Sari la conținut

Iesire De Duminica Babele - Costila


Postări Recomandate

... asa am gandit si eu ;)

probabil era hamesita, sau prea domesticita ;)

Frumoase peisaje!

vulpea aceea ne-a intampinat si la urcare... si la coborare. Avand in vedere ca duminica trecuta ne-am intalnit cu ursul pe sosea..la cota 1400.. cred ca animalele din Bucegi au cam luat-o razna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vulpea aceea ne-a intampinat si la urcare... si la coborare. Avand in vedere ca duminica trecuta ne-am intalnit cu ursul pe sosea..la cota 1400.. cred ca animalele din Bucegi au cam luat-o razna.

 

Atentie mare la vulpi, mai ales in perioada asta. Sunt principalul rezervor de rabie in Ro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inca o data: pe unde se urca cu moto la Babele? Pe la cota 1400?

 

DN-ul Sinaia - Targoviste. Inainte de pasul Cota 1000 (Paduchiosu) faci dreapta spre cabana Cuibul Dorului. Drum forestier pana in pasul Dichiu. Acolo e o bifurcatie. La stanga se ajunge la Zanoaga - Bolboci - Padina. La dreapta se ajunge la Piatra Arsa - Babele.

Sau vii dinspre Targoviste spre Sinaia si, dupa ce iesi din Moroeni, faci stanga spre Sanatoriu. Dupa un lung drum forestier ajungi cabana Zanoaga unde faci dreapta pentru pasul Dichiu. Acolo faci stanga pentru Piatra Arsa - Babele.

Ia-ti o harta cu Masivul Bucegi si o te lamuresti.

PS Grabeste-te! Vine iarna

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce traseu ati facut?

depinde ce motocicleta ai....?

se poatre si varianta mai pitoreasca sinaia----prin spatele tavernei sarbului(telescaunului)----sus prin padure pana la cota 1400--cabana valea cu brazi(cota1500)---ocolire pe stanga pe drumul de vara---cabana miorita---drumul pana la cabana piatra arsa---babele---omu :unsure:

se poate face si cu un motor mai mare dar cu cauciucuri de offroad si cu cateva cazaturi in plus si fara pasager si mai ales cu cateva cunostinte in plus se poate si cu cauciucuri de enduro.

ps.eu m-am bucurat ca am ajuns anul trecut la cabana piatra mare cu husaqbergul si am crezut ca acolo nu ajung decat motoare mai usoare dar cand am sapat putin pe net am vazut niste poze cu niste baieti care au fost acolo cu bmw,africa twin,etc

ps2.atentie la jandarmi ca teoretic nu ai voie in zona in afara de zona dighiu,bolboci,padina,dar practic nu prea au cum sa te opreasca din drumul tau vijelios.........:rock: dar este mai bine sa-i ocolesti decat sa fi nevoit sa treci pe o roata cu viteza printre ei ca sa-i sperii cand se pun in fata motociletei :D

Editat de cetateanulx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar cand ati fost? ca sapt trecuta era zapada pe sus

iar rezervatia incepe de la Piatra Arsa in sus, spre Babele.

cand am fost la Golomos ( la intrunirea Transalpistilor) unii au urcat spre Babele si chiar au luat amenda de la jandarmii montani. voi vad ca ati ajuns pana la Costila

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare dragilor,

In week endul trecut am facut si eu tura asta si chiar ma gandeam sa deschid un topic cu iesirea asta dar din lipsa de timp am tot amanat ; vad ca cineva mi a luat o inainte , si f bine ca o sa completez si eu cu iesirea mea ...pt mine cea mai faina tura pe care am facut o de cand am motorul ..adica din augus anul asta .

Pai sa va povestesc ...sambata de dimineata pe la 6 ma trezesc sa o conduc pe prietena mea la autocar sa plece spre Franta la studii , apoi ma intorc , imi iau bagajul niste sandvisuri si la 8 30 tzup calare pe mobrade la Topoloveni spre babele . Planul pt babele / omu l am facut de vineri seara , cu harta traseu .. tot ce trebuie .

Am ajuns la moroieni ..fac stg . spre hotel Pestera si merg vreo 20 de k pe macadam .. pana la o intersesctie unde apare indicator stg . : Pestera dr. : Cuibul Dorului . Fac dr. stiind ca o sa ajung la o alta intersectie unde urmeaza sa fac sg. sa urca spre babele . Zis si facut , ajung la intersectie ... fac spre babele, super peisaj , nu mai fusesem nici o data in zona , vreme excelenta , soare cald ce mai ... superb .

Drumul spre babele superb ( pt mobra mea xt 600 ), cu peisaje super , destul de lejer chiar urca cineva cu o lada niva .. Ajung la babele si zic sa mai merg in sus si sa raman la intoarcere sa vad si eu babele ( nemaivazute de mine pana atunci ) . Urc pe drumul care descopara mai tarziu ca ajunge la Vf. Costile ; pe drum am dat si de 3 biciclisti care urcau tot spre Costila . Pe varf ... supreb .. mai ales ca si vremea era ok ..se vede tare misto Valea Prahovei , Caraiman , Vf Omu .Am stat ceva de vb cu colegii biciclisti , am papat ceva , poze peste poze .., una din ele cu mobra a iesit criminal , zic eu .. cu norii la picioarele xt utului meu drag .

Dupa odihna .. si relaxare totala .. hotarasc sa cobor sa vad si eu babele .. cobor pe drum ..si la un mom dat ajung la o bifurcatie cu unul din traseele spre vf. omu ..traseu de picior .. marcat .. si ..ati ghicit, .. nu m a lasat inima sa nu intru pe traseu sa vad pana unde pot ajunge spre vf Omu ...ca nu mi se parea f sus fata de nivelul la care era Costila .. merg ce merg si ma inpotmolesc ..traseul incepea sa faca trepte pe stanci.si nu mai era de mine ....in timp ce ma chinui sa intorc mobra ma intalnesc cu un nene care cobora de la Omu .. si mi spune ca pana la Omu e drum .. pe unde urca baietii cu atv uril... nu va dati seama ce bucurie pe mine ca pot ajunge pe f omu cu mobra .

De acolo m am intors .. am coborat pana aproape de babele unde am fcaut in dreapta spre omu :banana: .. super tare .. la inceput drumul a fost fain .. croit prin stancarie .. si pe alocuri chiar cu nisip fin .. dar .. pana la o intersectie ... unde o sa dati de o barac din fier .. si pe care e indicat traseul de iarna si cel de vara spre Omu .. Aici erau niste baieti cu un Land Rover Defender .. deci destul de usor de ajuns ...

De aici fac stg pe traseul de iarna ... si incep si urc... si urc.. si urc de sareau bolovanii de sub mobra ca la la balamuc... de aici traseul e cam aiurea .. bolovani mari... si instabili .. lucru care mi dadea emotii.. ca nu mai statea mobra bine ... ( am uitat sa va zic ... sa nu faceti ca mine .. sa plecati pe munte cu cauciucuri mixte ... si alea varza ... uzate 80 % o sa vedeti dc mai tarziu ...) . Drum cu urcusuri si coborasuri ...am observat apoi ca drumul asta ocolea un varf prin stg .. iar traseul de vara il ocolea prin dr.. . Am ocolit varful ...si apoi a inceput o coborare destul de abrupta unde nu mai era stanca pe jos ci pamant ud:D Pana aici se vedeau intradevar urme de atv dar mai departe la coborare nu , :D de ce ... mi am dat eu seama apoi la intoarcere . Am coborat pe noroiul ala .. destul de greu ... dar am reusit ... am ajuns aproape la baza Vf lui Omu si apoi din nou urcusi pe bolovani ... care sareau de sub roata ..si deabia mai inaintam ... aproape de varf ... urcusul a devenit si mai mare ... si drumul se mai si inclina spre vale ..destul de aiurea pt mine un incepator pe traseu off road cu mobra ... si ditamai vaca ... si cand mia aveam cam 100 de m sa ajung pe varf .....chiar pe panta aia inclinata spre dreapra .. unde mia aveam cam o juma de metru sa ating cu piciorul de pamant ..mobra mea draga se hotaraste ea asa de capul ei sa se culce pe partea dreapta ....( mai tarziu mi am dat seama dc; urcam pe drum f inclinat lateral ... iar cauciucul meu nu calca cu partea din mijloc ci cu partea laterala din stg ... si automat tindea sa se incline spre dreapta , dar cine sa stie ..).. Asa ..imi cade mobra ...aproape cu rotile in sus... trag de ea, o ridic ...... ca ma intepa inima cum curge benzina din ea ...am ramas surprins ca s a ridicat asa repede caci din pozitia aia .. ma asteptama sa chem vro 3 oamnei sa ma ajute .. dar .. a mers .. . O ridic ... si constat daune ... :D : maner frana rupt ... ornament rezervor crapat .. rezervor zgariat ... am rasuflat usurat :) .. ca la ce plonjon a luat ma asteptam sa merga stramba pe strada

Pornesc ...( din prima spre mirarea mea ) mai merg 100 m si Victorie ...Am ajuns pe Vf Omu

Aici .. poze .. cu cabana ,varful .. peisajul de vis .. dar doar pt 15 min a mai fost soare pe varf caci dupia au venit norii si s a facut o ceata de o taiai cu cutitul ( super tare .. ma gandeam cum o sa mai cobor asa prin nori... as fi ramas la cabana ... dar astia la meteo anuntau de zor ca e cod galben ..se raceste vremea ...si ma gandeam ca dac raman peste noapte a doua zi ... prin zapada nu o sa mai pot cobori... poate cu elicopterul :D.

Era cam 16 30 .. se lasa si seara .. si am zis sa nu mia stau ..si sa cobor ... spre mirarea celor din cabana care ma sfatuiau sa nu plec pe ceata aia ....

Am luiat o incetisor la vale .. orientandu ma dupa urmele pe care le facusem tot eu ...ca drumul cu greu se mai zarea ...si cobor ce cobor .. si ajung in locul de tras trante ... si .. ati ghicit :D iar tranta ... dar pe partea cealalata mai rau ..ca veneam un pic mia tare deoarece imi aluneca pe bolovani...Nu mi venea sa cred ....chiar in locul u nde imi ramasese manerul; de la frana ... sa o culc si pe partea cea lalata .... imi venea sa urlu .

Aceeasi procedura : o ridic .. si constat daune : Ornamebt rezervor tandari , top case tandari , oglinda tandari , si ce ma doare cel mai tare ; rezervor stramb , rezervorul ala frumos cu vopsea originala

 

In sfarsit .. imi sterg lacrimile si plec mia departe .. mai cu grija ..si pe alocuri pe langa ea ...si cobor de pe varf .. ajung in vale intre cele doua varfuri ..apoi urc pe panta cu noroi ..de care va ziceam mia devreme .. si surpriza ... ( atunci mi am dat seama dc desteptii aia cu atvurile nu au coborat :D , logic : ca nu mai puteau sa urce inapoi si ramaneau blocati in munte ) .Da .. si dau sa urc... si va dati seama ce trageau cauciucurile alea ale mele aproape slik uri ... prin pamant ud .. si o forjam ... si patina de se ingropa in pamant ... si nimic ..; m am dat si jos ..am zis ca singura poate se sinchiseste sa se care pe dansa ... dar ..dansa nimic .

Si am zis sa o iau mai din vale in viteze ... si poate poate ... am coborat cu spatel pana unde aveam aderenta si ..din noua ... binenteles ca nu vroia ...

 

M am tot rugat de ea asa ..vreo juma de ora ...pana s a cam incins.. si am zis sa o mai las sa se raceasca .

 

Era un peisaj ca in Stapanul Ineleleor .. munte in toate partile .. se lasa si sera .. ceata era tot mai deasa ..devenise si umeda .. ca o burnita asa .. cam 2 - 3 grade .. cam intr o ora se facea intuneric bezna ... ce mai .. superb, ma gandeam ca vreau nu vreau tot o sa car motocicleta cu elicopterul :D ca a doua zi venea zapada .. si gata cu coboratl mobrei...

Am sta un pic asa . sa ma gandesc ..unde gresesc .. dc nu e bine ..dc eu ala care ma descurc peste tot ..ies din toate situatiile critice ajut oameni in situatii dificile .. , raman acum blocat pe munte .

Pai ... am cugetat ce am cugetat si am tras linie :

nu trebuia sa plec singur pe munte

nu trebuia sa plec cu cauciucuriele alea varza

trebuia sa ma gandesc ca daca voi cobori panta aia nu o sa mai pot sa o urc

 

....in fine .. mi am dat seama ca am facut si ceva inteligent : cand am plecat de acasa am pus in top case si o centura de ancorat marfa in TIR pe care o tineam in masina sa mai scot pe careva din vreun sant sau pt remorcat .. am rasuflat un pic usurat ... gandindu ma ca aia s ar putea sa mi fie scaparea si ca s ar putea sa n o fi facut o de oaie chiar in asa hal.....

 

 

 

Agat repede capatul cu criket de scutul de la motor si lelat cap de o stanca din varful pantei .. centura cam de 12 m ... si incep si dau la manivela .. sa urc mobra .. am dat ce am dat .. am urcat o vreo 2 m .. apoi centura mea sa infasurat destul de mult pe tambur si si sa blocat , .. nici o problema mi am zis .. am urcat o 2 m in 10 min .. intr o ora e sus ... am proptit mobra cu un pitroi sa nu o ia la vale , am desfasurat iarasi chinga .. si .. aceeasi procedura ..de vreo 5 ori ..pana am reusit sa o duc cu rotile pe stanci unde sa aiba aderenta ... am pornit o ... ( cam greu ca se si racise de cand tot trageam de ea ) si pe langa ea am reusit sa urc panta :banana:

Se cam facuse noapte intre timp .. dar pe masura ce coboram ceata se mai rarea ..

Am tot coborat .. am trecut pe langa babe ... pe care nici azi nu le am vazut :D , apoi de la intersectia cu drumul spre pestera am facut stg spre caba Cuibul Dorului .. si Sinaia ... sa papica un pic ... caci mi se facuse foame de cat trasesem de mobra pe munte .

Am si alimentat in Sinaia sa vad ce consum specatculos am avut pe traseul asta pitoresc ... si consta cu mirare ca doar 5,2% ..pe traseu 70 % off rad

post-42511-1223675873_thumb.jpg

post-42511-1223676009_thumb.jpg

post-42511-1223676055_thumb.jpg

post-42511-1223676081_thumb.jpg

post-42511-1223676099_thumb.jpg

post-42511-1223676138_thumb.jpg

post-42511-1223676163_thumb.jpg

post-42511-1223676206_thumb.jpg

post-42511-1223676229_thumb.jpg

post-42511-1223676245_thumb.jpg

post-42511-1223676292_thumb.jpg

post-42511-1223676318_thumb.jpg

post-42511-1223676345_thumb.jpg

post-42511-1223676381_thumb.jpg

post-42511-1223676401_thumb.jpg

post-42511-1223676445_thumb.jpg

post-42511-1223676469_thumb.jpg

post-42511-1223676487_thumb.jpg

post-42511-1223676514_thumb.jpg

post-42511-1223676540_thumb.jpg

post-42511-1223676570_thumb.jpg

post-42511-1223676604_thumb.jpg

post-42511-1223676643_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar cand ati fost? ca sapt trecuta era zapada pe sus

iar rezervatia incepe de la Piatra Arsa in sus, spre Babele.

cand am fost la Golomos ( la intrunirea Transalpistilor) unii au urcat spre Babele si chiar au luat amenda de la jandarmii montani. voi vad ca ati ajuns pana la Costila

 

am fost chiar in duminica in care s-a terminat intrunirea Heahy Riders de la Paulesti. de la intrunire am plecat direct pe munte. inca mai era vreme frumoasa.. acum cred ca e totul acoperit de zapada

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adrian Cherches, daca erati doi, probabil nu mai trebuia sa te chinui cu chinga. Totusi, bravo ca te-ai descurcat si singur! Si da, nu te duci la traseu enduro cu cauciucuri de strada. Mai bine mergi usurel cu crampoanele pe asfalt dar n-ai treaba off-road. O pereche de Mitas E09 erau perfecte pentru tura asta. Si pe asfalt, si pe drum forestier si pe bucata Costila - Omu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si inca o regula nescrisa a muntelui: NICIODATA nu pleci pe munte singur (cu rucsacul sau cu moto), ca nu se stie ce se poate intampla

ai avut noroc cu coborarea de la Omu, bine ca nu ai ales drumul de vara de pe Cerdac

iar ca sa vezi Babele, o poti face oricand (iarna/vara) daca iei telecabina din Busteni, ca nu nu mai zic de atatea trasee montane cu rucsacul in spate :rock:

sper ca aceasta tura nu te-a speriat a.i. sa nu mai urci pe munte calare, Romania e plina de munti cu trasee soft/hard (depinde numai de moto si de calaret abordarea lor)

:unsure:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

DN-ul Sinaia - Targoviste. Inainte de pasul Cota 1000 (Paduchiosu) faci dreapta spre cabana Cuibul Dorului. Drum forestier pana in pasul Dichiu. Acolo e o bifurcatie. La stanga se ajunge la Zanoaga - Bolboci - Padina. La dreapta se ajunge la Piatra Arsa - Babele.

Sau vii dinspre Targoviste spre Sinaia si, dupa ce iesi din Moroeni, faci stanga spre Sanatoriu. Dupa un lung drum forestier ajungi cabana Zanoaga unde faci dreapta pentru pasul Dichiu. Acolo faci stanga pentru Piatra Arsa - Babele.

Ia-ti o harta cu Masivul Bucegi si o te lamuresti.

PS Grabeste-te! Vine iarna

 

A incercat cineva sa coboare de la Babele direct la pestera Ialomicioara? Ca mie mi-au zis oamenii de p-acolo ca nu prea se poate cu mobra.

 

 

ps2.atentie la jandarmi ca teoretic nu ai voie in zona in afara de zona dighiu,bolboci,padina,dar practic nu prea au cum sa te opreasca din drumul tau vijelios.........:rock: dar este mai bine sa-i ocolesti decat sa fi nevoit sa treci pe o roata cu viteza printre ei ca sa-i sperii cand se pun in fata motociletei :D

 

"Stai ca trag"? :unsure:

Eu stiam ca pe platou nu e voie, adica de la Piatra Arsa in colo. E si un panou pe undeva.

 

 

Adrian Cherches, daca erati doi, probabil nu mai trebuia sa te chinui cu chinga. Totusi, bravo ca te-ai descurcat si singur! Si da, nu te duci la traseu enduro cu cauciucuri de strada. Mai bine mergi usurel cu crampoanele pe asfalt dar n-ai treaba off-road. O pereche de Mitas E09 erau perfecte pentru tura asta. Si pe asfalt, si pe drum forestier si pe bucata Costila - Omu.

 

Daca erau doi, nu ar fi avut ce povesti. Cine nu stie cum e sa mergi singur pe la Babele - Omu, ar trebui sa incerce. Si eu era sa raman blocat pe undeva pe drumul direct intre cabana Caraiman si Piatra Arsa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si inca o regula nescrisa a muntelui: NICIODATA nu pleci pe munte singur (cu rucsacul sau cu moto), ca nu se stie ce se poate intampla

ai avut noroc cu coborarea de la Omu, bine ca nu ai ales drumul de vara de pe Cerdac

iar ca sa vezi Babele, o poti face oricand (iarna/vara) daca iei telecabina din Busteni, ca nu nu mai zic de atatea trasee montane cu rucsacul in spate :D

sper ca aceasta tura nu te-a speriat a.i. sa nu mai urci pe munte calare, Romania e plina de munti cu trasee soft/hard (depinde numai de moto si de calaret abordarea lor)

;)

:)) Nu m am speriat , dinpotriva chiar as vrea sa mai fac ceva de genul dar dupa ce o sa mi iau cauciucuri , aa si apropos ... si pantaloni de enduro ca una din cazaturi o puteam rata daca nu ma tineau pantalonii de touring .

 

Cand am ajuns acasa eram convins sa mi cumpar troliu sa mi pun pe motor .. dar am vazut ceva preturi si m am potoloit, 7 - 800 de E , dar nu mam dat batut ,mi am luat 15 m de cablu de 3mm si l am infasurat pe tamburul de la chinga de ancorat marfa si mi intra 7 m :D , deci e un cabestan super ok .

 

La babe sper sa ajung astazi mai pe seara :) tot pe traseul asta .

A si imi spunea omu ala cu Lada Niva ca anul trecut au fost niste jandarmi care au amendat motoristi si atvisti ca au urcat in rezervatie .

Initial am zis sa nu intru cu mobra dar cand ii vedeam pe pantofarii burtosi ca urcau cu defenderurile , tuaregurile si alte din asta imi venea sa mor ...

Eu nu am lasat gunoi , poate doar bucati din carenele de la mobra :D ,pe iarba nu am mers , animale nu am omorat iar mobra mea nu mananca ulei si e in 4 timpi asa nici de poluat prea tare nu am poluta .

 

Salutare !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:D) Nu m am speriat , dinpotriva chiar as vrea sa mai fac ceva de genul dar dupa ce o sa mi iau cauciucuri , aa si apropos ... si pantaloni de enduro ca una din cazaturi o puteam rata daca nu ma tineau pantalonii de touring .

Salutare !

:unsure: peste 3 wekend-uri te provoc la un traseu (nu am nimic momentan stabilit), imi place stilul tau de ''condus'' !

vb cat de curand .....

:rock:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

×
×
  • Creează nouă...