skvj Postat Ianuarie 5, 2014 Share Postat Ianuarie 5, 2014 Pai ai tras la f1.8. Foloseste f 5.6 sau chiar mai mare, sa ai un dof mai larg. Iti vand eu ieftin o telecomanda pe cablu ) mint condition, nu o folosesc ca am canon acum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radu2000v Postat Ianuarie 5, 2014 Share Postat Ianuarie 5, 2014 @Arthur_TM Pacat de verdele ala. Strica poza . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Ianuarie 5, 2014 Share Postat Ianuarie 5, 2014 @Arthur: Mai bine nu puneai parametrii. La ce te-ai gandit cand ai tras cu f/1.8 si cu ISO500 de pe trepied, ca eu nu inteleg? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Ianuarie 5, 2014 Share Postat Ianuarie 5, 2014 @Arthur: Mai bine nu puneai parametrii. La ce te-ai gandit cand ai tras cu f/1.8 si cu ISO500 de pe trepied, ca eu nu inteleg? Nici eu nu inteleg intrebarea . Cum ar fi trebuit sa fie ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 5, 2014 Share Postat Ianuarie 5, 2014 Nici eu nu inteleg intrebarea . Cum ar fi trebuit sa fie ? mate, you're doing it wrong La genul ala de poze, tre sa tragi f 5.6 / f 8, mai ales daca ai trepied,ce-ti permite ISO 100/200. tragi wide open , cand tragi handheld si e noaptea si nu-ti permiti sa tragi la 2.8 sau la f4... (cu iso 1600/3200) tu nu ai profunzime de camp...nici sharpness.....nici balans de alb.......nici nimic.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Ianuarie 5, 2014 Share Postat Ianuarie 5, 2014 Ca sa obtii mai multa lumina maresti ISO si timpul de expunere. Diafragma o modific doar pentru a te juca cu doful/sharpul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 5, 2014 Share Postat Ianuarie 5, 2014 Ca sa obtii mai multa lumina maresti ISO si timpul de expunere. Diafragma o modific doar pentru a te juca cu doful/sharpul. ii dai sfaturi proaste. la ce vroia el sa obtina,n-ai nici o treaba cu ISO , ci doar cu timpu de expunere si diafragma... cand esti hand-held,cu aparatul prin oras,si vrei sa tragi din mana,da , atunci recurgi la ISO ca sa nu ai poza miscata (ca nu stiu daca poti trage din mana la 1/5 sau 1 secunda sau etc)......... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Ianuarie 6, 2014 Share Postat Ianuarie 6, 2014 Ziceam in general. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 Batranul Zorki... EXIF info: 50mm (f/1.7) f16 1/200 ISO 200 +2 blitz-uri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 mate, you're doing it wrong L-ai suparat si acum si-a sters toate pozele. @Arthur: Trebuie sa inveti din critici sau macar sa fii impulsionat sa inveti. E pacat sa nu poti folosi aparatul la capacitate maxima din cauza ca nu stapanesti notiuni elementare despre expunere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 L-ai suparat si acum si-a sters toate pozele. @Arthur: Trebuie sa inveti din critici sau macar sa fii impulsionat sa inveti. E pacat sa nu poti folosi aparatul la capacitate maxima din cauza ca nu stapanesti notiuni elementare despre expunere. Nici pe departe . Nu ma deranjeaza critica . In fiecare an , la inceput , sterg toate atasamentele . Este adevarat ca am spatiu destul alocat , dar fiecare cu pasarica lui . La multi ani la toata lumea si doua subiecte ptr saptamana asta : , . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 Aia cu Jack e eronata. Si puteai usor sa o faci ne-eronata, eliminand din background paharele alea care par ca cresc din paharul din prin plan,si celelalte de dupa sticla, care confera un background care distrage atentia inutil. Puteai sa ai un background omogen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phoenix79 Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 Un catel nebun Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 zapada e bleu. trebuia putin umblat la wb Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 (editat) Aia cu Jack e eronata. Si puteai usor sa o faci ne-eronata, eliminand din background paharele alea care par ca cresc din paharul din prin plan,si celelalte de dupa sticla, care confera un background care distrage atentia inutil. Puteai sa ai un background omogen Accesul dupa pult a fost restrictionat si singurul om pe care am reusit sa-l corup sa miste ceva prin bar a fost . . . . barmanul . Este destul de greu sa-l convingi pe om sa-ti mute sticla , paharul , blitz-ul , etc intre doua comenzi . Tot in seara respectiva am mai facut si si . Editat Ianuarie 8, 2014 de Arthur TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 Accesul dupa pult a fost restrictionat si singurul om pe care am reusit sa-l corup sa miste ceva prin bar a fost . . . . barmanul . Este destul de greu sa-l convingi pe om sa-ti mute sticla , paharul , blitz-ul , etc intre doua comenzi . Tot in seara respectiva am mai facut si IMG_6894022840518.jpeg si IMG_6916316723848.jpeg . sincer acum decat sa lasi banii prin baruri mai bine FA UN CURS FOTO ELEMENTAR!!!!! daca NU a fost barmanul cooperant sa ti aranjeze "fundalul" nu mai pune poza. aici incercam sa punem MACAR ca consideram ca am facut REUSIT si nu probe!!!!!! fac intre 4-8 clisee pana zic EU ca mi a iesit cum doream o poza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 (editat) sincer acum decat sa lasi banii prin baruri mai bine FA UN CURS FOTO ELEMENTAR!!!!! daca NU a fost barmanul cooperant sa ti aranjeze "fundalul" nu mai pune poza. aici incercam sa punem MACAR ca consideram ca am facut REUSIT si nu probe!!!!!! fac intre 4-8 clisee pana zic EU ca mi a iesit cum doream o poza Cu tot respectul , trebuie sa va mentionez faptul ca nu las banii prin baruri . Am fost in clubul respectiv in alte scopuri dar nu asta este tema . Urmeaza SA FAC SI UN CURS DE FOTO ELEMENTAR , dar momentan timpul liber este una din marile mele probleme si va fi si in continuare . Am retinut si dorinta de a nu mai posta poze nereusite sau probe si ma voi conforma . Singurul lucru pe care nu-l inteleg este urmatorul : ce fel de poze se pot posta sau ce nivel profesional trebuie atins ptr a posta in acest topic ? Daca nu se accepta decat " arta pura " ,voi spune pas ptr o perioada , pana la atingerea unui nivel calitativ care sa nu va insulte vizual sau intelectual . Cu stima . Editat Ianuarie 8, 2014 de Arthur TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 O recomandare: http://www.amazon.com/Understanding-Exposure-3rd-Edition-Photographs/dp/0817439390 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cosmin287 Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 Cu tot respectul , trebuie sa va mentionez faptul ca nu las banii prin baruri . Am fost in clubul respectiv in alte scopuri dar nu asta este tema . Urmeaza SA FAC SI UN CURS DE FOTO ELEMENTAR , dar momentan timpul liber este una din marile mele probleme si va fi si in continuare . Am retinut si dorinta de a nu mai posta poze nereusite sau probe si ma voi conforma . Singurul lucru pe care nu-l inteleg este urmatorul : ce fel de poze se pot posta sau ce nivel profesional trebuie atins ptr a posta in acest topic ? Daca nu se accepta decat " arta pura " ,voi spune pas ptr o perioada , pana la atingerea unui nivel calitativ care sa nu va insulte vizual sau intelectual . Cu stima . 1 banii in bar se refera la faptul STRICT de gluma ce trebuia sa intelegi este SA MERGI LA CURS ..... 2 atat timp cat faci poze fara sa ai notiuni elementare nu poti intreba DE NIVEL PROFESIONAL...... 3 consider ca cei care pun poze pe aici o fac la nivel AMATOR insa isi dau silinta sa puna ... ce au ei mai bun 4 ai mai multi oamnei care iti spun acelasi lucru ..... nu iti da de gandit??????? ia tot c e mai sus scris ca pe IDEI/sfaturi/pareri fa 200-300 poze la o sedinta foto si alege 2 pe care sa le arati si altora 5 invata sa ti cunosti APARATUL/FUNCTIILE LUI/ puncte slabe si puncte bune 6 cateodata o poza facuta pe AUTO iese mai bine de zece ori decat una "chinuita" manual.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 1 banii in bar se refera la faptul STRICT de gluma ce trebuia sa intelegi este SA MERGI LA CURS ..... 2 atat timp cat faci poze fara sa ai notiuni elementare nu poti intreba DE NIVEL PROFESIONAL...... 3 consider ca cei care pun poze pe aici o fac la nivel AMATOR insa isi dau silinta sa puna ... ce au ei mai bun 4 ai mai multi oamnei care iti spun acelasi lucru ..... nu iti da de gandit??????? ia tot c e mai sus scris ca pe IDEI/sfaturi/pareri fa 200-300 poze la o sedinta foto si alege 2 pe care sa le arati si altora 5 invata sa ti cunosti APARATUL/FUNCTIILE LUI/ puncte slabe si puncte bune 6 cateodata o poza facuta pe AUTO iese mai bine de zece ori decat una "chinuita" manual.... Cu riscul de a polua topicul , permite-mi sa raspund : fac diferenta intre sfaturi , pareri , idei , etc dar nu inteleg ce aveti cu " rebuturile " . Ok , nu pricep eu , sunt antitalent . Din greseli se invata si aveam senzatia ca se pot posta si acestea tocmai ptr a primi acele sfaturi , necesare si altora . O poza nereusita de la mine poate fi o ideie reusita ptr altcineva . Eu asa vad lucrurile . O zi faina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Ianuarie 8, 2014 Share Postat Ianuarie 8, 2014 Arthur_TM: ti-am mai zis, incearca sa-ti gasesti un story,un subiect, o compozitie, o incadrare... cauta un lens wide (incat pe aparatul tau sa ai macar 24/28mm full-frame equivalent) si ia si incearca un proiect cu niste portrete cu 24/28mm cu o compozitie incat sa le introduci intr-un peisaj,o poveste...nu doar cadre stranse cu ochi peste umar etc.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cosmin287 Postat Ianuarie 9, 2014 Share Postat Ianuarie 9, 2014 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Ianuarie 9, 2014 Share Postat Ianuarie 9, 2014 frumoase ultimele 2. cele din exterior (color) nu mi se par deloc clare - sau este doar din cauza jpegului de urcat? ne poti spune datele exif si ce obiectiv? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cosmin287 Postat Ianuarie 9, 2014 Share Postat Ianuarie 9, 2014 frumoase ultimele 2. cele din exterior (color) nu mi se par deloc clare - sau este doar din cauza jpegului de urcat? ne poti spune datele exif si ce obiectiv? Nikon5100 VR 18-55mm F/3.5-5.6G Pentru primele 3 foto 55mm iso100 f/5.6 1/40s Foto nr.4 18mm iso160 1/15sec f/5.6 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate