Baiazid Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 E cam offtopic. S-a plecat de la un accident si s-a ajuns la echipament. Ca si pe topicul cu Axa cu Scame: de la accident la omorarea cainilor. Intotdeuna se vor gasi aplaudaci de cealalta parte a baricadei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nitescu Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Fiecare merge cum vrea si raspunde de ce face.Cand se intampla un accident aud varianta "daca aveam geaca nu ma juleam atat sau daca aveam o cizma glezna arata altfel"...etc.Echipamentul nu este obligatoriu dar reduce consecintele (cateodata). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Fiecare merge cum vrea si raspunde de ce face.Cand se intampla un accident aud varianta "daca aveam geaca nu ma juleam atat sau daca aveam o cizma glezna arata altfel"...etc.Echipamentul nu este obligatoriu dar reduce consecintele (cateodata). 211661[/snapback] Corect! Fiecare raspunde "pe pielea lui" de ceea ce face. Dar discutiile sunt inutile la acest subiect. Fiecare stie ca reduce consecintele dar "lenea", "caldura", ... ne face sa le mai lasam. Cati nu merg in blugi? Ce protectie ofera? NIMIC. Mai rau chiar, la julituri mai intra si atze in rana si infecteaza. Si 90% merg in blugi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Catallin Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Nici eu nu m-am inteles cand a fost vorba de a-mi impune punctul de vedere,asa ca ma repet: am renuntat!Stiu ca-i cald asa ca si eu sunt tot in tricou.Tu nu dai sfaturi,dar altii cam sar la gat.(citeste cu atentie posturile anterioare!).Fiecare face ce vrea,deci implicit si ala care este echipat.Deci sa nu sarim pe el pentru simplu fapt ca omu' a zis ca nu-i bine sa mergem in tricou. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Nici eu nu m-am inteles cand a fost vorba de a-mi impune punctul de vedere,asa ca ma repet: am renuntat!Stiu ca-i cald asa ca si eu sunt tot in tricou.Tu nu dai sfaturi,dar altii cam sar la gat.(citeste cu atentie posturile anterioare!).Fiecare face ce vrea,deci implicit si ala care este echipat.Deci sa nu sarim pe el pentru simplu fapt ca omu' a zis ca nu-i bine sa mergem in tricou. 211663[/snapback] Eu nu sar la nimeni care merge in tricou. Ma doare undeva de el. Am grija de mine si atat. Prietena mea merge in pantaloni 3sferturi si tricou pe motor (+casca). Catalin: sa fim noi sanatosi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Catallin Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Corect! Fiecare raspunde "pe pielea lui" de ceea ce face. Dar discutiile sunt inutile la acest subiect. 211662[/snapback] Baiazid,daca e s-o luam asa sunt multe discutii inutile aici pe forum.De ex. de ce crezi ca e interesant sa stim ca i-a fost "luata fata" lui X sau Y,sau ca nu stiu ce s-a injurat cu nu stiu cine,etc.Cred ca fiecare stie sa reactioneze in functie de cum ii este mai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DDU Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Ce naiba v-ati incins asa ?! Fiecare isi da cu parerea, oricine vede , toti trag concluzii..... personale!! Io unu am draci pe mopedisti ! Din 10 vazuti abia daca e unu cu juma de castron in cap si cu vizoru polizat..! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Catallin Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Catalin: sa fim noi sanatosi 211665[/snapback] Asta am vrut sa spun si eu! Nici eu nu am sarit la gatul nimanui,merge cum vrea,sunt perfect de acord!In schimb nu pot fi convins ca e bine ce face,respectiv ce fac,ca nici eu nu merg regulamentar.In consecinta apreciez si respect munca si bunavointa celor ce se agita pe aici cu viteza,echipamentul etc.S-ar putea sa fi fost inteles gresit.Eu mi-am expus opinia,n-am dat in cap.La unele topicuri,initiatorii asta au si cerut:parerea noastra.Ca opinia mea n-a fost pe placul lor acum,ce sa fac?Sa cantam toti in cor?Nu cred ca v-ar place. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Catallin Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Ce naiba v-ati incins asa ?! 211669[/snapback] Si culmea ca nu suntem cu echipamentul pe noi! Iti dai seama ce se incing astia echipati. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Ce naiba v-ati incins asa ?! Fiecare isi da cu parerea, oricine vede , toti trag concluzii..... personale!! Io unu am draci pe mopedisti ! Din 10 vazuti abia daca e unu cu juma de castron in cap si cu vizoru polizat..! 211669[/snapback] Hai mai ca nu ne-am incins deloc. Catallin a dat niste sfaturi dar a fost inteles gresit (inclusiv de mine). Dar inclusiv mopedistii: e treaba lor. Datoria mea e sa ma asigur eu ca merg corect si cum trebuie echipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Mopedistii ma supara cu o singura treaba: circula ca bezmeticii. Nu se asigura de loc si trec pe rosu. Asta e o problema care ma deranjeaza la ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DDU Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Mopedistii ma supara cu o singura treaba: circula ca bezmeticii. Nu se asigura de loc si trec pe rosu. Asta e o problema care ma deranjeaza la ei. 211685[/snapback] Si cu asta ... am uitat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticolino Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 (editat) cred ca toata lumea e de acord ca daca porti sau nu echipament e numai si numai treaba ta. o geaca de piele si o pereche de pantaloni lungi clar nu iti salveaza viata, doar iti micsoreaza nr de julituri (nu ajuta nici la fracturi nici la ruperea organelor interne). dar sa mergi cu pasager fara casca, asta mi se pare o inconstienta! pt ca nu e doar pielea ta in joc, esti responsabil pentru viata altuia. cine stie cum da ala cu capul de bordura si .. cine e vinovatul? ala ca n-a avut casca sau tu ca l-ai luat asa? iar mopedistii.. circula exact ca biciclistii. edit: am editat putin, pt ca mesajul nu are nici un target, ci era o constatare generala. Editat Iulie 28, 2005 de ticolino Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DDU Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 @Baiazid: cred ca toata lumea e de acord ca daca porti sau nu echipament e numai si numai treaba ta. o geaca de piele si o pereche de pantaloni lungi clar nu iti salveaza viata, doar iti micsoreaza nr de julituri (nu ajuta nici la fracturi nici la ruperea organelor interne). dar sa mergi cu pasager fara casca (nu e cazul tau), asta mi se pare o inconstienta! pt ca nu e doar pielea ta in joc, esti responsabil pentru viata altuia. cine stie cum da ala cu capul de bordura si .. cine e vinovatul? ala ca n-a avut casca sau tu ca l-ai luat asa? iar mopedistii.. circula exact ca biciclistii. 211692[/snapback] AHA ! SO, iarasi pe val! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebby Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 totusi... ce se mai stie de baiatul cu Ducati? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grubb Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 iar mopedistii.. circula exact ca biciclistii. Doar ca unii mopedisti prind si 60-70 la ora, iar pe bicicleta e mai greu de atins viteza asta+ca legea spune ca pe moped casca e obligatorie. Dar in fine, fiecare face ce vrea cu pielea lui... Sanatate la toti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 dar sa mergi cu pasager fara casca, asta mi se pare o inconstienta! pt ca nu e doar pielea ta in joc, esti responsabil pentru viata altuia. cine stie cum da ala cu capul de bordura si .. cine e vinovatul? ala ca n-a avut casca sau tu ca l-ai luat asa? Ai dreptate: daca iei pasager fara casca si cazi ... esti responsabil!!!! Sincer mi s-a intamplat ca sa iau pe cineva "urgent" si nu aveam 2 casti dar i-am dat-o pe a mea si am mers cu 30 kmph (la 40 deja lacrimez). Dar au fost exceptii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticolino Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 (editat) @grubb: ma refeream in special la trecutul pe rosu. iar daca au casca sau nu, asta e treaba lor, pana la un punct. daca-l lovesc pe unul (chiar si la 5km/h) si-l dau cu capul de bordura, nu e si el vinovat, ca nu purta casca, conform legii? Editat Iulie 28, 2005 de ticolino Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DDU Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 @grubb: ma refeream in special la trecutul pe rosu. iar daca au casca sau nu, asta e treaba lor, pana la un punct. daca-l lovesc pe unul (chiar si la 5km/h) si-l dau cu capul de bordura, nu e si el vinovat, ca nu purta casca, conform legii? 211704[/snapback] cand ii vezi cu ditai cutiile cele sub poponetz si cu rotitele alea de parca sunt discu de la polizor... cum se "balambanesc-controlat" ... ca niste struti in plin asalt victorios....... OF ... Sigur ca ma doare pe mine in cot de pielea si bostanelu' lui, insa daca ii fac vantu' prea puternic unuia si se-nfinge in masa-tera.....!!!!! Am cam decalotat-o, man! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grubb Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 @grubb: ma refeream in special la trecutul pe rosu. iar daca au casca sau nu, asta e treaba lor, pana la un punct. daca-l lovesc pe unul (chiar si la 5km/h) si-l dau cu capul de bordura, nu e si el vinovat, ca nu purta casca, conform legii? 211704[/snapback] Ba da, ai dreptate+ca pentru moped nu-ti trebuie nici o scoala(carnet), deci probabil unii nu stiu nici cele mai elementare reguli de circulatie. Noi sa fim sanatosi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DDU Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Oricum men; n-aveti carne-n frigider? nu-i bai.... luati exemplu de la mopedistii rumeni! Marea majoritate nu inseamna toti! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
libelula Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 oricum, exista protectii de coate si genunchi, usoare, lejere, pot fi purtate vara fara probleme, incap usor intr-un rucsacel cat stai la terasa, si o pereche de manusi usoare, fara degete sau cu degete... daca vrei sa te protejezi, o faci...daca nu...nu.. catzi dintre noi nu au facut sex neprotejat cu o persoana necunocuta? este mai mare riscul si multi si-l asuma... asadar, hai sa lasam la o parte micile neintelegeri. vine cineva maine seara la piscina la Dinamo? eu m-as baga la o baie. daca merg, anunt pe forum.. o zi ploioasa va doresc.. L Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Purghy Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 M-am plictisit sa citesc cum unii care nadusesc la stopuri (este alegerea lor) ii indeamna pe ceilalti care nu poarta echipament sa-si cumpere neaparat asa ceva. Este alegerea lor pana urma! Bravo lor! Inseamna ca pana acum nu au facut cunostinta cu asfaltul! Din greseli se invata. Nu cred ca sunt toti intr-atat de masochisti incat sa le placa sa se juleasca, sa-si rupa incheieturi, ligamente, mushi, sa-si sparga capul sau sa-si admire vanataile si pielea imprastiata pe o "conserva". Eu prefer sa fac sauna (si fac parte din categoria celor care vor cadea odata si odata). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionut73 Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 Eu prefer sa fac sauna (si fac parte din categoria celor care vor cadea odata si odata). [/color] 211848[/snapback] cum sa cazi mah cu yamaha dragstar de 250? Esti deja f jos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carturaru' Postat Iulie 28, 2005 Share Postat Iulie 28, 2005 eu am avut o curiozitate sa-mi iau geaca pe mine zilele astea, seara pe la 8. E un IXS textil, protectii soft, cu captuseala scoasa. M-am cacao pe mine de caldura. Asa ca am dat-o draq in 10 secunde. Daca e sa nu ma despart de ceva, alea sunt casca si manusile. E adevarat ca te salveaza (discutabil) de niste neplaceri echipamentul full, dar daca merg prin orash, cu, hai sa zicem, 60-70 (ceea ce evit din rasputeri, ca e ca si cum ai sta pe loc -> efect racoare - zero), se cheama ca am iesit sa ma plimb:) adica sa ma simt bine:) cand simt suvoiul de transpiratie pe noada si daca bag nasul la subratz ma trec fiori de groaza, se cheama ca deja nu ma mai simt bine. Si incep sa ma enervez. Si e ca si cum as da-o draq de plimbare. A, la drum, da, protectii full, la-la-la. Dar daca-mi ziceti voi ce echipament de protectie adecvat te scapa de picior rupt cand intra o masina in tine, din dreapta, eu ma duc si dau oricat. Daca-mi folosesc imaginatzia, se prefigureaza un fel de crac de armura medievala cu crash bar-uri prin ea si alte dracovenii. Asa ca pentru julituri nu ma agit sa ma imbrac ca un pom de craciun, cu exceptia manusilor. Ce parerea mea! @Purghy: fac parte din categoria celor care au facut cunostinta cu masina, cu asfaltul, cu chirurgia si sunt mare fan al tijei de titan Si nu indemn pe nimeni sa-si ia sau sa nu-si ia, in fond, fiecare este - teoretic - stapan pe destinul propriu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate