Sari la conținut

pierrotlefou

Super Membru
  • Număr conținut

    1.362
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de pierrotlefou

  1. Pai 500 RON "te face pa tine"? A propos, cat te-a costat mopedul (cu cumparat si adus in Rrrromanica)?
  2. Pai nu are cum sa vina. Exista o legislatie europeana care specifica ce intra in categoria limitata A2. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A52023PC0127&qid=1713973806438 Ce nu vrei sa intelegi este ca limitarea la 35 kW nu se poate face decat la motociclete care nu depasesc 70kW. De pilda, exista un model de Kawasaki Z900 care are standard 90kW, dar care se construieste si cu 70kW tocmai pentru a fi limitata legal la A2. Daca cele 2 motociclete mentionate sunt din start peste (nu doar ca putere initiala, dar si ca raport kW/kg, si Kawa aia are 86kW si deja 0,49 kW/kg), cine ti-o aduce iti va da niste acte false. Iar cei de la RAR se vor uita rapid in baza de date la caracteristicile initiale si te-ai scos. Daca tu vrei s-o tii cu Batman, distractie placuta.
  3. Am eu numărul, pot să îl dau via PM.
  4. Pai nu poti s-o treci de RAR, pentru ca avand mai mult de 70kW din fabrica, nu se inscrie in categoria A2, limitabila la 35kW. Cei de la CTT nu au cum sa-si dea seama de limitare, de-aia ai nevoie de talon. Talon pe care nu vei putea sa-l obtii pentru A2 avand in vedere puterea initiala.
  5. Noi reduceri: 1. Pantaloni Rev’It - 270 RON 2. Geaca vara Louis Edition 80 - 170 RON 3. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 220 RON Pentru cumparaturi grupate, mai facem o reducere.
  6. Nu stii ce pierzi. Pentru oras, scuterul nu are rival. Si chiar si pentru distante decente in afara, mai ales daca esti pe maxi-scuter. Dupa 14 ani de scuter (pornind de la moped pana la maxi-scuter), nu as folosi altceva intr-o aglomeratie (si haos) ca-n Bucuresti. Motocicleta in Bucuresti va fi o chestie complicata. Asa cum s-a spus, cel mai bine este sa incerci mai multe si apoi vezi tu. Cea propusa de @Kristian K este totusi o solutie foarte decenta: lejera, maniabila, fiabila, simpatica si nu-si pierde valoarea. Am impresia ca nu s-a mentionat, sa nu uiti ca ai optiuni: naked, sportiva, chopper, touring, enduro. Si fiecare vine cu avantaje si, la fel de important, dezavantaje. Pe mine m-a interesat o motocicleta pe care sa am o pozitie comoda (atat pentru coloana, cat si pentru pozitia picioarelor pe scarite), sa pot sa pun jos ambele picioare cu talpile lipite de asfalt (sa reglabila pe inaltime si/sau kit de modificare a inaltimei suspensiei), confortabila (am ajuns sa fac ture de +400km pe zi), practica (am top case si side case-uri, dar pe ultimele le iau doar pentru turele de cateva zile, nu ca baietii care merg la cafea pe corso cu ghe-ies-uri si valizele metalice asortate), fiabila si cu cuplu cat mare la turatie cat mai joasa. Eu am luat permisul de categoria A acum 8 ani si dupa 1 an cu un motor de 650 cmc, am trecut la 1250 cmc. Cat despre echipamente, ai primit suficiente sfaturi de bun simt. Si eu port ochelari si nu am nicio problema cu nicio casca din cele pe care le folosesc: nici flip (Shoei), nici integrala (HJC RPHA). La inceputuri am avut si Jet (open), dar nu recomand din lipsa protectiei (era totusi acceptabila pe moped). Si la inceput, poti sa iei linisit echipament SH (geaca, pantaloni, poate chiar si ghete), dar neaparat nou pentru casca si manusi. Si ultimul lucru extrem de important: mersul pe 2 roti este o pasiune costisitoare! E bine sa ai bugetul aferent, mai ales daca nu te pricepi la mecanica (macar la chestiile de baza: schimb ulei, filtre etc.). Iar pentru echipament, acolo este critic. Si sa fie de calitate, si sa fie complet. Este plin bombardierii care se cred zmei pe motoare destul de puternice si in afara de casca, isi etaleaza echipamentul standard: Vans, tricou, pantaloni scurti, mainile goale pe ghidon. Plus motoare intr-o stare jalnica, inclusiv pneurile terminate sau imbatranite (recunosc, mi s-a intamplat si mie sa am DOT-uri trecute de 4 ani). Incepe scoala, vezi ce-ti place si ce nu, si apoi mai vezi. Asfalt uscat. P.S. Daca ai nevoie de echipament, am cateva articole de vanzare (geaca, jacheta, pantaloni), ti se potrivesc sigur
  7. Casca flip-up HJC RPHA 90 - Vanduta! Ghete Alpinestars SMX-v1 - Vandute! Geaca touring Furygan - Vanduta! Raman la vanzare: 1. Pantaloni Rev’It - 280 RON 2. Geaca vara Louis Edition 80 - 180 RON 3. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 230 RON Preturi negociabile! POMANA!
  8. Traditionalul traseu, Sarata Monteoru - Leiculesti, pentru a inaugura noul sezon moto.
  9. Foarte util comentariul. Ca sa nu mai caute boborul insetat de cultura si, mai ales, de aventuri. Subscriu si la comentariul vis-à-vis de familie.
  10. Dixit anuntul autorului: "Astăzșmâine Zair și familia lui de mama, tata și copilu' vă așteaptă la Bucuresti Mall, în cadrul Motorfest, cu cartea Dusîntors, la o vorbă, un autograf, o poză, d-astea lumești. Suntem înconjurați de Poliție, Pompieri, totul e safe, nicio grijă." https://www.facebook.com/photo/?fbid=122141804558145736&set=a.122097871436145736 Am luat si autograf, ca tot am ajuns si eu prin Mongolia
  11. Salut, Prefer la Sincai, e langa birou. Asa cum am spus, daca ne auzim din timp, pot sa fiu disponibil si in weekend. Cat despre negociere... Mai bine contacteaza-ma. Am decis sa mai fac niste reduceri 1. Geaca touring Furygan - 330 RON (redus de la 350) 2. Pantaloni Rev’It - 280 RON (redus de la 300) 3. Geaca vara Louis Edition 80 - 180 RON (redus de la 200) 4. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 230 RON (redus de la 250) POMANA!
  12. Casca flip-up HJC RPHA 90 - Vanduta! Raman la vanzare (in ordinea numerelor de pe tricouri): 1. Geaca touring Furygan - 350 RON 2. Pantaloni Rev’It - 300 RON 3. Ghete Alpinestars SMX-v1 - 300 RON 4. Geaca vara Louis Edition 80 - 200 RON 5. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 250 RON Casca flip-up HJC RPHA 90 - Vanduta! Ghete Alpinestars SMX-v1 - Vandute! Raman la vanzare (in ordinea numerelor de pe tricouri): 1. Geaca touring Furygan - 350 RON 2. Pantaloni Rev’It - 300 RON 3. Geaca vara Louis Edition 80 - 200 RON 4. Jacheta ¾ Tucano Urbano - 250 RON
  13. Dacă e cu ironie, e "tare" subtilă... @longilinul- tu vrei să dai bine la galerie sau vrei ceva care să îți facă plăcere, răspunzând criteriilor pe care le-ai menționat?
  14. Se mai adauga: 5. Geaca vara Louis Edition 80 - Marimea M/L, conform etichetei marimea 50 - Geaca de vara, foarte lejera si aerisita, Louis Edition 80 - O am din 2019 (parca), folosita cam de 4 ori pe sezon (am mai multe geci) - I se pot pune protectii de coate, umere si spate (nu le ofer) - Curatata si impermeabilizata inainte de vanzare - Pret – 200 RON negociabil 6. Jacheta ¾ Tucano Urbano - Jacheta Tucano Urbano, model Central Park - Marimea 48-M, dar merge si pentru 50-L - Jacheta foarte eleganta, poate fi folosita in 4 sezoane, inclusiv pana in vara, calitate exceptionala (sunt in fan club Tucano Urbano J) - Impermeabila, lejera, fermoare de aerisire laterala, ajustare in talie si jos - Benzi reflectorizante portocalii insa rabatabile, gluga - O am din 2017, folosita regulat pentru mers pe scuter - I se pot pune protectii de coate, umere si spate (ofer cele de coate si pot sa gasesc si pentru coate) - A avut si mesada doar ca a suferit un incident si a fost sfasiata vatelina - Pentru mers la birou (peste sacou, costum) este ideala - Curatata si impermeabilizata inainte de vanzare - Pret – 250 RON negociabil Pentru a evita discuții ulterioare, anunțurile au fost puse și pe alte site-uri/forumuri de specialitate. Eu accept rezervările ferme, dar acest aspect să fie precizat de cumpărătorul interesat și, mai ales, să existe comunicare eficientă în spate (rapidă și cu numere de contact). Mulțumesc de înțelegere (vorba aia: "prietenii știu de ce...")!
  15. Vand urmatoarele echipamente moto. Toate au fost cumparate de noi, folosite mai multe sezoane, am avut grija de ele. Foarte bune pentru incepatorii care au un buget limitat sau ca echipament de rezerva. Ca sa aveti idee de marimi : eu am 1,75m, 77 kg, port marimea 48/50 sau M/L (variabil de la furnizor la furnizor), iar la blugi am talia 33/34’’ cu lungimea 29’’. Locatia : Bucuresti, langa Liceul Sincai, preferabil in timpul saptamanii. Se poate si in weekend, dar de discutat in prealabil. Contact – via PM sau la 0725576395. Trimit si in tara, desi as prefera sa le predau pe incercate. Preturile sunt negociabile, dar va rog sa nu aud « care este ultimul pret » pentru ca nu ma grabesc si oricum ma distrez pe banii mei. 1. Geaca touring Furygan - Marimea M/L, cu mesada si invelis impermeabil ambele amovibile - 4 seasons, cu multe fermoare de aerisire, am purtat-o si vara, o recomand totusi pentru primavara-toamna - Gulerul poate fi rabatat lateral pentru o mai buna aerisire vara - Mai multe buzunare de depozitare (fata, spate), inclusiv cu buzunar interior impermeabil - Foarte vizibila datorita benzilor reflectorizante - O am din 2017, folosita cam de 10 ori pe sezon (am mai multe geci) - Vine cu protectii coate si umar, pot sa furnizez protectie spate contra unei sume modice. - Curatata si impermeabilizata inainte de vanzare - Defecte – fermoarul buzunarului interior este stricat, anumite parti din material s-au decolorat mai repede - Pret – 350 RON 2. Pantaloni Rev’It - Marimea M, cu mesada amovibila, impermeabili - 4 seasons, cu doua fermoare de aerisire, i-am purtat si vara, recomand totusi pentru primavara-toamna - Ii am din 2020, i-am folosit cam de 3 ori pe sezon (doar la iesiri lungi, in rest am blugi moto) - Vine cu protectii de genunchi si sold - Curatati inainte de vanzare - Pret – 300 RON 3. Ghete Alpinestars SMX-v1 - Marimea 43, eu port la pantofi 41 ½ sau 42, sunt perfecte pe picior si confortabile - Le am din 2017, folosite la fiecare iesire - De fiecare data le-am curatat, dat cu ceara si igienizat in interior - Defecte – le-am refacut talpa si tocul (s-au adaugat pingele exterioare, la un pantofar cunoscut din Cotroceni), pot fi folosite fara probleme / au protectiile laterale putin raschetate - Pret – 300 RON (vin cu cutia originala) 4. Casca flip-up HJC RPHA 90 - Gama RPHA, flip, cu ochelari retractabili, marimea XL - O am din 2019, folosita doar in oras (pe scuter), purtata doar cu cagula - Am spalat interiorul in fiecare sezon, igienizat periodic - Defecte (aici sunt mai multe) o Este decolorata de la soare o Are cateva ciobituri, dar sunt doar de suprafata, una este sub acel abtibild o Ochelarii interior sunt matuiti in partea de sus si mecanismul da semne de blocare (cand este pusa pe cap functioneaza impecabil) o Viziera este inca in stare buna, dar nu mai are pinlock o Mecanismul vizierei s-a defectat, nu mai sta intredeschis (se inchide singur sub presiunea aerului) - Pret – 300 RON (vine cu cutia originala) Pentru cine cumpara mimin 2 articole, furnizez gratuit o pereche de manusi RST de piele (primavara-vara) marimea L (dar de incercat). Cam obosite, dar suficient de bune. Pentru orice detalii, va stau la dispozitie.
  16. Nooo, găurile de acest gen se tratează doar cu... Dar întâi trebuie să treacă prin cartea cărților, ca să ajungă s-o înțeleagă pe asta...
  17. Trebuia să lași titlul inițial. Că sunt convins că nu a fost o eroare...
  18. Tati, tu din ce film ai apărut? Dintr-ăla cu copii din filme proaste, cehoslovace?
  19. 1. In primul rand, ce certificare are. 2. Din poza pare atat de protectoare, incat partea aia amovibila sugereaza un drum sigur spre cele vesnice. 3. Daca la pachet vine si cu un DOOM, vei avea doar de castigat.
  20. Pai daca exista pasiune, si este si incurajata, poate sa devina majoritara
  21. Eu stiu un junior care de cand si-a luat motor de 125 de cmc (ca tot implinise 16 ani) a facut minim 8000 km/an. Exploatata nu doar oras, ci destul si in afara. Acum face un drum de 180 km de maniera recurenta. Pasiune sa fie, plus bani de echipament si intretinere. Asfalt uscat!
  22. Pot să îți recomand cineva care sudează așa ceva, însă e în București. Am pățit la fel, însă pe partea dreapta (deci ținea și toba) și a ieșit perfect.
×
×
  • Creează nouă...