skvj Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 (editat) Iarasi nu e bine pentru ca pe astea le setezi in functie de lumina pe care o ai ) Editat Iunie 7, 2013 de skvj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Iarasi nu e bine pentru ca pe astea le setezi in functie de lumina pe care o ai ) Tru! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Mai hai sa facem altfel. Impunem niste conditii degenu: ISO 400, expunere 1/100, 35mm 35mm - dx sau fx? De obicei cand se da o tema fotografica, de fapt se propune un subiect de genul: pomi, copii, portret, strada. Nu se refera la setari, pentru ca setarile fac diferenta intre o poza buna si una proasta (tehnic vorbind). Sau care are chef facem la sfarsit de saptamana cate o iesire intr-un loc anume. Nu conteaza locul (oras, natura, etc.) dar sa stam peste noapte (cazare, cort) in felul asta e mai placut timpul. Mie imi place si fotografia de noapte, cu sau fara trepied. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Cel mai lejer ar fi sa avem ca subiect ceva banal, usor de gasit pentru toata lumea, gen o doza de cola. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 35mm - dx sau fx? De obicei cand se da o tema fotografica, de fapt se propune un subiect de genul: pomi, copii, portret, strada. Nu se refera la setari, pentru ca setarile fac diferenta intre o poza buna si una proasta (tehnic vorbind). Sau care are chef facem la sfarsit de saptamana cate o iesire intr-un loc anume. Nu conteaza locul (oras, natura, etc.) dar sa stam peste noapte (cazare, cort) in felul asta e mai placut timpul. Mie imi place si fotografia de noapte, cu sau fara trepied. Place și la mine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 (editat) Imi place ideea . Ce subiect se alege ptr acest week end ? De asemenea , propun ca pozele sa fie facute doar in aceasta perioada de timp ( vineri , sambata si duminica ) deoarece sunt sigur ca aveti sute de cadre care pot intra in tema aleasa . Editat Iunie 7, 2013 de Arthur TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Imi place ideea . Ce subiect se alege ptr acest week end ? De asemenea , propun ca pozele sa fie facute doar in aceasta perioada de timp ( vineri , sambata si duminica ) deoarece sunt sigur ca aveti sute de cadre care pot intra in tema aleasa . Sugestie : un cadru cu ceva ce sa reprezinte localitatea in care va aflati . . .. sau sa stabiliim o ora la care sa facem toti o poza unui subiect comun ( soarele ) si duminica sa vedem de ce a avut fiecare parte in week end . Sunt doar sugestii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Pai nu prea avem cum sa ne intalnim cu totii..suntem din alte sate ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Iarasi nu e bine pentru ca pe astea le setezi in functie de lumina pe care o ai ) pai se impun niste criterii, dupa care tu trebuie sa te "adaptezi" 35mm - dx sau fx? De obicei cand se da o tema fotografica, de fapt se propune un subiect de genul: pomi, copii, portret, strada. Nu se refera la setari, pentru ca setarile fac diferenta intre o poza buna si una proasta (tehnic vorbind). Sau care are chef facem la sfarsit de saptamana cate o iesire intr-un loc anume. Nu conteaza locul (oras, natura, etc.) dar sa stam peste noapte (cazare, cort) in felul asta e mai placut timpul. Mie imi place si fotografia de noapte, cu sau fara trepied. nu conteaza DX sau FX. in functie de setari, tu cauti subiectul, timpul si celalalte criterii ce influenteaza calitatea Cel mai lejer ar fi sa avem ca subiect ceva banal, usor de gasit pentru toata lumea, gen o doza de cola. ia prea multe pe feisbuc acuma.... e prea usor Arthur, e ok si faza cu "tema de weekend" astept propuneri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Pai nu prea avem cum sa ne intalnim cu totii..suntem din alte sate ) fiecare acasa la el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Iarasi nu e bine... in Iasi nu vezi soarele de nori spre exemplu.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
StefanSC Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Iarasi nu e bine pentru ca pe astea le setezi in functie de lumina pe care o ai Nu. Parametrii de expunere se aleg in functie de efectul dorit (profunzime redusa de camp, inghetare de miscare, redare de miscare samd). 35mm - dx sau fx? Format mediu... Distanta focala este o proprietate optica independenta de dimensiunea captorului. Cateva imagini din arhiva personala, cu tema nocturna Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Iarasi nu e bine... in Iasi nu vezi soarele de nori spre exemplu.. Ghinion . Poate sambata nu-l voi vedea eu , in Timisoara . Ideea era ca avand un subiect comun nu conteaza de unde esti . Toti avem loc sub soare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Nu. Parametrii de expunere se aleg in functie de efectul dorit (profunzime redusa de camp, inghetare de miscare, redare de miscare samd). Format mediu... Distanta focala este o proprietate optica independenta de dimensiunea captorului. Cateva imagini din arhiva personala, cu tema nocturna Sunt frumoase , dar poza cu pomul este superba si le umbreste pe celalalte doua Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Nu. Parametrii de expunere se aleg in functie de efectul dorit (profunzime redusa de camp, inghetare de miscare, redare de miscare samd). Format mediu... Distanta focala este o proprietate optica independenta de dimensiunea captorului. Mda. N-o sa mai comentez notiuni de tehnica de-acum incolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Nu. Parametrii de expunere se aleg in functie de efectul dorit (profunzime redusa de camp, inghetare de miscare, redare de miscare samd). Si intr-o zi noroasa sau noaptea, ce "profunzime redusa de camp" speri sa obti? Sau ce "inghetare de miscare" Pana la efect, eu zic ca e nevoie de lumina. Cateodata ma multumesc cu o poza indiferent de efect, atata timp cat am obtinut-o. Faina poza cu statuia din parcul tineretului (parca). Pai nu prea avem cum sa ne intalnim cu totii..suntem din alte sate ) Ideea era mai mult pentru cei care au chef de plimbare in uichend, dar care s-au plictisit de acelasi drumuri batute de n' ori. Tara-i mica, chef de plimbare e, dorinta de a redescoperi locurile vechi exista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Si intr-o zi noroasa sau noaptea, ce "profunzime redusa de camp" speri sa obti? Sau ce "inghetare de miscare" Pana la efect, eu zic ca e nevoie de lumina. Cateodata ma multumesc cu o poza indiferent de efect, atata timp cat am obtinut-o. Faina poza cu statuia din parcul tineretului (parca). Ideea era mai mult pentru cei care au chef de plimbare in uichend, dar care s-au plictisit de acelasi drumuri batute de n' ori. Tara-i mica, chef de plimbare e, dorinta de a redescoperi locurile vechi exista. Sa ne intalnim ar fi putin mai greu . . . dar nu zi ho pana nu sari gardul . Fiind vineri si timpul prea scurt ptr a se putea organiza ceva , am sugerat ideea cu soarele . Putem vedea cum se vede acelasi subiect din mai multe locatii . In continuare , astept si alte sugestii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 ok. hai ca subiectul principal sa fie: NATURA cred ca fiecare poate fotografia natura il splendoarea ei. peste tot sunt copaci (ceva mai putini in ro) peste tot sunt pasari, animale... sper totusi ca maine sa-mi ajunga obiectivul, sa am cu ce prinde bine in natura. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
StefanSC Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Sugestie : un cadru cu ceva ce sa reprezinte localitatea in care va aflati Uite idee: fotografiatul unui element de arhitectura care reprezinta orasul in care te aflii, pe timp de noapte. Ideea era mai mult pentru cei care au chef de plimbare in uichend, dar care s-au plictisit de acelasi drumuri batute de n' ori. Tara-i mica, chef de plimbare e, dorinta de a redescoperi locurile vechi exista. Franta din cate stiu e destul de mare . Asa, de exemplu, Dobrogea e o comoara dpdv fotografic. Si rutier (drumurile sunt foarte pitoresti). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Alegeti : natura sau arhitectura nocturna ? Eu unul optez ptr arhitectura nocturna ( am multe subiecte in Timisoara , frumos iluminate ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
StefanSC Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 +1 arhitectura nocturna Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Dobrogea e o comoara dpdv fotografic. Si rutier (drumurile sunt foarte pitoresti). Acum doua saptamani am colindat vreo 7 zile cu bicicleta pe acolo. E o zona de poveste, frumoasa si inca traditionala (cel putin partea de la Ostrov spre mare). In viitorul apropiat o sa fac un uichend la muntele Macin. Atunci asa ramane, arhitectura nocturna Sa vedem fiecare cu ce vine dupa uichendul asta Sugestii pentru viitor: viteza, vintage, nostalgie, sport, poduri, culori, traditii, drumuri, gastronomie, porti, fotografie de strada, muzica, geometrie, efecte (hdr, ir, etc.) - la cate substantive si adjective avem in dictionar nu cred ca ne ajunge o viata pentru a cuprinde tot. Si ca singura regula, fotografia sa fie facuta in uichendul (saptamana) in care se vorbeste despre ea. PS. subiectul de genul "natura" e mult prea generalist, subiectul ar trebui sa fie cat de cat mai concis. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Cel mai lejer ar fi sa avem ca subiect ceva banal, usor de gasit pentru toata lumea, gen o doza de cola. Good enough ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 Sunt de accord , atunci ramane arhitectura nocturna ( poze facute doar in acest week end ) si sa alegem o idee ptr urmatorul week end din din multitudinea de ideei oferite de Ravishing . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 7, 2013 Share Postat Iunie 7, 2013 (editat) Good enough ? Nu se vede doza . . . . cu toate ca are nasturele deschis Frumoasa faptura . . . Editat Iunie 7, 2013 de Arthur TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate