Penetru Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 Illy mi se pare supraevaluată, problema cu Lavazza e că găsești boabe doar la kilogram, nu poți lua mai puțin pentru test. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 3 hours ago, Speedy.K said: O cafea aromata si intensa dar nu arsa si cu aciditate scazuta? Sunt si eu interesat de o cafea aromata dar cu aciditate scazuta. 3 hours ago, Penetru said: cafeaua mai blondă este automat mai scumpă. Are aciditate scazuta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Aprilie 5 Share Postat Aprilie 5 Acum 16 minute, Penetru a spus: Illy mi se pare supraevaluată, problema cu Lavazza e că găsești boabe doar la kilogram, nu poți lua mai puțin pentru test. Pai a fost pui de dac! Nascut in Austroungaria, niciodata trait in Romania, il chema Ferenc, ma-sa nemtoaica, ta-su ungur, trait in Temeswar, Wien, emigrat in Italia, la Trieste, da' roman. De-aia e scumpa cafeaua aia, e multiculturala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Sâmbătă la 06:54 Share Postat Sâmbătă la 06:54 Neata Ladyes Am facut o cafea dimineata la un aparat La Marzocco de 4 mii de euro si vreau sa spun$%&*÷>* in el de aparat, cafeaua aceiasi pe care o folosesc, a iesit o porcarie acra Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Sâmbătă la 10:25 Share Postat Sâmbătă la 10:25 Am cunoscut o doamnă care gătea tot felul de mâncăruri foarte gustoase, probabil avea crătiți scumpe, altfel nu-mi explic. Folosește 7-9g cafea măcinată foarte fin pentru un espresso simplu (sau 14-18g pentru dublu), ideal arabica proaspăt prăjită. Încălzește bine espressorul, portafiltrul și ceașca înainte de preparare. Măcinarea trebuie ajustată astfel încât să obții 25-30ml espresso în 25-30 secunde (pentru dublu: 50-60ml din 16-19g cafea în același timp). Presarea cafelei (tamparea) se face ferm și uniform, cu o forță de aproximativ 13-20kg. Apa folosită trebuie să fie purificată, la 88-95°C și presiune de 9 bari. Activează extracția imediat după fixarea portafiltrului. Un espresso perfect va avea o cremă densă, maronie, persistentă și gust echilibrat, fără amăreală excesivă sau aciditate pronunțată. Ajustează măcinarea și cantitatea de cafea până când extracția și gustul sunt perfecte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Sâmbătă la 11:59 Share Postat Sâmbătă la 11:59 Stiu si cratita stiu si povestea cratitei si povestea cum se face ,,SPUMA Spumelor ,, de espreso , ideea era ca nu inteleg de ce aceiasi cafea, aceleasi proceduri la un aparat atat de scump mj.a dat o cafea atat de slaba calitativ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Sâmbătă la 14:20 Autor Share Postat Sâmbătă la 14:20 Pai trebuie sa calibrezi cafeaua în funcție de aparat. Macinatura, presiunea, temperatura. Doar atât știu că Nu mă pricep la espresso. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Sâmbătă la 19:59 Share Postat Sâmbătă la 19:59 Complicata lucrare. @Penetru presarea cafelei depinde de geanulatia ei, presiunea masinariei, tipul cafelei, ce tarie a aromei doresti... Am discutat candva cu unul priceput dar am uitat tot Tot ce am retinut: iti trebuie scoala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat ieri la 02:57 Share Postat ieri la 02:57 Acum 6 ore, Silver Arrow a spus: Complicata lucrare. @Penetru Tot ce am retinut: iti trebuie scoala. Clar nu, trebuie un aparat decent si o cafea decenta si cam atat, in rest sunt doar dorinta de ,,exclusuvitate,, si mangaierea ego.ului, cum.si pun baietii pe veste tot felul de abtibilde M.am plimbat un pic am stat si la hoteluri de superfite si la maghernite dar cea mai buna cafea am bautmo ontr.o ,,maghernita, in Porto pe o straduta uitata de lume, in timp ce tipii/tipdle cu barista pe piept cum au dat asa si dau o cafea mediocra Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.