Sari la conținut

Ruginel

Moderatori
  • Număr conținut

    10.148
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://www.google.ro

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Downtown
  • Carnet moto din
    22.11.2010
  • Motocicleta
    N-am
  • Numar Moto
    Primu'
  • Club
    Bellagio

Informații profil

  • Motociclete detinute
    CB 500, Sv650s

Vizitatori Recenți Profil

9.093 citiri profil

Ruginel's Achievements

  1. Cablul de la ambreiaj in ce stare se afla? Fa rost de un alt cablu de proba sau ia un cablu nou si schimba-l. Banuiala mea este ca actualul cablu este pe duca / se intinde pe undeva pe traseu.
  2. Aici sunt cateva posibile variante: 1. Ti-ai luat un incarcator ieftin cu care vrei sa reconditionezi un acumulator scump si complex -> Inseamna ca nu ti-ai cunoscut nevoia si ai ales gresit. Nu este nimic in neregula cu asta, ca din greseli invatam. 2. Esti din categoria utilizatorilor obisnuiti care folosesc acumulatori obisnuiti AGM/PB/GEL dar iti place ideea de a avea un device care stie sa faca 70 de lucruri, printre care 69 si cartofi prajiti. Nimic gresit nici cu asta, dar intra tot la punctul 1 -> adica nu iti cunosti nevoia. 3. Iti cunosti nevoia cu adevarat, ai acumulatori performanti la utilajele tale si le spui celor care folosesc acumulatori "normali" ca nu este bun deviceul folosit de ei pentru ca nu face cele 70 de lucruri mentionate mai sus desi ei chiar nu au nevoie de cele 70 de lucruri ci doar de unul singur: sa incarce acumulatorul obisnuit pe care il au la mobra / masina. Eu am resuscitat cu tiribomba de la Lidl acumulatori cu gel, AGM si cu electrolit. Nu a "comentat" niciodata, ba chiar acumulatorul cu gel era cu un picior in groapa. Este incarcatorul de la Lidl cel mai bun de pe piata? Nici pe departe, avand in vedere ce OZN-uri se gasesc acum in industrie. Am nevoie de ceva mai mult? Absolut deloc! Eu merg cu mobrele si pe vreme rece, iar daca le tin totusi cateva luni trase pe dreapta, atunci cand este chiar frig si zapada, conectez incarcatorul inainte sa scot atelajul din garaj, il las cateva ore si o ia invariabil la prima "cheie".
  3. Am de la Lidl de cativa ani, il folosesc cu succes la baterii auto/moto, absolut nici o problema Daca vrei trickle charging, da, merita un c-teck sau ceva din gama lui. Altfel, isi face treaba bine si cel de la lidl.
  4. Scuze ca ma bag ca musca-n lapte, dar un cort pentru o persoana la un buget decent, recomanzi ceva?
  5. Problemele evidentiate de colegi nu sunt unele starnite de invidie, ci de un reflex de a sfatui incepatorii (indiferent de varsta) sa abordeze un curs natural al lucrurilor. 4 secunde de la 0-100 zici ca nu se compara apa vs asfalt, insa nici cazatura in apa nu se compara cu cea de pe asfalt. Este bine ca motociclismul sa fie tratat ca un hobby / pasiune, dar este un hobby unde-i de preferat sa iti iei toate masurile necesare pentru a evita ruleta ruseasca. Cel mai probabil te vei obisnui relativ repede cu motocicleta, vei merge o perioada iar la un moment dat te vei urca pe o motocicleta mult mai usoara care iti va suci mintile si te vei intreba de ce nu ai inceput direct pe asa ceva.
  6. Eu m-am dus de mai multe ori si de fiecare data au fost super ok cu mine, desi nu de fiecare data am cumparat ceva.
  7. Modifica saua. La FZ6 chiar ai de unde sa iei si nu te complici cu modificatul ciclisticii.
  8. Ptiu, drace, ce hora este aici iar eu abia acum intru in joc! @EL Ciupacabra - "Raul" e deja comis - adica v-ati luat mobre, sa le stapaniti sanatosi. Nu ma apuc sa comentez alte aspecte intrucat ar fi tardiv, dar ca idee, atunci cand incepi scoala, te invata sa faci bastonase mai intai, abia apoi incepi sa scrii mai stangaci, iar dupa multi ani de studiu poti sa te apuci sa scrii romane, carti etc. Asa este in orice domeniu, ca este literatura, constructii, programare, motociclism. Se invata totul progresiv, iar la baza sta ideea ca invatatul progresiv are cea mai buna curba de invatare si dobandire a abilitatilor, care difera grav fata de auto. Bun, acum sa revenim la alegere: 1. Daca vrei sa iti iei ceva care sa "simuleze" motocicleta pe care deja ti-ai cumparat-o, iti recomand un V-Strom 650 sau poate un CB500X daca mai gasesti in stocuri sau urmasul sau - NX 500 2. Daca vrei ceva distractiv care sa te obisnuiasca cu ideea de doua roti iti recomand un CRF 300 Rally. 3. Vezi ca vinde @ianachim o Honda X-Adv 750 - adica un scutero-motocicleta care este geniala pentru ce este ea gandita sa faca.
  9. Ce naiba e complicat in ce s-a explicat?
  10. Mea culpa, credeam ca faci misto. Ba da, este si asta un mod de a retrograda treptele. Cum zic englejii “sunt mai multe moduri de a jupui pisica”. Eu de exemplu patinez ambreiajul doar atunci cand sunt la viteze mici si de obicei din treapta 2 in 1. In mersul mai tare putin, aproape exclusiv fac rev-matching. Probabil asa a aparut si slipper clutch, din aceasta nevoie + motociclete cu auto-blipper si quickshifter. Practic tu dai doar de schimbator si restul face motocicleta. Dar deja ne transforma in roboti toata chestia asta.
  11. Ii vezi ca sunt anti-talent. De la cum manevreaza motocicleta la viteze mici, cum schimba vitezele, de la faptul ca nu stiu sa faca rev-matching cand dau inferioare, ca dupa multi ani de mers cu motocicleta inca chinuie motocicleta la plecarea de pe loc ca nu simt cand cupleaza ambreiajul, ca pe drum drept sunt zmei iar in serpentine stai dupa ei etc. Eu ma consider un motociclist care mai are de invatat inca foarte multe, de asta de obicei ies la plimbari singur, ca sa nu ii tin pe altii in spatele meu sau ca sa nu ma tina altii pe mine, mai ales pe trasee pe care nu le cunosc unde merg mai precaut decat as merge de obicei. Uite exemplu de motociclist(i) la care probabil cursul de perfectionare nu isi are rostul. Are nevoie de un spatiu cat un camion ca sa treaca cu motocicleta. @Speedy.K unde esti tu maicaaa!!!
  12. Verifica integritatea cablului de ambreiaj apoi jocul la maneta si reglajul de la pinion daca are. La capatul manetei ar trebui sa ai cam 1.5 cm joc liber.
  13. La Titi Aur daca nu ma insel este instructor Razvan "Trancanici" iar despre el am auzit doar de bine. Ma tenta si pe mine sa imi iau un curs de perfectionare, eventual sa vada un ochi mai antrenat ca al meu ce obiceiuri proaste mi-am insusit in anii care au trecut de cand invart roata si unde pot corecta / imbunatati. Cunosc unii de au permis de multi ani si ceva kilometri stransi sub fund si tot prost merg. Practic merg pe mana norocului.
×
×
  • Creează nouă...