Sari la conținut

Pasionati de fotografie


urzica
 Share

Postări Recomandate

Acum 99% din filmele alb negru au procesc C41 de developare ca sa poate fi developat la fel ca cel color,rar aparea vreun client cu film pe vechiul sistem de developare,de obicei ii trimiteam la 1-2 oameni care stiam ca mai lucreaza pe acasa ...uita-te pe filmul alb-negru si vei vedea ca scrie proces C41,aia inseamna ca se poate developa la orice laborator normal.Iar substante sint foarte curios cine ti-ar da gratis,costa ceva si alea ,daca primesti d'alea deja uzate de prin laborator nu o sa faci mare lucru cu ele,crede-ma,daca ar fi fost asa simplu cum iti imagininezi ar fi facut toti acasa asta,daca ai scapat putin bleach in revelator il poti arunca linistit,sau fixator in bleach,se brinzeste ca laptele,.Da un ochi pe la preturile astora :http://www.f64.ro/solutii-procesare-developare-foto.html si fa un calcul la cit ajungi cu developarea unui singur film,iti garantez ca te va costa de cel putin 4-5 ori mai mult decit ai plati la un laborator si iar iti garantez ca nu vei scoate calitatea aia.Mai pune si munca....



Sa nu mai zic si de calitatea substantelor actuale,norocul laboratoarelor e ca pe digital culorile ies foarte bine ,daca am fi lucrat atunci pe substantele de acum cred ca ne smulgeam parul din cap de cit aveam de munca la procesare cu ele...faceau praf culorile,fuji si kodak erau cele mai bune,tetenal si agfa destul de slabe...acum depinde ce vrei tu sa faci,sa te joci cu filmul si sa vezi cum e sau sa vrei si calitate..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu-mi strica feng shui-u pls :)

 

Substantele am zis ca nu le vreau neaparat moca. La restu, da... ma astept sa functioneze sistemu de donatie ca si eu am mai dat gratis chestii foto.

 

Oricum, procesu asta cu pozatu film e pe termen lung. mai am 2 filmele color de stricat deci am timp sa fac niste calcule. Dar nu vreau sa-l abandonez pentru ca mi se pare interesant. In cel mai rau caz (ca si pana acum) las developatul pentru laborator. Mai departe, vreau sa fiu eu cel care face munca. Vreau sa testez, vreau sa experimentez, vreau sa invatz the old ways of photography. Vreau sa nu vad pe lcd poza facuta. Vreau ca fiecare cadru pe care il fac, sa-l gandesc si sa nu fiu tentat sa trag mai multe poze doar pentru ca am loc pe card. Eu nu caut randamentul dpdv financiar al fotografiei pe film ci vreau sa invat procesul in sine si sa apreciez mult mai mult fiecare expunere.

 

Si legat de laboratoare, cam toti care pozeaza pe film cu care am vb au zis ca cei de la laboratoare nu-si mai dau interesul. Deci... e cu cantec :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai ce interes sa-si dea,acum nu cred ca mai exista laborator care sa primeasca la lucru 10 filme pe zi,inainte in cele mai proaste zile tot prelucram 50-60 ,in weekend depaseam si 200 de filme pentru ca in laboratorul meu se lucrau toate cununiile de la sectorul 2 si 5,aveam substante si hirtie de calitate aveam si fotografii bune,aveam porcarii...ieseau poze colorate...Nu-ti stric feng shu-il ci doar iti arat realitatea,nu merita sa investesti atit efort in munca aia,costa mult si nu o sa fi asa de multumit,mai bine inveti tehnici de fotografiere,iti iei un aparat bun si ii dai drumu la treaba,a apus epoca aia,serios,dupa ce mergi cu Mercedes nu te mai intorci la Dacie,n-are sens...Daca nu vrei sa vezi poza pe lcd tot atunci trebuie sa o scoti pe hirtie...si ajungi la tot ce ti-am spus pina acum ca ai de facut,in plus mai adaugi si procesarea pe hirtie...

Editat de motorhead23
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alb-negru? :D

 

Color inca developeaza si la modex si la violeta si la profi foto. Alb-negru... nea-a :)

 

Apropo, cum stai cu pozele din concediu facute pe film?

:( . Am developat un film si am reusit cateva cadre . Din 36 de pozitii am 24,25 de poze acceptabile si inca vreo 5 " arse " . In principiu , cam asa arata rezultatul :

 

Bunicele : , , ,

 

 

si nereusite : , .

 

Mentionez ca aparatul este un Zenit E ce a zacut intr-un garaj timp de vreo 6 ani . Abia la developare am descoperit cateva pete . . . .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Multam! Prelucrarea alb-negru nu-i chiar pe gustul meu, dar e o tzara mai potrivita.

 

Si-una colorata de la mine:

 

9771227926_d82d505a25_c.jpg
Editat de Doctor X
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Succes,sint curios de rezultat si daca merita efortul tau.

 

Efortul merita cu siguranta. Ceea ce pot invata din asta, e priceless... + ca totul e gratis... mai putin filmele.

 

Ieri am developat filmu facut cu zorki-u. Per total sunt multumit pentru ca exponometru biologic functioneaza destul de ok si n-am subexpus sau supraexpus cadre beyond repair. Se pare ca am uitat sa curat canalu pe unde se plimba perdeaua de la shutter si... la timpi mai mici blocheaza putin... are un mic hop => zona supraexpusa. In rest, e ok pt un aparat de 44 de ani reconditionat de mine.

 

yw4a.jpg

 

2v2r.jpg

 

mdwo.jpg

 

pxsx.jpg

 

kn93.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

C-41... laborator. inca n-am inceput sa developez eu. Am scris gresit ca am developat... corect era "am fost cu el la developat" :)

 

Apropo, la developat ies mai ieftin daca fac eu. Iese filmu la 4 lei

Editat de Ekosekthor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Kristian K changed the title to Pasionati de fotografie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...