Sari la conținut

Aion2014

Super Membru
  • Număr conținut

    530
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Aion2014

  1. Imi pare rau pentru tine dar cu certitudine amenzile din FR vin prin posta. Sursa: iubita care a fost vitezomana in Paris, amenda a fost 100 sau 150 oiro.
  2. prima mobra - CBR F4i FS '01 - CBR 1000 RR '04 - MSX 125 '17 - Duke 390 '21 urmeaza un Tuono 660 Factory dar momentan e nou Duke-ul asa ca astept si sezonul urmator.
  3. Da, pe langa buretii standard exista si versiune mai groasa sau mai subtire pentru fine tune, la nxr-ul vechi am comandat un interior mai gros pentru pasager.
  4. Dupa un Arai sunt la al2lea Shoei NXR, trage tu concluzii. Nxr 2 nou nout in culoare solida nu sare de 2200ron.
  5. Am luat ceva de la alpine, inca nu am apucat sa le folosesc decat prin casa iar sunetul nu parea redus cu mult, sunt curios cum atenueaza vantul din casca, revin cu review.
  6. Salutare! Sunt in cautare de un pachet de 2 intercom-uri pentru mine si pasager, vor urma fi montate pe un Shoei NXR si NXR2 si cum nu prea vreau sa stric linia castilor primeaza Cardo packtalk slim. Sunt ceva useri pe aici care au experienta cu acest intercom sau combinatia casca/intercom? Apreciez orice parere
  7. Am tot stat aseara si am intors-o pe toate partile legat de cele 2 casti si am ajuns la o concluzie, nu vreau sa scad nivelul de protectie al castii(sistemul de prindere nu e DD iar cu ochelarii se stie) asa ca voi opta pentru NXR 2. Cum avem aceeasi dimensiune a bostanului voi lua nxr 2 pentru mine iar la cea veche(2 sezone active dar tipla iar grafica power up e geniala) voi lua un interior nou pentru a se forma pe fizionomia ei. M-am uitat de preturi si voi opta pentru alb, orice grafica(si din pacate aici sta foarte prost Shoei si nu ma atrage nimic) e cu 600lei mai mult, bani pe care ii pot investi intr-o viziera transitions(oricum tot la pretul ala ajung). Va multumesc tuturor pentru ajutor(am atasat si o poza cu actualele casti)
  8. Mersi, tocmai asta era si marele semn de intrebare pentru mine greutate vs silentiozitate, dar cum spui si tu ar fi de preferat mai silentioasa pentru pasager plus ochelari ca sa nu stau sa cumpar si alta viziera. Asfalt uscat
  9. Salutare, vreau si eu sa stiu in bucuresti care sunt magazinele care vand shoei, ma intereseaza sa probez un nxr 2 sau gt air 2. Eu am un nxr dar vreau pentru pasager, este cineva care are atat nxr cat si gt air si poate lasa o comparatie intre cele doua? Multumiri in avans!
  10. de cel putin 1 an se stie, ceva cu lentilele de la camera care se desprind, au murit cateva pana acum.
  11. La mine fiind rezervor de 5l ma costa 20lei plinul si merg intre 200-250km in functie de cat dau in ea...uit sa pun benzina
  12. sunt tot cam pe acolo si pentru oras folosesc tot un 125cc de la Honda, e fiabila, are consum redus iar calitatea e decenta. Pentru fataiala in oras/ naveta munca e perfect 125cc.
  13. asa arata, iar denumirea este nucleon kr-1i. las atasat si un video cu explicatii....
  14. La Dainese nu sustin ceea ce spui, da protectiile sunt rigide dar, pe aerisire stau foarte bine, flexibilitatea nu mi-a pus probleme niciodata iar despre absorbtie isi fac treaba la mare arta. M-am tavalit de 2 ori cu geci diferite de la Dainese(un mesh care e lux vara si o geaca mai groasa din cordura) si din ambele am iesit fara zgarieturi atat eu cat si gecile. In comparatie cu AStars protectiile sunt mai rudimentare si nu sunt vreun material fancy termo care se muleaza dupa postura corpului dar sunt mult mai usoare, care ofera mai multa protectie nu pot spune pentru ca nu m-am tavalit cu cea AStars si sper nici sa nu aflu. Parerea mea e ca Dainese e top si am 2 trante care confirma cele spuse mai sus. Asfalt uscat ✌ Vezi ca AStars au protectii mai bune decat d3o tot ventilate plus spatele in versiunea top mai are o smecherie cu "crumple zone" care mai disipa socul initial pana sa ajunga la protectia propriu zisa.
  15. Nu stiu despre armura moto pe oras(si eu o iau in calcul) dar iti pot spune cu mana pe suflet ca, casca de MX pentru oras face toti banii, ventilatie cat cuprinde dar si zgomotul e pe masura.
  16. Mai intai baga si tu minim 5000km singur sa vezi cu ce se mananca o motocicleta dupa care te gandesti la pasager. De cele mai multe ori conducatorii isi supraevalueaza skill-ul oar pasagerii subevalueaza pericolul.
  17. E normal, pe la 41° scade turatia. Vezi la cat se aseaza optim ar fi pe la 1300rpm, daca nu e pe acolo foloseste ajustorul care se afla ascuns dupa carena de pe partea stanga.
  18. Nu e cu suparare, dupa cum am spus am mai invatat ceva Dragut, dar daca nu ai ceva constructiv de zis atunci abtine-te te rog, caterinca o facem in alta parte. Multumesc ✌
  19. Aion2014

    ARAI - Discutii Generale

    Pentru putin, daca esti din Bucuresti oricand vrei. Imi dai un pm si stabilim atunci. Succes ✌
  20. 1)Nu incerc sa ma pacalesc deloc, la o citire atenta se observa ca am intrebat despre 2 modele(grom si monkey) nu de recomandari spre altceva(faptul ca a aparut sugestia nu ma deranjeaza, din contra am mai aflat ceva) deci nu are nimeni de ce sa imi recomande alte modele decat ce ma intereseaza si nici nu ar trebui sa se supere ca nu le iau in calcul. Ma intereseaza parerea celor care au avut de-a face cu monkey(pe grom m-am fatait putin si da imi place maxim). 2) corect, este o jucarie pe care vreau sa invat sa ridic roata ca mai departe sa translatez ceea ce am invatat la miar. Prietena este incantata si ii place trotineta asta, ba chiar arata decent pe ea fiind mai mica de statura, eu pe de Alta parte la 1,76-1,78 arat ca o maimuta dar sincer nu imi pasa pentru ca e distractiva. Dupa ce o invat sa mearga poate face scoala iar dupa mai vedem. 3) corect! Logica nu se aplica pentru ca o iau strict pt fun factor. 4) este ieftina in varianta stock(mentenanta,consum etc), iar aftermarket urile nu mi se par asa exagerate. 5) just, rotile sunt mici dar suspensia se modifica Per total o iau de fun/fataiala oras, asa cum am spus si mai sus eram setat pe ceva mult mai util dar prefer distractia. Mersi pentru ganduri ✌ Mersi de sugestie, dar sincer mi-ar fi mila sa abuzez de ea :), nu cred ca as incapea cu ea cum incapi cu un minimoto si in cazul ca o dau peste cap sigur as plange. Plus de asta deja suntem 3 care vrem minimoto iar asta e parte din frumusetea acestei clase "strength in numbers". Toate cele bune ✌
  21. Aion2014

    ARAI - Discutii Generale

    Daca vrei sa probezi am un Chaser marimea M. Casca iti ofera incredere ca te va proteja in caz de belea iar calitatea materialelor este foarte buna. Ce nu imi place la ea: 1 e grea la 1,5kg, 2 e foarte zgomotoasa, 3 din cauza aerisirilor din viziera nu e foarte ermetica iar ochii lacrimeaza, 4 pretul parca prea premium fata de altii. O casca buna dar nu mi-as mai lua. Sfatul meu e sa incerci si Shoei care e ceva mai mica,usoara,silentioasa,ermetica si ceva mai stransa pe cap.
  22. Cristian Mersi pentru link, dupa o scurta analiza a specificatiilor vad ca sunt asemanatoare din cateva puncte de vedere dar totusi destul de diferite. In primul rand gabaritul este mai mare decat la grom/monkey ceea ce nu este rau dar nici nu pot spune ca ar fi un avantaj(fiind mai scurt gromul are un plus in trafic fiind mai agil), inaltimea seii este mai mare dar asta este dpmdv un mare minus(nu am specificat dar...) nu pentru mine cat pentru iubita mea care e o chiestie mica iar pe grom ajunge foarte bine cu ambele talpi pe asfalt si cum vreau sa o invat sa mearga pe moto alegerea se face si cu ea in gand. Greutatea iarasi este diferita si da cu minus la Grom(lucru bun zic) dar van van compenseaza la capitolul asta cu cativa ponei in plus. Nu stiu cu consumul dar la Grom stiu ca, cu un plin(6l) faci in jur de 350-390km(la fel si la pcx) ceea ce e nebunie curata fata de miar care la 3-4 zile fac refill cu de 3x cantitatea unui singur plin la draciile astea si asta doar munca/casa cu o eventuala iesire in oras. Si pentru ca am de gand sa il tin pana moare(sau ma sare din schema aia mica) am de gand sa il iau nou nout, am gasit Grom modelul 2021 la 3500€ (cateva sute mai ieftin decat in Ro). Toate cele bune si mersi de info ✌ Voi lasa si un link cu modelul 2021 pentru cine ar mai fi interesat. Eu personal l-as face asa, seamana cu hypermotardul dar intr-o forma mini :)) https://www.hondaprokevin.com/2021-honda-grom-125-msx125-review-specs/
  23. Tare dracia, sa te bucuri de ea. Ce te-a facut sa alegi van van fata de honde sau de kawa z125pro? Mie spre exemplu imi place mai mult z125 la aspect si cu toate ca e mai rapida decat Grom acesta este cel mai indragit dintre toate mini moto. Acest lucru se poate observa si din faptul ca posibilitatile de customizare sunt mult mai mari fata de restul. Pe mine ma intereseaza sa o fac de stunt si stiu ca gasesc tot ce am nevoie pentru a o proteja fara sa ma apuc eu de inginerit subcage-uri, peg-uri si alte cele. La Monkey posibilitatile de customizare sunt mai slabute iar aspectul retro nu prea se lipeste de mine(cu timpul apreciez aspectul dar acum mi se pare hipstaresc, no hate) iar pretul este cu cateva sutici mai mare decat Gromul iar banii astia ii pot investi in cele mentionate mai sus. Mersi pentru raspuns si daca ai putea sa mai dai cateva detalii despre van van ar fi binevenite
×
×
  • Creează nouă...