RazvanLNI Postat 15 ore în urmă Share Postat 15 ore în urmă (editat) Salut, o intrebare pentru cei mai experimentati: De ce un CBR 900RR sc28 consuma uleiul Bel-Ray EXS FULL SYNTHETIC ESTER 4T 10W-50 dar nu consuma deloc uleiul IPONE R4000 RS 10W50? Regim de utilizare sportiv (viteze si turatii ridicate), consumul de ulei aprox 300ml, distanta aprox 300km. La regim de functionare mai linistit ( touring, oras) nu consuma ulei. Motorul functioneaza bine. Ambele uleiuri au fost testate conform celor de mai sus la cate doua intervale de intretinere. Orice parere, critica, gluma, intrebare sunt binevenite. PS Motocicleta are 100000 de km. Editat 15 ore în urmă de RazvanLNI new info Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat 13 ore în urmă Moderatori Share Postat 13 ore în urmă Eu am folosit Ipone R4000 RS si nu tin minte sa fie sintetic.Bel Ray-ul ce l-ai mentionat tu,este sintetic.Nici eu nu am avut probleme cu Ipone. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
piticot Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă IPONE R4000 RS este semi-sintetic, e mai potrivit pentru modelul tău de motocicleta... pe vremea când s-a fabricat (1992-1997) nu existau încă uleiuri sintetice. Bel Ray EXS full sintetic e un ulei mai nou și-l consuma. Nu e nimic în neregula cu motocicleta sau cu uleiul...pur si simplu nu se potrivesc...practic se halesc unul pe altul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RazvanLNI Postat 6 ore în urmă Autor Share Postat 6 ore în urmă (editat) Multumesc pentru opinii! Pare destul de firesc si logic, desi uneori imi faceam griji referitor la sanatatea motorului. Voi continua cu IPONE si voi supraveghea indeaproape nivelul de ulei. Bafta! Editat 6 ore în urmă de RazvanLNI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate