Sari la conținut

jilaveanucoste

Membru
  • Număr conținut

    41
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de jilaveanucoste

  1. Mulțumesc ! Am reușit sa ies un pic cu ea pe un drum forestier, dar mi se pare destul de manevrabila pentru gabaritul ei . La primăvara o sa m-a duc la Iezerul Șureanu , pe valea Cugirului, Lacul Canciu.
  2. Salut. De la începutul lunii noiembrie sunt posesorul unei Caponord. Nu am apucat sa fac prea mulți km cu ea ca a venit frigul. In putini kilometri pe care i-am făcut mi-am dat seama ca mi se potrivește ( vechiul KLE) îmi rămăsese mic » Post actualizat in 04 Dec 2017 21:48 A era sa uit cred ca a fost motorul lui Mircea .
  3. Acum câțiva ani făceam turing montan cu o Yamaha wr 400 cu rezervor de 12 litri. Nu am avut niciodată nevoie de benzina extra. Nu avem teritoriu atât de vast încât sa nu găsești pe o raza de 150 km stație de benzina. Mergeam cam 2500-3000 km pe an 90% offroad
  4. Salut. Am un exc 450 din 2005 si am o nelamurire. Cand pornesc motoru in partea dreapta unde este ambreajul se aude un zgomot, dar cand trag maneta ambreajului nu se mai aude. In rest motocicleta se comporta bine. Sa fie un motiv de ingrijorare sau este ceva normal.
  5. Exista diferente mari intre 990 si 950 (fiabilitate, intretinere, etc. )
  6. A incercat cineva la furca WP,( KTM) un ulei 10w ?.
  7. Cat de fiabile sunt modelele wr 250,300 ani 2008 - 2010 in comparatie cu alte marci (ktm,gas gas)?.Cum este cu procurarea pieselor ? Cum este ciclistica ?
  8. Cam cat de puternic se simte un Exc 525. M-am dat cu toata gama ktm 400,450,530,si gama 2T dar numai cu 525 nu.Ii chiar asa de speriat la pentru hard. M-am gandit si eu la unu avand in vedere ca echipat complet trec de 100 kg. De exc 530 am avut o parere buna ma cara pe toate rapele drept ii ca nu era asa agil pe portiuni tehnice poteci, dar nu mi sa parut agresiv. Sa fie 525 mult mai greu de controlat ?
  9. Este o motocicleta buna detin si eu una de 3 ani. Dintre enduro touring-urile de generatie veche nu as schimba-o cu nimic.Nu prea ai probleme cu ea mai mult chestii minore si enervante. Protectia la vant lasa de dorit la 1,90 m. Consumul este mai mult decat decent. Te impritenesti foarte repede cu ea. P.S. Se mai da lumea cu asa ceva ? Nu am prea vazut in ultima vreme nici pe drumuri nici activitate pe forumuri
  10. Am si eu KLE 500 (1994).In general este o motocicleta buna, merge peste tot dar nu exceleaza la nimica.Pe sosea merge bine fara sa o fortezi 100-120 , pe forestier de foarte buna calitate 80, merge si ceva incursiuni in padure cu cauciucuri adecvate dar foarte finute.Ca si calitate consumul 4,5% cu pinioane (17-42), este destul de fiabila avand in vedere varsta ei.Mi se pare destul de manevrabila si in teren ,asta este parerea mea avand si cativa ani de experienta pe hard enduro.Nu este o motocicleta cu o personalitate puternica dar este un bun companion de drum.
  11. Am WR 400 de 3 ani si niciodata nu am avut probleme la pornire, de fiecare data pleaca din prima la rece, doar daca nu o pornesc 3 saptamani trebuie sa ii dau 2-3 pedale.Dar asta inseamna sa cureti carburatorul cel putin o data pe an, filtru de aer spalat si uns cel putin cand faci schimbul de ulei ( eu il spal cam la 5 ore de functionare). Treaba cu reglajul la carburator ii un pic mai complicata.Teoretic inchizi surubul de aer de tot si apoi il desfaci 2-2,5 ture.Dupa ce porneste te dai cu ea cateva ore.Apoi desfaci bujia si o verifici, daca ii prea alba mai strangi o jumatate de spira si iarasi o iei de la capat. Daca ii prea neagra mai desfaci o jumate de tura. O spira inseamna o rotatie de 360 grade. Incearc sa montezi si un filtru de benzina. Verifica si gatul de cauciuc care face legatura intre carburator cu cilindru sa fie bine strans si sa nu fie crapat
  12. Apropo de cazaturi iubesc "Hard Enduro'u", dar ma dau si pe strada si vreu sa zic ca prefer sa cad de 10 ori pe zi la enduro decat o data pe strada.Exista mult mai putine riscuri sa te acidentezi serios la enduro decat pe strada.Si in padure esti doar tu cu motocicleta in timp ce pe strada ai oglini ,semnalizari,tot felul de nebuni pe langa tine.
  13. Mai patesc si eu la wr-ul meu de 400, dar doar cand il dau peste cap de pre multe ori. Si deja merg pe el de aproape 3 ani. Mai foloseste cineva alt ulei la wr in afara de Motul ? Ce ziceti de Repsol.? Amici de-ai mei din alt oras il folosesc de cativa ani buni la KTM-uri. Momentan folosesc Motul 7100 10w40.
  14. Ce fel de ulei folositi la WR 400 ? tip,vascozitate, marca , pret .
  15. Ca orice sport cu motor si practicarea enduro-ului costa destul de multi bani (ma si mir cum de sunt atatia practicanti),care cere sacrificii financiare.De aceea multi enduristi merg cu ce isi permit.Bineinteles ca si mie mi-ar placea un WR450 sau exc450, din generatia noua dar asta este deocamdata ne dam cu ce putem.Ceea ce am observat la Yamaha ca este un pic mai pretentioasa la reglaje dar daca o intretii cum trebuie nu ai probleme cu ea.KTM-ul poti sa il tranteesti in teren de 1000 de ori ca nu pateste mare lucru si daca pateste cu un "patent, un ciocan si o bucata de sarma" il poti repara la fata locului.
  16. Acuma cred ca foarte important este modul de intretinere al motocicletei.Poate sa fie fiabilitatea intruchipata, daca ii schimbi uleiul si consumabilele doar can iti aduci aminte, atuncea clar o sa ai probleme cu motocicleta. Cat despre care ii cea mai buna, cred ca s-au scris mii de pagini pe aceasta tema. Cea mai buna este cea pe care o ai. Am avut ocazia sa testez aproape tote modelele de cilindree mare de la KTM, exc 450,530,300 2T.Motivul pentru care am ales wr400 este ca nu pot eu sa merg la nivelul unui exc450 (deocamdata), asa ca wr 400 imi vine ca o manuse.Nu sunt incepator, am ceva experienta, ultimul motor a fost un DR350S cu care pot sa spun ca mergeam destul de bine, dar castigand experienta iti dai seama ca o motocicleta din clasa Dr are o gramada de lipsuri ,(suspensii,frane,etc),asa ca logic a fost sa aleg un motor nu extraordinar de agresiv ,dar suficient de potent pentru hard enduro. Nu stiu eu cate poate face ea.
  17. Mi-ar fi placut exc-ul doar pentru electromotor .
  18. Din Noiembrie 2011 sun posesorul unei WR 400.Ce sa zic merge super bine.Am mai facut unele reglaje la suspensie, raportul de pinioane dar in rest este ok.Am avut de ales intre exc400 si wr 400.Acuma ma bucur ca am ales wr-ul, poate ca si exc400 nu mergea la capacitatea maxima.
  19. Da.Se poate inalta dar nu din telescop, ci din sistemul de parghi de sub telescop.Acolo sunt 2 lingurite ca sa le zic asa si sunt pe marimi.Poti confectiona si tu daca cunosti pe cineva .Din aluminiu sau si din alt fel de metal. http://www.ebay.de/itm/Heck-Hoherlegung-Suzuki-DR-350-Bj-90-99-35mm-neu-/170604975966?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item27b8d9575e
  20. Ce marca de ulei folositi la WR400, si ce tip ? m-am gandit la motul 7100, 10W40 credeti ca este ok?Mai este si 300V de la motul dar este mai scump.Voi ce imi recomandati ?
  21. Ma intereseaza ce probleme pot aparea la modelul asta de motocicleta (ma refer doar la motor), cat de repede se uzeaza? Ca, acuma stau in dubii, vorbind cu mai multi oameni uni zic ca, da este o motocicleta excelenta , altii din contra ca nu ii asa buna, ca mai bine imi iau KTM.Asa ca intreb pe posesori ,Cat timp v-ati folosit de o asa motocicleta, cati km pe an ati facut si in ce conditi ,(bineinteles respectand intervalele de intretinere),pana au inceput problemele ?
  22. La ce nivel de fiabilitate a motorului se afla WR400 f? Comparabil cu EXC-uri,CRF-uri,etc. sau cu XR,DR etc ?
  23. Ma intereseaza si pe mine un WR400F dar habar nu am nimic despre acest model.In primul rand ma intereseaza fiabilitatea motocicletei.Este construita ca si oricare motocicleta hard enduro? adica te apuci odata la 2-3 ani sa desfaci tot motorul? sau este comparabila, de exemplu cu fiabilitatea unei XR400,DR350 etc.
×
×
  • Creează nouă...