Sari la conținut

napoleon

Membru
  • Număr conținut

    266
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de napoleon

  1. Pe buson scrie 10w-40. Nu stric motorul daca bag altceva?
  2. Revin cu noutăți: de când a dat caldura, nu mai am probleme. Probabil ajuta ca e uleiul mai subțire, locul unde o parchez e la soare câteva ore , la amiaza. Vedem după ce vine frigul ce se întâmpla.
  3. Cum toate puse invers? Nu am vazut sa aibe un sens de rotatie. Si mai multe perechi de unde sa fie? Am cumparat kit complect cu lamele de textolit, lamele metalice, arcuri si garnitura capac ambreiaj. Astea nu vin numarate din fabrica, puteau fi mai multe decat trebuie? Ca nu am stat sa le numar... O sa le desfac zilele astea si le numar, sa vedem.
  4. Se opreste cand bag in viteza 1, cu o smucitura sanatoasa, nu apuc sa dau drumul la maneta. De obicei la a 3-a tentativa reusesc sa plec de pe loc. Apoi merge normal in ziua aia. A doua zi o luam de la capat... Asa a fost si acu 3 ani, pana intr-o zi cand nu a mai vrut sa plece nici la a 10-cea tentativa, apoi i-am schimbat kitul de ambreiaj Atunci am trecut de pe Motul pe Silcolene, anu asta iar figuri, scos Silcolene si bagat iar Motul. Tin minte cand le-am scos atunci, am tras de primul disc si au iesit toate odata, asa frumos erau lipite intre ele
  5. Daca scot placile, si le montez in ordine inversa ajuta la ceva? 3 ani a tinut "reparatia" mea, deci cred ca ajuta. Oricum, le-am schimbat la recomandarea unui mecanic moto din zona, care nu avea timp si pt mine (avea programari, etc)
  6. Nivelul e intre maxim si minim, exista gemulet de vizitare. Se pot deteriora lamelele alea in timp, daca cablul de ambreiaj nu este teñsionat corect? De obicei imi fac singur mici reparatii la moto, nu prea merg pe la mecanici..
  7. Uleiul e Motul 5100, schimbat de vre-o 3 saptamani, de cand am vazut ca iar face figuri. Cateva zile am crezut ca am scapat de problema, apoi.. Nu mai stiu cati km am facut de cand am schimbat kitul de ambreiaj, poate vre-o 15000 km, in prezent am 84000. La schimbat viteze in sus parca merge un pic mai greu, in jos schimb ok (de la mare la mic).
  8. Am o problema cu ambreiajul la moto din dotare: nu debreiaza, parca așa ii zice, rămân plăcile lipite la pornirea de pe loc, când e motorul rece . Kitul de ambreiaj l-am mai schimbat Acu vre-o 3 ani, inclusiv discurile de metal și arcurile, uleiul l-am schimbat. La plecare de pe loc ma smucește, și se oprește motorul. După 2-3 porniri ratate merge, și nu mai am treaba in ziua aia. La cald nu face figuri. inca o chestie: iese greu din viteza 1 când vreau sa ridic levierul, și in mers intra ușor când dau in jos in toate vitezele, cuplează mai greu când ridic in sus. Parca rămâne blocată in viteza 1, o scot greu in Neutru. Am tot reglat cablul ăla de ambreiaj, și degeaba. Ce sa fie? Ms
  9. Ok, cu consumul am inteles. Dar consumabilele? Ulei, variator, curea, ambreiaj la ce interval se schimba? Sunt corecte informatiile pe care le-am scris mai sus? Ms
  10. Consumabilele la ce interval sa schimba? Uleiul la 3000 sau 6000 de km? La moto e la 6000. Cam 2 L cred. Variator , role, curea, ambreiaj? Citeam undeva ca astea se schimba la fiecare 12000 de km, cost aprox 1500 lei. E adevarat? Un set de placute de frana se duce mai repede ca la moto? Consum in jur de 5 L in oras , cred.(atata e si la.moto). Incerc sa iau o decizie in cunostinta de cauza. Daca am probleme cu injectia, cum se remediaza? Trebuie tester, etc, ca la masini? Are ceva mufa pt diagnostic , ai trebuie un soft sau interfata compatibila, ma gandesc (deci nu merge reparata de oricine). Cauciucurile am vazut ca sunt mai ieftine ca la moto (250 lei vs 350 lei), discurile de frana insa sunt 3, la moto numai 1, ca pe spate am sabot. Spatiu depozitare 62 Litri, la moto 0 Litri. Bine, mai am un top case de 25 litri, pe care l-as putea muta pe Burgman, daca imi iau. Cp 35 vs 50 (asta ma pune pe ganduri..) Pt mentenanta, schimbat ulei, antigel, bec la far, placute frana, e mai mult de demontat vad, ca trebuie date jos carenele. Multumesc
  11. Multumesc pt raspunsuri. Am uitat sa precizez ca bugetul e destul de limitat, deci honda seria NC iese din discutie. Mai e aspectul estetic, ca sa zic asa, si daca majoritatea maxiscuterelor mi se par urate, ba chiar hidoase unele, printre putinele care nu ma zgarie pe retina sunt Burgman si Tmax (chestie de gust). Tmax-ul depaseste si el bugetul, deci iese si el din discutie. Am zis ca daca cobor de la 500 cm3, la 400 nu-i diferenta asa de mare, desi cei 15 CP in jos sigur ii voi simti. Sa cobor la 250 mi se pare deja prea mult, adica vre-o 30 de CP in jos.. Referitor la crosetarea prin traficul urban, eu locuiesc in Oradea, unde desi e aglomerat uneori, nu-i totusi ca-n Bucuresti, sa zicem. Cu masina fac de acasa la serviciu vre-o 10-12min, cu moto mai castig 2-3 min sa zicem,nu mai mult (de ex. am 2 semafoare pe traseu). Daca aveam un buget generos, cautam ceva mult mai nou, nu 2007. Apropo , motorul meu e din 1998, asa, ca idee, si e pe carburatie.
  12. Cred ca trebuie sa zic pt ce imi trebuie: 80% oras, cate o iesire in weekend prin imrejurimi (gen 100-200 km), dar nu tot timpul ca am si copil , cumparaturi la suprmarket, naveta la serviciu (tot in oras). Ture lungi nu prea fac, mai ies eu singur prin zona sa ma deconectez/relaxez, deci turul Romaniei - exclus. Ce ma deranjeaza la moto e ca nu pot sa car nimic, nici portofelul nu-mi intra sub sha, daca vreau sa cumpar o paine in drum spre casa nu pot.. Apropo, Er 5 are 50 CP si 500 cm3, si eu am 44 ani. E prima si singura motocicleta , si o am de 12 ani, deci nu am termen de comparatie. Am iesit de cateva ori in grup, dar ma tot zoreau sa merg mai repede, desi aveam 120-130, asa ca nu am mai repetat isprava.
  13. Merci pt raspuns. Cu ce viteza de croaziera poti merge relaxat? Merge un 110-120? Sau e fortat la viteza asta? Am incalecat ieri unul, mai mult pe loc, arata in bord consum de 5, relantiu la 1400, pleca de pe loc pe la 2500-3000 de ture. Ma gandeam ca-i ca la moto, unde daca las ambreiajul s-a dus, aici vad ca trebuie turat serios cand pleci de pe loc. Se simtea ca-i greu, dar si centrul de greutate e mai jos ca la moto. Roti 14 fata si 13 pe spate. Km ma gandesc ca nu prea poti sa-i verifici. Oricum, mi-a placut cum arata, prima impresie e ca-i destul de masiv, ma asteptam la ceva mai mic. In concluzie , nu-mi permit si moto si maxiscuter, ori una, ori alta.
  14. Salutare. Doresc sa achizitionez un Burgman, dupa 2007, am inteles ca astea nu mai au probleme cu consumul de ulei. La ce turatie pleaca de pe loc? 2500-3000 de ture? Experienta mea cu maxiscutere/scutere = 0, pe moto cam 50000 km, am un Kawasaki Er5 pe care vreau sa-l vand, si sa iau un Burgman de 400. Ms
  15. Mansoane chinezesti are montate cineva? Am vazut ca costa aprox 11 dolari, oare sunt bune? Am mai vazut si unele italienesti Lampa,la 170 de lei, la un magazin de accesorii si tuning auto, dar seamana izbitor cu alea chinezesti.
  16. M-am uitat si la oala, nu se vad adancituri in degajarile alea, chiar am fost atent la chestia asta, am dat cu degetul , nu se simt denivelari. Am schimbat si marca de ulei, am pus altceva , tot 10w-40. Ca o curiozitate, cand verific nivelul la gemulet si pun motocicleta in pozitie verticala, la uleiul vechi aparea imediat nivelul la gemulet, la asta nou treb sa astept 3-4 secunde , sa zicem. Parca ala vechi era mai fluid, si asta nou mai vascos, desi sunt ambele 10w-40, producatorul difera.
  17. Revin cu noutati: Am schimbat kitul de ambreiaj, problema cred ca era de la placi, cand am dat sa le scot numai prima a iesit singura, celelalte au iesit toate impreuna , grupate. Practic erau lipite intre ele, si erau mai negricioase la culoare, comparartiv cu cele noi. Am facut cateva porniri de pe loc, nici o problema. Am schimbat si uleiul, si placile de metal, si arcurile. Inca o chestie: pe interior pe capac aveam spuma, asta e de mult asa, am mai intrebat si unii zic ca-i de la condens, altii ca-i altceva. Uleiul vechi nu-i spumat, poate fi condens acuma vara?
  18. Ptoblema a revenit Smuceste iar cand dau sa plec de pe loc. Azi am incercat de vre-o 10 ori, nu am reusit sa plec de pe loc. Cablul l-am reglat , nimic. Ce sa-i mai fac? Mi-a mai facut figuri anul asta, dadea in nas de vre-o 2-3 ori, apoi porneam de pe loc. Azi nu a vrut nicicum, a dat in nas de fiecare data. Motorul a stat oprit aprox 2 sapt, ca am fost plecat Am vb cu cineva, care mi-a spus ca-i de la ambreiaj problema, nu de la senzorul de la cric. Asa ca o sa schimb uleiul, placutele de textolit, cele metalice, arcurile, apoi vedem ce se intampla. Nu am desfacut nimic inca, pana nu vin piesele.
  19. Am revenit cu noutati dupa ce motorul a stat nepornit o saptamana: porneste normal de pe loc, nu mai smuceste, totul e ok. Probabil trebuia reglat/schimbat cablul ala de ambreiaj demult, dar nu mi-am dat seama. Multumesc colegi pt ajutor.
  20. Nu suport sa am becuri nefunctionale pe motor, masina, etc. Pana sa-mi fac curaj sa desfac farul, am constatat ca s-a aprins iar becul ala. Avea ceva la contact, probabil
  21. Am schimbat cablul de ambreiaj, am mereu unul nou de rezerva sub sha. Ochiometric, asta nou e cu aprox 5mm mai scurt decat celalalt. Nu-mi dau seama daca are in interior sarme rupte, ca nu-l pot scoate din camasa. Se poate lungi fara sa fie ceva rupt? Oricum , astea-s cabluri aftermarket, poate nu au aceeasi lungime. Am iesit la o tura de control, categoric schimb vitezele mai usor decat inainte. Poate trebuia intins si celalalt, nu stiu. Deocamdata nici o smucitura, dar o sa fiu plecat in delegatie o saptamana, verfic din nou cand revin acasa. Pun si o poza pt a se vedea locul unde s-au rupt celelalte cabluri: e un cot la 90° pe care il face camasa, respectiv cablul, acolo se rupe.
  22. Uleiul e 10w40, Motul 5100. O sa schimb cablul de ambreiaj, sa vedem.. Discurile de ambreiaj, alea de textolit, au fost schimbate de vre-o 2-3 ani.
  23. Nu l-am uns, o sa verific asta. In trecut am mai rupt 2 cabluri de ambreiaj
  24. Tocmai ce l-am schimbat! Am pus tot Motul 5100, la fel face
×
×
  • Creează nouă...