Sari la conținut

simson simson

Super Membru
  • Număr conținut

    763
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de simson simson

  1. Bade Cristi, nu cumva e o repetitie pentru deosebita Intalnire Retro de la Focsani?
  2. Da, se pierde compresie pe la garnituroiul ala si pe sub saibele de cupru de sub prezoane. Dupa parerea mea, un motor care are o asemenea garnitura are strecurate si alte minuni. Fara ezitare as desface tot motorul si as reface toate suprafetele cilindru, chiuloasa. etc. As lasa cota de presare intre chiuloasa si noul gat al cilindrului, pe asta nu l-as mai pune ca e hidos. Si chiuloasa are niste lovituri date de nea spirica, de-a lungul timpului, dar probabil mai poate fi refacuta. Cand suprafetele de care vorbeam sunt perfecte iti poti permite sa pui garnitura de deasupra cilindrului cat mai subtire. Cota aia de care vorbeam opreste flacara, nu mai ajunge in garnitura decat foarte putin din detonatie. Chiar si asa ar fi bine ca acea garnitura sa aiba insertie metalica+cupru. Acum, fie vorba intre noi, carburatorul asta foarte bun(desi mai trebuie gadilit) iti permite sa smecheresti usor supapele, el nu va exagera cu consumul. Numai bine!
  3. Pai mai e o problema. Eu am acelasi carburator si, din ce am reusit sa observ pana la ruperea prosteasca in doua a ambielajului, motorul da in nas la turatii marisoare(la 100 la ora). Nu am reusit sa elucidez problema dar banuiesc lipsa gazului , desi jiglerul principal are peste 128, parca. Cum cel de Sport se potriveste perfect la Dellorto ramasese sa fac niste teste dar nu s-a mai putut, o fisura in boltul ambielajului m-a stopat momentan. Daca e adevarat ca detineti un motor in care nu prea s-a umblat inseamna ca acel motor tre sa zboare. Nu e de ajuns sa schimbati un piston nou, mai sunt niste pasi care trebuiesc facuti. Uitati-va, daca desfaceti motorul, la blocajul suruburilor de la axa cu came. Daca acolo e neumblat si carcasele rulmentilor axului sunt din textolit sau poliamida inseamna ca detineti unul dintre cele mai bune Simson-uri din tara. Va sfatuiesc sa desfaceti tot motorul si sa-l luati la bibilit, nu trebuie chiar asa mult timp.In primul rand trebuie sa-l faceti sa nu mai curga. Succes!
  4. Salve! Ca e cu atas agatat sau fara , viteza aratata de ceas e proasta. Acum, poate ca e o problema la kilometraj (arata eronat, e calibrat gresit din cutie, etc). Sa presupunem ca un prieten a mers in paralel cu d-voastra sau ati facut cumva(gps) si ati vazut ca e precis kilometrajul dumneavoastra. Sa presupunem ca rotile sunt aliniate, nu e frecare inutila pe acolo, nici la aia de pe atas(in caz ca ati facut proba cu un atas). Daca e vorba de un atas atunci vorbim de vreun Stoye original, nu de vreo balena ruseasca de 794 de kilograme. Sa mai presupunem ca Dellorto ce tocmai l-ati pus are performante peste cel de Sport(difuzor de cel putin 27-28 de mm, etc). Atunci inseamna cu motorul d-voastra nu are turatie in sarcina. Ambielajul descentrat, jocul in rulmentii ambielajului, pistonul cu segmenti multi sau uzati sunt posibile cauze. Smecheria, la Simson(banuiesc ca aveti Sport) e la camera de ardere. Ea trebuie micsorata la limita, numai asa aveti forta in sarcina. Motorul d-voastra atinge vreo 5000 de ture in gol(cat un CZ sao o Jawa). Pana la 6300 mai e. Un Simson Sport trebuie sa se duca in 5700-6000 de ture ca sa se simta bine si sa va simtiti si d-voastra bine. Atunci veti avea vreo 90-100 solo si 75-80 cu atas. Astea sunt vitezele corecte, restul e gargara. Banuiesc, la motorul d-voastra, un lant de mici greseli, care duc la neperformanta de mai sus. Nu stiu daca o sa va suparati pe mine dar motorul dumneavoastra e incheiat gresit, fara dubii. Daca ar fi si cateva poze(era misto una dupa ce l-ati incalzit) cu motorul as fi mai precis. Curgea ulei pe undeva? Numai bine!
  5. Hai, ca se aduna razesii. Nu-mi sta in cale, Mamaie!
  6. Ai ocazia sa primesti o casca din alea 3 gratis. Uita-te atent, alege-ti una si lasa-mi o adresa. Ti-o trimit numaidecat, platesti doar transportul. Cuvantul e cuvant! Succes si tie, indifirent de nazuinte. Nu te lasa calcat, ridica-te mereu la lupta! Numai bine! Oameni buni, v-am trimis p.m, dar nu mi-ati raspuns. Lasati-mi adresa si un nr de telefon, sa va pot trimite castile. Numai bine!
  7. Domnule Edi, ursul va fi scos, nu incape indoiala. Nu detaliez acum, dar prietenii ce se indoiesc de spusele dumneavoastra ar trebui sa stie ca intr-o apa curgatoare, nu chiar departe de Focsani, sunt scufundate cateva blindate germane. Asa cum nu foarte departe de dumnevoastra este o rara motocicleta germana de 750 c.c., chiar si la ora asta, de ce nu putem accepta ca exista si lucruri mai importante ramase din WW2? Dupa mine, unul dintre cele mai fascinante obiecte pipaite vreodata de mine( fara aluzii sexuale) este osul de mamut , de care am mai vorbit. E uluitor cum, undeva intr-o aratura, e un asemenea schelet vechi de aproape 2 milioane de ani, si nu am voie sa-l scot. Cei care au voie dorm, sunt indiferenti, nu au nicio legatura cu realitatea. Dar cel mai tare obiect pe care am pus mana e un craniu vechi uman, probabil unul dintre cele mai vechi din tara si din lume, aflat undeva langa Barlad. Cand te afli langa asa cava ai impresia ca ti-a trecut timpul inutil si nimic nu va ramane dupa tine. Succes cu Intrunirea!
  8. Da, jucariile lui nea Spirica sunt unguresti, facute in perioada primului Razboi Mondial. Valoarea fiecaruia se ridica undeva la sub 100 de euro, dar nu despre asta se vorbeste aici. Cum am mai spus, ma intereseaza o colaborare cu o echipa de profesori care sa filmeze, pentru prima data in Romania, scoaterea unui blindat(ramasite de blindat) german dintr-o albie, de catre persoane private. Succes la cules, prieteni! Obiectele sunt tot din WW2, dar mai trebuie sapat.
  9. Salve! Te rog sa mai pui niste poze, mai detaliate, cu bijuteria. Nu am renuntat la idee, inca mai am motociclete cu atas si niscaiva bilete, poate o scoatem la capat. Numai bine!
  10. Salve! Nea Spirica a fost chemat sa darame casa cu acoperis de stuf a unui vecin. Prin papuris a gasit o parte din aceste obiecte. Numai bine! Jucariile par unguresti, perioada primului Razboi Mondial, facute de F.E.G. Castile sunt germane, track-urile de RSO si lopatica e ruseasca. Toate WW2. Azi am primit un raspuns oficial care ne ajuta sa demaram scoaterea ursului din barlog, stiti despre ce e vorba. As fi interesat de o colaborare cu o echipa care sa filmeze tota operatiunea, din ce stiu eu nu s-a mai facut aceasta actiune oficial in Romania. 0748.982858, Adrian Rosca, Barlad.
  11. Da, jocul maxim admis al segmentului de Sport in canalul pistonului e de 2 zecimi. Dar, am mentionat, eu pun doar piese la care acest joc e minim. Jocul mai mare produce un fenomen inutil de pompare, cum zice si Aleko mai sus. Dar, motorul ala trebuie luat de la zero, are mai multe hibe, sper sa nu supar cu vorbele astea. Numai bine! Am spus gresit ca teava e in capacul baii, dar cred ca s-a inteles ca e vorba de capatul epuratorului. Numai bine!
  12. Salve! Ar trebui reluat totul, inca de la insurubarea prezoanelor. Trebuie sa te asiguri ca cele 4 saibe de cupru, din chiuloasa, sunt la locul lor. Refa suprafetele chiloasei si cilindrului, daca nu ai facut treaba asta. Asigura-te ca supapele iti inchid perfect, turnand diluant prin admisie si evacuare, dupa ce ai pus bujia. Vezi jocul segmentilor in canale, nu trebuie sa depaseasca 2 zecimi. Eu nu pun piston decat daca acel joc tinde spre zero. Garnitura de sub cilindru las-o cat de subtire poti. Garnitura de la chiuloasa potriveste-o dupa ce ai luat din cilindru si chiuloasa, ea trebuie facuta la limita. Daca pleci la drum si simti ca ar merge o garnitura de chiuloasa mai subtire, schimb-o. Eu nu pun plastilina sa vad daca lovesc supapele in piston, plec la drum si micsorez prin tatonari camera de ardere. Verifica daca se mai invarte epuratorul, daca nu ai mutilat sau infundat teava din capacul baii de ulei. Garniturile trebuiesc facute din materiale care se taseaza greu. Strange prezoanele cu chei puternice si asigura-te ca niciunul din ele nu se intinde. Daca iti apare ulei pe jumatatea superioara a cilindrului inseamna ca lipseste cel putin o saiba de cupru sau ca garnitura chiloasei e rupta sau proasta. Verifica-ti axul cu came, daca e uzat nu mai deschide suficient supapele. Vezi daca intre aluminiul cilindrului si fonta cilindrului e strunjire perfecta, acolo unde inchide garnitura. Nu conteaza cum pui segmentii, de obicei compresia se pierde prin canalele segmentilor, acolo e smecheria. Eu pun segmentii in linie, cand desfac motorul nu mai sunt asa, compresia ii plimba mereu. Ai grija la prezoane, ele trebuiesc stranse din cand in cand. Spui ca ai reglat aprinderea, dar esti sigur ca pana de la volanta si cele de la distributie plus magnetou sunt la locul lor? De obicei, la un Sport care merge bine pedala demarorului de tine cateva secunde suspendat, asta e cea mai simpla proba. De asemenea, verifica jocul dintre piston si cilindru, daca e mai mare de 5-7 sutimi repara imediat, nici nu te mai porni la drum. Orice aparitie a uleiului in partea superioara a cilindrului e pierdere de compresie. Mai sunt si altele, dar astea ar fi mai importante. Nu neglija amanuntele, de ele depinde perfectiunea. Iar perfectiunea nu e un amanunt. Hot Michelangelo,stie ce spune. Numai bine!
  13. O zecime la ambele supape, daca nu e joc in punte. Daca e joc(de obicei ,e) se poate lasa sub o zecime.
  14. Am de gand sa-mi fac vreo 2-3 ambielaje, sa am rezerva de mai rup vreunul. Oare cum sa facem sa studiez si eu un pic carburatorul ala? Vrei sa-l vinzi?
  15. . Am pornit treaba 6 insi cu cate 50 de lei, am dat 300 lei avans sa fixam data la pensiune. Raspunsul e in postarea ta, Owene. Nu o sa afli direct de la mine cine sunt bogatii, ca se supara oamenii si nu ma mai primesc pe la poarta lor. Solutia, folosita si de tine, e sa ne facem un mormanas de bilete. Noi nu prea avem bilete, dar avem fiare care pot fi vandute organizat oriunde in lume, de catre reprezentantii acestei Intruniri. Asa nu mai apare smecheria cu samsarii, organizatorii pun fiarele noastre la vanzare si apar niscaiva bilete. In acest fel nu mai imi este teama sa merg, insarcinat de reprezentantii acestei Intruniri, sa caut o locatie. Ma pornesc imediat la drum, ca am cu ce. Fara bilete riscam, cei mai saraci de pe aici, sa nu avem nici putere de decizie, nici potential de deplasare, adica sa nu mai avem nimic. Vom fi eliminati, doar asta ne poate astepta. Acum pare irealizabila treaba cu eliminarea noastra,dar, daca si la anul se va proceda ca anul asta, deja ni-i glontul langa ceafa. Nu vad nicio iesire, doar biletele de care vorbeam ne mai pot salva. Inca o data spun ca, daca nu incepem urgent treaba asta, toti saracii acestui topic ne vom pierde de card. Adica, zic eu, juma' din noi se pot apuca de cantat ceva din armata. Deja mi-am pregatit repertoriul. Incep cu aia din fa mijor 'Aurelu' mamii!'. Numai bine!
  16. Salve! Dimsnsiunile cosidului de Simson. Numai bine!
  17. Salve! Treaba cu 2 sau mai multe Intruniri Nationale nu e valabila, va fi doar una buna si va mai fi aia de la Focsani. Cel mai castigat din treaba asta iese domnul Edi, bravo lui, chiar pot spune ca e un foarte bun organizator. In tara e criza, nu vad niciun semn de revenire, cum sa credem ca lumea modesta de pe acest forum se va deplasa dintr-o parte in alta? E o gluma, marile Intruniri se vor transforma in iesiri la un gratar, specifice taximetristilor. Singura sansa e ca din astea 2 la care votam sa alegem doar una, altfel e abureala. Ideea cu votul celor care au participat anul anterior nu e rea, te vei trezi aproape singur trimis intr-o locatie de oameni iresponsabili care nu vor veni. Cel ce a venit anul trecut se va zbate sa vina si anul asta. Daca nu poate veni nu va vota, a demonstrat cel putin odata ca e un camarad serios. Daca ai de gand ca la Intrunirea de anul viitor sa ai un cuvant de spus arata-te anul asta. Altfel, e nasol, dreptul de vot trebuie castigat, nu cersit. Daca nu ne facem un fond de bilete riscam ca cei mai saraci dintre noi sa nu mai putem ajunge vreodata la aceasta Intrunire Nationala. Cei mai bogati ne vor impinge la margine, pana ne vom rostogoli in prapastie. Anii vor trece si veti vedea ca am dreptate. Eu fac eforturi mari sa pot ajunge si anul asta, dar nu mai sunt asa sigur, cum am fosta anul trecut. Criza financiara se adanceste, stam pe o sarma ce se subtiaza de la o zi la alta, nu e bine deloc. Vad in urmatoarele saptamani evenimente majore ,treaba nu e nasoala ci e neasteptat de nasoala. Numai bine!
  18. Da, si eu zic la fel, aici nu e bine. Dar cea mai importanta chestiune e sa sa ne facem o suma de bani cu care sa organizam din ce in ce mai bine treaba asta. Aici ar trebui insistat, eu deja vreau sa donez o motocicleta veche pentru acest scop, din punctul meu de vedere e o greseala enorma ca nu incepem odata actiunea asta. O sa ne gasim si anul asta, nu va faceti probleme, va fi bine.
  19. Ar fi fost mai potrivit daca ai fi dat acelasi raspuns si la treaba cu bielele, nu te-as mai fi intrebat nimic elementar despre Simson. Raspunsul tau de acum, cum ca acest ambielaj s-ar putea sa existe, arata ca o mare parte dintre noi mai are multe de invatat despre acest interesant motor. Si, ca sa fiu precis, te asigur ca acest tip de ambielaj exista. Sa stam atenti, cine vrea sa invete despre Simson va avea ce, profesorii s-au incalzit. Sunt sigur ca in cel mai scurt timp majoritatea posesorilor de Simson din tara si le vor face sa devina indestructibile, atentie la ce zic profesorii. Sa-i ascultam, prieteni.
  20. Bai Lolo, vreau si eu un carburator original de IJ 56. 0748.982858, Adrian, Barlad.
  21. Daca ii merge inca 5 secunde din cauze electrice e destul de urat. Dupa cum se stie Simsonul Sport are o mufa cu un fel de jack, pe partea dreapta. Este mufa ce alimenta pozitia de pe atas. Plusul 'scanteii', ca sa zic asa, il am trecut prin acel jack. Oricum, acel jack nu mai corespunde cerintelor moderne, unde trebuie pozitie, semnalizari..pe atas. E si un fel de cheie suplimentara, motorul nu poate fi pornit fara acel jack. Ar mai fi si varianta opririi motorului in viteza, dar e enervanta. Mai trebuie studiat, sigur exista solutii.
  22. Eu nu fac liniute cu Simsonul. La una din Intruniri am mers lipit de Aleko de la Bucuresti pana la Predeal. Nu m-am dat in spectacol, mi-am vazut linistit de drum. La drum nu merg cu mai mult de 100 cand sunt singur. Exista oameni ce pot confirma asta, au venit din spate cu japoneza si au mers paralel cu mine. Dupa aia s-au dus si le-au zis la baietii de la Adunare ca vine un tampit cu un Simson si merge cu 100. Ma gandeam ca iti ei un concediu, vroiam sa vad si eu un Simson adevarat. Si mai discutam despre pozitionarea corecta a bielelor de Simson. Vom muri, si tot nu vom dibui total acest deosebit motor, inca mai e de mers. Unii cred ca l-au priceput demult, dar azi se vede ca s-au pripit. Succes acolo unde esti, si eu am fost plecat, dar m-am intors in tara mea fascinanta, inegalabila. Ar fi onoarea suprema ca moartea sa ma aseze tot aici, in pamantul meu scump. Numai bine!
  23. Pai tre' sa intrebam expertii. Mai omule, nici nu-ti stiu numele, zi cu Transfagarasanul. Ce le zic la oameni? Vii cu bijuteria, sa vad si eu ceva nedea-n-creasta? Dar, ce zici, exista ambielaj german de Simson care are tabla centrifugalului prinsa cu un un singur surub?
×
×
  • Creează nouă...