Sari la conținut

Parere Despre Motocicletele Comuniste


alchool
 Share

Postări Recomandate

si Harley in anii '60-70 a copiat DKW-ul de 125 si a iesit leit MZ 125 !!!

 

si cum a inceput topicul cu comparatii de genul "Van Dame il bate pe Rambo dar nu si pe Bruce Lee ... " ... sa-i reamintesc o vorba din batrini ... cind nu te mai atrage o femeie matura si te uiti numai dupa pustoaice .. inseamna ca esti un batrin!!! cam asa e si aici .. cine nu apreciaza o motocicleta veche habar nu are tehnica si istoria tehnicii .. si nu are decit sa se urce direct pe vitezane ... are mult mai putine sanse de supravietuire decit daca-si facea mina pe o moocicleta "batrina" ...

 

 

ca bine graiti unii ;) incepe sa imi placa treaba asta. deci mai sunti si oameni cu ceva in cap p aici care nu se afirma, asta confirmand veridicitatea zicalei aia cu " tacut si intelept "....

 

nu stiu ma dar, ideea e k pana la urma clasicele au ramas doar ca valori si cine stie ce inseamna o comunista stie sa le si respecte ca valori si cine stie sa mai respecte niste valori in ziua de azi e mare om...si legat de valori si treburi de genu as mai deschide un topic dar presimt k voi fi inteles gresit k pe aici "nu pre ai cu cine domle", sau nu vrea lumea sa se afirme.., deci nu... :D ... oricum.. comunistele is comuniste, vitezanele is vitezane. nu are rost sa le amesteci sau sa le compari, pentru k nu ai cum....

 

asa discutam cu cineva p tema asta k de ce un ural fabricatie 2007 costa cateva mii bune de euro,cam p aproape de un suzuki intruder de 1800..care e mult mai avansat ca tehnologie....( defapt nici nu exista comparatie).. cand uralu e aproape lafel k cel de acu nush cate zeci de ani... :)

 

pai cum frate sa amesteci capra cu varza.. in primu rand nu se poate compara pentru k am zis mai sus e o diferenta enorma de tehnologie la mijloc, avand in vedere k uralul e aproape identic cu cel de acum cateva zeci de ani iar intruderu e ultima generatie.... nu stiu parerea mea e ca atunci cand cumperi asa ceva nu il bagi la comparatie de genu asta.. ci pretul ala ridicat al sau e tot p baza valorii... k e ural si k are o anumita valoare.... nu ca te uiti la performante si aspect, desi nu face intruderu ce face un ural cu atas... :)

 

si asta nu vreau sa se inteleaga ca o discutie gen " bruce lee il bate pe van dame" ci pur si simplu k valoarea conteaza. sau cel putin asa vad eu treaba.

 

fiecare drujba cu categoria sa... chopper la chopper.. retro la retro speed la speed si tot asa.

 

p.s. am ales intruderu asa aleator...nu k as avea ceva cu tractorasu ala.. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 143
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Hai ca ai ametit-o si tu de nu se poate...

 

asa discutam cu cineva p tema asta k de ce un ural fabricatie 2007 costa cateva mii bune de euro,cam p aproape de un suzuki intruder de 1800..care e mult mai avansat ca tehnologie....( defapt nici nu exista comparatie).. cand uralu e aproape lafel k cel de acu nush cate zeci de ani... :D

 

pai cum frate sa amesteci capra cu varza.. in primu rand nu se poate compara pentru k am zis mai sus e o diferenta enorma de tehnologie la mijloc, avand in vedere k uralul e aproape identic cu cel de acum cateva zeci de ani iar intruderu e ultima generatie.... nu stiu parerea mea e ca atunci cand cumperi asa ceva nu il bagi la comparatie de genu asta.. ci pretul ala ridicat al sau e tot p baza valorii... k e ural si k are o anumita valoare.... nu ca te uiti la performante si aspect, desi nu face intruderu ce face un ural cu atas... ;)

 

si asta nu vreau sa se inteleaga ca o discutie gen " bruce lee il bate pe van dame"

 

 

Pana la urma, care e diferenta intre cele doua pentru tine?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai ca ai ametit-o si tu de nu se poate...

 

 

 

 

Pana la urma, care e diferenta intre cele doua pentru tine?

cred ca diferenta pentru el consta intr-o cantitate mult mai mica de alcool decat cea pe care am baut-o eu pana in prezent, dar care se pare ca i-a fost un pic cam prea fatala (scuzati ambigiutatea termenilor de comparatie) :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta e ideea... k n-ai cum sa faci diferente....

interesant.............

nu se poate face o diferenta......ok, ce culoare e camasa ta cu sireturi la spate, in cazul asta? :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta e ideea... k n-ai cum sa faci diferente....

 

 

Ba eu pot face diferente intre ele, dar nu pot face comparatii. :D

E neste treburi aicia...

 

Hai, urca-te in patut si fa nani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnilor, haideti ca va fac eu o comparatie practica intre comuniste si japo:

 

- daca aveam parale, luam un Kawasaki Vulcan (d'ala de 500, eftinake) si lasam Ij'u pe planul doi.

- dar nu am, asa ca ramin la Ij. Ceea ce, insa, pierdeam daca luam Vulcanul, este satisfactia pe care am avut-o cind am reusit sa termin si al doilea amortizor si am montat inapoi furca, dupa luni de zile de stat pe o roata.

 

Pina la urma, fiare sint toate.

Pentru cine vrea sa se dea cu motoreta si atit, o japo e perfecta.

Comunistele au virsta (si calitatea pieselor), care transforma motociclistul in mecanic (cu atit mai mult cu cit mecanici pentru comuniste "nu mai e"). Asadar pe cine nu-l deanjeaza sa stea cu trusa de scule (si motocicleta) insirata pe trotuar seara (ca pe vremuri) si pentru cine apreciaza satisfactia de a-ti repara motorul cu mina proprie, o comunista e numai buna.

 

PS: nu stiu voi, dar eu am crescut cu cinteva Jawe si Mz-uri prin cartier si poate si de-asta, comunistele au ceva aparte, ceva ce japo nu au.

 

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci: Jeane....avatarul meu e o poza gasita pe internet.........cat de reala e nu stiu....cert este ca acolo e reprezentat, probabil in photoshop o jawa in 6 cilindri. Asta ca sa te lamuresc, ca tu nu prea ai idee cu ce se mananca o jawa. Tine cont ca o jawa utilizata corect nu face probleme decat de reglaje: platini, respectiv carburator, in rest, nimic altceva...ce vrei mai mult? Ca nu ia 100km/h in 3 sec si nu fuge cu 300 la ora...nici nu a fost construita pentru asa ceva, deci nu atepta asa ceva de la ea.....si nu trage de ea mai mult decat iti poate oferi ca o omori si pe urma te plangi pe forum ca is motociclete proaste. Idem si despre IJ. 3 ani am avut un IJ Festival si la 40000km i-am segmentat motorul, iar te intreb, ce vrei mai mult? Arata-mi tu o japoneza care la 40000 km nu consuma un strop de ulei, si mai tine cont ca un motor de japoneza nu-l reconditionezi cu 3 segmenti si un bolt.

 

Cat despre simtul umorului, cum sa am cu oameni cam ca un concitadin de-al tau care azi, eu fiind cu jawa mea si intorcandu-ma de la roman la piatra neamt, el cu un logan 1.4MPI la sensul giratoriu de la iesirea din roman spre piatrea neamt, unde faci dreapta, vine si incepe in spatele meu sa dea blituri si claxoane sa ma dau din calea lui, ca s-a simtit ofensat, cum el cu loganul lui sa stea in spatele unei comuniste cu numar de NT. Cum am iesit din giaratoriu, amandoi am tras maxim de acceleratie, si concluzia a fost ca nu a avut demarajul necesar sa treaca de jawa pe care tu o critici atat de mult. S-a chinuit omul pana la bariera de la trecerea la nivel cu calea ferata de la Austrotherm, iar acolo, dupa ce am trecut de calea ferata, m-am retras pe dreapta mergand regulamentar cu 50km/h, omul a venit paralel cu mine si a vea ochii mari cat cepele si foarte mirat ca a impins acceleratia la maxim la loganul lui si SURPRIZE SURPRIZE, tot vedea comunista in fata. Si tu esti cumva acelasi gen de om?

 

Cat despre japonezi....de acord cu tine 100% ca sunt inainte cu mult, dar nu numai la capitolul moto si nu numai fata de fostele tari comuniste, ci la orice capitol fata de orice alta tara de pe planeta.

Editat de Auxois350
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frateeeeee , ho , ca parca ti-a zis de familie , asa iei foc. Eu te asigur ca Jean stie ce vorbeste cind zice de comuniste. Ai o comunista , bravo. Nu sint obligati toti sa detina asa ceva. Tii la ea , misto , dar nu deveni obsedat , ca pierzi partea distractiva a discutiei.

La ora actuala , sa ai comuniste si sa le folosesti zilnic , zic eu ca e mazochism. Daca esti rational , pui banu' , iei o japo mai buna , te dai cu ea de te saturi si comunista o tii pt. plimbari de fite duminica. Care e motociclist ? Ala care are kilometrii , pe ploaie , caldura, frig , ceata , etc. Care are timp sa repare non-stop la un motor , bravo lui. Majoritatea nu au si nu au nici chef. Au trecut vremurile alea , tata. Eu fac naveta , 100 km zilnic. Ce nauba sa fac cu o socialista la care nu mai gesesti o piesa adevarata ? Sa nu mai ajung la munca , sa ma dea aia afara ? De fapt am o socialista , o chinezoaica , dar aia merge si consuma si putin. Sa-mi iau Nipra , sa ma rupa la consum si s-o repar zilnic ?

IUBESTE COMUNISTA , DAR FOLOSESTE JAPONEZA. Pina la urma , fiabilitatea cistiga.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frateeeeee , ho , ca parca ti-a zis de familie , asa iei foc. Eu te asigur ca Jean stie ce vorbeste cind zice de comuniste. Ai o comunista , bravo. Nu sint obligati toti sa detina asa ceva. Tii la ea , misto , dar nu deveni obsedat , ca pierzi partea distractiva a discutiei.

La ora actuala , sa ai comuniste si sa le folosesti zilnic , zic eu ca e mazochism. Daca esti rational , pui banu' , iei o japo mai buna , te dai cu ea de te saturi si comunista o tii pt. plimbari de fite duminica. Care e motociclist ? Ala care are kilometrii , pe ploaie , caldura, frig , ceata , etc. Care are timp sa repare non-stop la un motor , bravo lui. Majoritatea nu au si nu au nici chef. Au trecut vremurile alea , tata. Eu fac naveta , 100 km zilnic. Ce nauba sa fac cu o socialista la care nu mai gesesti o piesa adevarata ? Sa nu mai ajung la munca , sa ma dea aia afara ? De fapt am o socialista , o chinezoaica , dar aia merge si consuma si putin. Sa-mi iau Nipra , sa ma rupa la consum si s-o repar zilnic ?

IUBESTE COMUNISTA , DAR FOLOSESTE JAPONEZA. Pina la urma , fiabilitatea cistiga.

Aici iti dau dreptate deplina k adevar ai scris ( posesor de 2 comuniste) asfalt uscat sub roti tuturor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frateeeeee , ho , ca parca ti-a zis de familie , asa iei foc. Eu te asigur ca Jean stie ce vorbeste cind zice de comuniste. Ai o comunista , bravo. Nu sint obligati toti sa detina asa ceva. Tii la ea , misto , dar nu deveni obsedat , ca pierzi partea distractiva a discutiei.

La ora actuala , sa ai comuniste si sa le folosesti zilnic , zic eu ca e mazochism. Daca esti rational , pui banu' , iei o japo mai buna , te dai cu ea de te saturi si comunista o tii pt. plimbari de fite duminica. Care e motociclist ? Ala care are kilometrii , pe ploaie , caldura, frig , ceata , etc. Care are timp sa repare non-stop la un motor , bravo lui. Majoritatea nu au si nu au nici chef. Au trecut vremurile alea , tata. Eu fac naveta , 100 km zilnic. Ce nauba sa fac cu o socialista la care nu mai gesesti o piesa adevarata ? Sa nu mai ajung la munca , sa ma dea aia afara ? De fapt am o socialista , o chinezoaica , dar aia merge si consuma si putin. Sa-mi iau Nipra , sa ma rupa la consum si s-o repar zilnic ?

IUBESTE COMUNISTA , DAR FOLOSESTE JAPONEZA. Pina la urma , fiabilitatea cistiga.

 

zi-le tata ca zici bine.

inca unu normal la cap :D ....doamne ajuta..... va numar p degete bai baieti....cand veti realiza si voi ce zice tovarasu aici...nush...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frateeeeee , ho , ca parca ti-a zis de familie , asa iei foc. Eu te asigur ca Jean stie ce vorbeste cind zice de comuniste. Ai o comunista , bravo. Nu sint obligati toti sa detina asa ceva. Tii la ea , misto , dar nu deveni obsedat , ca pierzi partea distractiva a discutiei.

La ora actuala , sa ai comuniste si sa le folosesti zilnic , zic eu ca e mazochism. Daca esti rational , pui banu' , iei o japo mai buna , te dai cu ea de te saturi si comunista o tii pt. plimbari de fite duminica. Care e motociclist ? Ala care are kilometrii , pe ploaie , caldura, frig , ceata , etc. Care are timp sa repare non-stop la un motor , bravo lui. Majoritatea nu au si nu au nici chef. Au trecut vremurile alea , tata. Eu fac naveta , 100 km zilnic. Ce nauba sa fac cu o socialista la care nu mai gesesti o piesa adevarata ? Sa nu mai ajung la munca , sa ma dea aia afara ? De fapt am o socialista , o chinezoaica , dar aia merge si consuma si putin. Sa-mi iau Nipra , sa ma rupa la consum si s-o repar zilnic ?

IUBESTE COMUNISTA , DAR FOLOSESTE JAPONEZA. Pina la urma , fiabilitatea cistiga.

 

 

1. Frateeeee, vorbesti prostii!Cate comuniste ai avut pana acum de vorbesti de parca le-ai cunoaste?Sau vorbesti din auzite?

O comunista poate merge mult mai mult decat chinezaria aia ta de la First, si este mult mai fiabila, taci dracu!

2. A zis cineva, ca cine merge pe comuniste e motociclist?

3. De multe ori, o comunista este mai fiabila decat o japoneza, si cand vine vorba de reparatie, la comunista scapi cu trei segmenti si te miri ce..in schimb la o chinezarie, cati bani bagi?Comunista daca iti face probleme, o repari pe bordura si mergi mai departe, tu la japoneza ce ii faci?

4. La nipru daca ii pui aprinde electronica si carburatoare japoneze, merge foarte bine fara probleme, dar tu vorbesti din auzite si din ce scriu pafaristii, care catalogheaza niprul drept cea mai proasta comunista.

 

Da, deci la final, iti spun ca as fi bucuros sa gandeasca toti la fel ca tine. :D

 

A, daca mergi cu o comuniste, inseamna ca te plimbi la fite?

Si inca ceva, am vazut ca da esti "rational si pui banu, iti iei japo mai buna",da...am vazut exemplul tau. ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Degeaba Radu, uite: "Am reusit sa montez cam toate piesele inapoi pe el dar din lipsa de experienta am reusit sa ramin cu o piesa in plus pe care nu stiu unde sa o montez si ma gindeam sa nu o mai folosesc. Este vorba de un fel de bara de metal, aparent goala pe interior si de care la inceput atirnau niste chestii lungi , ca niste sforicele,dar colorate. "

 

"Daca se gaseste un specialist sa ma lamureasca si pe mine unde o montez ar fi perfect,daca nu , eu o arunc la gunoi, ca nu i-mi mai trebuie."

 

 

Deja nu mai am nici un dubiu.... :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vorbeam de mine, vorbeam la modul general si"filozofic". Acuma , ca nu ma stii , e normal. Dar daca nu ma stii , de ce faci afirmatii gratuite la adresa mea ? Aici se vorbeste de motoare , nu de persoane. Dar daca citeste cineva informatiile din josul avatarului tau , realizeaza ce fel de om esti. Nu stiu ce virsta ai , dar eu am 40 , se poate sa fi vazut mai multe socialiste la viata mea , incluzind cele ale prietenilor , decit poti tu crede. Deci , fa si tu niste afirmatii fondate , nu abera si nu jigni. Acum am o chinezarie , ca mi-am luat teapa , la anul o sa am o japoneza , poate se strica si aia , nu conteaza.

Ce am vrut sa zic cu "plimbatul de fite" se refera la faptul ca iei o socialista , bagi banu' la greu in restaurare si o respecti scotind-o doar duminica. In rest , rupi japoneza. Daca am fost prea subtil pt. unu' din patria hotilor si din clubul ala de care pomenesti , scuze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai vrei?Mai am...

 

"Din motive de comoditate O VIND........." "neterminata din motive de lipsa mecanic".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai nene , cit de prost tre' sa fii , sa nu realizezi ca era caterinca , vorbeam de un ghidon. Frate , scuze , m-ai convins de nivelul intelectual , gata , am plecat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vorbeam de mine, vorbeam la modul general si"filozofic". Acuma , ca nu ma stii , e normal. Dar daca nu ma stii , de ce faci afirmatii gratuite la adresa mea ? Aici se vorbeste de motoare , nu de persoane. Dar daca citeste cineva informatiile din josul avatarului tau , realizeaza ce fel de om esti. Nu stiu ce virsta ai , dar eu am 40 , se poate sa fi vazut mai multe socialiste la viata mea , incluzind cele ale prietenilor , decit poti tu crede. Deci , fa si tu niste afirmatii fondate , nu abera si nu jigni. Acum am o chinezarie , ca mi-am luat teapa , la anul o sa am o japoneza , poate se strica si aia , nu conteaza.

Ce am vrut sa zic cu "plimbatul de fite" se refera la faptul ca iei o socialista , bagi banu' la greu in restaurare si o respecti scotind-o doar duminica. In rest , rupi japoneza. Daca am fost prea subtil pt. unu' din patria hotilor si din clubul ala de care pomenesti , scuze.

 

 

Ai 40ani?Multi inainte!Ii ai degeaba!

Am citit din topicurie tale si chiar nu mai am nici un dubiu in privinta ta, m-am lamurit de ce sunt "proaste" comunistele si nu sunt fiabile, pentru ca nu te duce pe tine capul sa le repari... :D

Cat despre avatarul meu, ce sa-ti spun, patria hotilor, chiar asa este si clubul este facut special pentru CEI CA TINE.Acum poate prinzi legatura.

Eu iti dau un sfat, decat sa mai aberezi pe aici cu parerile tale de pafarist, mai bine stai cuminte ca de faci de mozol.

 

Numai bine!

 

Bai nene , cit de prost tre' sa fii , sa nu realizezi ca era caterinca , vorbeam de un ghidon. Frate , scuze , m-ai convins de nivelul intelectual , gata , am plecat.

 

 

Cat de prost sa fii? Uite: "Din motive de comoditate O VIND. 100 EUROI. Acte,nr. noi,neterminata din motive de lipsa mecanic".

 

 

Bah, sa mai treci pe aici cand o sa stii ce e aia motocicleta. ;)

 

PS: mai ai si 40ani....esti praf!

 

Inca una : /index.php?...c=45653&hl=

 

Tocmai tu iti dai cu parerea ma?La cat de prost esti, nu ma mira...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frateeeeee , ho , ca parca ti-a zis de familie , asa iei foc. Eu te asigur ca Jean stie ce vorbeste cind zice de comuniste. Ai o comunista , bravo. Nu sint obligati toti sa detina asa ceva. Tii la ea , misto , dar nu deveni obsedat , ca pierzi partea distractiva a discutiei.

La ora actuala , sa ai comuniste si sa le folosesti zilnic , zic eu ca e mazochism. Daca esti rational , pui banu' , iei o japo mai buna , te dai cu ea de te saturi si comunista o tii pt. plimbari de fite duminica. Care e motociclist ? Ala care are kilometrii , pe ploaie , caldura, frig , ceata , etc. Care are timp sa repare non-stop la un motor , bravo lui. Majoritatea nu au si nu au nici chef. Au trecut vremurile alea , tata. Eu fac naveta , 100 km zilnic. Ce nauba sa fac cu o socialista la care nu mai gesesti o piesa adevarata ? Sa nu mai ajung la munca , sa ma dea aia afara ? De fapt am o socialista , o chinezoaica , dar aia merge si consuma si putin. Sa-mi iau Nipra , sa ma rupa la consum si s-o repar zilnic ?

IUBESTE COMUNISTA , DAR FOLOSESTE JAPONEZA. Pina la urma , fiabilitatea cistiga.

 

Sa pui 15000 euro jos sa-ti iei o japoneza noua numesti gandire rationala? As face asta doar daca m-ar da banii afara din casa.....dar acum daca m-as trezi cu 15000 euro consider ca e mai rational sa pun un etaj la casa si sa circul tot cu comunista, decat sa-mi iau o japoneza si sa string din ass ca daca doamne fereste incasez o tranta cu ea, i se injumatateste valoarea. Lasa-ma cu first bike-ul in pace...ca am lucrat o vara la o scoala de soferi si o porneam de fiecare data impinsa ca nu incarca cum trebuie si nu mai zic cat e de periculoasa motoreta aia, mai ales cand trece un camion din contrasens (mai are putin si te arunca curentul afara de pe strada...ca deah...are in jur de 80kg). Iar ca performanta, un minsk este net superior. Eu cu minskul am ajuns 100km/h...iar cu First Bike-ul, 80km/h in treapa a 5-a la refuz.

 

Nu te gandi ca Nipru te rupe la consum....5% pt un motor de 650cmc nu e deloc mult. Daca te hotarasti sa-ti iei un nipru. hai pe la mine, sa-ti dau unu impecabil, de zici a ieri a iesit din uzina la un pret super decent.

 

Sa-ti mai relatez un episod de asta primavara, cand toti scoteam motoarele de la iernat...si jawa mea doar cu o curatare de carburator in curte a pornit si mergea impecabil, iar un prieten la ij-ul lui nici macar atat nu i-a facut? I-a pus benzina in rezevor si a pornit imediat, si alti prieteni de-ai mei cu japoneze cam umblau pe la reprezentante...unuia i se blocase clapeta la epurator si mergea aiurea motorul, altuia de la ger i-a crapat un o-ring la pompa de frana pe fata si nu mai avea frana si inca unui baiat i s-a blocat pompa de ulei si norocul lui ca a vazut becul aprins cand a pornit-o si nu a gripat motorul....a scapat doar cu faptul ca a trebuit sa-l demonteze complet.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asa discutam cu cineva p tema asta k de ce un ural fabricatie 2007 costa cateva mii bune de euro,cam p aproape de un suzuki intruder de 1800..care e mult mai avansat ca tehnologie....( defapt nici nu exista comparatie).. cand uralu e aproape lafel k cel de acu nush cate zeci de ani... :D

 

 

p.s. am ales intruderu asa aleator...nu k as avea ceva cu tractorasu ala.. ;)

 

Un Ural nou e 7.000 de euro. Un VN 900 e vreo 10-11.000 de euro (nu mai stiu exact). Intruderul de 1800 e mult mai scump. Asa ca nu prea ai dat-o bine la comparatii. Si la Ural din astia 7.000 platesti vama o gramada. Nu mai spun de preturile la piese de schimb.

 

Mai documenteaza-te despre provenienta componentelor Uralului. E intr-un numar din MotoLife un articol despre Ural Wolf. Sau gasesti aici .

 

Nu te gandi ca Nipru te rupe la consum....5% pt un motor de 650cmc nu e deloc mult. Daca te hotarasti sa-ti iei un nipru. hai pe la mine, sa-ti dau unu impecabil, de zici a ieri a iesit din uzina la un pret super decent.

 

Da-mi un PM in legatura cu Niprul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci: Jeane....avatarul meu e o poza gasita pe internet.........cat de reala e nu stiu....cert este ca acolo e reprezentat, probabil in photoshop o jawa in 6 cilindri. Asta ca sa te lamuresc, ca tu nu prea ai idee cu ce se mananca o jawa. Tine cont ca o jawa utilizata corect nu face probleme decat de reglaje: platini, respectiv carburator, in rest, nimic altceva...ce vrei mai mult? Ca nu ia 100km/h in 3 sec si nu fuge cu 300 la ora...nici nu a fost construita pentru asa ceva, deci nu atepta asa ceva de la ea.....si nu trage de ea mai mult decat iti poate oferi ca o omori si pe urma te plangi pe forum ca is motociclete proaste. Idem si despre IJ. 3 ani am avut un IJ Festival si la 40000km i-am segmentat motorul, iar te intreb, ce vrei mai mult? Arata-mi tu o japoneza care la 40000 km nu consuma un strop de ulei, si mai tine cont ca un motor de japoneza nu-l reconditionezi cu 3 segmenti si un bolt.

 

Cat despre simtul umorului, cum sa am cu oameni cam ca un concitadin de-al tau care azi, eu fiind cu jawa mea si intorcandu-ma de la roman la piatra neamt, el cu un logan 1.4MPI la sensul giratoriu de la iesirea din roman spre piatrea neamt, unde faci dreapta, vine si incepe in spatele meu sa dea blituri si claxoane sa ma dau din calea lui, ca s-a simtit ofensat, cum el cu loganul lui sa stea in spatele unei comuniste cu numar de NT. Cum am iesit din giaratoriu, amandoi am tras maxim de acceleratie, si concluzia a fost ca nu a avut demarajul necesar sa treaca de jawa pe care tu o critici atat de mult. S-a chinuit omul pana la bariera de la trecerea la nivel cu calea ferata de la Austrotherm, iar acolo, dupa ce am trecut de calea ferata, m-am retras pe dreapta mergand regulamentar cu 50km/h, omul a venit paralel cu mine si a vea ochii mari cat cepele si foarte mirat ca a impins acceleratia la maxim la loganul lui si SURPRIZE SURPRIZE, tot vedea comunista in fata. Si tu esti cumva acelasi gen de om?

 

Cat despre japonezi....de acord cu tine 100% ca sunt inainte cu mult, dar nu numai la capitolul moto si nu numai fata de fostele tari comuniste, ci la orice capitol fata de orice alta tara de pe planeta.

1Nu suport Loganul!2 Am avut in jur de vreo 12 buc motorete comuniste(intamplator si Iawa)3Tu, probabil, te ghidezi dupa principiul;Crede si nu cerceta!(altminteri nu imi explic cum de nu mi-ai cercetat profilul.., acolo ai fi observat lucrul acesta)4Tatal meu este moldovean de langa Prut, asa ca imi esti in continuare simpatic si nu ofuschez de ce mi-ai spus5Numa bine :lol:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

COMUNISTE !!! Deja li se ridica statuie. Dar care este adevarul ? Sint bune de ceva , sint anacronice , sint de colectie ? Unele da , sint belea (M , MZ 125 , 175 , 250 , IJ 49',Simson...). Dar citi dintre cei care le lauda au pus banul , sa restaureze asa ceva la maximum ? Aud aici tot felul de chestii ciudate , auzi , sint bune ca le repari cu o sirma si un patent pe marginea santului , sint piese ieftine , etc. Pai asta-i jmecherie ??? Nu tata, e saracie si cirpeala. Sau prostie crasa.

Cind ziceam ca japonezele sint bune , nu ma refeream la alea noi , si SH-urile merg foarte bine.

Sint doua categorii de detinatori de socialiste. Pasionati si sarantoci , care le repara cu ce au prin curte si trag de ele de le decedeaza de tot. Dupa aia cauta fraieri sa vinda cite un cotet de motor , care te tine maximum pina la primul colt. Pasionatii se dau cu japoneze si restaureaza socialiste , asa , de placere. Dar nu le mai cer ce le cereau acum 10-15 ani , sau mai mult. Da , sint de lauda. Cit despre sarantoci , aia nu pot merge mai departe , asta le este nivelul. Nu-i duce capul sa faca niste bani. Dar daca tot sint prosti , trebuie sa fie si fuduli.

S-ar putea sa existe si persoane care pur si simplu se multumesc cu ce au. Pur si simplu nu au nevoie de mai mult. E treaba lor. Dar ca sa stai sa cauti piese prin tirg , numai sa mearga mobra , sa te chinui sa-i pui frine pe disc , ca nu are si alte inginerii , nu stiu daca se merita. Fabrica care facea Dnepru nu s-a inchis ? De unde piese originale ?

In fine , parerea mea , asa ca idee. Pt. cei care nu inteleg asata.

Cit despre FB , asta e , mi-am luat teapa. Dar uite ca-si mai iau si altii , si inca multi. E plin de scutere chinezesti pe la tara.Si al dracu' chinezoaica , are 16000 km si se incapatineaza sa traiasca , cu doar 2,5 litri la suta , la 80 la ora , desi merge si 90 , in blana. Ca sa ma laud si eu cu o socialista. Totusi , MOARTE FIRST BIKE-ului si nu cumparati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...