Sari la conținut

Suntem Simpla Statistica


foxdesert
 Share

Postări Recomandate

Poliția Capitalei: 311 accidente cu motocicliÂşti, în primele Âşase luni ale anului

 

NewsIn, 18 iulie - Un număr de 11 persoane Âşi-au pierdut viața în Capitală, în primele Âşase luni ale anului 2007, în urma celor 311 accidente rutiere, din care 67 deosebit de grave, în care au fost implicați motocicliÂşti, informează un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului BucureÂşti (DGPMB).

 

Cele 11 persoane decedate în urma celor 311 de accidente rutiere reprezintă o cincime (21,15 la sută) din totalul victimelor înregistrate în primele Âşase luni ale anului în accidente rutiere, în timp ce cei 67 de răniți grav reprezintă 20, 55 la sută din totalul răniților grav, se arată în comunicatul DGPMB, remis miercuri, agenției NewsIn.

 

Ponderea ocupată de cele 67 de accidente grave de motocicletă, motoscuter sau moped, este de doar 18,45 la sută din totalul evenimentelor grave înregistrate în perioada ianuarie-iunie pe raza municipiului BucureÂşti.

 

Potrivit statisticii polițiÂştilor, deÂşi motocicliÂştii au fost vinovați pentru producerea a 46,94 la sută din cele 146 de accidente, în urma acestora au decedat Âşapte persoane, 37 au fost rănite grav Âşi 106 au suferit răni uÂşoare, numărul victimelor fiind mai mare decât în cazul accidentelor produse din vina Âşoferilor .

 

În urma celor 165 de accidente, reprezentând 53,06 dintre cazuri, provocate de ceilalți participanți la trafic au murit patru persoane, 30 au fost rănite grav Âşi 162 au suferit vătămări uÂşoare.

 

În acelaÂşi timp, deÂşi ponderea motocicletelor, motoretelor, scuterelor Âşi mopedelor este de doar 1,7 la sută (18.002 de bucăți) din totalul vehiculelor înmatriculate în Capitală, totuÂşi acestea au fost implicate în 18,45 la sută dintre accidentele grave înregistrate, rezultând 21,15 la sută din totalul decedaților Âşi 20, 55 la sută din totalul persoanelor rănite grav în BucureÂşti.

 

Cauzele cele mai frecvente care au dus la producerea accidentelor au fost, în cazul motocicliÂştilor, neasigurarea la schimbarea direcției de mers, nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare precum Âşi viteza redusă în situațiile prevăzute de lege, în timp ce în cazul celorlalți participanți la trafic cauzele principale au fost reprezentate de neasigurarea la schimbarea direcției de mers, neacordarea priorității de trecere, dar Âşi traversarea neregulamentară a pietonilor.

 

18 iulie 2007 17:34:17

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu se va gandi nimeni de 2 ori inainte sa bage mana gaz (prea putini, oricum)... Se vor gandi la asta cat vor sta in fata calculatorului si vor citi (cel mult), cand ies pe strazi vor uita imediat.. Din pacate este tristul adevar.. Cei care se gandesc de doua ori, si se uita de doua ori inainte de a face o manevra, care incetinesc la verde sa nu vina un meserias fac asta pentru ca au invatat sa o faca... Cei care se dau "tare", se vor da si in continuare la fel sau chiar mai tare.....

Au aparut deja multe motociclete, o data cu ele si multi inconstienti, precum si ideea de fitza... Asta e...... Life sucks and then you die. Nu poate nimeni controla asa ceva!! Si pana la urma, cine are cap sa gandeasca, foarte bine, cine nu, sa dea cu el de asfalt.. Ca nici Bruce Willis nu ne poate salva din asta :rusinica:

Aveti grija de voi ca sa nu ajungeti in statistica aia :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

numai 11 morti si 67 de raniti grav. Nu e chiar asha incurajator,. Ce mi se pare farte grav sunt procentele acelea. Adica desi reprezentam doar 1,72 % din autovehiculele de pe strada avem 20% in accidentele grave :rusinica:( . Aice e problema, pentru ca daca procentele raman la fel de mari dar nr de motociclisti va creste , vor fi din ce in ce mai multe victime de partea nostra.

 

Sa auzim de bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multi dintre cei raniti sunt piloti de scutere/mopede.

Am vazut o situatie defragmentata si din judete, capitala si vestul au multe accidente de scutere/mopede-in general orasele cu trafic intens.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

[...]

311 accidente cu motocicliÂşti

[...]

cele 146 de accidente

[...]

În urma celor 165 de accidente

[...]

Nu mai pricep nimic. 311, 146 sau 165?

Dati si voi link catre sursa cand postati chestii de genul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai pricep nimic. 311, 146 sau 165?

Dati si voi link catre sursa cand postati chestii de genul asta.

311 in total

146 din ele provocate de motociclisti iar celelate 165 provocate de ceilalti participanti la trafic.

Mie mi s-a parut destul de clar cum a fost explicat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai pricep nimic. 311, 146 sau 165?

Dati si voi link catre sursa cand postati chestii de genul asta.

 

146 (46,94%) accidente provocate de motociclisti +165 (53,06) accidente provocate de ceilalți participanți la trafic = 311 accidente . Hai ca nu e greu! Suntem doar 1,7% motoare, scutere si 98,3% conserve, tiruri, etc dar suntem implicati in 18,45% din accidentele grave si 21,15% din totalul de morti de pe sosele.

Cum ar spune conservarii "putini dar rai!". Din cele 11 accidente mortale, doar 4 au fost puse in carca conservarilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum spunea cineva, "statistica" in sine suna a ceva clar spus de cineva foarte inteligent si are ca rol manipularea maselor. Si au si dreptate in cazul de fata, prea multzi ghostrideri. Poate cu cifre de genu', detalii, poze, filmari o sa reuseasca sa linisteasca microbu' desi ma indoiesc. Cifrele vor creste evident atata timp cat creste si numarul motoarelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu ca e cinic ce spun, dar si mie mi se pare destul de putin 11 morti in 6 luni. Eu aveam impresia ca e ceva de genul ziua si mortul...dar se pare ca nu e chiar asa.

 

Foarte interesant mi se pare ca practic vina este impartita 50-50 intre motociclisti si conservari. Adica nu suntem cu nimic mai presus de conservarii pe care ii injuram de mama focului in fiecare zi si ii acuzam de toate nenorocirile care ni se intampla ! :rusinica:

 

Sanatate si virtute ! :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda urat...

Eram ieri intr-un taxi, in drum spre scoala sa imi iau dosarul si veni vorba de motociclete si de accidente.

Imi povestea (si radea cu o pofta) cum a dat unu cu un jepp(parca era corp diplomatic) peste unu cu motocicleta in timp ce acesta din urma statea linistit la stop. Omu' era foarte amuzat de faptul ca ala saracu s-a imprastiat pe asfalt... deci imi venea sa ii dau un laptop in gura, dar nu merita efortul.

Sa nu dai cu tramvaiul peste el.

 

Trebuia sa ma descarc si nu stiam unde sa scriu asta....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se poate vedea ca vina e destul de egal impartita, asta ar trebui sa dea de gandit celor care urla pe forum "nu se mai poate, trebuie sa face ceva cu conservarii astia!"

311 in total

146 din ele provocate de motociclisti iar celelate 165 provocate de ceilalti participanti la trafic.

Mie mi s-a parut destul de clar cum a fost explicat

Mda, asa e. A fost exprimarea asta gresita care m-a pacalit "motocicliÂştii au fost vinovați pentru producerea a 46,94 la sută din cele 146 de accidente". Corect era "producerea a x% din 311".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e firesc ca procentul in cadrul accidentelor soldate cu vatamari grave sau chiar deces sa fie atat de mare. la urma urmei echivalentul unei tamponari usoare intre masini, in cazul unei motociclete se poate transforma foarte usor in ceva mult mai urat.

 

ceea ce ma ingrijoreaza pe mine insa este procentajul aproape egal al vinovatiei in cazul accidentelor intre masini si motoare.

 

oricum mi se par putin fortate comparatiile intre accidentele moto si cele auto. in masina pui o frana mai hotarata, te duci taras 10m si cu putina bafta n-ai nici pe dracul. pe motor in aceeasi situatie blochezi o roata si risti sa te tavalesti destul de serios.

 

trist oricum! :rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Impartirea asta de procente 50% - 50% mie imi sugereaza urmatoarea chestie: "Fi atent in aceasi masura la modul in care conduci tu cat si la ceea ce fac ceilalti participanti din trafic".

Cine spune ca numarul de morti e mic cred ca glumeste ... la modul cinic. Si unul e prea mult !!!!

Haideti sa incercam sa eliminam destinul din ecuatia asta cu accidentele. Nu pretinde nimeni ca nu exista un anumit procent de hazard, insa daca pornim de la ideea "daca asa mi-e scris ... :) " sansele de a avea un eveniment nedorit cresc din start. Pana la urma nu mergem pe drum si ne cade un meteorit in cap - asta ar fi hazard 100% - ci mai degraba facem o gresala sau conducem in asa fel incat nu reusim sa evitam greselile facute de altii. Cam astea ar fi cauzele accidentelor, iar masura in care reusim sa le intuim si sa le evitam tine in cea mai mare masura de noi.

 

Ride safe !!! :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai sa ma ierte dumnezeu dar cum dracu de mor doar astia cu super vitezoane cu numerele magarite care mana herghelia de sub ei cu biciul? Ba pardon mai sunt si exceptii este adevarat (din pacate am auzit si de oameni cu muuulta experienta ucisi pe sosele :cheers: )...dar intoarce capul motoristule si te uita la motoristii din jurul tau...nu conteaza ca se deplaseaza coloana...se baga ca doar are loc...las ca-l fac eu pe asta ca doar io am motor si el masina...pe DN1 m-am sperit cand i-am vazut cum depasesc si cu ce viteza merg pe un super vant :) ....e corect ca foarte multi conservari sunt buni sa le spargi dintii dar cum sa schimbam mentalitatea oamenilor cand nu mergem echipati...nu mergem calmi....

Calul meu nu stie de bici...al meu ma asculta doar daca-l iau cu vorba buna...orice calut bicuit pana la urma iti articuleaza o copita in gura....

:cheers:

Editat de iollele
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...