Sari la conținut

cooldeep

Super Membru
  • Număr conținut

    769
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de cooldeep

  1. Modelul ăla e cu piesa de cauciuc gata aplicata De saiba a raspuns mai sus Lucian. Dar cum spuneam, se dezbate, inca. Personal am fost de fiecare data nemultumit de variantele aftermarket fata de cele gasite in magazinele de rulmenti . Eu sunt curios de altceva, in magazinele de rulmenti nu se gaseste cauciucul magic de la rulmentul de la pinion. Dimensiunea pe original e de 7mm grosime, dar in magazine doar pe 8mm se gaseste. As fi curios totusi intr un kit de asta de aftermarket daca chiar e de 7 mm sau e totusi de 8 chiar si subtiat prin frecare la 7-7.5
  2. Tocmai se dezbate pe fb ca solutia ar fi Koyo 32006JRRS montat cu o saiba.
  3. Care este exact semeringul care nu il gasesti la magazinul de rulmenti ?
  4. Nu E sub 20 de lei 1 rulment de la roata fata, amandoi cu semringurile aferente costa 55 lei si tin 50 k km, de asta am ales 2rs ca sa nu gresez si sa nu curat nimic. De la bicicleta si alti rulmenti ce ar fi bine sa fie gresati stiu ca tot ce e in plus oricum iese afara. In principiu referitor la intrebarea ta cu firma, vaselina e vaselina, are niste specificatii, fie contine molibden, fie teflon, fie grafit, fie litiu, fie silicon, apoi exista vaselina speciala de rulmenti, pt temp ridicata, pt temp normal etc. Tot teoria zice ca trebuie sa respecte un stas. Apoi de lene am descoperit vaselinele la spray M am jucat cu mai multe sprayuri Soudal de la hornbach, cu rezultate bune ai un pret mega decent.
  5. Eu am luat skf pt roata fata facuti in bulgaria, iar semeringurile vandute de skf facuti in china. Pt roata spate, dimensiuniea a cam impus koyo, care a venit de pe japan. Cat despre kiturile allballs la roti, desi 2rs, nici macar 30k km cat tin 1rs originali. Dar cu koyo si skf in roti, rotile se invart vreo 50 k km, cea ce pt cat costa, adica 50 de euro, este absulut un cost neglijabil. Cum bagi vaselina intr un rulment 2RS ?
  6. 35 de grade afara, fara aer conditionat, ce sa gatesti si sa foloaesti caldura cat mai putina ca apoi sa mai poti sta in casa. Un peste spada ar fi o idee, dar orice garnitura implica foc sau cuptor si cu alti doi simandicosi in casa am zis pana aici. Crumpi ati mancat toata viata, crumpi mancati si azi, daca aia si aia nu vreti . Aruncat cartofii noi vreo 10 min in cuptorul cu microunde intr un vas de sticla cu dop si cu un strop de apa inuntru. Intre timp pestele statea cuminte intr o marinda perfecta, deci e atat de perfecta ca acolo sus in dreapta pozei se vede cum nu vrea sa curga . Simplu de tot, lamaie, ulei de masline, sare, piper, coreandru si pt culoare boia. Pornit tigaia in ultimele 2 min de la microunde, niste unt in tigaie si vreo 2 min parpaliti cartofii, asa de o crusta sa fie ce trebuie. In ramasita de unsore ramasa dupa ce am scos cartofii, am aruncat pestele sters in prealabil de zeama portocalie. Vreo 3 min pe o parte si vreo 2 min pe celalta. Un "imbecil" scria pe net 5 min pe o parte si 4 pe alta, probabil daca ar avea o palma grosime, dar la bucati de un deget grosime, e pacat sa iti bati joc de el cu atata caldura. Si asa ăla mai subtire era cam uscat. Deci focul a mers mai putin de 10 min, chef de sosuri sau salate nu am avut chef, ca na, daca esti obligat sa gatesti, parca nu iti vine Singura problema cam monotona culoarea in farfurie, gustu decent cu niste lamaie, dar merea un sos acolo si niste fasole verde, of of
  7. Din seria ce mai facem la gratar sa fie bun si sa se bucure cat mai multi in orfine aleatoare am avea asa. Sandviciuri cubaneze. A se remarca boltarii pe post de presa Si de ce nu, diferiti burgeri, pe toate gusturile.
  8. 1 nu ai de unde stii unde era benzinaria pt ca nu am precizat 2 nu ai de unde sa stii ce nr de inmatriculare aveau 3 nu poti banui unde erau parcate (lasate n drum) de am avut privilegiul sa le analizez in detaliu 4 iar drumul si "trecutul muntilor" iar nu ai de unde sa il banui, la fel cum nici nu stii in ce zona a tarii a fost. Dar toate astea nu conteaza. Ei se considerau "motociclisti" dupa vorba, dupa port, dar atat, doar ei. Iar daca tot analizezi asa zisele statisticil vezi ca nici numerele nu sunt cele reale. Cat despre scena, doar ma enervam ca e plina lumea de farisei, mai ales aici pe forum. Imi aduceam aminte totusi de ultima tura in austria alaturi de un k1600 si asta pe drum, nu acolo . Nu am inteles nici o data tampenia asta de mentalitate ca un maxiscuter nu e motocicleta sau un conducator de scuter/maxiscuter e un nimeni, doar in romania poti vedea asaceva intre motociclisti. Cum stabilim limita si ce poate fi numit motocicleta? Dimesniunea rotilor? Puterea motorului ? Doar ca nu are viteze ? Pretul (desi multe maxiscutere sunt mult mai scumpe decat alte motociclete) ? Am prieteni care in ultimii ani au avut 1-5 motociclete cumparate de noi, de peste 15 de mii de euro fiecare si culmea in oras folosesc un scuter, altii maxiscuter, dar unii raman la mentalitatea ca un om pe maxiscuter e un looser, desi realitatea e cu totul alta. Pe orice utilaj ai fi, oricati bani ai avea, gumele vorbesc. Ai sau nu ai km in spate, iar motociclismul este despre km nu dupa dimensiunea oualelor sau a strumeleagului. Iar postul era un review despre Majestii 400 (YP400) nu despre faptul ca maxiscuterele sunt sau nu sunt utilaje cu 2 roti trecute ca si motociclu in civ, toate aceste discutii sunt total irelevante si mai ales neimportante si nu fac altceva decat sa scada calitatea informatiilor existente pe acest forum.
  9. Cu gandirea asta probabil nici Priusul sau Rav4 hybrid nu sunt masini... Ar mai fi si niste Lexusuri de bagatbin discutie. Am mai intalnit chiar zilele trecute un grup de "motociclcisti" in benzinarie, dupa nr de inmatriculare tocmai venisera de pe niste serpentine si curbe. Din 8, 6 aveau chicken stripesurile de 4 degete ... Dar avea k1600, avea, aia e motocicleta... Imi aduc aminte ca am cautat info, am ramas cu cautatl Erau pe gramaje si parca erau unii de modificau, pt cai care le faceau mai usoare, le luau pur si simplu la burghiu. Erau ceva bani de investit pt diferente minore, asa ca n am mai facut nimic.
  10. Nu vreau sa va stric petrecerea, dar cred ca formula corecta e (1+n)*2 unde n<infinit Oricum ca metoda de detrminare cred ca cea mai rapida sr fi cantarul Gata cu aberatiile. Continuati pe alte subiecte, multumesc O gluma din Raised by Wolves Ce i-a spus magnetul-bărbat magnetului-femeie ? -Când ți-am văzut spatele, mi-a părut respingător. Acum, că te văd din față, sunt atras de tine."
  11. da am raspuns ieri... de ce nu o fi aparut ... Foaie de placinta. Urmatorul proiect va fi cu aluat si sper sa fie un Quiche Lorraine savuros
  12. Am mers la padure si am cules niate leurda. Am taiat o, am calit o in putin unt, cu niste ceapa verde, am amestecat cu telemea si ou, apoi origami unele triunghiuri au iesit, alea primele au fost de sacrificiu. Dar bune, rau, indiferent de forma.
  13. Supa crema de ardei copt. Nu era capia in congelator, dar o fi bun si asta galben received_300922718091457.mp4
  14. Cu un voltmetru in timp ce e conectat pe baterie si pus la incarcat sa vezi ce se intampla. Daca trece de 14.2V nu prea e bine, poate sa fie si 14.5V pt agm, dar cam ala e pragul maxim. Si evient sa scoata continu nu alternativ.
  15. Adevarul e ca toata lumea vrea sa ajunga in rai, dar nimeni nu e dispus sa moara In alta ordine de idei, mai "jucam" matematica de clasa a 4 a pe aici ?
  16. Dar cata lume de pe acest topic sta dincolo de carpati Asta pe principiul ca romania incepe si se termina dincolo de carpati, depinde doar de care parte a lor te afli. Nu inteleg ce cauta n postari cu referire la pozitionarea geografica. Unul din farmecul mancarii este ca peste tot mancarea e diferita. In germania exista cateva sute de modele de carnati acreditati multi chiar si cu nume de origine, iar noi ne mandrim cu un salam de sb sau un carnat de plescoi... Aveti ceva cu fata cu cremvustii? scrietii in privat, dar lasati topicul acesta curat, bascalia si altele sunt pe ala de fun.
  17. 3 si da in tigaia aia de la tefal, depinde cat e de groasa tigaia si ce inertie termica are, dar nu e bai ca se poate regla din opritul focului mai tarizu
  18. dupa 7 ani cu acest cuptor a venit vremea sa folosesc toate accesorile lui E mult prea mult de munca si se face prea multa mizerie, mai bine puiu rotisat de la kaufland dar cand nu cumperi puiu si il primesti parca ii sta bine la rotit WhatsApp Video 2021-03-13 at 12.06.48.mp4 Cat iar despre omlete, imi place foarte mult metoda aceasta 1:48
  19. Eu sigur sunt mancat, si singura data cand am schimbat eu cu manuta mea, nu am avut nici o cheie, am prins cu mana si s a desfacut dar nu cred ca are treaba cu asta, ca mecanicul meu tot cu mana le destrange si le strange si el nu e asa mancat ca noi doi
  20. O mica precizare, nu are treaba cu Domogledul. Domogledul e la capatul vaii Cernei, iar aici la inceputul vaii, si e la poalele Retesatului partea sudica. Revenind, au fost tot felul de legende cu acest drum, dar la intalnirea adhoc din toamna doar vreo 2 sau 3 s au intors din dum de pe acest drum. Chiar autostrada de 120 nu e, dar nu i nici un capat de tara. Mai ales ca dinspre Petrosani pana la Izbucul Cernei este doar piatra pe jos fiind un masiv calcaros, efectiv nu e noroi sau namol nici unde. Ca o fi mai tehnic sau abrupt, o fi, dar e absulut sigur dedesibt ca sa zic asa. De la Izbuc noi am luato spre Motru Sec ca stiam ca pe acolo nu e mocirla, si stiu sigur ca in jurul lacului daca mergi la Cerna Sat e plin de namoale in afara de cateva saptamani pe an (august-sept) Ca m am uitat din nou la toate filmele de le am postat am regasit topcaseul asociat cu pasagerul Absulut toti caee au pasager stiu nevoia topcaseului Si ca tot vb de crashbaruri. Oare crashbaru ala mic si dragut de langa motor pe care e montat si scutul la 1050 nu s ar potrivi la miarele dupa 2014? Ca pare al naibii de ok.
  21. te referi la vestitul drum DN66A Cerna Sat <-> Campul lui Neag ?
  22. hmmm La naiba. eu credeam ca de fiecare data cand mergi spre o pensiune sau loc de cazare mergi pe cate un drum de asta asa, mai fara asfalt @vrajitorule sa ii spun cum mergeam noi prin padure pe asfalt si era ceva nisip intr o curba, eu primul, nici macar nu am vazut nisipul ca apoi ai urmat tu si m am intors ca nu mai venea nimeni in oglinda ? nu stiu cat macadam aveam noi atunci planificati, dar tranta sigur a fost pe asfalt ... Pai eu am fost pe strategica cu pasager cu bagaje cu 650ul cand mergeam spre vstromania de vara din delta. Si apoi seara pe la 8 si ceva am urcat si transfagarasan de l am coborat pe intuneric dar sezonu trecut am fost cu miarul, no ce sa zic, acu 4 ani mi s a parut mai greu ca nu stiam pe unde e drumul si am coborat aiurea la lac pe niste sleauri de intr un loc a trebuit sa dau sidecaseul jos, dar anu asta mi s a parut parfum pe acolo si io nu ma stiu cu offroadul ca si colegii nostri de pe aici II dai sfaturi lui @igi care cred ca e cel mai longegiv conducator de vstrom din grup. Doar pe vstroame are minim 150 k km condusi, chiar crezi ca nu stie ce are de facut. Pur si simplu ala a virat brusc fara semnalizare fara nimic, doar experienta la facut sa mearga paralele cu masina si sa iasa de pe asfalt si sa se opreasca acolo fara sa il tavaleasca in mijlocu drumului, ca sa nu zicem ca pe langa crashbar si cizmele si au facut treaba de minune, si zic eu, cel care a mers in bocanci toata viata lui pana anu asta cand am reusit si eu sa imi gasesc niste cizme. Personal cred ca habar nu ai pe unde mergem noi la plimbare, singuri sau in grup. Iar poza aia de ai pus o cu cardul ala de motociclete, ma lasa total rece, vreo 15 motociclete de acolo nu au ce cauta in afara asfaltului nici macar intr o parcare neasfaltata. Las aici cateva filmulete, poate intelegi mai bine ce facem noi si de ce avem nevoie si de caseuri/bagaje si de crashbaruri, scuturi si alte acareturi. Toate mobrele ce le vezi in aceste filme sunt conduse de fosti sau actuali vstromisti, ca scrie vstrom pe ele sau ktm sau africatwin sau bemeu, oameni care sunt aici pe forum. Eu cand mi am luat in 2014 primul vstrom fara vreun gand sa ies de pe asfalt cu el, fara sa stiu cu ce se mamanca o astfel de motocicleta, am avut ca si criteriu de selectare a mobrei 4 lucruri ABS, crash bar, scut si toate cele 3 cutii. Astea erau dotarile minime care trebuia sa le aibe un vstrom. si inchei cu
  23. cunosc, de aceea sunt si asa de exigent cand vine vb de strudel cu mere , dar pt cei care nu ajung pana in austria si ies la plimbare prin banat, pe TransSemenic, le recomand un birt in Garana care au un strudel demential.
×
×
  • Creează nouă...