Jump to content

The Flying Dutchman

Membru
 • Posts

  146
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by The Flying Dutchman

 1. Salut! Nu crede tot ce auzi. Eu am trei, unul are FIV, ceilalti doi nu au. Mai am o prietena care are patru, unul cu FIV ceilelti trei fara. Prietena e medic veterinar. Desi aparent ar trebui sa se ia prin saliva, sange etc, oarecum ca HIV, nu functioneaza intocmai dupa acest tipic. Oarecum corect. Poate muri de batranete. A doua parte a afirmatiei nu este chiar exacta, nu se declanseaza boala, nu are nicio boala, numai ca pisicul poate contracta usor o boala care sa-l afecteze grav si sa-i scurteze viata sau chiar sa-l omoare, datorita tocmai deficientei imunitare pe care o are, intocmai ca la HIV, cum am scris mai sus. Aparent singur ajutor sunt suplimentele imunitare si vitaminele, dar nici astea nu il vindeca ci doar ii intaresc sistemul imunitar. Succes cu plasarea pisoilor, atitudinea ta este mai mult decat demna de admiratie! Chapeau bas!
 2. Pentru cei trei de mai sus: Desi lucrez pentru o companie din Germania, locuiesc in Olanda. La mine in oras fiecare familie are trei tomberoane: - unul pentru gunoi menajer, fiecare familie are cod de bare pe el, se ridica o data la doua saptamani si platesti la kilogram; - unul pentru biodegradabile, se ridica o data pe luna; - unul pentru hartie/carton, se ridica o data pe luna. La nu mai mult de 50-100m de fiecare resedinta este un punct de colectare reciclabile (hartie, sticla, plastic), unde poti arunca aceste resturi, numai cu cardul (voi reveni la asta). La nivel de municipalitate avem vreo trei centre de colectare, unde poti arunca orice fel de gunoi. Intri cu masina, care este cantarita inaintea barierei, scanezi cardul personal, alegi ce fel de gunoi vei arunca, se ridica bariera, arunci gunoiul in ghenele destinate, mergi la iesire si opresti inaintea altei bariere, masina este cantarita, scanezi din nou cardul si vei fi taxat cu suma corespunzatoare cantitatii si categoriei de gunoi aruncat. Anual ai dreptul sa arunci o anumita cantitate de gunoi din fiecare categorie pentru care nu vei plati, din nefericire nu cunosc cat anume. Cardul personal sau familial este un card ordinar de la compania de gunoi, cu un cod de bare sau banda magnetica, iar el poate fi folosit la orice punct de colectare deseuri, urmand ca utilizatorul sa plateasca taxele aferente la sfarsitul anului financiar in curs. @smar2, si eu sunt confuz in Romania. Scuze pentru off topic.
 3. Exact asa cum credeam. Si la electrice consumul e dat dupa niste norme, nu e consumul din traficul obisnuit dar poti compara masinile intre ele, iar cel extraurban e destul de aproape de realitate. Iar daca nu esti de acord cu realitatea poti sa dai in judecata producatorul. Si sa o........... intrucat consumul e dat dupa niste norme. Dar noua ne place sa mancam cacao.
 4. Eu sunt curios sa aflu daca exista vreun producator auto ICE care declara autonomia reala. Hai sa nu ne scăpăm pe noi doar despre astea buleftrice!
 5. Sper ca plimbarea a fost placuta. Si mai sper ca nu au fost evenimente nedorite (daca va intrebati de ce am spus asta va rog sa va imaginati ca sunt ruda cu mama Omida sau ca ii stiu pe unii dintre participantii la tura).
 6. Drumul, greu sau usor, nu a avut nimic in comun cu ce a postat omul asta mai sus. A parcurs mai mult de 300 km numai pentru a fi prezent la intrunirea aia si nu a gasit nici macar un nenorocit de loc unde sa puna un amarat de cort. De aceea si-a luat jucariile si a plecat. Halal organizare! Si noi am aprecia daca ati intelege ce cititi. Drumuri bune sa aveti! Intalnirili a avutara un inconvenient mare, chiar foarte mare.
 7. Acelasi raspuns, nu. Nu se potriveste. Sigur ca esti liber sa incerci.
 8. Da, numai ca asta este mai scumpa, probabil pentru ca are "patima" timpului. Te pomenesti ca o fi ca vinul.
 9. Aproape sigur, doar ca tot la fel de sigur va prinde la publicul tinta. Asta a fost tare, recunosc. Mai ales venind din partea unuia care a lovit din spate masina calugaritelor cu motocicleta si le-a dat buna ziua trecand cu casca prin hayon, a cazut ca o balega stand cu motocicleta pe loc (cu tot cu nevasta) si a pierdut un top case in traficul din Bucuresti. Bag seama ca toate astea demonstreaza cu prisosinta ca va descurcati minunat pe motor. In mod sigur peste nivelul meu.
 10. Da, se poate merge pe autostrada. Vezi mai sus postarea colegului @Geologu, un scuter de 125 poate depasi lejer viteza minima de 5o km/h. In acelasi timp, toate camioanele, dubele si TIR-urile vor trece pe langa tine ca vantul.
 11. Foarte posibil sa nu capeti un raspuns, @john17 s-a rebranduit si acum se cheama @ENEOS. Mai bine folosesti telefonul.
 12. Daca asta nu ti se pare buna poti folosi cu incredere metoda sugerata de @l.u.v cu carpa muiata in apa. La mine functioneaza si la casca si la parbriz.
 13. La inaltimea asta merge foarte bine MT-03. Eu as zice ca merge si mai bine KTM 390 Duke.
 14. E usor de inteles. Statisticile astea se interpreteaza cam dupa ureche. Fiind multe masini inmatriculate in Bucuresti si Ilfov, este evident ca si numarul de accidente produse de acestea este mai mare. In loc sa interpreteze procentual, ei aleg solutia cea mai simpla: le cresc prima de asigurare. Probabil e valabil si pentru Cluj etc.
 15. @Nguyen, nu ai dreptate cu asta. Statisticile se fac dupa judetul unde sunt inmatriculate masinile care provoaca accidente. Si tot statisticile spun ca in Bucuresti si Ilfov sunt inmatriculate cele mai multe, deci este oarecum normal sa provoace cel mai mare numar de accidente.
 16. Acum am înțeles. Dacă era vorba despre limitare are sens.
 17. Cum ai ajuns la concluzia asta? Sper sa nu te superi.
 18. Eu am rezolvat la sectorul 1 de pe o zi pe alta, la fel ca @warlock. Nu mai dezvolt, ca se inflameaza lumea.
 19. Si ce te opreste sa te muti? Iti recomand Albania sau Kosovo, am auzit ca merge snur. Iti dau fiscalul fara sa-l ceri, se ocupa altii de vanzarea motoretei si scapi de ea fara bataie de cap chiar fara sa vrei.
×
×
 • Create New...