Sari la conținut

25.08.07


Sniky
 Share

Postări Recomandate

Eram cu masina astazi pe la pranz pe bulevardu Virtutii ma intorceam spre casa dinspre sir/cora catre piata Giulesti, pe langa mine trece un baiat cu un Ducati Monster 620 ie cu numarul B XX TUN, mergea linistit (fara sa tureza motoru, fara miscari bruste, calculat).. ce pot sa zic il admiram si ma gandeam ca mai am oleaca si imi fac si eu drujbuta. S-a dus linistit inainte linistit in drumul lui..In drum imediat dupa ce treci podul ciurel am vazut pe banda 2 ca erau 2 maisni cu avariile si mi-am zis ata ete s-au ciocanit le trece, din nefericire la 10 metri mai in fata era baiatu cu ducati - cazuse.

 

Am tras imediat masina pe bordura, am traversat repede printre masini sa vad daca e bine. Era constient si acuza dureri la mana si piciorul stang(le-a pins intre motor si parapet - grd defapt) . Mai erau niste baieti mai colorati care l-au ajutat sa ajunga pe trotuar dupa care am tras si motoru din drum. Am sunat la salvare, la militie au venit dupa 20 de min de la telefon.

 

Din cate am inteles eu motorul a intrat in voblaj (nu stiu de ce .. a alunecat sau a bruscat accceleratia) si a intrat razant in parapetul de la tranvai. Motorul scarite (ambele parti) ghidon, far, bord, rezervor zgariat.

Motociclistul avea manisile si casca.

 

Recuperare rapida motociclistului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ducati Monster de 600 sa intre in voblaj din acceleratie excesiva? :agree: Din alunecat fatza o secunda, prins aderentza subit, voblaj, poate. . Defineste termenul "razant" in cazul de fatza, please. Mai concret "intrat razant in parapet". Altfel, manisile si casca, echipament complet, ce pana noastra. Eu am facut ieri 300 km in full leathers, manusi cu protectii carbon, vesta protectii full, cizme racing, pe 38 grade. .chiar si la munte. Am facut insolatie, ma simt rau, dar nu-mi pare rau nici o secunda ca am fost blindat. .Motociclismul nu e o plimbare in maieu si short de baie pe la izvoarele Bibortzeni. .Dumnezeule, avea minishi si casca. ..deci omul e legit nu?

Editat de AK_Raptor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ AK_Raptor greseala de exprimare .. a tras oleaca de gaz si aia a fost .. nu stiu cum s-a produs ca am ajuns la 5- 10 min de la producere .. mi-ai zis baietii de pe margine ca a alunecat faceaa in stanga sin dreapta si se auzea motoru turat (vum vum) - asta a fost explicatia lor . Apropo ducati are cuplu destul de mare asa ca se poate .. oricum pe ulitele din bucuresti e cam imposibil sa nu gasesti ulei si nisip din km in km

 

aporpo esti legit daca ai doar casa (parca asa scrie in regulament) --

 

eu cand plecam de acasa cu drujba imi loam absolut tot ce aveam de protectie si sincer chiar imi placea sa stau cu geaca (neagra textila si grosuta) pe mine chiar daca erau 40 de grade :agree: faceam sauna moca :smoke:

 

razant in opinia mea e cam asa |( nah ca l-am si desenat .. s-ar putea sa gresesc asta e .. e intampla

 

nu fiti rai ca nu e cazu ..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru cei care nu stiu inca : mare ATENTIE la acel viraj indiferent din ce parte circulati, soseaua este inclinata inves decat este normal adica are panta spre exteriorul virajului. Mai departe scrie in cartea de fizica de ce se reped si masini si motociclete spre exterior fara a putea fi controlate. Deci viteza mica la acel viraj indiferent cu ce va deplasati. Daca puneau cruce la fiecare deces in acea zona nu mai aveam pe unde sa trecem.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

duamne ce uameni. nu va mai certati. fiecare merge cu ce are si cum ii place (de echipament e vorba), dar pacat ca se comenteaza pe baza acestui lucru - daca era echipat full nu murea sau nu-si rupea mana. aici depinde lovitura care iti este aplicata in cadere si ce e pe langa tine in acel moment. nu uitati ca o lovitura putin mai dura la cap (protejat si de o casca de 1000euro) poate cauza ruperea coloanei vertebrale cauzand moarte instantanee.

 

--- Mesaj completat în 27 Aug 2007 11:04 -------------
iar zona o cunosc ca buzunarele ptr ca in zona locuiesc si o strabat si la dus si la intors de la serviciu. nu degeaba se schimba mereu mantinela de pe sensul catre lujerului la 1-2 luni. zona e arhicunoscuta dar multi participanti la trafic nu baga de seama.

 

fiti prudenti capcane sunt la tot pasul. :agree:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acolo si-a mai furat-o si zahei acu' vreo cativa ani dar mai rau. de atunci ma gandesc de 2 ori de fiecare data cand intru in virajul ala.

 

sanatate!

 

 

E denivelata ca draq soseaua. Zici ca esti pe centura. Mi-am furat-o si eu p'acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Din cate am inteles eu motorul a intrat in voblaj (nu stiu de ce .. a alunecat sau a bruscat accceleratia)

 

Si un prieten inca se recupereaza dupa ce i-a intrat in voblaj monster-ul pe drum drept.. si vad ca nu e caz singular.. poate un amortizor de ghidon ar fi recomandat pe aceasta motocicleta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fara ajutor nici cea mai prapadita motoreta nu intra in voblaj pe drum drept si din senin. un cauciuc mai tocit, o pata de ulei, un marcaj rutier alunecos, o balta de apa, greseli de pilotaj, astea duc la voblaj. Dar poate nici nu e vorba de voblaj. Sanatate motoristului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...