aka` Postat Mai 24, 2013 Share Postat Mai 24, 2013 Cat timp am voie sa circul dupa ce am cumparat mobra fara sa o inmatriculez pe numele meu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
varg-voshod Postat Mai 24, 2013 Share Postat Mai 24, 2013 Cat timp am voie sa circul dupa ce am cumparat mobra fara sa o inmatriculez pe numele meu ? sal, cred ca 30 de zile, sper sa ai asigurarea omului si sper sa aibe itp valabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chrome Postat Mai 25, 2013 Share Postat Mai 25, 2013 (editat) Daca am schimbat culoarea inainte de autentificare este vreo problema ? Trebuie sa fac ceva ? Nu imi trece culoarea actuala ? LE: Dupa ceva cautari am aflat: După vopsirea vehiculului în culoarea preferată, trebuie să vă prezentaţi la sediul unei reprezentanţe R.A.R. pentru modificarea culorii în cartea de identitatea vehiculului. Actele necesare la R.A.R. pentru modificarea cărţii de identitate a vehiculului (C.I.V.) sunt: - cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia); - act de identitate solicitant; - cartea de identitatea vehiculului. Menţionăm că pentru modificarea culorii în cartea de identitate a vehiculului este necesară obţinerea în prealabil a unei programări, la numărul de telefon 021 9672, în cazul când vă hotărâţi să veniţi cu autovehiculul la reprezentanţa R.A.R. Bucureşti. Editat Mai 25, 2013 de Chrome Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Te pune sa faci si o declaratie ca ai schimbat culoarea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
juld5 Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Salut, Am gasit un motor adus de un cetatean roman din italia, acesta spune ca a platit vama dar nu a inmatriculat motorul. As dori sa stiu ce acte ar trebui sa primesc eu de la cetateanul roman pentru ca toata procedura de inscriere la financiar si inmatriculare sa decurga fara probleme. Am incercat sa caut un thread care sa raspunda la aceasta intrebare dar fara succes. Multumesc anticipat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
9iuli Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 (editat) Salut, Am gasit un motor adus de un cetatean roman din italia, acesta spune ca a platit vama dar nu a inmatriculat motorul. As dori sa stiu ce acte ar trebui sa primesc eu de la cetateanul roman pentru ca toata procedura de inscriere la financiar si inmatriculare sa decurga fara probleme. Am incercat sa caut un thread care sa raspunda la aceasta intrebare dar fara succes. Multumesc anticipat. Care vama?????? poate a vrut sa spuna ca a dat spaga la vames sa sa treaca motorul(poate cu probleme in acte) 1.Trebuie sa ai certificatul de inmatriculare cu stampila pusa pe el scris asa:" Radiat in vederea inmatricularii intr-un stat membru UE" si nu ar trebui sa aiba numerele de italia pentru ca la radiere in italia iti opreste si numarul de inmatriculare 2.Certificatul de proprietate al motocicletei,la fel scris pe el ca e radiata si urmeaza sa fie inmatriculata intr-un stat membru UE 3.Contract de vanzare cumparare(diclarazione di vendita) SAU Daca a venit cu numerele de italia inseamna ca nu e radiata,si trebuie trimise actele+numarul de inmatriculare in italia(trebuie sa fie proprietarul acolo) pt radiere Editat Mai 26, 2013 de 9iuli Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Cat timp am voie sa circul dupa ce am cumparat mobra fara sa o inmatriculez pe numele meu ? cat vrei tu, doar sa scrie pe talon "instrainat catre X". X fiind tu, in cazul de fata. ideal, totusi, e sa o inmatriculezi la politie pe numele tau. in caz ca ramai fara talon, doar proprietarul din acte il poate ridica de la politie. sal, cred ca 30 de zile, sper sa ai asigurarea omului si sper sa aibe itp valabil gresit. 30 zile sunt pt administratia financiara si, chiar daca depasesti acel termen, in cel mai rau caz platesti o amenda nu foarte mare, nu cred sa depaseasca 100 lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
juld5 Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 Nu are numerele de inmatriculare. Si de la cetateanul roman, care a incheiat contractul de vanzare-cumparare cu italianul, nu imi trebuie nici un act de la fisc? Tipul asta imi spune ca imi da toate actele de italia si eu il inmatriculez ca si cum l-as fi cumparat direct de la italian. Este ok treaba asta? O sa ma duc oricum si pana la administratia financiara sa intreb ce acte imi trebuie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
9iuli Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 De la fisc nu iti trebuie nimic, iti trebuie contractul de V-C intre prporietarul din acte si proprietarul actual+inca un certificat de V-C intre tine si cetateanul roman. Si eu tot asa am facut cum ai vrea tu sa faci doar ca am fost eu in italia si am cumparat-o,am facut contract de V-C pe numele meu am trimis mobra in romania si acolo nu am inmatriculato pe numele meu ci pe numele unui unchi,am facut un contract de V-C direct intre italian si unchiul meu.Dar eu am fost 100%sigur ca nu am probleme . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
juld5 Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 Ok si unchiul tau avea pana contractul de V-C intre tine si el sau intre el si italian? Si contractul intre el si italian a fost facut cu semnatura "frauduloasa" ? (ca banuiesc ca nu a venit italianu aici sa semneze) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
9iuli Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 (editat) Ok si unchiul tau avea pana contractul de V-C intre tine si el sau intre el si italian? Si contractul intre el si italian a fost facut cu semnatura "frauduloasa" ? (ca banuiesc ca nu a venit italianu aici sa semneze) Am facut contract de V-C intre italian si unchiul meu. Da eu am semnat in locul italianului pentru ca in italia nu se practica contractele de vanzare cumparare(doar la noi se cere) De retinut: O data ce moto a fost radiata din italia (proprietarul italian)isi pierde dreptul de proprietar daca timbrat pe certificat "radiata pt export UE" Deci nu e o problema ca am facut contractul direct intre italian si unchiul meu,puteam sa fac si varianta corecta:contract v-c intre italian si mine apoi contract intre mine si unchiul meu Editat Mai 27, 2013 de 9iuli Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 Nu are numerele de inmatriculare. Si de la cetateanul roman, care a incheiat contractul de vanzare-cumparare cu italianul, nu imi trebuie nici un act de la fisc? Tipul asta imi spune ca imi da toate actele de italia si eu il inmatriculez ca si cum l-as fi cumparat direct de la italian. Este ok treaba asta? O sa ma duc oricum si pana la administratia financiara sa intreb ce acte imi trebuie. Atata timp cat nu s-au scos numere de RO, rosii sau normale, nu ai probleme, poti sa faci direct intre italian si proprietarul actual (cel care inmatriculeaza). Doar noi romanii complicam lucrurile,ne place asa... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
benny2009 Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 Daca am cumparat o motociclete care a fost inmatriculata in RO,dar radiata si cu ITP-ul expirat, ITP-ul se face neaparat la RAR? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 Daca a fost radiata...da,doar la RAR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
benny2009 Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 si,aveti idee cat ma costa ITP+autentificare+ ce mai trebuie la RAR? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Mai 28, 2013 Share Postat Mai 28, 2013 unii zic ca 8, altii zic ca 10 bulioane. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cerbuu Postat Mai 28, 2013 Share Postat Mai 28, 2013 eu am dat 530lei la rar(itp+carte). din cate am inteles difera,dar in juru la 500 te duce Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chrome Postat Mai 29, 2013 Share Postat Mai 29, 2013 Si eu am aceias problema , cu ITP`ul ca si colegu de mai sus , ideea e urmatoarea : daca fac itp`ul inainte sa o radieze nu ies mai ieftin ? adica 100-150 itp`ul si 100 autetificarea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cerbuu Postat Mai 29, 2013 Share Postat Mai 29, 2013 poti sa ii faci itp inainte dar trebuie oricum sa mergi la rar pt identificare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chrome Postat Mai 29, 2013 Share Postat Mai 29, 2013 asta stiu , dar nu o sa ma mai coste 5-8-10 mil nu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cerbuu Postat Mai 29, 2013 Share Postat Mai 29, 2013 din cate stiu doar identificarea costa 1mil. daca motoru este deja inscris pe romania niciodata nu te costa atat de mult.doar daca este adus din afara si trebuie sa ii faci carte.atunci costa 5mil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chrome Postat Mai 29, 2013 Share Postat Mai 29, 2013 pai ma gandeam si eu ca are deja carte dc sa platesc atat de mult .... doar se schimba proprietarii si atat , ITP`u si atutentificarea nu ar trebuii sa depaseasca 250 ron + 180 ron asigurarea pe 6 luni 430 + celelante taxe cam 550 ron toata afacerea . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
varg-voshod Postat Mai 29, 2013 Share Postat Mai 29, 2013 pai ma gandeam si eu ca are deja carte dc sa platesc atat de mult .... doar se schimba proprietarii si atat , ITP`u si atutentificarea nu ar trebuii sa depaseasca 250 ron + 180 ron asigurarea pe 6 luni 430 + celelante taxe cam 550 ron toata afacerea . si eu aveam asigurarea asa de ieftina cum zici tu dar mi-au triplat-o pentru ca am sub 30 de ani Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator antique_house Postat Mai 29, 2013 Share Postat Mai 29, 2013 Buna ziua, sunt nou pe forum si imi pare foarte bine ca am dat de aceasta comunitate. Imi cer scuze daca ceea ce voi intreba s-a mai discutat si mi-a scapat din vedere. Sunt interest de o motoreta de genul carpati, simoson sau mobra, dkw hummel, jawa 20...din ce am gasit majoritatea sunt fara acte. Vreau sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru a putea circula cu ele pe strada. Au vreun regim special fiind vehicule istorice? este sufficient un contract de vanzare cump? caut un proiect pentru restaurare. multumesc anticipat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
1ntruder Postat Mai 29, 2013 Share Postat Mai 29, 2013 (editat) Am si eu mai multe neclaritati si nevoie de ajutorul vostru. Am achizitionat o motocicleta adusa din Elvetia, care are vama facuta in Ungaria. 1. Este vreo problema daca contractul este intre mine si proprietarul din Elvetia, insa pe actele de vama apare o alta persoana (cetatean ungur) ? Tre sa facem contracte de vanzare cumparare intre noi? 2. Aveti idee daca la RAR imi trebuie contractul si vama traduse si autentificate ? Contractul de vanzare-cumparare este in germana, iar vama este in maghiara. 3. Aveti idee daca la politie imi trebuie contractul si vama traduse si autentificate ? 4. Stiam ca trebuie sa prezint la politie actele autovehicului (transport) pe care a intrat moto in tara. Mai este valabil sau este posibil ca aceasta dovada sa fie cuprinsa in actele de vama facute in ungaria ? Multumesc anticipat pt raspunsuri ! Editat Mai 29, 2013 de 1ntruder Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate