Sari la conținut

Raliul Dakar 2026

sprike
 Share

Postări Recomandate

Pun si aici ce am postat si pe feisbuc,nu pot sa ma abtin, la ce nervi am!

Eurosport Romania , cat de nesimtiti sa fiti sa nu aveti absolut nicio postare despre Emanuel Gyenes - Mani la Dakar in conditiile in care sunteti singurii de pe TV in Romania care aveti drepturi pe raliu?!
Nu stiu cine e prostul care comenteaza rezumatele, dar habar n-are despre ce vorbeste, nu si-a pierdut nici cinci minute din viata ca sa se documenteze despre ce comenteaza in conditiile in care are compatriot care isi apara titlul! Un dobitoc de comentator si un post de tot cacatul. Cine s-o mai uita vreodata la Eurosport MCTL!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mani nu se simte bine deloc, zice ca inclina sa se retraga. Vede dublu si nu se simte stapan pe mobra. Saracul baiat aproape ca isi cerea scuze ca s-ar putea sa se retraga. Bine, s-ar putea sa fie zisa pentru sponsori, ca nu trebuie sa uitam ca, la fel ca la alpinism, nefinalizarea trebii nu convine deloc sponsorilor, mai ales daca nu sunt cu adevarat cuboscatori ai fenomenului.

DPMDV Mani nu mai are nimic de demonstrat si, daca cumva o sa aterizeze la Otopeni la intoarcere, am de gand sa ma duc sa-i strang mana indiferent de deznodamant.

Link spre comentariu

Acum 1 oră, Speedy.K a spus:

Mani nu se simte bine deloc, zice ca inclina sa se retraga. Vede dublu si nu se simte stapan pe mobra. Saracul baiat aproape ca isi cerea scuze ca s-ar putea sa se retraga. Bine, s-ar putea sa fie zisa pentru sponsori, ca nu trebuie sa uitam ca, la fel ca la alpinism, nefinalizarea trebii nu convine deloc sponsorilor, mai ales daca nu sunt cu adevarat cuboscatori ai fenomenului.

DPMDV Mani nu mai are nimic de demonstrat si, daca cumva o sa aterizeze la Otopeni la intoarcere, am de gand sa ma duc sa-i strang mana indiferent de deznodamant.

pune-ti fratilor si voi linkuri cand gasiti informatiile astea. ce e asa greu un copy paste ?

Link spre comentariu

Acum 7 minute, Cavaleru a spus:

pune-ti fratilor si voi linkuri cand gasiti informatiile astea. ce e asa greu un copy paste ?

Unele info apar pe facebook  pe link Dakar Rally- nu l-am accesat

Altele apar pe situri sportive straine 

Mai este varianta Eurosport si Eurosport 4K cu retrospectiva la ora 22:00 si la ora 23:00

Eu urmaresc pe youtube care cred ca este cel mai rapid mod de afla noutati

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Cavaleru a spus:

https://www.facebook.com/share/14TZzDoTNCT/

Eu numai de pe contul lui Mani mi-am luat informatiile. In fiecare zi a avut filmulete acurte despre ziua anterioara.

Eutosportul a foat de kakat, cum spuneam.

N-am pus linkuri pentru ca m-am gandit ca toata lumea il urmareste pe Mani.

Ba, da io nu inteleg ceva: stiam ca daca chemi elicopterul pentru probleme medicale sau tehnicul pentru probleme cu mobra esti abandonat automat. Acum vad ca sunt o gramada care cheama tehnicul si apoi continua in etapa urmatoare. Nu maiinteleg nimic...

Cand il aud pe comwntatorul de la Eurosport spunand "am avut o situatie de pana" imi vine sa sparg twlefonul! Irina Margarina Dristor ar fi mandra!

Daca stie cineva cum il cheama pe natarau, dau o bere.

Inca ceva: astia au inventat o categorie in plus special pentruprincipalul sponsor?! Stock?! Trei Defender e toata clasa?!

Incredibil, Peterhansel este la al 35-lea lui Dakar. Are 6 victorii la moto, apoi 6 la auto.

Cand a concurat asta la primul lui Dakar Mani avea 4 ani.

Tocmai imi dau o bere singur: neinstruitul de la Eurosport se numeste Bogdan Nevel.

Link spre comentariu

El dublează comentariul oficial din engleză, mai face doar unele adăugiri. Aproape la fiecare etapă a pomenit de Gyenes. Se pare că problema-i la tine, ori ești fan fotbal și vrei can-can, ori pur și simplu nu ești atent. Nu e cel mai bun comentator de Dakar dar nici cel mai slab. 

P.S. Comentariul Eurosport e preluat integral de la Dakarul oficial, cel ce apare și pe youtube. 

Link spre comentariu

Pai suntem jurnalisti sau traducatori?! Exact asta ma deranjeaza.

A pomenit?! Normal ca a pomenit, ca e campionul en titre al clasei si pana la cazatura a fost primul in clasament. Dar nu ti se pare ca trebuia mai mult? 

Link spre comentariu

Nu. Gyenes e un pilot de duzină dpdv Dakar. Iar Eurosport e o platformă internațională.

Trebuie să respecte un anumit tipar. N-are treabă cu jurnalismul. E un simplu crainic. Eu urmăresc Dakarul din anii 90 și nici nu era comentariu în română. Doar un rezumat scurt al întregii ediții pe la TVR. Acum sunt informații gârlă peste tot, chiar și în timp real. Mă amuză că de vreo 2-3 ani se agită și românașii cu Dakaru... de când cu Roadbook Challenge-urile 🤣

Editat de vis-a-vis
Link spre comentariu

Acum 2 ore, vis-a-vis a spus:

Nu. Gyenes e un pilot de duzină dpdv Dakar. Iar Eurosport e o platformă internațională.

Trebuie să respecte un anumit tipar. N-are treabă cu jurnalismul. E un simplu crainic. Eu urmăresc Dakarul din anii 90 și nici nu era comentariu în română. Doar un rezumat scurt al întregii ediții pe la TVR. Acum sunt informații gârlă peste tot, chiar și în timp real. Mă amuză că de vreo 2-3 ani se agită și românașii cu Dakaru... de când cu Roadbook Challenge-urile 🤣

Il faci pilot de duzina pentru ca nu are rezultate si nu se afla in top la clasa mare?

Am prins is eu perioada cu rezumatele scurte difuzate la TVR, iar alte informatii din ziare si reviste

Totul in principal se invarte in jurul acestei clase - Original by MOTUL -

Inainte nu era asa ceva

Link spre comentariu

Acum 5 ore, vis-a-vis a spus:

No comment.

In qlta ordine se idei, am inteles eu gresit sau chiar l-a vizitat Nea Marcel in tabara de la Riad? Daca chiar a fost, frumos din partea lui cand pilotul sau are probleme.

Link spre comentariu

8 hours ago, vis-a-vis said:

Romanasii zici? Cu tot respectul, esti bine? Ai povestit vreodatat cu Mani sau cu orice "romanas" despre ce vezi tu la tv-u? Efortul fizic, mental, financiar si emotional?  Dar cu aia care se agita pe plan national cu "Roadbook Challenge"? Sau poate nu am inteles eu "amuzamentul" tau. Poate ne explici ce te amuza in a face un sacrificiu ca sa reprezinti tara la o competitie internationala sau sa participi ori sa organizezi un Roadbook Challenge. Din postari si vechime pe forum imi dadea impresia ca esti de luat in serios. Sper sa nu ma insel 

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Patrick_M a spus:

Romanasii zici? Cu tot respectul, esti bine? Ai povestit vreodatat cu Mani sau cu orice "romanas" despre ce vezi tu la tv-u? Efortul fizic, mental, financiar si emotional?  Dar cu aia care se agita pe plan national cu "Roadbook Challenge"? Sau poate nu am inteles eu "amuzamentul" tau. Poate ne explici ce te amuza in a face un sacrificiu ca sa reprezinti tara la o competitie internationala sau sa participi ori sa organizezi un Roadbook Challenge. Din postari si vechime pe forum imi dadea impresia ca esti de luat in serios. Sper sa nu ma insel 

Era vorba despre rally riderii de tastatură. Bagă Gyenes Dakar și Romaniacs de 20 de ani și abia de 1 an, 2 a început să fie luat în serios și băgat în seamă. Om consecvent și muncitor, nimic de reproșat. Doar că a îmbătrânit. N-are cum să mai aibă rezultate mai bune decât a avut până acum. Despre cei care organizează Roadbookuri, iarăși, nimic de reproșat, din contră... Dar fauna de acolo, cel puțin la început, erau doar pe băutură și socializare, n-aveau nicio treabă 🤣 

La "fanaticii" ăștia mă refeream, de 3-4-5 ani. Nu c-ar fi ceva rău, dar sunt cel puțin amuzanți...

În altă ordine de idei, cea mai mare tâmpenie mi se pare regula aia cu etapele maraton pe 2 zile, când n-ai voie să schimbi cauciucurile. Au venit cu ele praf în prima zi și au plecat cu ele cârpite. Dă-o dracu' de treabă. Mi se pare bătaie de joc. S-a dus dracu' clasamentul după etapa aia...

Acum 9 ore, sprike a spus:

Il faci pilot de duzina pentru ca nu are rezultate si nu se afla in top la clasa mare?

Eu am expus optica Eurosport și a economiei de piață, sponsori, expunere și cu ce vine la pachet toată treaba asta. Prin rezultate e pilot de eșalon 2-3. Ca să devii pilot de uzină trebuie să ai acel ceva, nebunie, talent, inteligență, o sumă de atuuri d-astea. Uite, exemplu, cei din America Latină, au început s-apară când s-a mutat Dakarul acolo. Au ieșit la iveală niște talente care n-au avut treabă cu Dakarul până atunci. Că, deh, țări sărace, mai puțină promovare pe segmentul ăsta și restul de piedici. Cum e și la noi. Mai e exemplul lui Ross Branch, care a apărut de nicăieri. Stă cam slab cu psihicu, dar uneori merge de rupe pământu'. Și tot dintr-o țară d-asta dubioasă, fără vreo aspirație de motorsport. Dacă Toby Price n-a mai prins loc la KTM, dă-ți seama cam cum stau lucrurile la vârf... Asta-i viața. O fi Gyenes cel mai bun din România la Dakar, dar n-a câștigat nicio etapă. E o legendă Dakar, la propriu, dar consecvența e atuul lui. 

Mai apar niște meteoriți, de obicei "tinere speranțe", dar în majoritate se sting destul de repede. E sportul celor consecvenți și cumpătati. Degeaba ești rapid, dacă nu termini toate etapele în primii 5-10.

Exemplu și Loeb... se câcâie de 10 ani să ia și el un Dakar, marele campion. I-a dat clasă boșorogu' de Carlos Sainz. 🤣

Acum 9 ore, sprike a spus:

Totul in principal se invarte in jurul acestei clase - Original by MOTUL -

și da, și nu... e o găselniță să mai atragă participanți, să mai ia și ăi mai slabi medalii și cupițe. Participam la concursuri MTB și la final se strângea gașca. Pe lângă medaliile de finisher (mare porcărie cu astea), se uitau băieții la clasamente... Pfoai, uăi, am ieșit pe 3 la clasă... Adică la ăia peste 40 de ani sau mai știu eu ce subgrupă... Dar erau săracii la o oră și ceva de cel mai bine clasat. 🤣

Știu că se promovează sus și tare, că ăsta e spiritul adevăratului Dakar, dar sa fim serioși, totul s-a redus la bani, nu mai e o "prietenească" de mult timp. S-a dus tot miezu de când acest la raliu nu se mai termină la Dakar (orașul ăla african din Senegal). Mai vor să dreagă busuiocu ăia cu Africa Eco Race, dar nu a ieșit ce trebuie. Toate elitele sunt în Arabia Saudită...

Nici nu mă omor după "relieful" lor. Juma' de traseu sunt numai cataroaie. În Africa era miezu', cu mega dunele alea nesfârșite...

Editat de vis-a-vis
Link spre comentariu

1 oră în urmă, vis-a-vis a spus:

În altă ordine de idei, cea mai mare tâmpenie mi se pare regula aia cu etapele maraton pe 2 zile, când n-ai voie să schimbi cauciucurile. Au venit cu ele praf în prima zi și au plecat cu ele cârpite. Dă-o dracu' de treabă. Mi se pare bătaie de joc. S-a dus dracu' clasamentul după etapa aia...

Nu sunt de acord cu aceasta regula de maraton si fara shimbare de cauciucuri - unii au mers pe jante ca sa termine etapa, cam aiurea  

Unii au dormit imprastiati prin desert 

Regula la clasa  - Original by MOTUL  este ca fiecare pilot sa-si faca reparatiile singuri fara asistenta in bivouac - cand Gyenes a avariat motocicleta a fost ajutat la reparatii si nimeni nu a zis nimic sau sa fi primit vreo amenda / penalizare la timp 

1 oră în urmă, vis-a-vis a spus:

O fi Gyenes cel mai bun din România la Dakar, dar n-a câștigat nicio etapă. E o legendă Dakar, la propriu, dar consecvența e atuul lui. 

In aceasta editie a castigat primele 2 etape la clasa Original by MOTUL 

Si mai are 4 vitorii de etapa catigate in editiile anterioare  respectiv cate o etapa  in fiecare an din 2018 pana in 2021

Editat de sprike
Link spre comentariu

Da, bre, la clasa asta, dar nu la clasa moto, dacă înțelegi ce vreau să zic. 

Per total e treabă de buget. Să poată participa la Dakar și cei fără mega sponsori sau chiar plătiți de uzină. Chiar el zicea că e mare diferență. Elitele termină repede speciala, mănâncă, masaj, dorm în rulotele alea cu toate condițiile, dimineață sunt ca noi. La ăștia neasistați e mult mai crunt. Apropo de faptul că totul se reduce la banii, înainte-i zicea Malle Moto, acum îi zice Original by Motul... 😆

Link spre comentariu

Acum 12 minute, vis-a-vis a spus:

Da, bre, la clasa asta, dar nu la clasa moto, dacă înțelegi ce vreau să zic. 

Per total e treabă de buget. Să poată participa la Dakar și cei fără mega sponsori sau chiar plătiți de uzină. Chiar el zicea că e mare diferență. Elitele termină repede speciala, mănâncă, masaj, dorm în rulotele alea cu toate condițiile, dimineață sunt ca noi. La ăștia neasistați e mult mai crunt. Apropo de faptul că totul se reduce la banii, înainte-i zicea Malle Moto, acum îi zice Original by Motul... 😆

Te-am inteles

Sponsorul dicteaza conditiile

Link spre comentariu