Sari la conținut

R6 Magheru - 08.03.2007


Baracuda
 Share

Postări Recomandate

multa sanatate Baracuda, felicitari pentru decizia de a-i da drumul, se pare ca astfel de comportament iti poate salva viata in cazul unui accident, daca nu e trafic. .... sa ne auzim numai de bine, esti un norocos, ne bucuram ca esti printre noi intreg .. (si psihic si fizic) .. ASFALT USCAT TUTUROR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 64
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Imi pare bine ca esti teafar.Si vreau sa iti multumesc ca ai impartasit experienta ta cu noi.Sper ca toata lumea care e pe forum sa ia aminte la sfaturi si sa traga fiecare concluzia.Pana la noroc sa stii ca Dumnezeu are grija de cei drepti.Eu cred ca asta a fost un advertisment la ceea ce se poate intampla cand mergi fara cap.Ai grija de tine si pot sa iti spun bine ai venit in randul nostru.Celor cu personalitate( cei care au cazut) :crack: .Am patit-o si eu da ,am avut genunchiere.De la icon.Mi-au salvat bine de tot genunchii desi prima parte care a atins asfaltu a fost genunchiu ,dupa aia umaru, capu si dupa aia alunecare pe spate cam 20m.Sper ca topicul tau sa nu fie doar un editorial pentru cei care citesc.Bucurestiul nu e ptr viteza si nebunii.Fiti siguri ca aveti cauciucurile incalzite si reflexele recastigate dupa cateva luni de pauza.Nu va uitati in stanga si dreapta ca sa vedeti cum va sta pe moto si nici daca se uita cineva la voi.Multumitii bunului Dumnezeu de fiecare data cand ati ajuns acasa cu bine.El chiar ne aude si vede tot ce facem.

Aveti grija de voi,mergeti cu cap, si purtati echipament.

Doamne vegheaza asupra noastra si ai mila de noi.

Amin.

Editat de iurox
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand, ma bucur foarte tare ca esti intreg si ca poti sa ne scrii ce ti s-a intamplat. Nu uita insa ca avem chiar acum, pe alt topic, o discutie despre cineva care nu a avut norocul tau, si nu mai poate sa ne scrie. Era incepator, greseala lui e poate mai scuzabila decat a ta... doar ca pe el il criticam destul de multi. Curajul de a povesti nu egaleaza curajul de a merge cu grija si legal, oricat de neinteresant ar fi / ne-ar face.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai multe chestii:

 

1) mă bucur că ai scăpat ieftin Âşi mă bucur că ai puterea să recunoÂşti greÂşeala pe care ai făcut-o; eu zic că asta-ți mai dă câteva vieți pentru anul ăsta; de ce? numai cine înțelege Âşi recunoaÂşte greÂşelile făcute evoluează deci îÂşi mai dă singur niÂşte vieți :crack:

 

2) acum ceva timp un tip zicea că l-a întrebat unul dacă e începător, pentru că-l văzuse blindat de echipament; realitatea e invers cred eu, cei cu experiență poartă întotdeauna echipamentul complet; cine n-a căzut nu se gândeÂşte la modul serios ce riscă ...

 

3) zicea cineva în thread aici că nu toată lumea are bani de echipament, Âşi aÂş întreba, dar capul tău cât costă? sau glezna? sau Âşoldul? pentru că nu-l poți cumpăra la loc, dacă nu ai bani de echipament, ți-ai greÂşit sportul, alergatul la sală e mai ieftin; the bottom line: n-ai bani de echipament nu ai ce căuta pe motocicletă

 

4) nu mai ziceți că să nu mai dați tare în oraÂş, că se subînțelege că în afară merge să-i dai tare, dar nu e chiar aÂşa ... nu avem autostrăzi unde să fie nevoie să te uiți numai în față, avem Drumuri Naționale SăteÂşti, unde balega, praful, rațele, câinii, tractoarele, copii, babele nebune, țiganii, gropanele etc etc sunt jaloane pe care trebuie să le evităm; ziceți mai bine că să nu mergem mai repede decât putem frâna în câmpul vizual pe care-l avem :wave:

 

încă odată felicitări pentru realismul de care dai dovadă, implicit ai mai primit o viată în plus față de racer-wannabees care dau cu motoru pe jos de 5-6 ori pe sezon Âşi niciodată din vina lor :hug:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va rog nu lasati topicul sa degenereze.

Pana acum este cel mai coerent topic de la sestiunea accidente pe care l-am citit. Se pot invata multe daca se pastraza acest ton al discutiilor.

Da ,ai dreptate ,dar chiar am simtit nevoia sa felicit initiatorul topicului pt SINCERITATEA de care a dat dovada! Inca odata ,felicitari !! :crack: :wave:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da ,ai dreptate ,dar chiar am simtit nevoia sa felicit initiatorul topicului pt SINCERITATEA de care a dat dovada! Inca odata ,felicitari !! :crack: :wave:

 

Subscriu!

Baracuda, multumesc pentru relatare. Ai facut bine ca ne-ai povestit si noua.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E bine de stiut cand mai sunt unii si cu noroc!Tot felicitari pentru sinceritate!Bine ca n-ai patit nimic, si eu am cazut anul trecut dar la viteza mult mai mica,am blocat fata pe marcajul de vopsea, n-a avut nimic dar am avut noroc ca nu m-a tavalit vreo masina!

 

Sper ,cum zicea cineva pe aici la un moment dat , sa nu ni se termine cartela asta norocoasa!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo fra!!!Ma bucur ca ai scapat fara mari probleme!!! cam aceeasi faza am patzit-o si eu....anu trecut la Moghioros!!! N-am avut tupeu nici sa mai povestesc ......nici macar la prieteni....senzatia e cumplita...cand te ridici simti si vezica poti merge simti ca te-ai nascut a doua oara....eu cel putin vreo 3-4 luni mi-a fost teama sa ma mai dau.....dar dupa o perioada am inceput dinou....incetisor...mai ales ca dupa pause lungi de stat....itzi pierzi dexteritatea....inca odata numa` bine si Asfat Uscat!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc mult pentru urari, sper ca macar o persoana sa invete ceva din ce am patit eu. Am trecut peste rusine si orgoliu, mi-am recunoscut vina in fatza unor oameni pe care nu i-am vazut niciodata in viatza mea doar cu speranta ca poate un motociclist cu mancarici in palma ca mine o sa se gandeasca mult mult mai bine inainte sa iasa pe strada.

 

Pana la urma asta ne omoara...atitudinea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fratili meu ai avut bulan asta e se intampla eu am mers toata iarna si f. mult noaptea plec cu capra la munca zi de zi cam pe la 2-3 noaptea e cam naspa stiu ce inseamna frig si mazga eu am enduro si cred ca era sa o tavaleasc de cateva ori dar asa cu talent si cu ajutorul la catva baieti cu masinile care cred ca noaptea sunt numai ei pe strada

sincer e cel mai periculos noaptea mai ales dupa cum ai spus si tu ai facut o pauza oricum tot respectul pentu tine si multa bafta in continuare sa te faci bine tu ca fieru e fier

asfaltt uscat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vreau sa mai impart cateva ganduri cu voi, din putina mea experienta pe 2 roti. De fapt sunt mai mult niste ganduri care tin de logica, simt al responsabilitatii si de ce nu de bun simt.

 

In primul rand, de distractia in 2 pe 2 roti. Stiu ca e frumos sa ai in spate o domnisoara care sa te tina strans in brate, ca e frumos sa plecati asa la drum de nebuni. Inainte de a face acest lucru consider ca trebuie sa te intrebi daca meriti ca acea persoana sa-ti incredinteze viata, daca ai suficienta experienta si responsabilitate pentru a avea un pasager. Te gandesti si la urmari nu ? Daca sa intampla o nenorocire ? Tu scapi...pasagerul nu. Daca ramane fara o mana/picior si de fiecare data cand te vezi cu el/ea iti aduci aminte ca din cauza ta a ajuns asa ? Ganditi-va ca o persoana isi pune viata in mainile voastre inainte de a arata cat de tare fuge bestia sau ce frumos e pe o roata

 

Eu am considerat ca nu sunt pregatit pentru a avea un pasager, desi mi-ar fi facut mare placere sa plec la drumuri cu logodnica mea. Ca atare...primul lucru pe care l-am facut dupa ce am adus motorul din reprezentanta a fost sa ii montez Kit-ul de monopost pentru a nu mai exista nici un fel de tentatie

 

Inca o chestie foarte importanta, de fapt...cea mai importanta este viteza cu care circulam. Acum sa fim seriosi, nu multi sunt cei care circula cu viteza legala, sau macar ceva apropiat de ea. Am citit aici de multe accidente : "I-a taiat calea. Nu l-a vazut. A intors si nu a mai putut evita. A fost nisip pe jos si nu a mai putut face nimic. A iesit o duba de pe o stradutza si a intrat in plin in ea"

 

Din pacate nu prea vrem sa vorbim si de viteza pe care o avea cel cu motoru. Pentru anumite persoane nu prea a mai contat a cui a fost vina :wave:

Merita ? Stiu ca e frumos...si mie imi place...dar merita ? Mergem in oras cu niste viteze mult mult prea mari...si suntem carne pe fier la orice impact, costumu ne tine doar intr-o bucata. Eu am avut norocul sa nu ma lovesc de ceva, altfel poate nu mai scriam acum aici. Trebuie sa ne gandim si la ce putem face noi pentru a evita surprizele care ni se prezinta in trafic, orice kilometru in plus pe cadran este o sansa in minus

 

Probabil o sa spuneti ca sunt ipocrit. Eu care am iesit la ora 1 noaptea in oras, 3 grade afara, 120-140 si slalom printre masini vin sa va spun de viteze si siguranta. Eh...eu mi-am invatzat lectia, si sper sa ma tina o viata intreaga de acum incolo. Sper sa ma gandesc mult mai bine cand o sa dau gaz, si macar daca risc (Risc pentru ca orice kilometru in plus peste limita legala este un risc) sa am eventual niste sigurante minime, cum ar fi echipamentu complet, vremea favorabila, eventual o strada lunga lata si libera fara stradutze

 

 

Sa aveti bafta mai multa decat am avut eu :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau ca ai patit-o dar e bine ca ai scapat complet intreg si ai tras si concluziile corecte. Boala grea dependenta de adrenalina. Daca n-ar fi periculos nu ne-ar mai place. Ma stiu pe mine cum sunt deci inteleg perfect pe altii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum am mai spus si eu in campaniile anti ipocrizie la un moment dat pe forum: daca nu ne-am da tare si daca nu ar fi acceleratia fantastica a motocicletei eu nu m-as da cu motorul!

Si odata cu acceleratia ca sa simti niste senzatii creste foarte tare si viteza!

 

Singurul lucru care trebuie in mod constant sa-l analizam este cand si cum facem acest lucru!

 

Un calcul constant si precis al riscurilor, toate simturile noastre trebuie sa fie 100% indreptate asupra condusului motorului si asupra cui ne vaneaza!Si mai sunt si multele variabile, tre sa fii tot cu ochii pe jos sa vezi ce suprafata e, daca nu a aparut nisip, ulei,etc. E complicat ca dracu! Dar ne place! Asta e, trebuie sa ne asumam riscul, daca nu, vindem motoarele si acceptam ca nu mai putem face fata, nu mai suntem dispusi sa riscam atat!

 

Eu am ales sa ies doar seara cateodata si in weekenduri, cel mai mult plimbari in afara localitatilor, un fel de motocilcist de weekend, nu ies ziua in oras fiindca ma plimb cu motorul doar de placere si deci nu am nici o placere in a ma da ziua in oras.

 

Doar parerea mea!

 

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baracuda sa stii ca ai foarte mare dreptate in privinta pasagerului.Inainte de a lua pe cineva trebuie sa fii sigur ca stapanesti mobra.Cand ai pasager se schimba situatia .Pana si tinuta de drum e diferita,unghiu de luat curbe acceleratia,franarea, totul e diferit.CHiar si oprirea si plecarea.NU mai spun ca trebuie instruit ce si cum sa faca inainte de plecare.E mare lucru sa ai un pasager cu care sa te intelegi bine la mersu pe moto.Aveti grija fratilor ca nici nu a inceput sezonu cum trebie si deja prea multe accidente.lasati constiinta sa va conduca ...si nu mana dreapta. :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baracuda frate sa te duci la biserica sa aprinzi niste lumanari fiindca cineva acolo sus te iubeste.

slava Domnului ca ai scapat numai cu atat!!

fierul se repara....si poate ne vedem la arc la :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate...sau de fapt din fericire fieru nu se mai repara.

 

La arc ne vedem cand vine noua jucarie, pana atunci va privesc cu invidie de pe 4 roti :hug:

Felicitari pt ca poti privi drept inainte ,chiar daca ti s-a intamplat ceva nasol.Toti cadem ,conteaza foarte mult sa te poti ridica(de pe jos si psihic) si sa poti privi INAINTE ,dar sa tragi invataminte din greseli :wave:

 

Ps:ce iti iei? :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pardon, si din greselile altora

 

Un geniu invata din greselile altora , un om mediu din greselile sale , iar un prost nu invata deloc .

Sper ca cei mai multi dintre noi sa ne aflam in primele 2 situatii .

Ai avut noroc , sanatate maxima si succes in alegerea noii motorete .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Barracudo, a vegheat Cel de sus asupra ta sa nu te infigi in nimic la cazatura. O lumanare aprinsa la o biserica ar trebui sa pui.

 

Bine ca esti intreg acum si bine ca ai deschis acest topic . Fierul e fier, plasticul e plastic. Alea se pot schimba/repara, costa doar bani. Corpul omenesc insa nu. Si doar o singura viata avem.Viteza si adrenalina fura capetele mereu.

 

 

Succes la noua motoreta :D

Ce o sa-ti iei, tot o vitezana ca R6?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...