Sari la conținut

Mobra

Postări Recomandate

Si cadrul unei motorete mobra de-amea pe care am avuto in trecut sa fisurat in acelasi loc.La suportul motorului.

Se mai fisurau chiar si blocurile-motor in special la surubul superior de prindere al motorului pe cadru din cauza vibratiilor.

La Hoinar cadrul a fost conceput mai robust.Aici Hoinarul este conceput a fi mai eficient fata de micuta mobra 50, mobra 50 Super si mobra Turist.

Mobra si mobra Hoinar au avut jentile rotilor foarte slabe din pacate.Se indoiau usor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutare,

Vrea sa-mi repar cutia de viteza a mobrei Hoinar pe care o am. Cine-mi poate furniza ceva piese pentru cutie la un pret rezonabil.

Simtomele sunt ca pana cand se incalzeste cutia imi sare din vitezele 2,3,4,5. Sincer nu am desfacut-o inca dar vreau sa am deja piesele care in general se uzeaza la momentul cand o fac.

Multumesc.post-66134-0-25872400-1357992949_thumb.jpg

Link spre comentariu

am eu cutie completa de hoinar plus alte piese de motor,doua ambielaje bune chiuloasa ,capac aprindere si ambreaj si alte maruntaie din motor.prima data vezi daca e reglata bine cutia de viteze.

Link spre comentariu

Salutare Salutare. Dragi prieteni, incepand din aceasta zi sunt si eu unul din fericitii posesori ai unei motorete Mobra S50 super. Mobra a fost cumparata de la o batranica ptr o suma modica (cand spun modic ma refer comparativ cu preturile cerute pe net in prezent ptr o mobra in stare medie) si a apartinut sotului care din p-acate a decedat in urma cu aprox 9 ani.

Aceasta piesa de muzeu a stata pe bara timp de aprox 10 ani sub protectia si dragostea unui covor persan, covor care a protejat-o nelasand timpul sa isi puna amprenta asupra sa.

Intentia mea este sa o "aranjez" si sa o pun in camera mea ca piesa de muzeu dar vreau s ao fac si functionala ptr a ma putea deplasa si face senzatie la intrunirile de pe plaiurile mioritice cat si cele din vecini.

Dati-mi voie sa va arat jucaria si sa va citesc parerile si impresiile ce vor urma.

PS: Vreau sa sa ma ajutati in a gasi o protectie de lant cu tot cu acele tuburi care intra pana in capacul stang al motorului ptr a fi completa.

Am o problema, nu stiu cum sa atasez pozele. Nu vad nicaieri o optiune in acest sens. daca cineva ma poate ajuta...

Am gasit si cum sa atasez. Scuze, oboseala dupa aproximativ 12 ore de munca isi spune cuvantul!

post-50710-0-06736400-1358198974_thumb.jpg

post-50710-0-47141800-1358199003_thumb.jpg

post-50710-0-34793600-1358199016_thumb.jpg

post-50710-0-85808300-1358199031_thumb.jpg

post-50710-0-98912300-1358199041_thumb.jpg

post-50710-0-68804300-1358199057_thumb.jpg

Editat de spitfiredragos
Link spre comentariu

Bun gasit Dragos!

E foarte draguta mobrentina ta.Sa cureti motorul cu o pensula si diluant apoi sa il stergi cu o carpa de bumbac.Are vopseaua gri-albastruie (originala).De obicei culoarea capacelor de aluminium ale motoarelor de mobra se scrijeleste si ulterior dispare cu totul insa vad ca mobra ta inca are acest strat pe capacele motorului.

La mine motorul l-am polisat si l-am suflat cu un strat de lac.

Cat despre intentia ta de a pastra aceasta frumoasa mobra in camera pe post de bibelou pot sa spun ca si mobra mea are momentan aceasi menire dupa ce am radiato.Foarte frumos!

Dar sa scoti toata benzina din rezervor pana la ultimul strop inainte de a o baga in camera ta.

Eu acum confectionez o vitrina de sticla cu rame de lemn vechi-lacuit, iar jos sub roti pun marmura alba granulata cu o perdea bordo.

O poza cu mobreta mea incarc mai jos.

Stima!

.

post-27109-0-37504900-1358252320_thumb.jpg

post-27109-0-68509600-1358252752_thumb.jpg

Link spre comentariu

Faine jucarii.Acum am adus si eu o mobra care vreau sa o refac pt pus in vitrina si iesit duminica daca nu ploua.Revin cu poze cum decurge lucrarea.

Link spre comentariu

Salut Edysson.La tine a ajuns mobra aia (primul model) verde cu semnalizari de la acel remat ?

Sal,nu! Eu o am de la un privat de aprox jumatate de an si am mai adus una dar nu completa de la un remat din Alba.E portocalie si nu e primul model ala cu furca intoarsa ,e modelul cu telescoape.Dar eu nu stiu sa fi facut fabrica mobra cu semnalizari,eram curios si eu sa o vad,am tot citit pe forum de ea!

Link spre comentariu

Motoreta din prima poza are in dotare un motor de Zundapp.

Imaginea cu acea domnisoara provine dintr-un film romanesc cu Florian Pitis care in acel film calarea acea mobra.

Filmul se numeste: ''Frumoasele Vacante'' daca nu ma insel...

Link spre comentariu

vand set motor Hoinar

-cilindru folosit dar in stare buna

-piston aproape nou

-segmenti noi

-chiulasa folosita stare perfecta fara reductie

ofer bounus un carburator tot de hoinar

pret total 150 ron

Link spre comentariu

Am gasit din intamplare urmatorul anunt: "S.C. TOHAN S.A. lichideaza stocul de piese schimb biciclete si motorete Mobra la preturi atractive."

Nu stiu daca mai este de actualitate, dar cei interesati se pot interesa la nr. de telefon de pe site.

sursa: http://www.tohan.ro/produsecivile.html

Editat de vali_slayer
Link spre comentariu

ma intereseaza sa cumpar hoinar, minimobra, mobra turist, carpati c1 daca are cineva....

Eu sunt din Timisoara.Stiu acel site.Tin minte ca am incarcat si eu acolo cateva poze, parca...

Poate te pot ajuta cu un Hoinar...ai putea venii aici dupa el sau iti este peste mana ?

Aveam un amic ce cred ca vroia sa vanda un Hoinar.

Link spre comentariu