Sari la conținut

sukhoi

Super Membru
  • Număr conținut

    728
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Панчево
  • Carnet moto din
    2007
  • Motocicleta
    erseiz, bemveu
  • Numar Moto
    străinez
  • Club
    ciopărțiganimanele

Informații profil

  • Motociclete detinute
    4
  • Interests
    conservarii, poliția, salvarea, personaje care nu fac cinste motociclismului

Vizitatori Recenți Profil

2.040 citiri profil

sukhoi's Achievements

  1. De asta e o zicală populară: fă ce zice popa, nu ce face popa.
  2. Siguranta de la aprindere e arsa, mufa oxidata sau contactul imperfect. E vorba de siguranta de 15A din cutie.
  3. Legal poți să o conduci acolo fără probleme atâta timp cât NU ți-ai înregistrat rezidența acolo. Problema este că oriunde în nordul Italiei poliția vede numere românești, te va opri în trafic pentru 'verificare de rutină'. Și când spun verificare de rutină, înseamnă că îți va verifica toate actele, unul câte unul, ca la carte și dacă totul e curat, te va arde pentru absolut orice găsește în neregulă cu mobra: cauciucuri vechi, tobă zgomotoasă, un bec ars la semnalizare, faruri nereglate. După primele 2 luni acolo, fie te obișnuiești cu fasciștii, fie o să te simți persecutat și o să te cari în altă parte.
  4. Hai să te răzgândesc, că te cam răsfeți. Condu o săptămână în Muntenegru sau în Bosnia că tot au același cuvânt care descrie atitudinea: șmecher. Sau oriunde în Italia, la sud de Napoli. Sau oriunde în Portugalia. Sau oriunde în sudul Ucrainei. Sau oriunde în Caucaz, în sudul Rusiei. Sau în Georgia. Nu te mai bate cu pumnul în piept că e șmecherie românească, nu e. E fix aceeași mentalitate. Și asta, din păcate, nu se rezolvă nici cu pușcăria, nici cu amenzi uriașe, nici cu camere peste tot ca la americani, la francezi sau la englezi. Nu se va rezolva în vecii vecilor amin cu nimic că e în ADN-ul locuitorilor acestor meleaguri. Strămoșii tăi au apucat să dea gena mai departe că i-au fentat pe romani, pe turci, pe austroungari, ai fenta în sânge. De aia e bine să asculți de vorba aia din popor și să belești ochii, că altfel.
  5. sukhoi

    TM18JSU Timisoara

    Morala: Când te dai noaptea cu motorul în afara oraşului, o cauți cu lumânarea. În cazul de față: şi dacă scapi de dracu, dai de ta-su. Pe filmare se vede clar că e forțat de berbecul care îi ia fața pe prima bandă, înțeleg de ce fandează, ce nu înțeleg e de ce frânează.
  6. Nu vreau să pun sare pe rană dar din câte îmi amintesc, în Bucureşti locul de parcare preferat al dubiştilor şi camionagiilor e pe colțul intersecției, în fața semnului de cedează sau stop. De asta e bine să înveți să te dai prin oraş cu o mobră uşoară / manevrabilă şi cu cât mai multe discuri de frână.
  7. Vorbești mult și prost, din cărți. Poliția nu oprește motocicliști nicăieri în Iugoslavia.
  8. Du-te la un mecanic. 2. Sub rezervor ai un fir cu o mufa verde. Ala e senzorul de nivel de benzina. Mufa nu e cuplata. 3. Furtunele alea sunt de preaplin, pe acolo ar trebui sa scurga benzina si apa in exces. Asa ar trebui sa fie, taiate. 6. Da, e normal, mai ales vara. 1,4,5>250, ar trebui sa o duci la un mecanic, pare ca esti depasit de situatie. Nu da vina pe mecanicul care ti-a facut carburatia ca nu stii tu nimic despre motocicleta. Modelul asta de R6 e plin de bube, nu doar ce ai enumerat tu acolo. In curand o sa ai si alte probleme, la fel de dubioase.
  9. Iaca încă un topic de numărat gabori. Dintre toate meseriile din lumea asta, voi nu sunteți în stare decât să duceți mâna la chipiu și să completați PV, de cele mai multe ori, greșit. Singurul vostru skill în viața asta de sclavi e să pupați inelul. Cum ajungeți pe stradă de capul vostru, cum vă băgați p.ula în sufletul mamii voastre și vă vedeți stăpâni.
  10. Am și eu o bănuială: ai strâns vitejește colierul de la un furtun înainte să dea înghețul. Când a dat gerul, colierul a cedat și a lăsat în urmă doar balta de antigel. RIP
  11. Și eu am pățit exact la fel. Am făcut prostia să duc cadrul și roțile fără șuruburi de sacrificiu și cămășile de la rulmenții vechi și mi-a luat o zi întreagă doar să șlefuiesc doar jugul. Primul sfat pentru cine trimite piese la vopsit: acoperiți toate găurile înainte de a trimite piese la vopsit dacă nu vă încântă ideea de a înșuruba/desșuruba ore în șir și a șmirghelui de mână suprafețe imposibile. Poansonare parcă se cheamă operațiunea. A costat 200 de RON și o zi întreagă la RAR dar a meritat toți banii. Cei din poliția germană, austriacă și elvețiană au un obicei foarte prost de a te trage pe dreapta și a verifica acte și serii în special la 100 km de vreo frontieră. O oprire din asta durează cam 10 minute în mod normal. Când băiatul cu sablarea este sârguincios, crede-mă pe cuvânt că nu se mai citește nimic, nici din cea ștanțată pe cadru. Caz în care oprirea de 10 minute trece lejer de jumătate de oră, gaborii lor au răbdare infinită.
  12. La R6 îți dă cel puțin 2 cai în plus.
  13. Colegu, întrebările tale nu își au rostul în contextul ăsta. Poate nu era clar, am 6 ani de când mă dau cu modelul ăsta de motocicletă. Modelul în cauză a fost produs între 1999 și 2002 în două versiuni. Prima versiune a fost produsă în 1999 și 2000, a doua în 2001 și 2002. Singurele diferențe notabile între cele 2 modele sunt instalația electrică și codița. Din nu știu ce motiv, inginerul japonez a hotărât să schimbe stopul spate la modelul din 2001 cu unul pe led și să separe suportul de număr de undertail. Cum din pozele atașate nu pot să văd dacă CDI-ul motoretei în discuție are una sau 2 mufe, nici dacă bateria e de 8A sau de 10A, nu pot să îți spun anul motocicletei. Mulți posesori ai primei versiuni au considerat că e mai faină codița de la cea de-a doua versiune și au schimbat undertailul și stopul. Stopul original de la prima versiune are un bec de 15W cu 2 filamente. Stopul original de la a doua versiune are 18 de leduri pe fiecare ochi, în total 36. Tâmpenia periculoasă aparține inginerilor de la Yamaha. Niște ingineri s-au gândit că e destul loc pe plăcuța aia să mai bage niște leduri. Și au băgat încă 10 leduri galbene pe fiecare ochi (în total 56, dar alea galbene se aprind doar când se sting alea roșii, deci nu cred că e mai luminos) după care s-au apucat să le vândă pe louis și polo-motorrad la preț dublu față de original ca stop cu semnalizări incluse. Chinezii, mai șmecheri din fire, au văzut că se vând în draci, le-au copiat 1 la 1 și s-au apucat să le vândă la același preț cu originalul pe amazon și ebay în două versiuni, clear și smoked. Problema ta nu este că nu știi lucrurile astea, problema ta și a altora este că arunci cu căcat înainte să întrebi. Când alimentezi (în necunoștință de cauză) ideea că posesorii de R6 sunt doar niște cocalari bășiți care își fac tuning la atelaje pentru că au figuri în cap și de aia merită să fie luați pe capotă, nu meriți să ți se răspundă.
  14. Da, așa vin din fabrică. Vrei să știi dacă sunt omologate? Întreabă-i pe chinezii ăia de la fabrică. Sunt ușor de găsit, se vând și pe ebay și pe amazon. Până numeri tu ledurile și socotești dacă e sau nu mai luminos decât becul de 15W de pe stopul stock de la modelul 1999-2000, termin și eu de numărat gaborii și măicuțele de aici.
  15. @măicuțele Să îmi fie cu iertare, stopul original e cu bec, stopurile de la modelul 2000-2001 sunt pe led. Nu cred că e cazul să explic de ce stopul ăsta e mai vizibil. Atât suporturile de număr aftermarket cât și cel original ies în afara undertailului, la o lovitură din spate suportul de număr e primul element lovit. @rider Se spune că dacă mergi noaptea, o cauți cu lumânarea. Pe seară, dacă dă si un pic de ploaie, nu te aștepta să fii văzut nici în oraș, darămite în afară. O idee (dacă n-ai învățat nimic din asta și te mai prinde noaptea pe drum) e să alegi un iepure mai vizibil, o conservă care merge cam cu viteza ta, mergi cu faza scurtă la 25-30m în spatele lui până acasă dacă vrei să ajungi întreg. Vesta reflectorizantă nu e nici ea o idee rea, de aia scrie la regulament că ar trebui să o folosești. Eu unul recunosc că nu am, că o ard fără ca bagabonții. Dar bagabonții și-o mai și fură. Altfel, spor la reparat, primul lucru de înlocuit în cazul ăsta sunt rulmenții de basculă și cei de la roată și cum nu sunt ieftini deloc (300 RON + 450 RON) ar trebui trecuți primii pe foaia de constatare. Plus roata reechilibrată, cadrul de codiță înlocuit, plasticele, sudura la urechile de prindere de la cadru, tare îmi miros a daună totală. Modelul e mai vechi de 10 ani, valoarea maxim despăgubită 1000 de euro, 75% în regie proprie în cel mai fericit caz.
×
×
  • Creează nouă...