Sari la conținut

adimotor

Membru
  • Număr conținut

    496
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de adimotor

  1. Nu am folosit 50/50 dar cand am luat mobra, era echipata cu michelin anakee adventure, aveau un profil zic eu de vreo 70/30, au fost ok, dar fata era zgomotoasa la rulare, principalul neajuns pentru mine si mie personal nu imi dadeau un sentiment de siguranta pe curbe, la cat ma pricep. Cred ca pe un offroad usor spre mediu, fac fata bine. Eu personal nu am mers pe off road cu astea, dar am mers cu metzeler tourance next pe drumuri rele de tot si s-au descurcat si ele si eu, in sensul ca nu am cazut, din fericire. Avantajul lor e ca tin mult, le-am schimbat pe la vreo 13.000 km si cred ca mai mergeau cel putin 3-4000 km dupa cum se vedea profilul pe mijlocul lor, cel putin roata spate. Bafta la alegere.
  2. Ce vaselina se foloseste pentru intretinere cardan?Mersi. Are cineva km facuti cu michelin road 6, o parere personala despre ele? As incerca si marca asta dupa conti road attack 4 si pireli st 2, asta pana apar marimile pentru mobrele bmw r1200gs la pirelli st 3, lansat in ianuarie anul asta. Mersi. Cred ca am postat gresit aici.
  3. Ati vazut pozele cu noul 1300gs?Adica ce se presupune ca ar fi noul 1300gs.Ce parere aveti la nivel de cum arata, in special farul, daca intr-adevar este forma lui finala, lasand la o parte tehnologia noua pe care o va avea.
  4. Are cineva Schuberth E2, ne poate spune cum este?
  5. https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm Un site cu review-uri despre cauciucuri all seazon si multe altele.
  6. Deci sa inteleg ca ajustarea jocului prin inlocuirea supapei nu este o operatiune acoperita de garantie. Ok. Nu are niciun zgomot, nu se aude nimic suspect, asta mi-a spus si mecanicul, doar ca are acel joc si trebuie schimbata o pastila. Mersi de informatie. Toate cele bune.
  7. Am si eu o nedumerire legata de garantia motocicletei si poate este cineva care ma poate lamuri. La revizia de 20.000 km, cu ocazia verificarii jocului la supape, s-a depistat ca exista un joc la o supapa si trebuie schimbata o pastila. Lucrarea asta ar fi acoperita de garantie sau nu? Motoreta inca nu are un an de la inmatriculare, e fabricatie 2022. Am avut eu ghinion. multumesc anticipat.
  8. Protectia de far nu este legala, sunt doar pentru offroad. Eu iti recomand Puig pe considerentul ca e cel mai usor de montat, doar in 2 suruburi si atat. Se comanda de la louismoto,este 93 de euro cu transport.Pe motea sunt si multe chestii luate de la chinezi pe care ei le vand de 10 ori mai scump. Daca faci offroad, iti trebuie si o extensie la talpa de cric lateral, e obligatorie zic eu, o protectie de cardan, adica e bine sa ai niste protectii ca sa eviti niste costuri mult mai mari ulterior, in caz ca o scapi.Uite ce mi-am pus si eu.
  9. Pentru ca de-a lungul ultimilor 10 ani am folosit doar cauciucuri metzeler tourance/next si pirelli trailmax, am vazut ca mai mult sau mai putin recent au mai aparut pe piata si bridgestone battlax si continental road attack. Am citit review-uri despre ele, dar daca imi poate spune cineva, din proprie experienta, daca sunt mai bune (aderenta, stabilitate pe ud si uscat, etc.) comparativ cu metzeler sau pirelli. Mersi.
  10. Rog un moderator/admin sa imi stearga postarile din data de 14 si 15.02.2023, daca se poate. Mersi. Cred ca discutia cu privire la subiect s-a incheiat. Nici eu nu o sa mai intru pe aici. Da, ai dreptate Adrian M., scuze. O zi buna.
  11. Ce am vrut sa spun eu si ce ai inteles tu. Te-ai suparat chiar fara rost. Am vrut efectiv sa vad daca are cineva informatii noi sau mai multe despre noul gs 1300, iar restul informatiilor le-am expus de pe youtube. Nu a fost vorba de care e cea mai tare sau cea mai cea motoreta si nici nu am zis ca gs-ul e cea mai buna. Nu puteam sa fac afirmatii bazate pe experienta proprie pentru ca Ducati V4 Rally nici nu a fost livrata cuiva, este diferita fata de multistrada v4/v4s, ktm 1290 R si triumph Tiger Explorer nu are nimeni pe aici prin judet si deci nu as fi avut cum sa merg cu ele. Am si facut precizarea ca impresiile sunt cele auzite pe youtube. Si clar ca nu are nimeni Ducati Multistrada V4 Rally si nu stiu daca sunt multi care au KTM Super Adventure 1290 R sau Triumph Tiger 1290 Explorer, af 2022, la care am facut referire, ca sa poata face un test comparativ. Fiind pe forumul de gs am asteptat pareri de cei care au gs/gsa, nu m-am gandit ca o sa intru in polemica neintentionata cu posesorii altor marci de motocicleta. Eu sunt fan de gs, imi place la maxim chiar daca e mai rau decat alte mobre si daca o sa mai pot dpv al varstei si financiar sa mai imi iau un motor mai nou, tot gs o sa imi iau. Imi place foarte mult Ducati MS v4 Rally, cred ca e cea mai frumoasa si performanta si tehnologizata dintre astea, chiar si Tiger, KTM-ul nu e prea fatos, probabil ca sunt mult in fata gs, dar eu sunt impatimit al modelului asta si cu asta am spus tot. Nu am intrat pe topicuri de ktm sau ducati sau triumph sa le zic posesorilor ca gs-ul e cel mai tare, fiecare are preferintele lui. Citesc si ma uit pe YT la tot felul de teste comparative si review-uri si atat, imi exprim o parere proprie de amator nu mai mult de atat si in niciun caz nu ca sa ma contrez cu alti useri. Deci nu a fost niciun atac la persoana ta sau a altcuiva ,ci doar impresii ale unor driveri care testeaza mobre, unii dintre ei chiar piloti experimentati, pe care eu doar le-am expus-o mai sus. Nu am nimic cu posesorii de Kymco sau de orice alta marca. Sper ca acum m-am facut mai bine inteles. Rog un moderator/admin sa imi stearga postarile din data de 14 si 15.02.2023, daca se poate. Mersi.
  12. Eu am gs lc si am avut gs si inainte, nu stiu de unde e chestia cu Kymco. Am adus in discutie problema viitorului Gs si cateva impresii pe care le-am vazut pe youtube. Normal ca nu am probat motocicletele astea si chestiunile pe care le-am enumerat mai sus le-au spus unii care asta fac, tot felul de teste cu tot felul de motociclete si care. Eu nu pot vorbi decat despre putina mea "experienta" pe gs de peste 165.000 km.
  13. Oare cand lanseaza cei de la BMW 1300gs?Sunt tot felul de speculatii pe internet si pe media motociclista. Este interesant ce o sa ofere in afara de cativa cmc in plus, putere mai mare, ca a ramas cam in urma KTM 1290 Super Adventure R, Ducati V4 Rally si a Triumph Tiger (nu ca nu ar fi de ajuns 136cp). Bine, dpv al calitatii de fabricatie, stabilitatii pe franare, suspensiei, ceilalti trebuie sa mai lucreze ca sa ajunga la nivelul lui r1250gs/gsa. Am vazut ca Ducati Rally are niste chestii interesante gen radar fata-spate (nu stiu cat de mult se vor folosi), blind assist, care clar e foarte bun si lift-ul care coboara motocicleta cand astepti la semafor sau in ceva situatii asemenatoare.Am adus in discutie subiectul pentru ca este cam "mort" topicul asta.
  14. Am si e o problema cu navigatia de motocicleta bmw navi V, probabil ca la ultima actualizare de soft, din graba, am dat sa instaleze hartile din alta parte a Europei, pe Romania imi arata doar drumurile nationale si localitatile mari, nici un DJ sau DC, nu imi gaseste nicio localitate gen comuna sau sat, asta banuiesc ca este problema, nu sunt foarte sigur. Mai mult decat atat, imi arata drumul dar eu merg pe langa el, ba imi arata ca merg pe un lac de parca eram cu barca. La "hartile mele" imi da ca instalate Europe DEM si CN Europe NTU, nici nu stiu ce inseamna DEM si CN NTU. Pe aplicatia de pe calculator (Imac) Garmin Expres, nu am optiunea de a instala alte harti ci doar reinstalare, am reinstalat hartile, dar aceeasi problema. Am incercat sa sterg hartile de pe card, am incercat cam tot ce ma pricep, dar degeaba. Daca este cineva care ma poate ajuta cu rezolvarea problemei, multumesc anticipat.
  15. Cum am spus, C3pro este o casca excelenta. Bafta.
  16. Am avut si C3pro si C4pro, C3pro o casca excelenta pe care am purtat-o de la aparitia ei in 2013 parca, pana anul trecut in 2022, avea ceva probleme cu pinlockul care nu se etanseiza bine si se aburea putin in partea de jos, si a mai trebuit sa ii schimb o data sistemul de culisare a ochelarilor de soare (doar cablul), in rest o casca nemaipomenita. Dupa 8 ani am trecut la C4pro, am luat-o dupa ce am probat-o in magazin circa 10-15 minute, totul a fost in regula.Am inceput sa merg cu ea si dupa circa 1,5-2 ore am constatat ca ma preseaza pe partile laterale ale capului. Clar forma interioara nu mai este ca la C3pro (s-a mai scris asta pe forumuri).Am fost nevoit sa o vand in cele din urma. Dar ce pot sa va spun, este ca din punct de vedere calitativ C4 pro este mult peste C3pro, fara doar si poate, daca ti se potriveste pe forma capului, dar trebuie sa stai cu ea pe cap macar o ora ca sa iti dai seama de asta in mod sigur. Nici pe mine nu ma strangea, era foarte ok, dar cele cateva minute cu ea pe cap nu au fost edificatoare.La ce pierde C4pro fata de C3pro, la greutate, doar C4pro carbon ajunge la greutatea unui C3pro, dar dpv calitativ este net superioara. Pana la urma nu conteaza cele aprox. 300 gr. in plus, chiar mai mult daca ai si comunicator, important este sa ti se potriveasca pe forma capului. Nu cred ca e relevant unde se fabrica (si Adidas, Nike, etc., se fabrica in Asia), calitatea este premium la C4pro, la fel si la C5 (care vine cu mici modificari), pe care de asemenea am probat-o cateva minute, dar mi-a fost teama sa o cumpar ca sa nu patesc ca si cu C4pro. Schuberth Neotec 2 e la acelasi nivel calitativ cu C4pro, mie personal nu imi place unde este amplasat butonul pentru ridicarea mandibulei, pe care trebuie sa apesi si apoi sa tragi de mandibula in sus pentru a o ridica. La C3pro si versiunile ulterioare, doar tragi de buton si ridici mandibula. Am incercat si analizat in magazine toate castile modulare model nou, inclusiv AGV sportmodular, o casca foarte usoara si frumoasa, dar dpv de vedere calitativ este doar la nivelul lui C3pro dupa parerea mea. In cele din urma problema este cat bani esti dispus sa dai pe o casca si daca asta nu e un criteriu, sa iti vina bine pe cap, sa fie confortabila si sa nu vajaie la viteza. Bafta multa.
  17. Am un prieten care are V90 Cross Country, cu motor de 2l benzina, 310cp, nu a avut probleme cu masina pana acum.
  18. Ai uitat de Ducati 1290 Multistrada Enduro, nu stiu cum este sa mergi cu ea, dar este foarte faina. Daca vrei sa faci si trasee lungi, nu iti lua motor sub 1000 cmc si sub 100 cp, parerea mea. Nu ca sunt posesor de bmw, dar cu un 1250 gs/adventure, nu dai gres si nu o sa ai regrete. Daca vrei sa iti iei 1250 gs, nu iti lua din primul an de fabricatie. Multa bafta.
  19. Si-a cumparat cineva Schuberth C5?
  20. Mersi, la el am fost ultima data si cred ca tot la el merg si acum. Speram ca este cineva pe la mine prin judet, totusi. Toate cele bune.
  21. Salut. Are cineva in judetul Hunedoara un tester BMW pentru motociclete, vreau sa resetez intervalul service. Multumesc.
  22. Tot din Romania am facut traseul asta doar cu moto, impreuna cu un prieten, la dus prin Ungaria, Polonia, tarile baltice si intoarcere prin Danemarca, Germania, Cehia, Ungaria, au fost doar vreo 8500 km, bine acum nu stiu cati km au fost traversarile cu ferry Am fost in luna iulie 2018, am prins cele mai ridicate temperaturi, chiar si peste 30 de grade, de se minunau si norvegienii ce cald era, nu mai avusesera asemenea temperaturi pe acolo. In Finlanda sau Suedia, nu mai retin, ne-am intalnit cu un elvetian de 72 de ani!!! care mergea singur la Nordkapp si avea si o moto sport touring!!!, un BMW, dar nu mai retin modelul. Bafta.
  23. adimotor

    HJC - Discutii generale

    De acord cu tine, tine foarte bine la ploaie ca si eu am prins 2 ploi chiar strasnice. Si eu folosesc cagula, dar totusi cand dai drumul la aerisirea de pe crestet se simte ca intra ceva aer, si eu ridic mandibula aproape tot timpul. M-am obisnuit cu sistemul de culisare al ochelarilor, sper doar sa fie fiabil pentru ca ala destept de la Schuberth C3pro, care merge mai bine sau altfel decat la hjc, mi s-a defectat, l-am reparat si s-a defectat din nou, e acelasi sistem ca si la C4pro.Te cred cu privire la AGV, dar tot imi place. Vad ca ai k1600gt, tu ai o protectie la vant mult mai buna decat am eu la gs, am un prieten cu care ma dau si am mers si eu cu gtl-ul lui. Toate cele bune.
  24. Eu nu m-am plans ca nu suport greutatea ei, am purtat C4pro cateva drumuri mai lungi si nu a fost problema ca era grea. Mi-am luat un HJC 90S carbon, e foarte ok.
×
×
  • Creează nouă...