Sari la conținut

Cat de des aveti pana?


Postări Recomandate

Ati avut pana (de cauciuc)? Eu am o "panofobie". Mai ales ca am camere. La auto: 100.000 km - nici-o pana. O singura data imi pierdea din presiune la o saptamana si au gasit un cui in anvelopa, deh, avantaj tubeless.

In schimb, la bicicleta am pus 10 petece in 3000 km - cam urat.

La moto am 2-3000 km, si pana acum am avut de ori pana - erau rotile dezumflate si in mers s-a smuls valva, o data pe fata, o data pe spate. Ducand camerele la vulcanizat am vazut ca mai aveau cateva petece :lol: .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu pana acum n-am facut decat o pana pe fata si aia a fost intepata in lateral de cineva(banuiesc ca afost vreun angajat al unei firme din centrul galatiului in fata caruia am parcat motoru pt ca mi se rupsese cablul de ambreiaj si ma dusesem sa cumpar altul ( cablu nou nout care mi s-a rupt dupa 200m de la nit); era unul care se uita ciudat la mine da nu mi-a zis nimic). Am mers cu ea asa inca vreo 25 km pana acasa la Br si n-am avut nici o problema; mergea normal pana la 80 la ora ( mai mult nu i-am dat) dar la curbe se simtea un pic.

Asa ca eu nu ma mai stresez cu penele pt ca stiu ca pot sa ajung la o vulcanizare fara probleme; acum nu stiu cum o fi pe spate dar daca e sa nu mearga pot sa inversez rotile intre ele( desi asta dureaza un pic si presupune si o groaza de efort fizic daca sunt singur dar se poate)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In 8500 de km nu am avut decat 2 pene, una la roata atasului, din oboseala camerei veche de 13 ani, ala la roatra spate. La asta am avut bafta, a inceput sa rasufle exact cand am ajuns acasa :lol: . Cauciucele la Ij sunt cele mai rezistente :lol: :lol: E f greu sa se sparga camera de la drum prost, se sparge doar fiindca e ruginita janta pe interior si freaca camera :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bah... peste 10.000 de km si inca nu am avut nici o pana. O fi vorba de noroc? Nu stiu. Cert e ca am schimbat 4 motociclete si cu nici una nu am reusit performanta asta.

 

Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Fester: vezi la specificatiile tehnice ale anvelopelor in functie de motocicleta ta. :lol: Sunt valori diferite in functie de producatorul anvelopei respective si de greutatea motocicletei.

 

Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2 pene in peste 70.000 km.

Una la IJ pe spate (cauciuc cu camera), am continuat vreo 80 km fara probleme, pina cind s-a facut camera ghem si a inceput sa tzopaie, dar eram deja acasa. Dar cred ca a fost defect de camera, nu cui sau altceva.

Una la Nipru pe spate, cauciuc tubeless, eram in Constanta si aproape de vulcanizare. Din fericire...pentru ca la greutatea lui nu se putea rula deloc pe pana.

La Yamaha...nu stiu cum ar reactiona, dar avind in vedere flancurile foarte tari, cred ca pana nu ar fi o problema prea mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Auzisem si eu ca pot sa mergi pe pana - in cazul meu nu. Am plecat cu roata fata desumflata, era duminica si cautam prin oras o vulcanizare deschisa sa imi bage aer. Am stat pe sa cat mai in spate sa nu fie greutate pe fata. Cand am ajuns la vulcanizare, valva de la camera deja se smulsese. :lol: Pe spate cand am facut pana aproape ca imi iesise anvelopa de pe janta :lol: in concluzie, eu nu stiu cum as putea sa merg pe pana.

Caut disperat o camera de 18, si nu gasesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

140 km pe anul asta si deja o pana (sau 2 consecutive :lol: ) pe spate.

A pleznit camera la lipitura cand eram sus la ciurel. Am pus petic si nu a tinut decat pana la izvor. de acolo pana in colentina am mers pe pana complet dar nu am atins janta de asfalt. probleme doar al curbe si folosit numai frana fata. intr-adevar se poate merge bine pe pana daca ai cauciucuri clasice de ij - la vulcanizare fara sa stau pe ea parea roata doar nitel desumflata desi camera nu mai avea aer deloc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La mine cand am facut pana pe spate, de abia puteam sa o imping. Anvelopa e Barum.

 

@ nobloody    Noua??? Vreau si eu! Vad ca esti din suceava. Ai putea sa ma ajuti cumva? :lol:

pai de aia, cauciucurile rusesti sunt mult mai tari

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...