Sari la conținut

Cafea, cafenele de specialitate si........ceaiuri

DonFlamingo
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 83
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

3 hours ago, Speedy.K said:

O cafea aromata si intensa dar nu arsa si cu aciditate scazuta?

Sunt si eu interesat de o cafea aromata dar cu aciditate scazuta.

3 hours ago, Penetru said:

cafeaua mai blondă este automat mai scumpă.

Are aciditate scazuta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 16 minute, Penetru a spus:

Illy mi se pare supraevaluată, problema cu Lavazza e că găsești boabe doar la kilogram, nu poți lua mai puțin pentru test.

Pai a fost pui de dac! Nascut in Austroungaria, niciodata trait in Romania, il chema Ferenc, ma-sa nemtoaica, ta-su ungur, trait in Temeswar, Wien, emigrat in Italia, la Trieste, da' roman. De-aia e scumpa cafeaua aia, e multiculturala.

🤪😜🤣

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Neata Ladyes😀 Am facut o cafea dimineata la un aparat La Marzocco de 4 mii de euro si vreau sa spun$%&*÷>* in el de aparat, cafeaua aceiasi pe care o folosesc, a iesit o porcarie acra 

Link spre comentariu

Am cunoscut o doamnă care gătea tot felul de mâncăruri foarte gustoase, probabil avea crătiți scumpe, altfel nu-mi explic.

Folosește 7-9g cafea măcinată foarte fin pentru un espresso simplu (sau 14-18g pentru dublu), ideal arabica proaspăt prăjită.

Încălzește bine espressorul, portafiltrul și ceașca înainte de preparare.

Măcinarea trebuie ajustată astfel încât să obții 25-30ml espresso în 25-30 secunde (pentru dublu: 50-60ml din 16-19g cafea în același timp).

Presarea cafelei (tamparea) se face ferm și uniform, cu o forță de aproximativ 13-20kg.

Apa folosită trebuie să fie purificată, la 88-95°C și presiune de 9 bari.

Activează extracția imediat după fixarea portafiltrului.

Un espresso perfect va avea o cremă densă, maronie, persistentă și gust echilibrat, fără amăreală excesivă sau aciditate pronunțată.

Ajustează măcinarea și cantitatea de cafea până când extracția și gustul sunt perfecte.

Link spre comentariu

Stiu si cratita stiu si povestea cratitei si povestea cum se face ,,SPUMA Spumelor ,, de espreso , ideea era ca nu inteleg de ce aceiasi cafea, aceleasi proceduri la un aparat atat de scump mj.a dat o cafea atat de slaba calitativ

Link spre comentariu

Acum 6 ore, Silver Arrow a spus:

Complicata lucrare.

@Penetru 

Tot ce am retinut: iti trebuie scoala.

Clar nu, trebuie un aparat decent si o cafea decenta si cam atat, in rest sunt doar dorinta de ,,exclusuvitate,, si mangaierea ego.ului, cum.si pun baietii pe veste tot felul de abtibilde😀

M.am plimbat un pic am stat si la hoteluri de superfite si la maghernite dar cea mai buna cafea am bautmo ontr.o ,,maghernita,  in Porto pe o straduta uitata de lume, in timp ce tipii/tipdle cu barista pe piept cum au dat asa si dau o cafea mediocra

Link spre comentariu