Sari la conținut

mos bear

Super Membru
  • Număr conținut

    672
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mos bear

  1. Spun bine ce spun ! » Post actualizat in 28 Jun 2018 19:49 Cementarea poate fi si de profunzime . Cementarea de suprafata se face in profunzime de 0.3 - 3 mm , cea de profunzime , pina la 20-25 mm.... Pasul fin asigura un cuplu mare de stringere si stringere de precizie .... Etfrierul in timpul frinarii preia miscarea discului de frina , prin urmare actioneaza ca o falca de foarfeca...... Nu toate suruburile sint fabricate prin roluire .....mai sint fabricate si prin stantare la cald !
  2. Deci etrierul se prinde de roata? A dracului tehnologie » Post actualizat in 16 Jun 2018 04:29 Despre clasa surubului ....poate fi si 12.10 , poate fi si cementat pe suprafata ....daca ai spiral din otel rapid sau TiN , il strapungi ! Conditia de baza fiind viteza mica si racirea permanenta a spiralului , unghiul de taiere si avansul mic . » Post actualizat in 16 Jun 2018 04:41 Despre suruburile de etrieri....in general constructorii folosesc suruburi destul de dure, cu o mare rezistenta la forfecare , gen clasa 10 si clasa 12 , multe dintre ele fiind cu pas fin pentru stringeri puternice , suruburi filetate doar in zona de atac , restul tijei fiind nefiletat si cu un joc minor in bosajul travers. Sint suruburi speciale , nu chiar de mamaliga. De obicei sint facturate prin roluire sau matritate.....zic si eu asa
  3. Cheia dinamometrica se foloseste doar la strins ! (asta daca tii la ea)....... Ar mai fi o problema , TNG a fost finut in raspuns, fata de intrebarea adresata in subiect , mai ales cind a aflat ca omul e mecanic de 10 ani....
  4. mos bear

    Branesti

    Ma copii.....sedeti blind . Nu va certati ! Fiti prudenti si asfalt curat si uscat ( nici nisip pe el)
  5. Deci autoturismul rula incet cu cca, 20 km/h si cu avariile ,, puse,,...tu ai vrut sa treci de el cu cca . 50 / h . Asta in giratoriu . El face stinga pe interzis , iar tu il lovesti in aripa spate stinga. Motor facut varza , casca sparta , glezna dureroasa , asigurari vax albina ........ Pai nu era mai bine sa-l lasi pe ala sa vezi ce are de gind? Il lasai sa duca dracului pe interzisul vietii..... Graba strica tabla !
  6. mos bear

    Branesti

    Prieteni ....eu sint toata ziua pe sosea si credeti-ma , viteza ucide . Fiecare km in plus pe vitezometru modifica logaritmic posibilitatea unui accident. Una e sa o pui la 40 alta la 60 si alta la 100. Pina va vad altii vedetii voi pe ei ! Cautati sa anticipati si lasati-o mai usor . Descarcati-va nervii pe circuit , caci in trafic e rau. Multumesc bunului D.zeu ca am capatat frica de fi implicat in accident . Vreau sa imbatrinesc frumos si sa ma plimb pina in ultima secunda fara betesuguri cauzate de prostie .\ Apropos de accidentul in cauza , priviti cit e de sifonata si masina si motorul ......la 60/ora nu cred ca se strimbau fiarele asa!
  7. mos bear

    Branesti

    Lasati viteza fratilor ! Ce dracului ....ziua si RIP.ul ! NU mai spuneti ca facea soferul stinga si bla bla bla .....nu mai gasiti scuze ! Circulati omeneste si atenti!
  8. Cred ca ai un contact ars ......verifica curentii
  9. Tare cursul ! Si cind te gindesti ca termini o academie in doua etape de trei zile ....e ceva
  10. Posibil ca pedala sa aiba joc pe ax si nu face cursa
  11. Da da da ....scuze ! Eram bagat in subiect si voiam sa raspund lui Vlad ....am luat cu quote la gramada
  12. Aaaa nu ! Pot spune insa ca fac motoare care de regula depasesc 1000000 Km ......si nu ma laud .
  13. Logic le sincronizezi inainte , pentru a avea certitudinea ca toate carburatoarele deschid / inchid sincron . Sincronizarea carburatoarelor are drept scop ca toate carburatoarele sa lucreze in acelas timp si in aceiasi parametri la diferite trageri a acceleratiei. Corect operatiile cronologice pentru atingerea performantelor sint ( in viziunea mea) 1. Reglaj supape 2. Reglaj aprindere \ 3. Reglej nivel CNC * Pornire , incalzirea motorului la temperatura de regim 4. SINCRONIZARE CARBURATOARE ( metoda vacuumetrica) 5, REGLAJ Amestec ( analizor gaze lambdametru) * In cazul motoarelor asistate electronic , tot sincronizarea deschiderii clapetelor se urmareste inaintea altor reglaje , aceasta sincronizare fiind necesara combaterii fenomenului de maldistributie. » Post actualizat in 24 Mar 2018 07:50 Vlad ....vorbim despre performante ! Asa poti fugi cu uimitoarea viteza de 40/ H cu un consum de numai 14/100 , sau mai rau , sa tragi de gaz si sa-ti ia foc in carburator ..... Daca vrei 200/h cu 5/100 si sa iei 100 cu plecare de pe loc in 3 secunde , trebuie sa faci totul ca la carte.
  14. tine capacul cu cui in motorina , apoi incearca sa bati pe sus ( prin stutul pe unde vine benzina) cu un dorn de 2.5 mm
  15. Rolul CNC este acela de a asigura un nivel constant , asa cum i se spune , acel nivel din CNC influenteaza amestecul , fie il imbogateste ,fie il saraceste . Nivelul din CNC dozeaza cantitatea de benzina ce patrunde in jiclorul principal . Daca nivelul creste in CNC chiar si cu 1 mm ( sau scade) , fata de nivelul prescris in cartea tehnica, la nivel de coloana emulsoare , ai un debit mai mare sau mai mic in jiclerul de mestec , deci un amestec mai bogat , sau mai sarac . Atunci cind nivelul in CNC creste si ineaca calea benzinei , iar benzina ajunge in exces in putul emulsor ....benzina multa , motor inecat . si invers , benzina putina , amestec sarac . Reglejele ajutajelor de relanti si aer, fac doar reglajul fin al amestecului stoichiometric . Astfel se urmareste calitatea amestecului , ca la regimul de mers in relanti al motorului , amestecul sa fie usor imbogatit , pentru ca la deschiderea brusca a clapetei de admisie sa nu apara insuficienta de amestec carburant in aspiratie, datorat debitului marit de aer atmosferic absorbit in urma vacuumului din rezonator. Rateurile in carburator la deschiderea brusca a clapetei ,se intimpla din aceasta cauza , recte amestec saracit . Atunci cind amestecul este prea bogat , motorul se ineaca si nu mai trage , ba chiar se opreste si nu mai porneste. Bujia ,,spune ,, totul .... Deci nivelul din CNC este foarte important ! ( variatia de +- 5 mm este aberanta)
×
×
  • Creează nouă...