dar rețin ca, după niște întrebări, ca ar fi fost 150 r pt nr roșii. Mi se par absurde sumele alea de care spui! Nu costă atât înmatricularea de la zero pana la nr finale, cu drum, cu deranj etc. Asta oricum o poți face tu și nu este mare bătaie de cap. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AleXzpm Postat August 14, 2020 Autor Share Postat August 14, 2020 11 minutes ago, iulianserban said: Am citit pe repede înainte, dar eu când am luat mobra anul trecut nu mi-au luat nimic, dar rețin ca, după niște întrebări, ca ar fi fost 150 r pt nr roșii. Mi se par absurde sumele alea de care spui! Nu costă atât înmatricularea de la zero pana la nr finale, cu drum, cu deranj etc. Asta oricum o poți face tu și nu este mare bătaie de cap. da cu inmatricularea ai dreptate, dar cartea aia de identitate, e inutil fara ea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate