Jump to content

Alinache

Membru
 • Content Count

  189
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Alinache

 1. Din Odessa până în Batumi mergem pe mare! Ar mai fi si varianta sa ocolim Marea Azov si sa trecem in Georgia pe "military road ", dar ocolim cam mult pentru prea puțin ( cred eu)! In Georgia sunt ceva drumuri fără asfalt pe care vreau sa le fac, si Armenia este recunoscută pentru drumurile sparte! Mulțumesc mult! Numai bine!
 2. Salutare tuturor! A mers cineva pe mobra asta (Tenere 700/T7) cu pasager la drum mai lung? Mă tot gândesc să fac turul Mării Negre peste vreo 2-3 ani...
 3. Mii de scuze! Este vina mea! Nu am găsit transport pana in Pitești! Și, fiind ocupat la muncă , am tot amânat sa te anunț! Am ajuns acum o oră acasă, de asta am si spus că este aproape imposibil sa trimit prin curier! Încă o dată îmi cer scuze, sper sa nu fie supărarea prea mare! Dacă ajungi pe meleaguri oltenești si ai nevoie de ceva, orice, dă-mi un semn! Numai bine!
 4. Mulțumesc mult! Caut acum transport pana in Pitești! Cam pe la ce oră ajungi pe acolo? Sa știu cum planuiesc...... Mii de mulțumiri! Rămânem datori!
 5. Eu m-am oferit sa îl ajut cât pot de mult, acest ajutor incluzând și găsirea unui transport mai ieftin! La Cargus ar fi peste 700 lei, greutate volumetrică, etc. Ar mai fi si faptul ca nu am găsit curieri care sa ridice colete sâmbăta sau seara după ora 19:00! Dacă cineva poate si vrea sa ajute, de ce nu.... Eu unul, dacă aș putea sa ajut, chiar si cu o parte, as face-o, pentru că.... de ce nu? Numai bine!
 6. Salutare dragilor! Am donat aproape jumatate de mobră unui coleg forumist si am avea nevoie de ajutor in transportul acesteia din Craiova,judetul Dolj în Dej, judetul Cluj! Mobra este dezmembrată si se află în urmatoarea stare: o bucată șa ambalată frumos, un cadru învelit in folie alimentară si un cub din carton plin cu fiare de aproximativ 80 cm/latură si vreo 30kg minim.... Ne poate ajuta cineva? Macar cate o bucată pe rând? Si sa nu coste un rinichi? Mulțumiri anticipate! Numai bine!
 7. Din ce îmi amintesc eu, la XT/TT se poate adapta și pornirea electrică! Și parcă nu era chiar așa complicată treaba! Mai întreabă pe subforumul de XT! Numai bine!
 8. Tu ești masochist? Eu l-am făcut cu nevasta! Merge făcut cu orice, oricum nu este drum de viteză, este de mers încet sau foarte încet, admirat peisajul și pozat! P.S. : nu am călărit nevasta pe drumul ăla, să ne înțelegem! Numai bine!
 9. Încă un traseu pe care îl recomand este intre Cilipi și Plocice in Croația, exact lângă granița cu Muntenegru! M-am întâlnit cu vreo 5 mașini maxim pe toată bucata! Novi Pazar mi s-au părut cam țigăneală: încurcat, aglomerat, îmi tot făceau semne oameni să mă cazez la ei! Nu mi-a inspirat mare încredere, in schimb am văzut multe mașini cu nr de România! Visegrad cam la fel, dacă nu mai rău! Abia am putut sa schimb câteva vorbe in engleză! Bine.... Anul viitor as cam vrea să mai dau o tură pe acolo să văd dacă îmi schimb părerea! Numai bine!
 10. Nu trebuie vignete, dar trebuie sa ai asigurarea valabilă pentru toate țările tranzitate (cartea verde)!
 11. In Muntenegru ar fi bine sa faci traseul prin Parcul Durmitor, intre Pluzine și Zabljak, este spectaculos! Apoi după ce vezi podul Tara, poți face tot canionul râului Tara, până în Mojkovac! Nu știu cum este drumul in Parcul Durmitor in perioada aceea dar merită să te interesezi dacă poate fi făcut ( zăpadă, ploaie, etc.)! Eu am făcut drumul in sens invers! Mi-a mai plăcut foarte mult și porțiunea dintre Novi Pazar (Serbia) și Berane (Muntenegru)! Dacă te bate vreun gând să mergi cu roamingul activat, ai grijă, că în Serbia cel puțin, era vreo 10-11€ /MB (dacă îmi amintesc exact)!
 12. Cer și eu ajutor pentru un prieten care a avut un accident moto acum 5 zile! A fost transferat din Craiova în București la Fundeni! Este rănit foarte grav - umăr, picior, 6 coaste, plămân perforat, și, cel mai grav, ficatul bucăți, posibil și bazin fracturat/fisurat- toate astea din cauza unui popă beat la volan! Dacă poate cineva sa doneze și pentru el cred că ar fi de mare ajutor! Adrian Stoica se numește, internat la spitalul Fundeni! Numai bine!
 13. In Muntenegru cred că nu ar trebui sa ratezi canionul Tara și parcul Durmitor! Iar mi-a plăcut mult porțiunea dintre Novi Pazar (Serbia) și Rozaje (Muntenegru)! Când treci din Muntenegru in Croația și mergi spre Dubrovnik îți recomand să faci un mic ocol prin Plocice-Mikulici-...-Cilipi ( este drumul paralel cu cel principal și mergi pe dealul de lângă mare, plus că e posibil să te întâlnești cu maxim 5 mașini)! Mai departe nu știu ce să îți spun pentru că eu am tăiat-o spre Bosnia înainte de Dubrovnik! Numai bine!
 14. Ar fi niste dune pe bune undeva pe lângă Nedeia! Nu știu sigur exact unde sunt deoarece nu am mai trecut de ani buni pe acolo! Las niște poze făcute de un amic! Numai bine!
 15. Ziua 2 îți recomand Zlatibor, Canionul Tara( podul peste canion), Zabljak, Parcul Durmitor, Pluzine, Budva! Din Pluzine poți merge spre Niksic apoi Kotor și Budva sau spre Podgorița apoi Budva! Numai bine!
 16. Eu mă duc să văd haosul de la calificări! Ne vedem de sub pelerine! Numai bine!
 17. Pe la 160-170km/h era limita mea! In general nu depășeam 110 km/h, atunci fiind în treapta a 5-a sau a 6-a! Mulțumesc pentru atenție!
 18. Așa pățeam și eu pe ZZR! La mine cred că era de la adrenalină! Am pățit la fel când am zburat cu parapanta și a făcut pilotul câteva spirale! Nu am dat mare importanță senzației deoarece nu prea băgam așa des mana in gaz, și când băgam mergeam doar in treapta a 2-a! Am mai avut senzația respectivă când am zburat cu avionul și a prins un gol de aer.... Și eu îți recomand să consulți un doctor, dar cred că ar fi bine sa nu îți faci griji prea mari! Numai bine! P.S. Vara asta vreau sa încerc saltul cu parașuta, sper să fie bine....
 19. Salut! Dacă mergeți spre vest, din Craiova mergeți spre Severin via Vânju Mare! Astfel scăpați de localități lungi de 10km cu limita de 50km/h, radare, TIR-uri, imbecili care forțează depășiri, etc.! Am făcut traseul de 2 ori (dus-intors) în ultimă săptămână și m-am întâlnit cu 10 mașini pe drum! Atenție mai mare în sate deoarece sunt cam nisipoase curbele! Dacă vă hotărâți să urmați traseul recomandat facem un schimb de date de contact pe PM și vă pot ajuta să treceți mai repede de Prazilia! Numai bine! P.S. Traseul lu' gugal maps prin Craiova este cam încurcat!
 20. Cam așa trebuie! Eu port M și exo 510 de îl am este L! Se potrivește mai bine pe țeste mai țuguiate, ceva gen ou cu vârful în sus! Eu am căpățâna mai plată și între breton și creștet nu îmi stric freza! Numai bine!
 21. Salut! Eu te sfătuiesc să iei ceva care sa îți protejeze cât mai mult din 'lateralele' genunchiului! Majoritatea protecțiilor de stradă oferă protecție la impact cumva frontal! Vreau sa spun că te protejează doar căzând direct in genunchi! Și cu mobra de obicei cazi in lateral! Caută ceva care sa îți " înfășoare" genunchiul! Partea cu zgâriatul rezervorului o rezolvi foarte ușor cu tank-pads pentru lateralele rezervorului! Mie mi-au căzut vreo 260 kg pe picior purtând o genunchieră de la Madhead și am scăpat doar cu o zgârietură mică! Și asta pentru că îmi acoperea articulația pe laterale!
 22. Salut! M-am gândit și eu la piesele de 600 dar, din păcate, nu se potrivesc! Dacă aude cineva de vreun 1100 la dezmembrat îl rog frumos să mă anunțe și pe mine ori aici în topic ori pe P.M.! Mulțumesc anticipat! Numai bine!
 23. Salutare! Sunt și eu în căutare de niște repere pentru ZZR 1100 D! Și anume: carene spate, stop, lampă număr, parbriz, oglindă stânga, manetă ambreiaj! Poate și o carenă centrală ( doar dacă este ieftină) și poate o evacuare completă! Numai bine!
 24. Ar mai fi varianta să îți iei un intercom și să mergi cu prietena/soția! Eu în 2000km nu am avut timp sa aud vâjâitul căștii... In alta ordine de idei, 510 este o casca foarte mișto ( ochelari de soare, obraji gonflabili, interior detașabil și lavabil și foarte moale și plăcut, pinlock, foarte aerisită) . Dar astea contează doar dacă poți suporta zgomotul la drum lung! Cum eu am avut zile in care am stat 12-14 ore in șa, m-a cam deranjat! Numai bine și sărbători fericite!
 25. Exo 510 te va sâcâi de la 50-60 km/h! Sau poți să iei dopuri de urechi! Numai bine!
×
×
 • Create New...