Sari la conținut

cinezicealae

Membru
  • Număr conținut

    397
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de cinezicealae

  1. Salut Ma ajuta cineva cu informatii despre un redresor auto/moto? Am un Telwin destul de vechi si mi-e frica sa nu strice bateriile. Am de incarcat la mobra, masina, motocultor, pompa etc... L-am pus pe asta acum pe bateria moto si se ducea la 16V... Am vazut la emag redresoare "inteligente" si automate, dar nu stiu cat e basm si cat e realitate. Daca aveti pe acasa un model mai nou, cu afisaj si l-ati verificat ca face ce pretinde, va rog sa ajutati un batran comunist. Multumesc.
  2. Ai protectiile din cauciuc la lant? Se mai gasesc noi?
  3. Pfuuu. Nu stii ce-ai pierdut. Eu am urmarit tot "serialul", din 2012. Din cate am vazut, a renascut psihoza. Daca au reusit sa-l scoata de la vizuina si pe N D Tyson... Corona virus de pistol cu apa. Sa-i vezi pe astia. Pe scurt: Soarele e la 6000km de Pamant, stelele nu exista, cupola de care zici tu, se numeste Frimament si e "confectionata" din safir sau apa (inca nu e stabilit). Polul nord e in centrul farfuriei, polul sud e de jur imprejurul farfuriei. Satelitii nu exista, nici ISS. Aaa, era sa uit, nici gravitatia nu exista. De aici si vorba "a cazut ca prostul". Ce sa mai... E mai bun decat Las Fierbinti. Vezi ca au si conventii internationale.
  4. Cand aud din astea ca are camionul 100km/h si il depasesti greu cu 50hp.... Ca ABS , ca viraje, ca trepte, cuplu, ca nu face cartofi prajiti... Gogule, ia d-aia mare si sclipisioasa daca iti place tie asa. Cel mai important e sa te simti tu bine cu tine si cu egoul tau pe ea. Da-i incet si plimb-o mult. Succes!
  5. Mi-am cumparat asta: https://armorum.ro/imbracaminte/jachete-geci/jacheta-protectie-sudura-piele-naturala-zava-pro-fl Arata ca-n poza, material foarte moale/flexibil. Foarte confortabila, cu maneci largi ca sa faciliteze miscarea. Merge peste hanorac iarna. Se inchide cu capse metalice. Ma saturasem sa-mi dau foc cu flexul si sudura. Recomand.
  6. Înlocuitor perfect pentru pastă de tușare. Pentru intins, folosesc un trafalet din cauciuc. Se vinde la Dedeman pentru aplicat tapet. L-am scurtat pentru ca aveam nevoie doar de 60mm. Vopseaua stă udă o zi întreagă, timp suficient pentru lucru și se îndepărtează foarte ușor cu wd40. La Rocast e 100lei, la Mustash e vreo 12. Aplicați în strat extrem de subțire.
  7. Am bășinuța asta de 15 ani. Motorul o să se prăjească primul. Eu l-am înlocuit cu unul trifazic de 300W și convertizor de frecvență. Dacă îl prinzi de ceva SOLiD și îl nivelezi, dacă îl lubrifiezi periodic, faci și piese de 80mm diametru, fără probleme. Dar, cum spune colegul mai sus, ai nevoie de răbdare infinită. Personal, prefer cuțitele din oțel rapid, pentru că motorul și structura strungului nu permit forțele necesare carburii. E super bun pentru școală. Am avut și industrial, SNU380. Cu ăsta mic nu riști să devii carne tocată. Succes!
  8. In vitnameza ii zice "cognitive bias". In traducere, tu ai deja o opinie formata, eventual o decizie luata la tine in cap, cauzate de ignoranta si lipsa discernamantului si cauti sa auzi doar pareri asemanatoare cu ale tale. Orice parere impotriva e interpretata ca ostilitate. Acestea fiind spuse, n-am nicio indoiala ca o sa reusesti. Argumentul fiind ca ai supravietuit tu cumva pana acum in pofida lacunelor serioase pe care le ai Succes si drum bun! Ne vedem la stiri...
  9. Am fost și eu într-o peșteră prin Hunedoara. Am găsit o conservă. ăstia traiau in apă in pesteră.
  10. Nu e cazul ca vine montata pe CNC. Mai am putin de lucru si e gata masa de 3000/1500mm pentru taiere cu plasma. Astept bateriile pentru masca de sudura, daca iti vine sa crezi... M-iam scos ochii aseara ca s-a consumat bateria.
  11. E bună marca asta? Am comandat și eu de la ei o plasmă. Vine mâine. Chiar e făcut im Germania?
  12. bidi trans avea poligon pe maidan la biblioteca nastionala
  13. Eu am luat A inainte de B si nu am murit. Asta doar pentru ca am avut noroc, nu pentru ca nu m-am tavalit Pana la urma, cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Fa ce vrei tu, copile, dar baga de seama ca paralizia e grea si carutul cu rotile e lent. De la mine se vede ca parintii tai nu au incredere in tine. Ori sunt ei fricosi, ori le-ai dat tu motive, ori ambele... Eu nu mi-as da mie la 16ani nici bicicleta. Imi amintesc exact ce aveam in cap si ce faceam si cum nu ma intelegea pe mine nimeni Ia prima data B, mergi cu masina sa vezi adevarata fata a nebuniei, mergi o vreme cu un scuter si dupa aia ne zici daca mai vrei mobra. Daca nu reusesti sa ii convingi pe ai tai, zi-le ca am zis eu...
  14. A venit Crăciunul!!! De la depozitul de scule.ro Preturi rezonabile, calitate... de uz casnic. Am luat și suport magnetic pentru cumpărătoare, mecanic. Are magnet puternic, dar nu e vreun mitutoyo. Am vrut hidraulic, dar ăștia nu aveau și am decis să mai aștept.
  15. Cred ca-ti trebuie strangator de lant, nu intinzator. Intinzator iti trebuie la acceleratie. Nu ai inteles tu bine...
  16. Am permis B de jde ani,am condus prin Europa si cate 30000km / luna, (comunitar), pana aveam halucinatii pe autostrazi si tot nu mi-as da voie sa merg cu mobra fara scoala. Ba mai mult, as vota pentru examinarea teoretica periodica pentru toate categoriile. A luat a mea acum permisul si m-am apucat asa, cu aroganta, sa o "ajut" la chestionare. PLM, le facea mai bine decat mine. Si ca exemplu de "experienta", in Franta, intr-un sat, era marcat pe jos indicator de "intersectie nedirijata". Am trecut ca disperatul peste el si aproape peste o masinuta mica de venea de pe o strada laterala. In plus,am si mascarit-o pe femeia aia, pe dreptatea ei... Propun examinearea periodica si in plus, o examinare mai riguroasa la examenul de obtinere. Om fi luat noi permisul acum jde ani, dar conditiile de trafic si legile s-au schimbat de atunci. Cum spunea un coleg mai sus, experienta te ajuta cel mai mult sa prevezi si sa eviti situatii in trafic. Da,ai permis de 30 de ani, o sa-ti dai seama din timp ca cineva o sa faca o nefacuta. Pariez ca 90% dintre noi avem obiceiuri dobandite care ne-ar pica la examenul practic . In concluzie, faceti scoala ca nu e asa un efort...
  17. Un om capabil si calificat s-ar angaja mai degraba la o reprezenta oarecare, decat sa repare toate tipurile de mobre. Sincer, in afara de lucrarile uzuale, ulei, lant, filtre... nu cred ca stie nimeni de la el din cap sa repare orice problema la orice mobra. Un om atat de capabil nu are nevoie de tine. Ala sta pe poponeata lui. Daca vrei sa livrezi servicii ne-romanesti, trebuie sa platesti ne-romaneste si sa ai clienti cu buget ne-romanesc. Iar ca sa dotezi un service ne-romaneste, cu aparatura de diagnostic, instrumente de masura si oameni dispusi sa invete sa le foloseasca si chiar sa le foloseasca, te duci direct la vale cu profitul. Ca meserias, in orice domeniu, trebuie sa dedici ani buni din viata ca sa fii BUN. Ori la noi, la rumenia, nu exista cerere pentru astfel de oameni, pentru ca romanul, sarac fiind, se descurca si el cum poate. Nu isi permite sa plateasca oameni calificati. Are el un baiat care repara calculatoarele prin sat, un vecin,Nea Mitica, instalator/electrician/zugrav, un baiat la un service auto care mai trece cu vederea la ITP...etc Eu daca as avea bani, nici macar nu as duce masina la service, as trimite pe cineva. Va tot spun de ceva timp, nu mai incercat sa aplicati teoriii occidentale in rumenia. Noi am fost si suntem si vom fi terenul de joaca a trei imperii. N-o sa fim niciodata germanea, anglea sau spanea. E ca si cum te-ai duce in Somalia sa impui norme Euro6 si sa faci itp. N-are cum... Juma din populatia Romaniei se caca in fundul curtii, sefule, de unde bani de schimbat lantul pe 200 de euro manopera? Va rog sa-mi iertati vorbitul excesiv, dar ma aprind cand aud critici nefondate de la romani la adresa romanilor.
×
×
  • Creează nouă...